Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:46 
Marlaska diu que Espanya s'acosta "als dies crítics". "Cal mantenir la responsabilitat i solidaritat. Els professionals sanitaris necessiten la nostra ajuda", remarca el ministre de l'Interior.

 19:43 
El govern espanyol posarà a disposició equips de protecció oficials per a les forces i cossos de seguretat de l'estat, els funcionaris de presons i la resta de treballadors de l'administració.

 19:44 
Els treballadors de Correus a Granollers denuncien les condicions en què treballen tot i el coronavius. Asseguren que fins avui no han disposat de mascaretes ni gel desinfectant. Informa Jaume Ventura.

 19:42 
Marlaska diu que tres persones, dues a Leganés i una a Benidorm, han abandonat l'hospital on estaven ingressats per coronavirus. La policia els ha enxampat i els ha tornat a enviar al centre sanitari prenent "les mesures pertinents". "S'estudiaran sancions en l'àmbit penal i administratives", ha explicat el ministre d'Interior, que remarca que aquestes actituds són "imprudents i insolidàries", i posen en risc la salut pública. 

 19:40 
Marlaska lamenta que des del decret d'estat d'alarma hi ha hagut prop de 1.000 detencions i més de 102.000 denúncies, però remarca que la majoria de la població respecte les restriccions. El ministre de l'Interior diu que "la insolidaritat té una resposta rellevant" en l'àmbit penal. Marlaska ha posat d'exemple una condemna a Tenerife que ha castigat a desobediència amb quatre mesos de presó.

 19:39 
El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, reivindica la tasca de les forces i cossos de seguretat de l'Estat garantint que la mobilitat està restringida i també donen suport als serveis sanitaris i al proveïment d'aliments. 

 19:40 
ÀUDIO ANÀLISI «Els sanitaris estan posant la salut dels altres per davant de la pròpia»; per Sara González.

 19:30 
El jutge Baltasar Garzón, ingressat per coronavirus.  El magistrat està hospitalitzat amb insuficiència respiratòria a la Clínica Ruber. 

 19:22 
Avals, borsa de voluntaris i cànon de l'aigua: més mesures de xoc del Govern pel coronavirus. L'executiu modifica el primer decret contra les conseqüències de la pandèmia i posa en marxa un grup de treball amb la indústria per al subministrament interior del país. Ho explica Oriol March.

 19:16 
El govern espanyol descarta suspendre la quota d'autònoms del març. L'executiu de Pedro Sánchez manté per ara les mesures aprovades per protegir els treballadors i no contempla una suspensió total d'aquesta quota.

 19:09 
Pep Guardiola dona un milió d'euros per comprar material sanitari contra el coronavirus en el marc de la campanya de donació impulsada pel Col·legi de Metges i la Fundació Àngel Soler. 

 19:08 
El Ripollès ja acumula 16 casos de coronavirus. La comarca ha passat de no tenir cap contagi fins al 18 de març a confimar-ne 16 avui, dos dels quals ingressats a l'UCI de l'Hospital Trueta de Girona. 

 19:04 
L'Hotel Terrassa Park serà un hospital de campanya per malalts de coronavirus. Es posarà en marxa els pròxims dies i estarà gestionat per l'Hospital Universitari MútuaTerrassa; informen Marc Solé i Anna Mira.

 18:55 
Catalunya és el territori que més reclama retallar la despesa militar i augmentar la sanitària. Un 57,5% de catalans creu que es dedica massa pressupost a l'exèrcit, una partida que veuen excessiva també navarresos i bascos, però que té l'aval de la resta de l'Estat. Per Roger Tugas.

 18:52 
L'Ajuntament de Sant Cugat no cobrarà els serveis que ha deixat de prestar pel coronavirus i ajorna el cobrament de quotes i tributs. Aquesta mesura inclou serveis municipals com ara els educatius (escoles bressols, taller Triangle i escoles de Música i Art), culturals (cursos i tallers), socials (Servei d’Atenció Domiciliària) o esportius (OMET i Eurofitness).

 18:49 
Primer naixement a Catalunya d'un nadó amb la mare contagiada de coronavirus. La nena està sana i la família està aïllada en una habitació especial des d'on la mare pot fer la lactància.

 18:47 
Greta Thunberg, aïllada: «Em sentia cansada, tenia calfreds». L'ecologista adolescent de Suècia va decidir fa deu dies tancar-se a casa per fatiga, tos i calfreds. 

 18:42 
Denunciat un veí de Cambrils per anar diversos cops al dia al supermercat i fer-hi compres molt petites. La Policia Local ha sancionat 57 persones i tres establiments que incomplien les restriccions de l'estat d'alarma

 18:37 
Ara com ara, els hospitals de Terrassa atenen 322 casos confirmats de coronavirus. D'aquests 44 es troben hospitalitzats a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

 18:33 
L'Ibex 35 es dispara un 7,8% i recupera els 6.700 punts. ots els valors del selectiu espanyol han tancat amb verd. Melià Hotels ha registrat un increment del 25,9%, seguit d'Arcelormit, amb un 18,2%, i Repsol, amb un 15,6%.

 18:25 
Goldman Sachs augura que el PIB de l'Estat s'enfonsarà un 9,7% aquest any i que el dèficit es dispararà al 10%. Abans que sorgís el brot víric, l'entitat esperava que l'economia espanyola creixés un 1,8% el 2020.

 18:22 
La patronal Foment del Treball carrega contra el govern espanyol per "condemnar les empreses" i no suspendre l'obligació de les liquidacions fiscals i les quotes a la seguretat social. Ho explica Pep Martí.

 18:17 
Tornen a créixer el nombre diari de morts a Itàlia: de 601 a 743. Això sí, l'increment de contagis es redueix però ja se superen els 54.000 positius totals.

 18:12 
Itàlia valora allargar les mesures contra el coronavirus fins al 31 de juliol. En cas que no s'aturi l'increment de contagis, el govern podria anar prolongant els controls fins ben entrat l'estiu.

 18:06 
27 persones ja han mort per coronavirus a Terrassa. La xifra de defuncions  s'ha conegut per primer cop aquest dimarts, en què el Departament de Salut, a través dels centres hospitalaris de la ciutat, l'ha fet pública.

 18:03 
La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha donat més de 14.500 mascaretes, uns 55.000 guants i prop de 3.400 bates a l'Hospital General de Catalunya, Áltima i el Consorci Sanitari de Terrassa.

 18:00 
La Policia de Sabadell utilitzarà drons per assegurar que es compleix el confinament: informa Albert Hernàndez.

 17:55 
La vicepresidenta Carmen Calvo ha donat negatiu per coronavirus, segons informa el govern espanyol. Tot i això, la prova no es considera “concloent” i continua hospitalitzada per infecció respiratòria. Es troba en una habitació aïllada. 

 17:36 
Puja a 13 el nombre de víctimes per coronavirus a la residència de Capellades. El consistori ha actualitzat la xifra i ha afegit una defunció a les comunicades aquest dilluns, pel que segueix augmentant el nombre de morts en residències.

 17:30 
Les reserves de vols cap a Catalunya es van desplomar un 245% la setmana passada. El 85% de les fires i salons s'han ajornat i un 15% s'han cancel·lat, segons un informe de l'Agència Catalana de Turisme.

 17:27 
Més de 271.000 treballadors a Catalunya, afectats pels ERTO. Treball avisa que un enduriment del confinament podria provocar més expedients al territori.

 17:23 
Metges de Catalunya considera «inadmissible» la quantitat de sanitaris contagiats pel coronavirus. El principal sindicat entre els facultatius demana a la Generalitat i al govern espanyol actuar amb "urgència".

 17:18 
Detingut un atracador amb mascareta per assaltar a punta de navalla tres supermercats i una benzinera de Rubí. L'home ha arribat a punxar un dels treballadors, sense ferir-lo. Els Mossos l'han detingut a Sant Feliu de Llobregat.

 17:14 
Els editors de revistes i digitals adverteixen que el coronavirus pot acabar amb el sector. L'APPEC reclama a la Generalitat i l'Estat que intervinguin per fer front a una crisi sanitària sense precedents.

 17:11 
Rosalia estrena una cançó sorpresa «per afrontar el confinament» del coronavirus. La cantant de Sant Esteve Sesrovires fa pública "Dolerme", un tema per a tots aquells que estan tancats a casa i cuidant-se de la pandèmia de Covid-19.

 17:09 
Catorze hotels de la Costa Brava i de Girona ofereixen 840 habitacions per atendre malalts de coronavirus. Són establiments de sis municipis de les comarques gironines i, alguns, propers a hospitals. 

 17:07 
Terrassa obliga a les botigues d'alimentació a tancar a les 21 h. El govern municipal ho ha aprovat via decret d'alcaldia.

 17:05 
L'Índia ordena el confinament de tota la població. Els seus més de 1.300 milions d'habitants del estaran tancats 21 dies en un país que ha registrat 482 infectats i 9 morts.

 16:57 
Segon mort a la Garrotxa pel Covid-19. Actualment, hi ha confirmats per l'Hospital d'Olot 40 infectats, 13 dels quals hi són ingressats, amb la bona nova que un d'ells ja ha estat donat d'alta.

 16:50 
Cardedeu confirma un mínim de 15 infectats pel coronavirus i l'ajuntament diu que hi podria haver més casos entre el personal sanitari que treballa en altres poblacions.

 16:46 
Primer mort per coronavirus a Torelló. L'Ajuntament explica que es tracta d'una persona d'edat avançada que estava ingressada a l'Hospital de Vic.

 16:42 
Més de 800 voluntaris s'organitzen per produir material i lliurar-lo esterilitzat als hospitals. La iniciativa Omplim els magatzems! ofereix indicacions per fabricar a casa productes sanitaris, cosint-los o amb impressores 3D, i el prepara i cedeix llest a centres sanitaris d'arreu del país. Per Roger Tugas.

 16:35 
El govern espanyol confia que els bancs fixin un interès «raonable» dels crèdits per a les empreses. El govern espanyol activa 20.000 milions d'euros per al primer tram de la línia d'avals per a les empreses i els autònoms. Ho expliquen Sara González i Bernat Surroca.

 16:30 
La demanda d'energia elèctrica a Catalunya cau un 21,2% aquest dimarts. La demanda real d'energia al territori català ha estat de 4.992 MWh, per sota dels 6.338 MWh registrats fa una vintena de dies. Les xifres evidencien una davallada de bona part del consum empresarial, segons Endesa.

 16:20 
El ministre de Sanitat demana «solidaritat» amb Madrid per frenar el coronavirus. La Comunitat de Madrid és el territori més afectat de tot l'Estat, amb 12.352 afectats i 1.535 morts. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 16:14 
La iniciativa Llibreries Obertes ven més de 1.000 llibres en només 24 hores. L'objectiu és donar suport a les llibreries de pobles i barris i que puguin obrir un cop passi la pandèmia.

 16:01 
Brussel·les alerta de l'augment de "medicines falses" i "cures miraculoses" contra el coronavirus a internet. La presidenta de la Comissió diu a la ciutadania que sabrà per "fonts fiables" quan hi hagi una vacuna.

 15:46 
María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, diu que encara no se sap el resultat de la vicepresidenta Carmen Calvo, hospitalitzada des de diumenge al vespre. 

 15:45 
Salvador Illa: "És rotundament fals que hàgim dificultat compres de material sanitari".

 15:42 
El govern espanyol assegura que no s'ha plantejat rebaixar el sou dels funcionaris. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació