Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:00 
"S'ha de parar tot", demana el líder de Més País, Íñigo Errejón, que denuncia que les mesures preses pel govern espanyol són "insuficients" i que caldran mesures "més ambicioses". Demana la prohibició dels acomiadaments i la suspensió del pagament dels lloguers.
 

El líder de Més País, Íñigo Errejón, al Congrés

 20:02 
El personal d'un centre geriàtric de Terrassa amb tres ancians infectats de coronavirus denuncia la falta de material de protecció: «tenim tres bates, dues mascaretes i dues ulleres per a cinc auxiliars»; per Marc Solé.

 19:51 
Set persones mortes per coronavirus a la demarcació de Lleida i 60 nous contagis que eleven els casos a 319. En total han mort 20 persones. Informa Àlvar Llobet.

 19:44 
La diputada de Ciutadans María Muñoz demana que no s'apugin els impostos als ciutadans un cop passi la crisi sanitària. "Aquesta és una prova de resistència de la ciutadania", ha afirmat.  
 

La diputada de Ciutadans María Muñoz

 19:45 
Creix la xifra diària de positius per coronavirus a l'Ebre, amb vuit més este dimecres. Quinze malalts es troben hospitalitzats, vuit d’ells a l'UCI.

 19:34 
L'Ajuntament de Tarragona començarà a repartir dissabte les 3.000 targetes moneder de les beques menjador. L'entrega es farà als centres d'ensenyament i prèviament s'avisarà les famílies de quan han d'anar a recollir-les.

 19:32 
La UME desinfecta espais amb alt risc de contagi a Badalona. L'alcalde valora positivament l'ajuda militar per "preservar la seguretat i salut" a la ciutat.

 19:34 
VÍDEO Els trens de FGC també homenatgen els imprescindibles.

 19:32 
Meliá Hotels presenta un ERTO de 8.382 treballadors a l'Estat pel coronavirus. L'expedient afecta 1.050 empleats de les oficines corporatives i 7.332 dels hotels.

 19:29 
La Covid-19 s'escola a la residència Mare de Déu del Tura d'Olot: dels set ancians morts darrerament, un va donar positiu al test de coronavirus i cinc més van patir, entre d'altres, símptomes gripals. Informa Xavier Borràs.

 19:23 
L'Hotel Don Cándido de Terrassa acollirà personal sanitari de la ciutat i de fora. Es posarà en marxa divendres i facilitarà zones de descans i d'higiene personal als professionals.

 19:26 
María Muñoz, diputada de Ciutadans, vol enviar un "missatge d'esperança". "Ens en sortirem", assegura, i diu que la gent gran són "la generació més resistent de la història". Ciutadans critica que s'hagi aprofitat la crisi del coronavirus per "ficar Pablo Iglesias a la comissió del CNI". La formació assegura que és "un partit d'Estat" que "tanca files" amb el govern espanyol. Muñoz admet que es podria haver actuat abans però assegura que "encara hi ha temps". La diputada reclama a l'executiu estar a l'altura de la "lleialtat" que ha mostrat Ciutadans.

 19:19 
Compareixença de Miquel Buch, conseller d'Interior, i Alba Vergés, consellera de Salut. Anuncien una decisió rellevant: confinament en fase dos a la conca d'Òdena. Què vol dir? Que la ciutadania haurà d'estar totalment confinada a casa excepte els serveis essencials. El tancament perimetral s'allargarà durant quinze dies més. Ho detalla Oriol March.

 19:16 
Moren 23 avis per coronavirus en una residència per a gent gran de Madrid. La UME de l'exèrcit espanyol va desinfectar dissabte i diumenge el centre d'ancians de la capital madrilenya, que ja es trobava en situació crítica.

 19:15 
Les sectorials de comerç de Foment del Treball i Pimec adverteixen que si el govern espanyol no actua amb rapidesa, el 70% del teixit comercial es veurà obligar a presentar preconcurs o concurs de creditors, produint-se el tancament de desenes de milers d'establiments.

 19:12 
El govern espanyol defensa que el pla de xoc econòmic serveix per frenar acomiadaments estructurals. La vicepresidenta Nadia Calviño sosté que cal garantir una "base" perquè després de la crisi sanitària hi hagi una recuperació "ràpida i eficaç". Per Bernat Surroca i Sara González.

 19:11 
El PNB considera que les mesures econòmiques són "passos en la bona direcció" que s'hauran d'anar adaptant en funció de com avanci l'epidèmia. La formació basca reclama mesures coordinades també en el marc europeu per ajudar la ciutadania. 

 19:09 
EH Bildu critica que els bancs no estan aportant res a la crisi i que la Casa Reial no renuncia a la seva assignació. "No, no tots pararem igual aquesta crisi", diu la portaveu basca, que insta el govern espanyol a "obligar" les grans empreses per assumir el cost de la crisi.

 19:04 
Vehí reclama utilitzar l'augment de recaptació que proposa la CUP al servei de la sanitat pública. "Les retallades en sanitat pública maten", remarca la diputada. També insta la ministra de Sanitat a nacionalitzar les empreses i reorientar la producció nacional de les fàbriques. També demana facilitar proves a tota la població i avançar en la renda bàsica per evitar l'angoixa que pateix aquests dies. En aquesta línia, demana suspendre també el pagament de lloguers per no abocar la ciutadania a una "vaga massiva de lloguers". 

 18:59 
ÀUDIO ANÀLISI «Estiguem preparats per al pitjor»: Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, analitza en poc més d'un minut els escenaris de confinament que planteja el Govern i els efectes sobre l'economia.

 18:59 
ÀUDIO ANÀLISI «Estiguem preparats per al pitjor»: Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, analitza en poc més d'un minut els escenaris de confinament que planteja el Govern i els efectes sobre l'economia.

 18:57 
La Unitat Militar d'Emergències de l'exercit comença a desinfectar l'entorn dels centres sanitaris de L'Hospitalet. També actuarà a les parades de transport públic i al voltant de les residencies de persones grans.

 18:58 
Mireia Vehí, portaveu de la CUP, considera que les mesures econòmiques adoptades pel govern espanyol "són insuficients". "Aquest crisi no pot dependre de la bona voluntat dels espanyols i els empresaris", diu la diputada anticapitalista. Vehí proposa repartir la riquesa i posar l'economia "al servei de la gent senzilla". La diputada també diu que amb el rascat bancari es van mobilitzar més recursos públics que amb l'actual crisi. "Que es responsabilitzin els bancs i les grans fortunes i les empreses", demana Vehí, que insisteix que calen més mesures de recaptació. També reclama que la Monarquia ingressi els diners de les herències i demana impostos a les grans fortunes perquè paguin més. La diputada anticapitalista demana suspendre el pagament de subministres, hipoteques i lloguers per part de les famílies.

 18:56 
Roldán titlla Vehí de "desagraïda" per dir que el govern espanyol treu a "passejar" els militars. La portaveu de Cs al Parlament recorda que els agents "munten hospitals" i "desinfecten residències".

 18:56 
Sergio Sallas, d'Unió del Poble Navarrès, critica que els materials sanitaris no arriben als professionals dels hospitals i reclama suspendre la quota d'autònoms del mes de març.

 18:52 
Isidro Martínez, de Fòrum Astúries, reclama ampliar les mesures econòmiques adoptades a més sectors de la societat i insisteix que cal també una resposta supranacional des de la Unió Europea. 

 18:50 
Calviño avisa que les empreses s'han d'acollir a l'ERTO quan reuneixin les condicions per fer-ho. La ministra insisteix que aquesta és la manera que els recursos públics es destinin a qui realment ho necessita.

 18:47 
Nadia Calviño remarca que la crisi del coronavirus és "transitòria" i insisteix que les decisions que es prenguin ara determinaran que la recuperació després d'aquesta etapa "sigui ràpida". "Aturarem la crisi sanitària i protegirem els ciutadans i l'economia", rebla la ministra de Sanitat.

 18:46 
Com sé si soc contacte directe d'un infectat per coronavirus? Què faig si ho soc? El Departament de Salut detalla com cal actuar en aquests casos.

 18:37 
Preocupació dels familiars per la falta de material de protecció a la residència de Bagà. El centre té 18 casos aïllats amb simptomatologia i dues persones ingressades a l'hospital, un dels quals un positiu confirmat. Per Pilar Màrquez.

 18:37 
L'Ibex-35 frega els 7.000 punts després de registrar una pujada del 3,35% aquest dimecres. Les principals borses europees també han tancat la sessió en números verds.

 18:36 
Calviño reclama una "resposta fiscal contundent" de la Unió Europea davant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, el govern espanyol treballa per tirar endavant instruments d'abast comunitari, com ara els "coronabonus".

 18:34 
Calviño reivindica el paper dels ERTO, facilitats pel govern espanyol en el marc de la crisi. "L'Estat es fa càrrec d'aquests treballadors", diu la ministra de Salut, amb l'objectiu que no es trenqui la relació laboral i que la pèrdua del lloc de feina és "transitòria". 

 18:32 
Calviño explica que s'han mobilitzat 300 milions d'euros més perquè les administracions locals puguin donar resposta a l'impacte del coronavirus sobre els col·lectius més vulnerables. La ministra de Sanitat diu que també s'han pres mesures en l'àmbit laboral, per evitar que es perdin llocs de treball arran de la crisi del coronavirus. 

 18:29 
Calviño detalla algunes de les mesures incloses en els tres reials decrets de mesures econòmiques per fer front al coronavirus. Ressalta, per exemple, la moratòria del pagament de les hipoteques o les ajudes a col·lectius més vulnerables amb la creació d'un programa estatal dotat amb 300 milions d'euros per afavorir l'ajuda als col·lectius de risc pel Covid-19. 

 18:31 
El Govern posa en alerta la ciutadania per al pitjor escenari. Torra avisa que les mesures restrictives es poden allargar fins al juny en cas que el pic de contagis no arribi fins a finals d'abril; Aragonès demana suport als pressupostos per modificar-los un cop aprovats. Ho explica Oriol March.

 18:28 
Calviño admet que les mesures de contenció adoptades aquests últims dies tenen un impacte sobre l'economia, especialment al turisme, el transport, l'educació o la cultura. "La disrupció de l'activitat econòmia s'ha generalitzat en un context d'alta volatilitat dels mercats", explica la ministra de Sanitat. Tot plegat es tradueix en una pertorbació de la demanda i l'oferta a Espanya i, en última instància, podria derivar en una pèrdua important de llocs de treball si no es prenen mesures. 

 18:23 
Calviño detalla que s'ha ampliat en 1.000 milions d'euros el pressupost del Ministeri de Sanitat per fer front al coronavirus. El govern també podrà intervenir els preus de determinats productes per la salut. També s'han pres mesures a favor de la investigació per contenir l'impacte de futurs brots. 

 18:24 
La xifra de nous contagis a Itàlia segueix la tendència a la baixa. El ritme de nous positius al país continua alentint-se, mentre que el nombre de morts és també inferior al del dia anterior.

 18:20 
Calviño assegura que el govern espanyol ha seguit "minut a minut" l'evolució de la pandèmia del coronavirus per prendre les mesures pertinents. En matèria sanitària, la ministra assegura que s'han pres les mesures més estrictes de la Unió Europea. En clau econòmica, el govern espanyol ha pres mesures per lluitar contra l'epidèmia reforçant serveis sanitaris i investigadors, donar suport als cuitadans, especialment els més vulnerables, i donar suport economia amb liquiditat i flexibilitat.

 18:20 
Nadia Calviño, ministra d'Economia, compareix al Congrés per demanar el suport dels grups a les mesures econòmiques adoptades via reial decret per fer front a la crisi del coronavirus. 

 18:17 
Granollers obrirà un alberg pels sense sostre al Pavelló del Tub amb capacitat per a una dotzena de persones.

 18:16 
Propietaris de pisos buits de Manresa cedeixen els seus allotjaments a personal de l'hospital. Dues persones ja han començat a viure a les noves llars i s'hi quedaran fins que duri el confinament.

 18:05 
La demarcació de Tarragona ja compta amb 228 positius per coronavirus, 124 dels quals estan hospitalitzats i 36 a l'UCI. Els casos s'han duplicat en els darrers dies i s'espera que el ritme de conatgis creixi encara més aquesta setmana. 

 17:57 
El nombre d'infectats per coronavirus a Terrassa ja frega els 400 després d'un repunt de 72 nous casos en les últimes 24 hores. Fins ara, la pandèmia ha provocat 34 morts a la ciutat.

 17:56 
 La ninotaire Pilarin Bayés anima a fer a exercici des de casa tot i el confinament pel coronavirus.
 

 17:57 
El director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, ha donat positiu en les proves de coronavirus, segons ha informat a Europa Press fonts oficials de l'Institut Armat. Feia dos dies que Ceña no compareixia a les rodes de premsa del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

 17:51 
Sharon Stone fa una crida a aportar recursos a la campanya del metge català Bonaventura Clotet.


 17:46 
El Centre Europeu de Malalties alerta que la mortalitat del coronavirus pot augmentar per falta de recursos sanitaris. Un 30% dels contagiats a Europa han sigut hospitalitzats i un 4% estan greus.

 17:38 
REPORTATGE Mascaretes contra el coronavirus cosides amb solidaritat. "No volem salvar el món, però dona seguretat”, explica una de les voluntàries de les xarxes de cosidores sorgides a Osona. Per Carles Fiter amb fotografies d'Adrià Costa.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació