Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:34 
Sánchez s'escuda en les autonomies per falcar el govern l'endemà de la crisi sanitària. El president del govern espanyol i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, situen el focus en la corresponsabilitat de les comunitats a l'hora de gestionar l'epidèmia. Informa Sara González.

 19:28 
El president de la Generalitat, Quim Torra, convoca per demà a les deu del matí una reunió extraordinària del consell executiu en la qual s'aprovaran noves mesures per combatre el coronavirus, segons ha informat el Govern. La trobada, com totes les que es fan aquests dies, es farà de forma telemàtica.

 19:16 
Els ERTO no han arribat al seu pic després de superar els 400.000 afectats, segons Treball. Ginesta tem que el Ministeri "no pugui donar resposta" i hi hagi treballadors que hagin d'esperar un mes a cobrar l'atur.

 19:03 
La Xina tanca les fronteres a partir de dissabte per evitar casos importats de coronavirus. No podran entrar al país ni aquells que tenen visats o permisos de residència.

 18:54 
La Generalitat seguirà pagant les empreses de menjador escolar llogades per l'administració perquè mantinguin plantilla. En el cas de les contractades per associacions de famílies d'alumnes, el Departament d'Educació estudia mesures per pal·liar els danys de la crisi del Covid-19.

 18:51 
439 casos confirmats i 357 pacients hospitalitzats per coronavirus a Terrassa, on 41 persones han perdut la vida per la pandèmia i 60 ja han estat donades d'alta.

 18:50 
Cerdanyola s'uneix a Sabadell i també vol l'exèrcit per fer tasques de desinfecció. L'alcalde envia la petició, per carta, a la delegada del govern espanyol a Catalunya. Informa Albert Hernàndez des de la comarca del Vallès Occidental.

 18:40 
Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili assegura que Tarragona serà el territori català on la crisi econòmica pel coronavirus tindrà més incidència. El Baix Penedès té el major índex de vulnerabilitat, seguit del Baix Camp, el Priorat i el Tarragonès.

 18:39 
VÍDEO Cap infant confinat sense festa d'aniversari: policies locals de pobles com Montcada i la Garriga feliciten els nens que fan anys. Ho expliquen Albert Hernàndez i Jaume Ventura.

 18:28 
Puigdemont: «Cap autoritat competent pot menysprear la vida de la gent». L'expresident i eurodiputat de JxCat, en un missatge des de Waterloo, reclama complir amb el "confinament total" que defensa el Govern. Ho explica Oriol March.

 18:25 
La Sagrada Família també presenta un ERTO pel coronavirus. Afecta el 40% de la plantilla, que són els 45 treballadors que no poden teletreballar. La Junta Constructora del Temple Expiatori s'ha compromès a complementar el sou dels treballadors afectats durant el període per "evitar que es redueixin el seus ingressos".

 18:20 
Itàlia segueix reduint les morts per coronavirus, però es trenca la tendència a la baixa en nous positius. El país ha registrat 662 noves víctimes mortals aquest dijous, per sota de les 683 del dia anterior i de les 743 de dimarts. Els contagis, però, s'han tornat a disparar: 4.492 aquest dijous, pels 3.492 de dimecres, després de quatre jornades de caigudes continuades.

 18:09 
La filial de Mercedes a Espanya prepara un ERTO per a tota la plantilla. Les previsions de la direcció són que l'expedient, que afectarà 160 persones, es pugui presentar la setmana vinent.

 18:02 
El total de casos confirmats de coronavirus a l'Hospital de Berga s'eleva a 45. Hi ha 26 pacients ingressats i 19 sanitaris en aïllament domiciliari. Informa Pilar Màrquez des de la capital del Berguedà.

 17:59 
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell té gairebé 400 ingressats i 85 morts per coronavirus. Ja hi ha hagut 12 altes, tres en les últimes 24 hores.

 17:59 
Els morts per coronavirus a Osona s'enfilen a 18. Hi ha 264 infectats per Covid-19, la majoria dels quals són pacients.

 17:27 
La direcció de Can Ruti impedeix l'entrada de l'exèrcit espanyol. L'alcalde de Badalona (PSC) havia demanat a la UME ajuda per desinfectar punts crítics, però ni l'hospital ni la conselleria en sabien res. Una informació de Ferran Casas.

 17:19 
El Consorci Hospitalari de Vic busca metges i infermeres per incorporar-se de forma immediata i poder fer front a l'increment de casos per coronavirus a Osona. També precisen d'estudiants, gerocultors o auxiliars.

 16:53 
La festa del 25è aniversari del Grup Mediterrània, cancel·lada pel coronavirus. La celebració de l'entitat de dansa santcugatenca queda ajornada sense una nova data concreta al calendari.

 16:50 
Els afectats pels ERTO a Catalunya ja superen els 400.000 treballadors, més que tots els aturats del febrer. Treball té registrats 51.340 expedients de regulació temporal d'ocupació.

 16:45 
El G20 injecta cinc bilions de dòlars en l'economia per "minimitzar els danys" del coronavirus. Els líders es comprometen a fer "tot el que sigui necessari" a nivell sanitari i econòmic contra la pandèmia.

 16:33 
L'Ajuntament de Terrassa il·luminarà la façana de blau durant la crisi pel Covid-19 i ultima els detalls per convertir l'Hotel Terrassa Park en un hospital de campanya.

 16:10 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que fan front a una situació d'alta pressió: "Intento ser un ministre decent, però metge no sóc, ho saben des del primer dia. Vostès creuen que no estem fent el que podem?". 
 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença al Congrés

 16:18 
El BAXI Manresa aplica un ERTO que afecta jugadors, cos tècnic i personal del club. Aquesta mesura s'aplicarà de manera proporcionada entre els diferents departaments, de manera pactada i adaptada.

 16:08 
Berga ajorna la Patum pel coronavirus i valora si pot celebrar-la al setembre. L'Ajuntament preveu fer públic un comunicat sobre la qüestió aquest dijous a la tarda. Informa Pilar Màrquez.

 16:01 
Detingut a Constantí per insultar i amenaçar els agents que l'identificaven per estar al carrer.
L'home estava de nit a la via pública amb un grup de persones i ha quedat detingut per un suposat delicte de resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

 15:57 
Dos guàrdies civils destinats a la nuclear de Vandellòs donen positiu per coronavirus. Els afectats, que s'haurien contagiat en un curs a Madrid, estan confinats en quarantena a Tarragona.

 15:49 
Una de cada tres empreses ha tancat la seva activitat a causa del coronavirus, segons una enquesta de la Cambra de Comerç, que assegura també que la meitat del teixit empresarial ha vist reduir entre el 75% i el 100% de les vendes aquest març. Ho explica Pep Martí.

 15:37 
El coronavirus i el preu de morir: «Ens volien endossar un fèretre de 1.500 euros». Oriol Barri explica a NacióDigital l'experiència que ell i la seva família han viscut amb la mort del seu avi per Covid-19. Una informació d'Aina Font.

 15:09 
Així es distribueixen els 672 morts catalans per coronavirus al territori. La regió sanitària de Barcelona concentra el 80% de les defuncions per Covid-19, seguida per la de la Catalunya Central, amb 71, les de Girona (37), Lleida i Pirineus (20), Tarragona (8) i Terres de l'Ebre (1).

 14:59 
El Govern posa en marxa una plataforma d'atenció psicosocial pel coronavirus a Catalunya. Els operadors del 112, 012 i 061 hi derivaran els usuaris quan detectin un elevat impacte emocional.

 14:53 
Salut xifra en 150 les morts per coronavirus a les residències. L'executiu avaluarà després de Setmana Santa si és possible posar data a la reobertura dels centres educatius, que romandran tancats tot l'abril. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:51 
La Generalitat acusa l'Estat d'anar «a cegues» amb el confinament d'Igualada. El Govern reclama a l'Estat que "faci cas als epidemiòlegs" per endurir les mesures a la conca d'Òdena, on seguirant havent-hi controls d'entrada i sortida durant quinze dies. Ho expliquen Andreu Merino i Oriol March.

 14:50 
VÍDEO La policia local de Montcada celebra l'aniversari de la quitxalla confinada amb una original iniciativa que inclou missatges de megafonia i fer sonar les sirenes al mig del carrer. Ho explica Albert Hernàndez.

 14:17 
Salut xifra en 150 les persones mortes per coronavirus que vivien en residències de gent gran.

 14:16 
El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, al ministre Salvador Illa: "Ja hi haurà temps d'ajustar comptes, aquí tothom vol encertar". El dirigent republicà ha tornat a reclamar un enduriment del confinament general a tot l'Estat i ha subratllat que seran els professionals sanitaris, "desarmats i amb bata", i no militars "amb medalles al pit" els que faran superar la crisi. 
 

El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en comissió al Congrés

 

 14:15 
Salut prioritzarà la realització de tests ràpids a personal sanitari. En segon lloc, les proves es faran a les residències.

 14:11 
Buch avança que si el govern espanyol confirma per escrit la denegació d'endurir el confinament de la conca d'Òdena, el Govern buscarà altres "solucions".

 14:05 
La consellera de Salut, Alba Vergés, confia que els tests de coronavirus pendents d'arribar a Catalunya no formin part de les partides defectuoses comprades pel govern espanyol.

 14:02 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, considera que el govern espanyol va "a cegues" a l'hora d'aplicar mesures per frenar la propagació del coronavirus.

 13:59 
Budó assegura que la Generalitat no dona el curs pe "perdut" però assegura que és "precipitat" saber quan es podrà reprendre. La portaveu del Govern assegura que després de Setmana Santa serà més acurat programar una data.

 13:57 
Buch assegura que no té constància per escrit de la denegació del govern espanyol per endurir el confinament a la conca d'Òdena. 

 13:56 
Salut espera rebre demà 50.000 tests ràpids de coronavirus procedents d'una comanda de la Generalitat. En total la Generalitat n'espera rebre 200.000 els pròxims dies.

 13:53 
Vergés assegura que ja s'han rebut 500.000 mascaretes quirúrgiques i 200.000 bates que es faran arribar a hospitals i residències.

A finals de setmana Salut preveu rebre 100 nous respiradors per a les Unitats de Cures Intensives.

 13:52 
Els Mossos demanen la col·laboració ciutadana per frenar la violència masclista durant el confinament. La policia catalana posa en marxa una nova estratègia per evitar els casos mentre duri la crisi sanitària. Ho expliquen Andreu Merino i Oriol March.

 13:47 
La pesca ebrenca, pràcticament aturada pel coronavirus. La flota ebrenca es troba contra les cordes, moltes barques opten per no sortir i el mercat del peix cau en picat.

 13:51 
La consellera de Salut, Alba Vergés, informa que els hospitals de la zona metropolitana nord ja han començat a rebre estudiants d'últims cursos de medicina i infermeria.

 13:47 
El Govern exigeix a l'Estat que derogui la compra centralitzada de material sanitari. L'executiu assegura que el 90% de subministraments a Catalunya arriben de proveïdors interns, mentre que només el 10% arriba de la resta d'Espanya. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 13:49 
A Catalunya hi ha un total de 1.021 persones en estat crític pel coronavirus. 828 són de la demarcació de Barcelona, 33 a Lleida, 38 a Tarragona, 8 a les Terres de l'Ebre, 58 a Girona i 56 a la Catalunya entral.

 13:44 
Els Mossos demanen col·laboració a la ciutadania per detectar episodis de violència masclista i també necessitats de gent gran que viu sola.

La sergent Montserrat Escudé insisteix en la necessitat de denunciar qualsevol fet violent.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació