Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 09:47 
Els test ràpids comprats a la Xina pel govern espanyol són imprecisos.

 09:42 
L'alcalde d'Igualada demana que es facin testos ràpids a tota la població confinada de la conca d'Òdena. Lamenta que el govern espanyol encara no permeti que els treballadors afectats pel confinament tinguin la baixa mèdica.

 09:42 
Les presons fabricaran 32.000 uniformes per abastir els hospitals durant l'emergències pel coronavirus. Serà la roba que faran servir els sanitaris jubilats, els acabats de llicenciar i els estudiants d'últim any.

 09:26 
TOT ANIRÀ BÉ «És com si fóssim un periquito tancat en una gàbia»; per Clara Virgili.

 09:19 
El coronavirus deriva amb crisi política a les Canàries: Teresa Cruz, destituïda com a consellera de Sanitat per les desavinences amb el president Ángel Victor Torres.

 09:03 
L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya xifra les pèrdues pel coronavirus en 1,5 milions d'euros setmanals. En les dues primeres setmanes de l'estat d'alarma s'han cancel·lat uns 340 espectacles.

 09:00 
TOT ANIRÀ BÉ Els infants, els grans oblidats de la crisi del coronavirus: per Irene Ramentol.

Sense escola ni poder sortir de casa, els efectes de la pandèmia sobre els menors transcorren invisibles en mans d'una gestió política que fins ara no s'ha ocupat d'ells.

 08:51 
Els Mossos criden a contrastar informacions sobre el coronavirus abans de compartir-les per no difondre fake news. Agraeixen la col·laboració ciutadana per fer-los arribar notícies falses i poder-ne alertar a les xarxes socials.

 08:45 
La llotja de Palamós es queda sense peix de les barques d'arrossegament i és a un pas de tancar pel coronavirus. Les quatre últimes barques han sortit a feinejar per darrer cop i la subhasta depèn ara de les arts menors.

 08:26 
Miquel Buch recomana als ciutadans de la conca d’Òdena quedar-se a casa, prendre totes mesures de prevenció, que només surtin per qüestions indispensables i que només vagin a treballar en cas de serveis essencials.

 08:24 
Miquel Buch també explica que continuaran amb els controls d’accés a Òdena però reconeix que serà el govern espanyol qui decidirà si es mantenen.

 08:21 
Miquel Buch, en declaracions a RAC1: “No trobo encertada la decisió de denegar el confinament a la conca d'Òdena. El govern espanyol ha decidit que en lloc de treballar conjuntament ens havia de subordinar”.

 08:20 
Ja són gairebé cinquanta els infectats de Covid-19 a la Garrotxa. Des de l'Hospital d'Olot es valora habilitar la viabilitat de dos hotels de la comarca per alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i atendre-hi pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.

 08:20 

 08:07 
Com ajudar els autònoms? El que hem d'aprendre d'Europa. Pep Martí analitza què s'ha fet a Itàlia, Alemanya, França i a l'estat espanyol.

 07:59 
REPORTATGE Pagar una quota sense tenir cap ingrés: la realitat dels autònoms pel coronavirus. Una dotzena de testimonis expliquen que haver de fer front al pagament mensual afecta greument la seva economia familiar i posa en risc els negocis: per Andreu Merino.

 07:53 
ÚLTIMA HORA El govern espanyol denega el confinament total de la conca d'Òdena.

 01:58 
ÚLTIMA HORA El Congrés aprova la pròrroga de l'estat d'alarma amb l'abstenció dels independentistes; per Sara González i Bernat Surroca.

 23:07 
Rufián: "Espero que quan sortim d'aquesta crisi, la dreta espanyola i catalana s'ho pensi molt abans de retallar en sanitat". 

 23:02 
Rufián també lamenta el "tuf de patrioterisme" que desprenen discursos i gestos d'aquests dies en la gestió de la crisi del coronavirus. El portaveu d'ERC avisa que l'estat d'alarma no ha de servir per permetre abusos policials, i diu que no cal un sistema més punitiu sinó "més social i cooperatiu". 

 23:00 
Gabriel Rufián diu que és "absurd" continuar reclamant el confinament de Madrid i Catalunya, com reclama des de fa dies el Govern. El portaveu d'ERC diu que el govern espanyol ha arribat "tard i malament" a donar una resposta territorial a la crisi i demana a Sánchez que ordeni "aturar tota l'activitat no essencial".

 22:51 
VÍDEOS Espectacular desfilada de policia, protecció civil i bombers per donar suport als treballadors de l'Hospital de Granollers.

 22:48 
El Govern intervé la residència d'avis de Valls per la "situació crítica" que viu pel coronavirus. Ja hi ha una desena de casos detectats i el 70% de la plantilla està de baixa per símptomes.

 22:42 
L'exconseller de Salut Boi Ruiz recomana fer tests massius de coronavirus a les farmàcies. Es mostra partidari d'endurir el confinament i critica la compra centralitzada de material sanitari.

 22:15 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Per Roger Tugas.

 22:01 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, proposa que la comissió de Sanitat del Congrés es converteixi en la comissió de seguiment de la gestió de la crisi. Demana també "unitat i lleialtat" a tots els partits perquè donin suport a l'aprovació de la pròrroga de l'estat d'alarma. 
 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats

 21:55 
El brot d'Igualada acumula 332 positius de coronavirus, dels quals 140 són professionals sanitaris. En total, hi ha hagut 43 morts en aquesta zona.

 21:48 
Els coronavirus supera els 11.500 contagis a Catalunya i els morts arriben a 672. En les últimes 24 hores, hi ha hagut 1.655 nous positius. Dels afectats, gairebé 2.000 són professionals sanitaris. Al mateix temps, s'han donat un total de 1.697 altes des de l'arribada del virus a Catalunya.



 21:40 
Sánchez diu que la pandèmia té una dimensió sanitària, econòmica i social. Els objectius, remarca el president espanyol, són protegir el sistema sanitari, protegir l'economia i protegir la societat.

 21:40 
Sánchez insisteix que el govern espanyol i les administracions públiques "no ha deixat d'actuar en cap moment", i en aquest sentit s'han desplegat mesures sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. 

 21:38 
Pedro Sánchez recorda que fa onze dies des que va començar l'estat d'alarma. Els objectius són tres: evitar exposar la gent a la malaltia, blindar el sistema de salut protegint els professionals i protegir tota la població amb les mesures d'higiene i de distanciament social. 

 21:36 
Després de més de sis hores de ple, comença ara el debat i votació de la pròrroga de l'estat d'alarma davant del coronavirus.

 21:30 
ÚLTIMA HORA El Congrés convalida les mesures econòmiques decretades pel govern espanyol per fer front al coronavirus. El primer decret ha estat convalidat per 40 vots a favor, 1 en contra i 2 abstencions; el segon per 39 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions; i el tercer per 33 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions. 

 21:25 
L'ONU demana alliberar els presos polítics pel coronavirus. L'alta comissionada pels Drets Humans, Michelle Bachelet, sosté que els governs han d'explorar la millor manera perquè surtin de la presó. Per Oriol March.

 21:25 
ÚLTIMA HORA El Congrés convalida la derogació de l'acomiadament per baixes acumulades per 25 vots a favor, 7 en contra i 11 abstencions.

 21:24 
Grífols arriba a un acord amb els EUA per desenvolupar un tractament per combatre el coronavirus. La companyia catalana recollirà plasma de pacients recuperats de la Covid-19 per produir anticossos hiperimmunes.

 21:23 
Resar a casa i parlar per telèfon: els musulmans de Manresa enyoren la vida social de la mesquita. Ho explica Pere Fontanals.

 21:17 
Suspensió de lloguers i congelació de preus: Iglesias incrementa la pressió a Sánchez. El PSOE assegura que estudia "alternatives" al pagament dels arrendaments per minimitzar els "danys col·laterals". Informa Andreu Merino.

 21:07 
ERC i la CUP reclamen prohibir els acomiadaments i suspendre el pagament de lloguers. Els dos partits independentistes consideren "insuficients" les mesures econòmiques proposades pel govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus. Per Bernat Surroca i Sara González.

 21:05 
Vall d'Hebron reconverteix en UCI diverses zones de l'hospital. El seu coordinador de crítics, Jesus Martínez, ha explicat a Twitter que han guanyat 7 unitats i 140 llits.
 

 20:55 
Un informe en mans del govern espanyol des de fa una setmana alerta de fins a 200.000 morts amb les mesures actuals. Segons Vilaweb, l'estudi és d'una desena d'experts i diu que la xifra podria baixar a 20.000 endurint les restriccions.

 20:49 
Repsol reduirà la seva inversió pel 2020 en més de 1.350 MEUR per fer front a un exercici "molt exigent". La petroliera assegura que el seu deute no s'incrementarà respecte a 2019.

 20:28 
Cultura flexibilitza subvencions i ajuts per pal·liar la crisi del coronavirus. S'autoritza el Govern a prestar un aval fins a un import màxim de 750 milions d'euros.

 20:27 
Aïllen 4 sense sostre amb símptomes de coronavirus que es trobaven al refugi temporal del pavelló de Balàfia de Lleida. Se'ls ha traslladat a l'Hotel Rambla on el servei de neteja, seguretat, alimentació, bugaderia i atenció està assegurat.

 20:18 
Rufián diu que les mesures proposades pe ERC tenen per objectiu ajudar els autònoms i que cap treballador perdi la feina. "Fa dotze anys no es va dubtar per rescatar els bancs per valor de 60.000 milions d'euros. Ara demanem que no es dubti en rescatar la gent", reclama el diputat d'ERC, que diu que el deure dels polítics és protegir la gent del virus, però també d'un "desnonament o de la misèria".

 20:12 
Rufián també reclama un impost solidari i permanent per a les grans fortunes; utilitzar més superàvit dels ajuntaments; més diners en la lluita pel coronavirus, més enllà dels prop de 200.000 milions d'euros que assegura el govern espanyol que mobilitzarà per combatre el virus; una prestació econòmica extraordinària per compensar aquells que tenen infants afectats pel tancament de centres educatius o persones grans; ampliar les ajudes als autònoms; posar al servei de la fabricació de material sanitari la indústria essencial disponible per evitar haver d'acudir en exclusiva al mercat; flexibilitzar la limitació de portabilitat; i posar hostals i hotels al servei de la gent sense llar.

 20:07 
Rufián proposa un paquet de mesures econòmiques per fer front al coronavirus: la suspensió del pagament dels lloguers i compensacions als petits arrendataris; la suspensió del pagament de serveis bàsics com llum, aigua i gas; prohibir els acomiadaments; moratòria general i directa dels pagaments de les cotitzacions de la seguretat social i de la quota d'autònoms; una renda de confinament per a les persones vulnerables; i un impost solidari i temporal de confinament per a les companyies digitals i intermediàries de repartiment.

 20:08 
El govern espanyol nega que es requisin mascaretes arribades a Espanya: es comprova que arriben als necessitats. La ministra González Laya anuncia que l'executiu espanyol ha adquirit avui material a la Xina, Suècia i Turquia i defensa la seva compra en un "mercat tens".

 20:06 
Tres nens de Barcelona es queden sols a casa diverses hores després que els pares donin positiu per coronavirus. Els progenitors van anar al matí a l'Hospital Sant Pau però no es va atendre els menors fins a la nit.

 20:06 
Gabriel Rufián avisa que si no s'apliquen les mesures econòmiques necessàries, la crisi de 2008 serà "un joc de nens". El diputat d'ERC diu que totes les discrepàncies polítiques queden al marge i ara preval la política que doni resposta "a la misèria de vindrà després d'això". "No n'hi ha prou amb el patrioterisme de cada matí ni amb els aplaudiments de cada vespre", avisa el dirigent republicà. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació