Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:55 
La CGT de Catalunya adquireix 10.000 mascaretes FFP2 per protegir als treballadores sanitaris per superar «la incompetència de les administracions públiques».

 10:41 
El Govern instal·la 250 mampares als jutjats per evitar la transmissió del coronavirus. El Departament de Justícia creu que la plantilla que ha d'anar als jutjats per prestar els serveis essencials es podria reduir fins al 5%.

 10:33 
La Guàrdia Civil s'acomiada en català de l'agent dels Mossos d'Esquadra mort per coronavirus: "Sempre en la nostra memòria, descansa en pau germà".

 10:33 
Oriol Mitjà i una seixantena més d'experts demanen al govern espanyol el confinament total en un article a la revista mèdica "The Lancet". Alerten que, segons les prediccions, les mesures preses fins seran "insuficients" per evitar el "col·lapse" sanitari.

 10:27 
CCOO acusa el Govern d'"abandonar" les treballadores del lleure educatiu i ha previst que els afectats per ERTOs s'incrementaran en 10.000 més, després de la modificació del decret que permetia garantir els seus llocs de treball.

La Federació d'Educació del sindicat ha criticat la comunicació posterior d'Educació que garantia el pagament a les empreses de menjadors llogades per l'administració, ja que deixa fora les que ho fan a través d'un contracte privat. Per això, ha exigit que el Govern "decreti immediatament que s'habilitaran les mesures perquè les treballadores dels menjadors escolars no pateixin cap tipus de disminució salarial en el temps que duri el tancament de les escoles".

 10:25 
ATENCIÓ Europa supera els 230.000 contagis de coronavirus i s'apropa a les 14.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats pel covid-19.

 10:19 
Els infants i joves de Castellar del Vallès escriuen cartes virtuals als usuaris de les residències de gent gran del municipi.

 10:14 
Inunden amb flors i plantes l'Hospital de Granollers per agrair la tasca dels professionals sanitaris: un majorista del sector les regala als professionals de l'hospital.

 10:08 
VÍDEO El grup garrotxí Relat versiona Bob Marley des del confinament.

 10:02 
ÚLTIMA HORA Mor un mosso d'esquadra de 57 anys per coronavirus: és la primera víctima mortal per l'epidèmia en el cos policial.

 09:36 
La borsa espanyola obre amb caigudes del 2,5% i perd els 7.000 punts amb els bancs liderant les pèrdues.

 09:35 
Un 33% menys de transport públic durant el dia aquest cap de setmana.

 09:23 
Colau creu que l'Estat hauria de demanar ajuda a la Xina o Corea perquè arribin professionals sanitaris. L'alcaldessa de Barcelona creu que "s'ha de protegir als qui ens cuiden" perquè queden molts dies per davant.

 09:22 
Les aerolínies avisen que hi ha en risc 750.000 llocs de treball a Espanya per la crisi del coronavirus. La indústria anticipa unes pèrdues d'uns 11.000 milions d'euros d'ingressos.

 09:20 
Les comarques gironines sumen 46 morts infectats amb coronavirus. Ahir es van produir 9 morts i 42 nous infectats, 18 dels quals són personal sanitari.

 09:01 
Hotelers del Vallès Oriental temen perdre el 70% de la facturació si el confinament s'allarga i no es reprograma la F1. Més de 500 treballadors es troben a l'atur després que una vintena d'establiments hagin aplicat un ERTO.

 09:00 
ÚLTIMA HORA Educació descarta l'aprovat general: el conseller Josep Bargalló insisteix que no està previst allargar el curs al juliol.

 08:47 
El conseller Bargalló assegura que exàmens com els de la selectivitat seran molt més flexibles per tant que no es pregunti a cap alumne per cap matèria que no s’hagi impartit.

 08:44 
Josep Bargalló descarta un aprovat general i assegura que hi haurà tercera avaluació.

 08:37 
Josep Bargalló, a Catalunya Ràdio: "El curs no ha acabat ni acabarà: preveiem que obrirem presencialment algun moment i que abans farem activitat no presencial".

 08:36 
Moren dos pacients més a l'Hospital d'Olot amb coronavirus i la xifra de víctimes a la Garrotxa puja fins a quatre.

 08:26 
Els Estats Units ja és el país del món amb més casos de coronavirus després de superar la Xina i Itàlia.

 08:23 
Les funeràries treballen a contrarellotge davant l'augment continu de defuncions. Memóra calcula que a Barcelona o al Bages el volum s'ha incrementat en un 35% mentre que Àltima diu que s'han doblat.

 08:22 
Antoni Trilla insta a ser "molt prudent" en dir que s'està arribant al pic de contagis perquè les xifres són "interpretables". El doctor del Clínic afirma que hospitals comarcals i àrees bàsiques tenen més manca de material que grans centres.

 08:17 
TOT ANIRÀ BÉ Manualitats? Jo faig viseres sanitàries! Una història de Clara Virgili.

 07:35 
PORTADES «Hisenda va exigir contenció en la despesa sanitària a les CCAA», a «El Mundo». A banda, els principals diaris publicats a Madrid intenten vendre Felip VI com un rei compromès amb la lluita contra el coronavirus.

 07:32 
Els Estats Units supera la Xina i Itàlia i ja és el país del món amb més infectats per coronavirus. L'últim balanç oficial al país nord-americà és de 82.404 casos positius. Donald Trump qüestiona les xifres de Pequín i resta importància a l'evolució de la pandèmia.

 23:27 
El Barça aplicarà rebaixes salarials als jugadors i als treballadors pel coronavirus. En un comunicat, el club blaugrana assegura que presentarà expedients davant la Generalitat.

 22:38 
Set morts més eleven fins a 50 les víctimes mortals per coronavirus a la conca d'Òdena. La xifra de contagiats ascendeix fins a les 395 persones.

 22:31 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. A data de dijous, la xifra total de casos és de 12.940, 1.187 dels quals han rebut l'alta, mentre que 880 han mort.

 22:30 
El dia amb més morts a Catalunya pel coronavirus: 208 víctimes mortals. La xifra de víctimes mortals torna a disparar-se i estableix un nou rècord.

 21:44 
L'Estat, segons s'acaba de publicar al BOE, prorroga durant quinze dies més el confinament d'Igualada i la conca d'Òdena però no n'endureix les condicions. El Govern va reclamar al govern espanyol que fes les dues coses a la vegada.

 21:35 
L'Acadèmia de Cine no cobrarà la quota trimestral als acadèmics afectats per la crisi del coronavirus. Recorda que la pandèmia ha comportat la paralització “total” de l'activitat cinematogràfica.

 21:12 
El trànsit baixa un 67% a l'àrea metropolitana respecte un dia normal i un 20% respecte dijous passat. El trànsit a la ciutat baixa al matí entre un 60 i un 75%.

 21:10 
El coronavirus està un 50% més controlat a Catalunya que a Madrid. La capital espanyola tan sols ha detectat 8,1 infectats per cada mort, força per sota que a Catalunya fins i tot en els estadis inicials del brot. Ho explica Roger Tugas.

 21:04 
Renfe oferirà places gratis al personal sanitari que es traslladi de ciutat amb motiu del coronavirus. Els sanitaris podran accedir gratis a tots els trens excepte Rodalies per motius laborals.

 21:03 
VÍDEO «M'he curat del coronavirus». Una de les primeres recuperades a l'Hospital de Granollers explica la seva experiència. Per Jaume Ventura.

 20:52 
Ampliació de 300 llits d'UCI entre l'Hospital del Mar, Sant Pau i la Vall d'Hebrón. Els quatre principals hospitals de Barcelona tindran més llits en poliesportius. Per Andreu Merino.

 20:35 
«Treballo el doble i cobro el mateix»: les empleades de la llar i les cures, més precàries que mai. Acomiadaments, internaments forçats i risc de perdre l'habitatge són algunes de les conseqüències de la crisi del coronavirus per a les empleades domèstiques. Reportatge d'Andreu Merino.

 20:30 
Joventut i Adolescents.cat obren un consultori psicològic en línia per abordar les preocupacions del confinament. Tant les preguntes com les respostes podran ser llegides -però no comentades- per tothom.

 20:27 

 20:26 
Aragonès planteja que el BCE financi una renda bàsica per la crisi del coronavirus. El vicepresident trasllada la proposta a sindicats i patronals.

 20:14 
Sánchez, denunciat davant del Suprem per permetre el 8-M. Un jutjat de Madrid ja ha obert diligències contra el delegat del govern per aquests fets.

 20:12 
L'activitat de l'aeroport del Prat es concentrarà a la T-1 a partir d'aquest divendres. El govern espanyol decretarà serveis essencials de restauració per facilitar la tasca als transportistes.

 20:08 
Fins a 600 llits en pavellons per ampliar la capacitat dels quatre principals hospitals de Barcelona. Es destinaran un total de 800 places hoteleres a pacients lleus i a personal sanitari. Ho explica Andreu Merino.

 19:55 
Ja hi ha 310 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, segons informen els centres residencials de la xarxa pública del país, tant públics com privats. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha fet pública la dada aquesta tarda amb un comunicat. Els afectats estan aïllats i tractats segons els protocols marcats per Salut, segons detalla la Generalitat.

 19:54 
Moren 6 persones més per coronavirus a Sant Joan de Déu de Manresa en les últimes 24 hores. El total de víctimes mortals a l'hospital des de l'inici de la pandèmia s'enfila fins a 23, 11 d'elles en els darrers dos dies. Ho explica Pere Fontanals

 19:50 
Vall d'Hebron serà el centre de referència a Catalunya per a les embarassades amb Covid-19 que necessitin ingrés. L'atenció pediàtrica es concentrarà al centre barceloní i a l'Hospital Sant Joan de Déu.

 19:46 
ÀUDIO ANÀLISI de Ferran Casas: «Entre Igualada i la Casa Blanca». El subdirector de NacióDigital, analitza com afronten els governs la crisi del coronavirus: Sánchez ho vol fer tot, però Torra pot fer més.

 19:42 
Eurofirms, Grup Freixenet i Damm presenten un ERTO pel coronavirus. Les tres empreses catalanes han registrat expedients de regulació temporal d'ocupació, tal com recull Expansión.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació