Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 16:57 
Cuixart demana al TC passar el confinament a casa mentre duri la crisi sanitària. El president d'Òmnium diu que continuar tancat a l'espera que es resolgui el recurs d'empara li pot provocar "perjudicis irreparables d'una magnitud incontestable". Per Bernat Surroca.

  

 16:54 
El Campus de la Universitat Internacional de Catalunya de Sant Cugat acollirà més de 200 llits d'UCI pels pacients de coronavirus de l'Hospital General de Catalunya. Els primers pacients s'esperen per a la setmana vinent.

 16:50 
Manresa posa els comerços a disposició de les víctimes de violència masclista durant el confinament. Aquesta iniciativa s'adreça als establiments comercials que resten oberts de la ciutat durant l'estat d'alarma.

 16:48 
#unaestrellaacasa, el concurs d'Estrella Damm per visibilitzar el talent musical. El premi: gravar el disc en un estudi professional i un concert a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

  

 16:44 
L'Estat torna a renunciar a endurir el confinament. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, descarta que els nens puguin sortir a passejar com demanen autonomies com Aragó. Ho expliquen Bernat Surroca i Sara González.

  

 16:43 
FGC adapta el  servei pel cap de setmana. La majoria de línies comptaran amb un tren per hora en cada direcció, i alguna es suprimirà. A més, com a mesura excepcional, a partir d'aquest dissabte els combois comptaran amb el doble de vagons per garantir la distància de seguretat entre passatgers.

 16:26 
El govern espanyol haurà de substituir 650.000 tests defectuosos. Salvador Illa diu que comptaven amb l'homologació europea però "no presenten el nivell de fiabilitat requerit". Informen Sara González i Bernat Surroca.

  

 16:23 
La segona setmana d'estat d'alarma acaba amb prop de 460.000 treballadors afectats per ERTO a Catalunya. El Departament de Treball ja ha rebut expedients de gairebé 59.000 empreses, més de 7.500 en les últimes hores.

  

 16:16 
ÚLTIMA HORA El govern espanyol admet que haurà de substituir 650.000 tests defectuosos.

 16:12 
El 061 agafa el 93% de les trucades de forma immediata després de reforçar-se. Un milió de persones utilitzen l'app per detectar símptomes del coronavirus i més de 6.000 informen d'un estat greu.

 16:06 
Marcel Mauri, sobre la demanda d'alliberament de Cuixart: “Demanem als poders de l’Estat que deixin de fer el ridícul a escala internacional, i es posin al costat de la democràcia i els drets humans”.

 15:58 
El govern espanyol prohibeix els acomiadaments definitius per la crisi del coronavirus. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, anuncia que revisarà tots els ERTO i avisa que, si hi ha "frau", les empreses hauran de tornar tots els diners. Per Sara González i Bernat Surroca.

  

 15:50 
ÚLTIMA HORA Jordi Cuixart demana al TC passar el confinament fora de la presó mentre duri l’emergència sanitària, després de la petició de llibertat de l'alta Comissionada pels Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet.

 15:45 
El govern espanyol manté que el proveïment d'aliments està garantit. 

 15:50 
Actors, guionistes i tècnics audiovisuals de l'Estat reclamen ajudes que s'adaptin a la seva intermitència laboral. La confederació d'artistes de l'espectacle (ConArte) lamenta que el Ministeri de Cultura "ni tan sols" els ha contactat.

 15:41 
María Jesús Montero insisteix que les mesures adoptades són les més estrictes de la Unió Europea. Preguntada per noves restriccions, la portaveu del govern espanyol diu que cal "aplicar amb rigor" les que s'estan aplicant i descarta, per ara, limitar encara més la mobilitat. Tot i així, admet que es treballa amb previsió de cara a escenaris en què calgui reduir més l'activitat laboral.

 15:45 
Casa Tarradellas fabrica mascaretes amb l'envàs de les pizzes. S'han entregat 1.500 unitats a centres sanitaris d'Osona.

 15:36 
El País Valencià posa en marxa dos telèfons gratuïts d'atenció psicològica per afrontar el confinament. Els equips d'emergència i els sanitaris tindran una línia especial per a poder afrontar els difícils moments actuals.

  

 15:34 
Sobre la prohibició dels acomiadaments, Yolanda Díaz diu que, si existeixen causes econòmiques, tècniques, d'organització o de força major, no es podrà acomiadar. "Hem arbitrat un mecanisme excepcional i ampli per acudir als ERTE", diu la ministra de Treball. 

 15:29 
Yolanda Díaz, ministra de Treball, anuncia un bloc de mesures "de caràcter social" per fer front al coronavirus. El govern espanyol treballa per impedir els acomiadaments pel Covid-19, evitar  que s'extingeixin els contractes temporals amb l'excusa del virus i una simplificació dels ERTE. Sobre aquests expedients, el govern espanyol els examinarà d'ofici per veure si hi ha irregularitats.

 15:26 
El govern espanyol ja ha tancat acords de material sanitari per valor de 578 milions d'euros. Salvador Illa explica que es publicarà diàriament quina és la distribució de productes sanitaris per comunitats autònomes.

 15:23 
Salvador Illa, ministre de Sanitat, diu que ens trobem en la primera etapa de la lluita contra el coronavirus, la que consisteix en arribar la pic de la corba. Illa admet que és una etapa dura i demana "esforç" als ciutadans, i insisteix que "sembla que ens estem acostant al pic". "Hi ha dades que ens permeten parlar d'una fase d'estabilització", diu el ministre.

 15:20 
El govern espanyol reclama una resposta a la Unió Europea per fer front a la crisi del coronavirus. "És ara més que mai quan es necessita una Europa forta", reclama la portaveu, María Jesús Montero, que confia que hi haurà acord entre els estats membres. 

 15:23 
Arriben a l'Hospital de Sant Celoni les 1.500 mascaretes que faltaven provinent d'un crowdfunding.

 15:19 
Pedro Sánchez es reunirà aquest diumenge amb els presidents autonòmics per videoconferència per abordar la gestió de la crisi del coronavirus. 

 15:20 
L'hospital de campanya a l'Hotel Terrassa Park acollirà pacients lleus de coronavirus. Es posa en marxa a partir d'aquest divendres i estarà gestionat per l'Hospital Universitari MútuaTerrassa; per Anna Mira.

 15:17 
María Jesús Montero demana "fortalesa" i "solidaritat". "Si actuem units i fem el que toca, sortirem d'aquesta crisi amb menys temps", diu la portaveu del govern espanyol.

 15:17 
María Jesús Montero, sobre la pròrroga de l'estat d'alarma: "És una mesura necessària".

 15:16 
Compareixen en roda de premsa la portaveu del govern espanyol María Jesús Montero, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Treball, Yolanda Díaz. La pròrroga de l'estat d'alarma inclou una nova disposició que estableix que el govern espanyol enviarà informació setmanalment al Congrés sobre les mesures que es vagin adoptant i la seva efectivitat. 

 15:06 
La Generalitat limitarà el preu dels serveis funeraris durant la crisi. El Govern, però, evita concretar quin serà el cost màxim per als usuaris mentre s'allargui la pandèmia.

  

 15:02 
VÍDEO El moment en què donen l'alta de l'UCI de l'Hospital de Granollers a un infectat pel coronavirus.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EAHcTQ9LGDs&feature=emb_title[/youtube]

 14:51 
«És molt dur veure com mor un pacient que fa dues setmanes que està sol». Una sanitària de Terrassa explica quina és la situació actual a un dels centres sanitaris de la ciutat. Per Anna Mira.

 14:44 
Multes a 172 persones i 6 establiments de Vic per saltar-se el confinament. Segons la Guàrdia Urbana, alguns dels multats són reincidents.

 14:42 
La residència d'avis de Berga combat el trasbals del confinament amb videotrucades a fills i nets. La restricció de les visites ha suposat un canvi important pels usuaris que es troben ara sense la companyia freqüent de les famílies.

 14:36 
ÚLTIMA HORA Tanca la llotja de Sant Carles de la Ràpita pel positiu en coronavirus d'un comprador.
 

 14:26 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, demana al govern espanyol que reverteixi la centralització de competències de salut, seguretat i protecció civil.

 14:24 
La consellera de Salut, Alba Vergés, espera que es puguin rebre 200.000 tests de coronavirus en les pròximes setmanes.

 14:10 
El País Valencià detecta 322 casos nous de coronavirus i 31 víctimes mortals més. En total el nombre d'infectats al territori s'eleva a 3.532 i d'aquests 1.422 han estat ingressats a les UCI. 

 

 14:10 
Salut té constància de 6.432 persones que han informat de símptomes de coronavirus de manera telemàtica i poden estar en risc.

El sistema sanitari ha tramitat 2.384 altes.

 14:08 
La consellera de Salut assegura que el 93% de les trucades al 061 s'atenen de forma "immediata" després d'haver triplicat els llocs de treball en l'atenció telefònica.

També s'han contractat 270 estudiants de medicina.

 14:06 
L'atenció pediàtrica a Catalunya queda centralizada als hospitals de la Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu.

 14:04 
Vergés xifra en 500 les places hoteleres disponibles a Barcelona per atendre la crisi del coronavirus i assegura que se'n podran disposar de 700 més.

 14:00 
AMPLIACIÓ L'Espanyol també aplica un ERTO del 70% a jugadors i tècnics. El club perico justifica la decisió per raons de "força major, urgència i responsabilitat.

 

 14:02 
La consellera de Salut, Alba Vergés, celebra la col·laboració amb els ajuntaments. A Barcelona, el consistori i el Govern han presentat el projecte Pavellons Salut, que ampliarà en 600 les places dels quatre principals hospitals de la ciutat.

 13:58 
Els Mossos d'Esquadra ja han detingut 15 persones i n'han denunciat 9.023 més, acusades de saltar-se el confinament.

 13:57 
Els manters de Barcelona cusen mascaretes i bates pels hospitals. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta han convertit la botiga del Raval en un taller de costura per lluitar contra el coronavirus.

 

 13:57 
Els Mosos d'Esquadra faran aquest cap de setmana 200 controls a les carreteres per garantir el compliment del confinament. Més de 1.000 agents estaran destinats a les tasques de vigilància.

 13:55 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, xifra en 10.000 les persones de la conca d'Òdena que treballen fora de la zona de confinament i demana al govern espanyol que agilitzi les ajudes laborals.

 13:55 
El govern espanyol agilitza els permisos de residència i treball pels migrants que són metges. Gairebé 200 professionals sanitaris estrangers residents a l'Estat han estat contractats per fer front a l'emergència del coronavirus.

 

 13:48 
Les validacions de bitllets al transport públic de Catalunya ha caigut un 23% en l'última setmana, segons dades del Govern.

Aquest cap se setmana el transport públic de l'àrea metropolitana oferiran entre un 33% i un 60% del seus serveis habituals.
 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació