Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:26 
Endesa posa en marxa un pla de contingència per a la xarxa hospitalària i connecta d'urgència la residència d'avis d'Igualada per si s'ha de convertir en hospital de campanya

 10:09 
El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, creu que a finals d'aquesta setmana es podran començar a treure conclusions sobre l'eficàcia de les restriccions imposades amb l'estat d'alarma. Confia que l'11 d'abril, quan acaba la pròrroga que avui s'aprovarà al Congrés, es podran aixecar "algunes mesures".

 09:56 
Quatre morts més per coronavirus a les comarques gironines eleven la xifra a 32: el 30% dels infectats a la demarcació és personal sanitari.

 09:55 
El govern espanyol està estudiant “diverses alternatives” per ajudar els llogaters davant la crisi del coronavirus. Nadia Calviño diu que cal assegurar-se que són "efectives" i no provoquen "danys colaterals".

 09:56 
ANÀLISI Estat d'alarma, seguretat nacional i la irrellevància dels territoris. El reforçament del poder central apareix com una obvietat en l'actual gestió de la pandèmia, recordant als territoris que no són constitutius de l'Estat. Per Lluís Pérez Francesch, catedràtic de Dret Constitucional.

 09:38 
La borsa espanyola obre amb pujades del 3% i frega els 7.000 punts.

 09:35 
Els hotels podran obrir per donar allotjament als treballadors de serveis essencials, segons una ordre publicada avui al BOE. Els establiments, això sí, seguiran tancats al públic general.

 09:18 
Vall d'Hebron només permetrà visites als pacients que estiguin a punt de morir per aconseguir un confinament "més sever".

 09:15 
Primera mort per coronavirus al Pallars: era un avi resident de la residència de la Pobla de Segur -on s'ha detectat un brot- i estava ingressat a l'Hospital de Tremp; informa Jordi Ubach.

 08:55 
Alba Vergés confirma a Catalunya Ràdio que encara no ha arribat cap dels 640.000 testos ràpids adquirits pel Ministeri de Sanitat ni encara sap quants n'arribaran.

 08:51 
Alba Vergés veu quasi impossible ajudar Madrid ja que l'increment de casos a Catalunya és molt important: «Estem aprofitant tots els recursos disponibles de tot arreu».

 08:48 
Vall d'Hebron només permetrà visites als pacients que estiguin a punt de morir per aconseguir un confinament "més sever". Un equip de voluntaris trucarà a les famílies per informar de la situació dels pacients.

 08:46 
Una treballadora de Reus afectada per un ERTO: "Em quedo més tranquil•la sense pujar i baixar de la feina"

 08:48 
Alba Vergés assegura que hores d'ara la sanitat catalana encara no està col·lapsada per la crisi del coronavirus.

 08:35 
Alba Vergés explica a Catalunya Ràdio que hores d'ara ja hi ha un miler de llits d'UCI, entre sanitat pública i privada. Continuen treballant per triplicar l'oferta habitual.

 08:31 
Salut confirma tres casos de coronavirus a la residència d'avis de Sant Celoni, una interna i dues treballadores.

 08:29 
La Xina reobre part de la Gran Muralla després de dos mesos tancada pel coronavirus.

 08:12 
Guardiola i Messi van anunciar cadascú per la seva banda que donaven 1 milió d'euros per lluitar contra el coronavirus.

 08:11 
TOT ANIRÀ BÉ Pantalles sí o no? El gran dilema dels pares i les mares durant el confinament; per Clara Virgili.


 08:01 
Europa no només és l'epicentre de la pandèmia del coronavirus, sinó que també ho és de la paralització mundial del tràfic aeri. Al vell continent la reducció dels vols ja és superior al 75% pel tancament de fronteres i restriccions de moviments, un panorama cada cop més similar a la resta del món. 


 07:50 
El sector del taxi perd un 85% dels seus ingressos pel coronavirus i denuncia que se sent "desprotegit". Els conductors lamenten que l'Institut Metropolità del Taxi hagi emès recomanacions en comptes d'imposar normes.

 07:40 
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat que es confini tota la població per evitar la propagació del coronavirus i ha assenyalat que "més hores de discurs no evitaran contagis". "El patriotisme d'estat ha de deixar pas al coratge polític", ha reclamat en una carta dirigida als socis de l'entitat.
L'entitat assegura que des del primer dia ha posat tota l'estructura de l'organització al servei de la ciutadania i de les institucions sanitàries. A més, Cuixart considera "miserable i immoral" el pressupost militar i ha criticat el paper de l'exèrcit des de la declaració de l'estat d'alarma.

 07:21 
RECULL DE PORTADES de la premsa espanyola i catalana. «El Govern central desatén les empreses i descarta l'exempció d'impostos», a «La Vanguardia».

 07:05 
Protecció Civil ha difós un nou document amb les preguntes freqüents que aquests dies es pot fer la ciutadania en relació a l'abast de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol des de dissabte. Què es pot fer? Què no? Quines botigues obren? Per quins motius puc sortir de casa? Us ho recordem:

 06:53 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Hi sobra la "politiqueria'". "Veurem més tensió al Parlament que al Congrés malgrat que a Madrid tenen la clau de com es gestiona la crisi. També de l'econòmica que vindrà", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:11 
Una metgessa de Salamanca, segona sanitària morta per coronavirus a l'Estat. La víctima estava en autoaïllament perquè presentava símptomes. La primera defunció entre el personal sanitari de l'Estat per coronavirus va tenir lloc la setmana passada al País Basc, on una infermera infectada va morir a l'hospital de Galdakao, a la província de Biscaia.

 22:40 
La Comunitat de Madrid contracta 2.278 professionals per a les residències de gent gran per la crisi del coronavirus. També s'han autoritzat contractacions a Justícia per reforçar els jutjats i a Ocupació per l'allau d'ERTO.

 22:05 
Leo Messi s'ha sumat a Pep Guardiola i també ha donat un milió d'euros per lluitar contra el coronavirus. L'astre argentí del Barça ha fet la donació a l'Hospital Clínic, que li ha agraït a través de les xarxes socials.

 22:04 
5 nous morts eleven la xifra de víctimes per coronavirus al brot d'Igualada fins a les 41. En les darreres hores hi ha hagut 14 nous positius, que apugen la xifra d'infectats a 306.

 22:03 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Per Roger Tugas.

 21:50 
El coronavirus supera les 500 morts i frega els 10.000 contagis a Catalunya. La Covid-19 causa 177 morts i 2.073 positius en les últimes 24 hores i les xifres totals s'eleven a 516 defuncions i 9.937 infectats. Des de l'arribada del virus a Catalunya, s'han comptabilitzat un total de 1.274 altes hospitalàries.

 21:38 
El Govern es prepara per garantir des de Catalunya la producció de material contra el coronavirus. Aragonès reuneix per primera vegada el grup de treball del teixit industrial del país per abastir de mascaretes, guants i equips de protecció individual els hospitals i les residències d'avis. Informa Oriol March.

 21:27 
Baixa un 67,8% el trànsit de sortida de Barcelona en relació a un dimarts habitual. En comparació a la setmana passada, quan ja hi havia confinament, el volum ha baixat un 27,7%.

 21:28 
La Intersindical-CSC critica que la intervenció estatal provoca "manca de recursos econòmics i materials" als hospitals catalans, però reclama també al Departament de Salut indicacions clares al 061 i als CAP sobre com tramitar la baixa mèdica en cas de patir el coronavirus o estar preventivament aïllat, així com que es restableixin progressivament els drets laborals dels professionals sanitaris.

 21:10 
Els Estats Units es podrien convertir aviat en el nou epicentre del coronavirus, segons l'OMS. Tot i això, Donald Trump assegura que pretén reobrir el país el 12 d'abril i insisteix que mantenir el país paralitzat seria "un remei molt pitjor que la malaltia". El president nord-americà ha afirmat que cada any "moren milers de persones per grip convencional i accidents de trànsit i no per això aturem el país".

 20:57 
La comunitat xinesa de Rubí donarà 8.000€ en material preventiu pel coronavirus. Propietaris de diversos establiments comercials han recaptat fons per donar aquest material a l'Ajuntament. Per Marta Casas.

 20:56 
El govern espanyol aporta 48,5 milions d'euros a Catalunya per fer front a l'impacte social del coronavirus. Destina 45,5 milions a l'atenció de persones vulnerables i tres milions per a beques menjador.

 20:51 
El govern d'Andorra confirma la segona mort per coronavirus al Principat i hi ha 162 positius. 
La víctima mortal és una dona de 88 anys que es trobava hospitalitzada a la unitat de cures intensives.

 20:44 
La policia ja ha detingut 926 persones i ha posat 102.000 denúncies, 20.000 en un dia, per incomplir el confinament a tot l'Estat.

 20:37 
L'Institut Guttmann acollirà pacients amb coronavirus de l'hospital de Can Ruti. S'habilitaran 76 llits per atendre malalts de complexitat moderada.

 20:31 
La falta d'equips de protecció porta al límit les residències d'avis. La Generalitat preveu que les 40.000 mascaretes enviades des de Madrid arribin en els pròxims dies i demana al govern espanyol més tests de coronavirus. Per Andreu Merino.

 20:16 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manressa arriba als 125 positius per coronavirus que estan ingressats al centre. En les últimes 24 hores l'hospital manresà ha registrat dues noves morts, però ha donat d'alta 6 infectats. Ho explica Pere Fontanals.

 20:16 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manressa arriba als 125 positius per coronavirus que estan ingressats al centre. En les últimes 24 hores l'hospital manresà ha registrat dues noves morts, però ha donat d'alta 6 infectats. Ho explica Pere Fontanals.

 20:14 
Personal d'atenció primària del Berguedà demana centralitzar el servei al CAP de Berga per mitigar el col·lapse. Els treballadors recorden que a la comarca ara mateix ja hi ha una àrea bàsica de salut tancada i creuen que si segueix com ara la xifra de professionals afectats per coronavirus augmentarà. Informa Pilar Màrquez.

 20:08 
Cinc persones mortes per coronavirus a la demarcació de Lleida i 58 nous contagis que eleven els casos a 259. En total han mort 13 persones al territori. Per Àlvar Llobet.

 20:07 
Els farmacèutics, indignats perquè el Ministeri de Sanitat no els consideri grup de risc. Diferents col·legis professionals del sector exigeixen mesures de protecció davant l'exposició a la pandèmia de coronavirus.

 20:08 
Marlaska diu que s'analitzarà cas per cas si s'allibera la gent dels CIE.

 19:56 
El govern espanyol treballa amb les comunitats autònomes per habilitar establiments com hotels, albergs o apartaments perquè la gent que necessita habitacions els pugui utilitzar. "Aprovarem una ordre que garanteixi aquesta solució habitacional per a la població que ho requereixi", ha dit Reyes Maroto, ministra d'Indústria.

 19:51 
Reyes Maroto, ministra d'Indústria, agraeix que les empreses espanyoles s'hagin bolcat a produir material sanitari i per combatre el coronavirus. Ressalta, entre d'altres, la creació de respiradors amb impressores 3D que es fan a Catalunya.

 19:46 
Reyes Maroto, ministra d'Indústria, diu que és "crucial" garantir el subministrament per protegir els sanitaris, els treballadors que garanteixen el proveïment i també la resta de la població. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació