Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 14:31 
Vergés: "Nosaltres ens vam espavilar des del primer dia per fer comandes de compra de material més enllà de l'Estat".

 14:28 
Alba Vergés avisa que la sanitat catalana patirà "tres o quatre setmanes de tensió i de màxim risc".

 14:23 
La consellera de Salut, sobre els recursos hospitalaris privats a Catalunya: "No renunciem a la capacitat de la privada, que l'hem incorporada sota la coordinació de la xarxa pública".

 14:21 
Més de 50.000 autònoms a tot l'Estat s'han acollit a la prestació impulsada pel govern espanyol per a aquells treballadors que hagin hagut d'interrompre l'activitat arran de la crisi del coronavirus. La prestació arribarà a almenys 950 euros. 

 14:21 
La consellera de Salut explica als grups parlamentaris que el Govern va actuar de manera "molt ràpida" per situar en "fase d'emergència" la resposta a la crisi del coronavirus.

 14:19 
Sobre el nombre de morts a Espanya, que ja supera la Xina. "És una setmana molt complicada, em remeto a les paraules del doctor Simón", diu Salvador Illa. 

 14:17 
Illa admet que calen més respiradors. "Estem fent esforços per comprar-ne més i sobretot per produir-ne més a Espanya", diu el ministre de Sanitat. 

 14:05 
Salvador Illa diu que l'objectiu de les mesures és aplanar la corba i reduir les contagis per impedir que col·lapsi el sistema sanitari. "Més endavant ja es parlarà de les mesures per desescalar la situació. Ara vénen dues setmanes més d'estar a casa", explica el ministre de Sanitat. 

 14:03 
ÚLTIMA HORA La Selectivitat serà entre el 22 de juny i el 10 de juliol. Així ho acaben d'acordar el Ministeri d'Educació i les conselleries de les comunitats autònomes, que també han decidit que la convocatòria extraordinària serà, com a màxim de tard, el 10 de setembre.

 14:02 
El govern espanyol està estudiant mesures per impulsar "un ingrés mínim vital", tal com ha explicat el ministre d'Inclusió, José Luis Escrivá. 

 13:59 
Torn per a Alba Vergés, consellera de Salut, en el debat parlamentari sobre el coronavirus. Vergés defensa la gestió de la crisi que ha fet la seva conselleria per combatre des del primer moment l'epidèmia.

 13:56 
Escrivá explica que aquells autònoms que veuen interrompuda la seva activitat o reduida en més d'un 75%, no han de pagar les cotitzacions socials i rebran un prestació d'almenys 950 euros.

 13:54 
José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, assegura que la crisi del coronavirus és "temporal" i, quan passi, cal estar preparat per recuperar-se ràpid. 

 13:52 
Illa assegura que la Comissió Europea "ha posat en valor" la proposta d'un pla Marshall europeu i ha ressaltat la cooperació de diversos països europeus (entre ells Espanya i França) per activar els "coronabonus". 

 13:50 
Illa reitera que és el moment de la "solidaritat" amb Madrid. "La lluita contra el virus tensa el sistema nacional de Salut i ara, especialment, Madrid", explica el ministre.

 13:46 
ÚLTIMA HORA Salvador Illa, ministre de Sanitat, informa que Espanya ha tancat amb la Xina una compra de material sanitari per valor de 432 milions d'euros. S'han tancat acords de subministrament durant vuit setmanes de 550 milions de mascaretes, acords de subministraments de 5,5 milions de tests ràpid que s'entregaran durant el març i l'abril, i l'acord de prop de 950 equips de respiració que es subministraran entre els mesos d'abril i juny. També s'han comprat 11 milions de guants que es subministraran durant quatre setmanes.

 13:43 
Torn d'intervenció telemàtica per al conseller d'Interior, Miquel Buch, que explica que el Govern "no ha refusat" cap ajuda de l'Estat, tampoc la de l'exèrcit. "L'exèrcit espanyol també el paguem els set milions i mig de catalans. I, si és necessari, ja els trucarem, no pateixin", respon als grups parlamentaris.

 13:40 
Aragonès reclama als grups parlamentaris aprovar els pressupostos de la Generalitat de forma immediata per tenir més capacitat de despesa. "L'elaboració de nous pressupostos implica sis mesos de tramitació en un escenari normal. No podem esperar sis mesos", afirma el vicepresident del Govern.

 13:38 
La Patronal Cecot de Terrassa qualifica d'«insuficients» les mesures preses pel govern espanyol per ajudar empreses i autònoms. En un comunicat, l'institució es mostra crítica amb el govern de Pedro Sánchez i indica les polítiques fiscals com a clau per "impulsar i reforçar" l'economia.

 13:37 
Aragonès recorda que l'Estat que pot emetre fins a 73.00 milions de deute d'acord amb les ajudes europees. I demana que aquests recursos derivin en una major capacitat de despesa en l'àmbit sanitari i social.

 13:35 
Aragonès demana a l'Estat un ajornament de les quotes d'autònoms mentre duri l'emergència sanitària per coronavirus.

 13:33 
Aragonès anuncia en el debat parlamentari que el Govern ampliarà als dies de Setmana Santa les ajudes de les beques menjador, que ara es paguen per la via de targetes moneder.

 13:29 
Aragonès: "Transformem la indústria catalana. Convertim-la en una indústria de defensa sanitària".

 13:27 
Aragonès, com havia dit Torra en la seva intervenció davant els grups parlamentaris, admet que la crisi del coronavirus a Catalunya "durarà setmanes i, potser, mesos".

 13:28 
L'exèrcit avisa que la seva missió a Catalunya està «oberta». Què farà? La Unitat Militar d'Emergències desinfectarà "zones crítiques" i es posa a disposició de la xarxa hospitalària. Informa Andreu Merino.

 13:25 
L'Exèrcit desinfecta el centre geriàtric de la Pobla de Segur on es va detectar un brot de coronavirus. S'ha confirmat la mort de 2 residents, 6 estan hospitalitzats i 8 confinats a la residència.

 13:24 
Aragonès explica que el Govern treballa al "front" per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. "Hem hagut de buscar vies alternatives per al subministrament de material", exposa el vicepresident català.

 13:20 
Torn per al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que respon als grups parlamentaris. Aragonès demana preparar la "recuperació" del país després del xoc econòmic i la crisi sanitària.

 13:18 
Fins a 300 noves places per al confinament de persones sense llar a Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona obre avui el pavelló 7 de la Fira de Barcelona i un equipament exclusiu per a dones. Ho explica Andreu Merino, responsable de la informació sobre la capital catalana a NacióDigital.

 13:18 
Quim Torra afirma que els treballs a les obres "no són essencials". "Estem exposant els treballadors de la construcció", explica el president.

 13:12 
VÍDEO L'institut de Ripoll fabrica pantalles protectores facials amb impressores 3D, que es destinaran al personal sanitari del Ripollès i de les comarques gironines.

 13:11 
Què diu el CIS? Preveu un reforçament del PSOE, però abans de l'anunci de l'estat d'alarma. El PP cauria una mica, Vox, Podem i Cs repetirien resultats, i tant ERC com JxCat i la CUP perdrien bona part dels suports, segons el sondeig fet entre l'1 i el 13 de març.

 13:11 
Batet reclama un "pla de xoc sòlid" al govern espanyol per "salvaguardar l'estat del benestar". Demana aportar tots els recursos que siguin necessaris i compara la situació amb els 60.000 milions d'euros públics destinats a rescatar la banca durant la crisi econòmica. Sosté que l'actitud ha de ser la de "fer pinya".

 13:07 
Els pagesos obren la porta a estudiants i aturats per treballar en la propera campanya de collites.

 13:04 
Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat), lamenta davant Roger Torrent que aquesta sessió no sigui un ple convencional. "No podem tenir la democràcia en quarentena. El Parlament no pot quedar confinat", assenyala Batet. La crisi sanitària no apaivaga l'enfrontament habitual entre JxCat i ERC al Parlament.

 12:58 
Un jutjat dona 24 hores a Madrid perquè enviï material de protecció als hospitals. El govern madrileny haurà de facilitar bates, mascaretes, ulleres de protecció i contenidors de grans residus.

 12:56 
Torn de resposta de Quim Torra als grups parlamentaris. El president s'obre a "revisar totes les propostes" per millorar la resposta al coronavirus.

 12:49 
Fernando Simón diu que hi ha gent amb una "immunitat de base" davant del coronavirus i que això tindrà impacte en el futur. 

 12:52 
Sergi Sabrià, portaveu parlamentari d'ERC, es pregunta "com pot ser" que avui encara hi hagi treballadors "obligats anar" a la feina. "No entenem el govern espanyol i la seva campanya de propaganda", argumenta Sabrià.

 12:48 
L'exèrcit confirma que s'ha demanat ajuda a l'OTAN per la lluita contra el coronavirus. Es va demanar material sanitari, equips de protecció individuals, respiradors i tests ràpids. "No sabem quan arribarà", admet Miguel Ángel Villarroya.

 12:48 
Sergi Sabrià, portaveu parlamentari d'ERC, demana "repensar el sistema" quan Catalunya hagi aconseguit superar la crisi. "En situacions com aquestes ens n'adonem de com de necessari és disposar de les institucions pròpies d'un estat", afirma Sabrià.

 12:46 
La cursa dels Matxos, ajornada pel coronavirus. El Centre Excursionista Torelló posposa la prova al juny per no col·lapsar el calendari de curses de muntanya a la tardor.

 12:43 
José Ángel González, comissari principal de la policia espanyola, demana "no elevar a categoria les anècdotes", en relació a les agressions policials que han circulat per la xarxa aquests últims dies. El comissari assegura que es prendran mesures en cas que algun comportament no s'ajusti als protocols. 

 12:40 
Fernando Simón admet que és "difícil" saber en quin moment es troba Espanya en relació a la pandèmia. Simón diu que "estem molt a prop del pic", segons les dades de què disposa el comitè de gestió tècnica del coronavirus. "Les tendències ens indiquen que ens aproximem al pic", assegura.

 12:43 
VÍDEO Castellar revisarà l'actuació policial en la detenció d'un menor reincident per incomplir el confinament. Aquí podeu recuperar l'actuació policial.

 12:39 
Daniel Serrano, número dos del PP a Catalunya, assegura que Torra és el més "separatista entre els separatistes", i demana que no tingui la "temptació" de fer servir la crisi sanitària per fer politiqueig. "Això genera desesperació entre els catalans", apunta Serrano.

 12:34 
Fernando Simón diu que s'està controlant la transmissió i els contactes de risc del virus, però demana controlar "millor" els contactes "intradomiciliaris", i aïllar la gent que presenta símptomes. També diu que a mesura que Espanya s'acosta al pic, el focus s'ha de centrar en l'aspecte hospitalari, que continuaran patint la pressió de la pandèmia. 

 12:36 
Sergi Sabrià, portaveu parlamentari d'ERC, comença la seva intervenció recordant "el mal que encara fan les retallades" aplicades a la sanitat. El diputat republicà també considera "irresponsable bloquejar uns pressupostos" del Govern.

 12:32 
Fernando Simón diu que a mesura que s'arriba al pic de contagis, cal situar el focus en l'evolució dels hospitalitzats. 

 12:31 
Maria Sirvent, diputada de la CUP, es pregunta per què "només" s'han utilitzat 160 llits de la sanitat privada a Catalunya mentre s'estan habilitant hotels per atendre pacients afectats per coronavirus.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació