Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:56 
Quatre mesos sense caixers a Tortellà i a Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa per uns lladres. La pandèmia del coronavirus n'ha allargat la reparació.

 08:12 
El Servei de Salut Laboral de l'Hospital Gregorio Marañón està duent a terme una "investigació epidemiològica" per un "possible contagi" de coronavirus entre professionals durant el comiat a un resident del Servei de Pneumologia.

 08:12 
Les sales de cinema comencen a veure "la llum al final del túnel": La majoria, a Catalunya i l'Estat, reobriran entre el 26 de juny i el 3 de juliol, confirma a l'ACN el president del Gremi d'Exhibidors de Catalunya. Camilo Tarrazón adverteix que les estrenes més llamineres pel gran públic trigaran "unes setmanes" a tornar.

 08:10 
A causa de la crisi del coronavirus i la desescalada del confinament, aquest estiu es preveu diferent en relació amb la celebració de festes majors, concerts i festivals. Evitar les aglomeracions de persones és un dels principals objectius per minimitzar els riscs de contagis, pel que aquest tipus d'esdeveniments s'hauran de reinventar per a poder seguir-se celebrant.

 07:55 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «La Guàrdia Civil creu que Simón va ocultar informació sobre el 8-M», destaca «La Razón».

 07:30 
La brúixola de Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital


 

 20:22 
L'NBA tornarà el 31 de juliol

La millor lliga de bàsquet del món tornarà a la competició el 31 de juliol amb un format únic per acabar la temporada, interrompuda per la pandèmia de coronavirus. Es disputaran només vuit jornades de temporada regular, passant directament als Playoffs. Només hi participaran 22 equips, ja que els 8 restants no tenen opció d'entrar a la fase final. L'NBA acabarà, a tot estirar, el 12 d'octubre. El Draft del 2020 se celebrarà el 15 d'octubre.

 19:42 
Salut manté les peticions de canvi de fase

El ministeri de Sanitat ha confirmat que Catalunya manté les peticions de canvi de fase que ja es coneixien. Així, Salut segueix demanant que Barcelona i Lleida entrin a la fase 2, mentre sol·licita que l'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona arribin a la 3. En aquest últim cas, el brot de Reus ha estat insuficient com per modificar la petició inicial.

 19:32 
ENTREVISTA

Ayad Zogaghi, vicepresident de la comunitat islàmica de Gironella: «Som una part d’aquest país, quan fa falta, també ajudem». El gironellenc explica a NacióBerguedà com s'ha viscut el ramadà en plena pandèmia i la iniciativa de recaptar diners per l'Hospital Sant Bernabé.

 19:29 
Troben un bar clandestí muntat en un pis a l'Hospitalet. Els Mossos hi van detectar un congelador industrial, sis taules i tamborets a la terrassa com si fos una barra.

 19:25 
Què implica que només un 5,2% dels espanyols hagi passat el coronavirus? La dada de l'estudi de seroprevalença allunya la consecució de la immunitat de grup, situada en el 60% de la població, i obliga a mantenir les prevencions. Ho expliquen Oriol March i Bernat Surroca.

 19:02 
Escoles bressol a Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell preveu reobrir les escoles bressol municipals la segona quinzena de juny. De cara a una possible obertura dilluns vinent ho descarta, perquè "no hi ha hagut demanda".

 18:46 
Actuar aquest estiu

El grup Sense Sal idea un original mètode per a poder actuar aquest estiu tot i les restriccions del desconfinament. Es tracta de concerts itinerants en què els terrassencs actuarien des d'una plataforma situada en un vehicle en moviment i que evitaria aglomeracions.

 18:12 
Només un 6,1% dels catalans ha passat el coronavirus. Les dades preliminars de la segona onada de l'estudi de seroprevalença impulsat pel Ministeri de Sanitat situa en 473.711 les persones a Catalunya que han generat anticossos contra el virus. Ho expliquen Bernat Surroca i Oriol March.

 18:07 
Mercat a Sant Cugat

Torna el mercat exterior del Mercantic Sant Cugat. Ho farà el diumenge 14 de juny amb un format reduït i garantint les distàncies de seguretat.

 17:52 
L'Estat continua sense immunitat de grup: només un 5,2% ha superat el coronavirus. Es tracta d'un augment molt lleu respecte l'anterior onada, segons han explicat els responsables de l'estudi de seroprevalença.

 17:50 
En la segona onada de l'estudi de serorpevalença s'han analitzat més de 63.000 casos. La taxa de participació és del 75%, superior a la taxa de participació de la primera onada, segons ha explicat la directora de l'Institut Carlos III, Raquel Yotti. La prevalença estimada al conjunt d'Espanya és d'un 5,2%. La xifra no ha augmentat de manera significativa, com era previsible.  "Les comunitats i províncies la voltant de Madrid tenen una prevalença més alta que la resta", sosté Marina Pollán, directora del Centre Nacional d'Epidemiologia.

 17:35 
L'Ajuntament de Vic paga els repartiments a domicili

Vic ajuda el comerç de proximitat amb el repartiment a domicili. L'Ajuntament assumeix el cost del lliurament dels comerços associats i que es farà a través d'entitats socials.

 17:27 
Tornen les obres a Sabadell

S'activen les obres de la ciutat aturades el mes de març per l'esclat de la pandèmia. Són treballs previstos d'acabar entre sis mesos i un any.

 17:18 
Sanitat reporta cinc morts per coronavirus en 24 hores i 56 en l'última setmana. Els nous contagis cauen lleugerament fins als 195 en 24 hores, la majoria entre Madrid i Catalunya. Informen Bernat Surroca i Oriol March.

 17:12 
Sense sancions per incomplir l'estat d'alarma

Cap incidència relacionada amb l'incompliment de l'estat d'alarma en les darrers 24 hores a Terrassa. És la primera vegada que s'assoleix la xifra, i és que des del 15 de març s'havia denunciat almenys una persona cada dia per aquest motiu.

 17:06 
Augmenten les famílies que necessiten ajudes

Les famílies ateses per Càritas Sant Cugat augmenten un 85% des de l'inici de la pandèmia. Per aquest motiu, l'ONG han posat en marxa una campanya per garantir l'abastiment d'aliments davant la crescuda de peticions de persones en situació de vulnerabilitat.

 17:01 
VÍDEO Jotes des del balcó per neutralitzar les pors i la solitud del confinament. La iniciativa de l'exalcalde de Freginals i mestre jubilat Lluís Fernández distreu però també motiva els veïns de la població.

 16:54 
Lleida entrarà dilluns a la fase 2 després de la davallada dels contagis. El Departament remarca que cal extremar la vigilància a la capital, el Baix Segrià i les Garrigues.

 16:34 
Reobre la Seu de Manresa

La Seu de Manresa reobrirà a les visites turístiques aquest cap de setmana. La Basílica va tancar el 13 de març degut a la pandèmia i les misses es van reprendre amb l'entrada a la fase 1.

 15:58 
Els paradistes no accepten els canvis

Els paradistes no alimentaris del mercat de Granollers es neguen a instal·lar-se com a protesta per les noves condicions. Només podien tornar un 25% del total habitual i els havien instal·lat en una zona diferent com a mesures de seguretat.

 15:28 
Coronavirus a la Catalunya Central

La Catalunya Central acumula 35 nous positius de coronavirus en els tres primers dies de juny. Només ha estat superada per Lleida, després de patir un nou brot, i per Girona.

 15:12 
Jotes des del balcó

Jotes cantades des d'un balcó de Freginals per neutralitzar les pors i la solitud del confinament.

 14:43 
La Moncloa rectifica Maroto i reitera que el turisme es reactivarà a partir de l'1 de juliol. La ministra deia que francesos i portuguesos podrien venir a partir del 22 de juny.

 14:38 
El soroll pot fer el sistema immune més vulnerable al coronavirus. La contaminació també pot fer que la Covd-19 sigui més perillosa en els infectats.

 14:28 
El BCE amplia amb 600.000 milions el pla econòmic contra el coronavirus. La institució monetària assegura que comprarà actius sota el programa antipandèmia "fins que la crisi hagi acabat".

 14:15 
El Síndic denuncia un «forat informatiu» sobre les residències durant la crisi. Rafael Ribó lamenta la manca de "lideratge polític" en la gestió d'aquests centres i es queixa de la "centralització excessiva" de competències per part de l'Estat. 

 13:59 
Acció i estrenes, la proposta japonesa al Festival Nits de cinema oriental de Vic, que se celebrarà del 23 al 26 de juliol en una versió escurçada; informa Carles Fiter.

 13:51 
El Festival Vida, cancel·lat

El Vida ha cancel·lat l'edició d'aquest any, prevista del 2 al 4 de juliol a Vilanova i la Geltrú, i ha anunciat que trasllada "el 80%" del cartell a l'estiu de l'any vinent. L'organització ha fet pública la decisió després de fer un sondeig entre els assistents per valorar si es mantenien les dates inicials, si es posposava el festival fins el setembre o bé si es cancel·lava. A l'enquesta hi han participat més de 4.200 persones. "Des del festival s'ha treballat mantenint totes les opcions obertes", assegura l'organització, que garanteix que el Vida "estava preparat per implementar les mesures sanitàries adequades". "Però les incerteses són massa grans", afegeixen. El Vida 2021 se celebrarà de l'1 al 3 de juliol.

 13:47 
Més famílies necessiten ajuda

Serveis Socials de Manresa atén 441 noves famílies vulnerables per culpa de la Covid-19. L'Ajuntament ha hagut d'ampliar la partida d'aliments i els centres d'acollida.

 13:48 
Sense baixades de falles a la Vall de Boí

La Vall de Boí ha suspès totes les faixades de falles previstes per aquest any davant la situació excepcional que viu el país per la pandèmia del coronavirus. L'alcaldessa Sònia Bruguera ha dit que la decisió ha sigut "molt difícil" perquè "el sentiment fallaire sempre hi és", però la salut està per davant de tot i "no es podien garantir les distàncies de seguretat entre el públic assistent"

 13:34 
Nous casos al Pallars

El Pallars suma sis nous contagis de coronavirus en l’última setmana. Els nous positius s’han repartit entre el Pallars Sobirà i el Jussà, mentre el risc de rebrot augmenta al Pirineu segons Salut.

 13:28 
"Una nova normalitat sense desnonaments"

La PAHC de Sabadell respon a la reactivació dels desnonaments: «Per una nova normalitat sense desnonaments». Una trentena de persones es concentren a les portes dels jutjats. Informa: Albert Hernàndez.

 13:15 
Més esdeveniments ajornats

Es posposa el festival de música Planestiueja't d'enguany al 2021 per la indefinició de les administracions. Artistes i tècnics rebran un 25% dels honoraris pactats i seran igualment a la pròxima edició de l'esdeveiment estival de les Planes d'Hostoles, com Quico el Cèlio, Roger Mas, Companyia Elèctrica Dharma o Monica Green. Informa Xavier Borràs. Fotos de Martí Albesa.

 13:13 
Habitatge i coronavirus

«​Fins ara, l'habitatge era un dret fonamental. Ara, a més, és la primera línia de defensa contra el coronavirus». Diverses PAH del Vallès Oriental es manifesten a les portes dels jutjats de Granollers; informa Jaume Ventura.

 13:10 
El coronavirus, controlat a l'Ebre

Les Terres de l'Ebre no registren nous contagis per coronavirus des del 29 de maig.

 13:08 
Cau el nombre de pacients de coronavirus ingressats a l'UCI a Catalunya. El Departament de Salut notifica 10 morts més i 228 casos confirmats nous.

 13:02 
Aforament limitat i controls d'accés: així serà la temporada de bany a les platges de Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona treballa per obrir totalment les platges a partir de dilluns, sempre que el govern espanyol autoritzi el pas a fase 2. Ho explica Andreu Merino.

 12:56 
Brot a Reus

El Departament de Salut xifra en 23 els positius al centre sociosanitari Monterol de Reus, on ahir es va detectar un bort de coronavirus. Des del Departament asseguren que la situació al centre està sota control i que tots els casos són lleus i asimptomàtics.

 12:36 
ÚLTIMA HORA - 10 morts més per coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut ha notificat 10 noves víctimes mortals per la Covid-19 aquest dijous, elevant la xifra global des de l'inici de la pandèmia a 12.333 persones que han perdut la vida. En aquest darrers balanç també s'han comptabilitzat 228 nous casos.

 12:14 
El 12,5% dels pares catalans reconeix haver pegat els fills durant el confinament. Un de cada quatre progenitors admet haver perdut els nervis en alguna ocasió, arribant a cridar o insultar el menor.

 11:43 
La PAH protesta contra la reactivació dels desnonaments

Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Catalunya protesten aquest dijous al matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per la reactivació dels processos de desnonament a partir d'avui. Totes aquelles famílies que no puguin acreditar una vulnerabilitat causada per l'epidèmia no es podran acollir a la suspensió del govern espanyol. 

 11:28 
Escoles bressol a Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa preveu obrir «alguna» escola bressol per a donar cobertura a tota la ciutat. La decisió s'anunciarà aquest divendres i els centres assignats obririen a partir de dimarts.

 10:38 
Un Concurs de Castells "normal"

L'organització preveu celebrar l'edició d'enguany amb «normalitat» i en les dates previstes. Els castellers confien a poder actuar aquesta temporada tot i admetre que no hi haurà el mateix nivell.

 10:24 
Alerta per un possible positiu en una escola de Sant Estebe de Guialbes

L'escola de Sant Esteve de Guialbes (Pla de l'Estany) ha demanat als pares no portar els fills al centre després que una mestra que havia estat en contacte amb alumnes aquest dilluns va tenir febre, un dels símptomes de la Covid-19. Aquell dia hi havia vuit alumnes de 6è. Ja li han fet la PCR però ara falta saber si és positiu. Des de la direcció del centre asseguren que es van prendre totes les mesures de prevenció marcades pel Departament de Salut i que la decisió s'ha pres des d'inspecció dels serveis territorials. El seu alcalde, Àlex Terés, ha explicat a l'ACN que en les pròximes hores se sabrà si realment és un cas de la Covid-19 i ha lamentat que no s'hagin fet PCR a tots els mestres abans de tornar a les escoles per evitar riscos.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació