Dilluns, 14 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 12:43 
Fernando Simón diu que Espanya va tenir dos o tres brots que van afectar especialment el personal sanitari, i admet que en alguns punts hi ha "moments crítics" per accedir a equips de protecció. També diu que alguns dels sanitaris infectats poden haver-se infectat en moments que no feien la seva feina. 

 12:42 
Simón explica que l'edat mitjana de morts a Alemanya és més baixa que a Espanya. A Espanya el virus ha afectat en grups de persones en edat avançada, que són de risc, i això ha fet augmentar el nombre de morts en un principi. "Caldrà veure com evoluciona la situació a Alemanya", diu el director del comitè de gestió tècnica del coronavirus.

 12:39 
Preguntat per la taxa de mortalitat a Alemanya, molt menor que a Espanya, Fernando Simón diu que la situació a Alemanya està "evolucionant" i això no afavoreix la interpretació de la mortalitat. "Hem d'esperar veure com evoluciona la situació a Alemanya. Tant de bo aconsegueixin mantenir aquesta letalitat tan baixa", ha explicat. 

 12:38 
Fernando Simón qüestiona l'eficàcia de les mesures a Itàlia, que va tancar la Llombardia. "Espanya ha actuat des del principi a tot el país", ha dit, i ha tornat a reivindicar que són mesures "molt restrictives" i han de tenir un impacte "important" que s'hauria d'observar aquests propers dies. 

 12:37 
Fernando Simón diu que "no és fàcil" fer comparacions entre el desenvolupament de l'epidèmia a Espanya i als altres països.

 12:30 
Miguel Ángel Villarroya confirma que s'han trobat persones mortes en residències d'Espanya però remarca la bona feina que fan els treballadors que atenen la gent gran en aquests centres. 

 12:29 
VÍDEO Les entranyables imatges d'unes monges de Tortosa cantant «Resistiré». La cançó s'ha fet viral després que l'actor Antonio Banderas en fes un retuit.

 12:28 
Fernando Simón recorda que arribar al pic de la corba no vol dir reduir la pressió sobre el sistema sanitari, que haurà d'aguantar encara uns dies més perquè els malalts que són hospitalitzats s'estan uns dies ingressats. 

 12:26 
El tràfic aeri es desploma pel coronavirus: cau més d'un 85% a l'aeroport de Barcelona i més d'un 80% a tot l'Estat en comparació amb l'any passat. A tota Europa es redueixen un 75% els vols.

 12:25 
Fernando Simón explica que l'increment de casos són menors que la setmana anterior, però remarca que les dades tenen un retard de 7-10 respecte l'inici de símptomes. "Aquesta és la setmana dura. La setmana que esperem veure si arriben ja al pic de casos", diu el director del comitè de gestió tècnica del coronavirus.

 12:22 
Rallo explica que avui s'ha publicat l'ordre ministerial que obliga els operadors de transports a reduir l'oferta. En el cas de Rodalies, es fixa en un 80% els trens en hora punta i en un 50% en les hores de menys demanda. "Cal ajustar al màxim l'oferta preservant també els treballadors que han de continuar prestant serveis", ha explicat la secretària general de Transports.

 12:21 
L'Hospital d'Igualada rep mascaretes suficients per a una setmana. L'alcalde, Marc Castells, preveu que el govern espanyol respongui aquest dimarts la petició que els treballadors de la Conca d'Òdena puguin agafar la baixa.

 12:20 
María José Rallo, secretària general de Transports, diu que el nivell de mobilitat és ja molt baix i té poc marge per continuar-se reduint. 

 12:17 
José Manuel Santiago, cap de l'estat major de la Guàrdia Civil, substitueix avui el tinent general Laurentino Ceña. Explica que des del 19 de març hi ha hagut unes 3.000 denúncies diàries. Santiago diu que ahir es van produir 19 detencions, cosa que indica que encara cal conscienciar-se sobre la necessitat de mantenir el confinament. 

 12:16 
La policia espanyola alerta de pacients que estan ingressats a l'hospital i marxen sense que se'ls doni l'alta.

 12:14 
José Ángel González remarca que la policia espanyola ha intensificat la feina per protegir les dones en situació de violència masclista. "És una missió prioritària, tant en condicions normals com ara encara més", diu el comissari principal de la policia espanyola. 

 12:16 
Castells, alcalde d'Igualada, assegura que l'abastiment de productes a la ciutat està garantit malgrat la situació de confinament.

 12:12 
Villarroya remarca que l'esforç de les forces armades en l'operació Balmis és "total" però deixa clar que la seguretat aèria i la seguretat naval també es té en compte. El cap de l'estat major de la defensa diu també que hi ha 3.000 homes i dones desplegats arreu del món.

 12:10 
Crits i insults per passejar amb el seu fill autista durant el confinament. "No és un luxe per a nosaltres, és una necessitat", recorda l'Anna, mare del Gerard, diagnosticat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

 12:08 
Miguel Ángel Villarroya diu que no hi ha novetats en l'operació "Balmis". Explica que s'estan fent tasques de desinfecció en 92 residències d'ancians. Villarroya recorda també que a Barcelona s'està donant suport en la gestió de l'alberg de persones sense sostre que s'ha fet a la Fira de Barcelona.

 12:07 
El govern espanyol xifra en 5.400 els professionals sanitaris afectats pel coronavirus.

 12:06 
La majoria dels nous casos es troben a Madrid i Catalunya, segons explica Fernando Simón, director del comitè de gestió tècnica del coronavirus. Pel que fa a les dades, Simón diu que reflecteixen una situació de fa entre 7-10 dies.

 12:03 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra l'arribada de les 4.000 mascaretes a l'Hospital d'Igualada, però adverteix que només duraran una setmana. Assenyala que també cal abastir les residències, a qui agraeix la tasca que estan fent.

 12:03 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra l'arribada de les 4.000 mascaretes a l'Hospital d'Igualada, però adverteix que només duraran una setmana. Assenyala que també cal abastir les residències, a qui agraeix la tasca que estan fent.

 12:03 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra l'arribada de les 4.000 mascaretes a l'Hospital d'Igualada, però adverteix que només duraran una setmana. Assenyala que també cal abastir les residències, a qui agraeix la tasca que estan fent.

 12:03 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra l'arribada de les 4.000 mascaretes a l'Hospital d'Igualada, però adverteix que només duraran una setmana. Assenyala que també cal abastir les residències, a qui agraeix la tasca que estan fent.

 11:59 
L'Àrea Metropolitana de Barcelona anuncia una moratòria del pagament del lloguer dels pisos i locals propietat de l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial, durant l'abril i el maig, amb l'objectiu de minimitzar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. En cas que l'estat d'alarma s'allargui, l'AMB considerarà fer una pròrroga de la moratòria.

 11:44 
En el total de l'Estat, 2.636 persones es troben a la UCI i 3.794 ja han estat donades d'alta.

 11:42 
La Comunitat de Madrid continua sent la més afectada, amb 12.352 contagis i 1.535 morts. Catalunya és el segon territori amb més casos: ja hi ha 7.864 contagis i 282 morts. 

 11:36 
Cinc persones detingudes per enfrontar-se als Mossos en ple confinament en una mateixa tarda a Barcelona. Quan els policies van preguntar què feien al carrer, les cinc persones es van mostrar poc col·laboradores, per després enfrontar-se als agents i passar a la desobediència greu, motiu pel qual van ser detingudes. Totes les actuacions, en punts diferents de la ciutat, van tenir lloc entre les 17 i les 21 hores d'ahir.

 11:38 
ÚLTIMA HORA Espanya registra 514 morts en un sol dia pel coronavirus i arriba als 2.696. Pel que fa al nombre de contagis, ja n'hi ha 39.673.

 11:33 
Es restringeix l'entrada a l'Hospital de Terrassa pel coronavirus. S'ha tancat el servei de consultes externes i el personal sanitari trucarà els familiars cada dia per explicar-los l'evolució dels malalts. 

 11:31 
Perquè sí, també hi ha bones notícies sobre el coronavirus. A Wuhan arriba la llum i sembla que la pandèmia frena a Itàlia, mentre que la tecnologia dona aire al sistema sanitari català i els pacients que es recuperen es multipliquen. En Sergi Ambudio recull aquí set notícies positives que hem conegut en les últimes hores.


 11:24 
Rodalies de Catalunya registra una caiguda de passatgers del 92,4% aquest dimarts. A Banda, Renfe cancel·la el servei a les línies R7, RG1 i RT1 els dissabtes i festius durant l'estat d'alarma. L'oferta a la resta de les línies serà del 66% els dies feiners i del 50% en caps de setmana i festius.

 11:09 
Continental tanca la planta de Rubí per possibles casos de coronavirus i prepara un ERTO. Convocarà el Comitè d'Empresa en les properes hores per negociar aquest Expedient.

 11:06 
Torra defensa davant Colau que la coordinació per les targetes moneder és «constant». El president, en una carta dirigida a l'alcaldessa de Barcelona, respon a les crítiques d'una cinquantena d'alcaldes per la gestió de les beques menjador en la crisi del coronavirus. Podeu llegir la carta íntegra aquí:

 11:04 
El Ripollès ja té 11 casos diagnosticats de coronavirus: dos pacients han estat traslladats a l'Hospital Trueta de Girona, quatre estan ingressats a l'Hospital de Campdevànol i la resta es recuperen al seu domicili.

 11:03 
VÍDEO «El Viatge»: la nova sèrie santcugatenca del director teatral Pere Pastor amb el grup de Teatre Fila Zero de La Unió Santcugatenca per superar els dies de confinament. Informa Sergi Baixas des del Vallès Occidental.

 11:02 
El govern espanyol decreta silenci absolut sobre la gestió del material sanitari que fan els cossos i forces de seguretat de l'Estat. Ho explica Ferran Casas, subdirector de NacióDigital.


 10:40 
Un estiu de remuntada, l'antídot davant de la frenada en sec de les vendes de vi. Tothom espera que els mesos de calor l'ajudin a recuperar-se, però llavors l'increment d'estocs pot aprofundir encara més la crisi del preu del raïm per a cava. Una informació de Jordi Bes treballada a Cupatges.

 10:35 
Un estudi augura 600 morts per coronavirus a Barcelona en dues setmanes amb la mobilitat actual. Els investigadors, de la Universitat Rovira i Virgili, reclamen el confinament total per trencar la corba de la pandèmia.

 10:26 
El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que Catalunya no arribi a la corba d'Itàlia. L'epidemiòleg diu que les xifres de morts i contagis són les que es preveien i continuaran durant la setmana.

 10:23 
«El Periódico» presentarà un ERTO a tota la seva plantilla a Catalunya pel coronavirus. El Comitè Professional del diari mostra la seva "perplexitat i preocupació".

 09:58 
Quim Torra trasllada en una carta a l’alcaldessa Ada Colau que no “comparteix” les crítiques al Govern pel repartiment de les targetes moneder dirigides als alumnes amb beques menjador.

Sosté que hi ha hagut “coordinació” entre administracions després que una cinquantena de consistoris (bona part d’ells del PSC i dels comuns) traslladessin també per carta el malestar a la Generalitat.

 09:55 
Caldes de Montbui confirma les primeres víctimes pel coronavirus al municipi.

 09:53 
Tous presenta un ERTO que afectarà la majoria de la plantilla a tot l'Estat i tanca la venda online per fer front al coronavirus.

 09:49 
Set casos més confirmats de coronavirus a la Garrotxa el dia que l'Hospital d'Olot prepara una nova unitat per atendre els pacients amb Covid-19.

 09:48 
Les presons catalanes comencen un pla pilot perquè els presos puguin contactar amb les famílies per videoconferència, que es faran des dels ordinadors dels equipaments educatius dels centres.

 09:45 
Disney Plus aterra avui a Catalunya amb aquestes pel·lícules i sèries.

 09:26 
Les cadenes de supermercats restringeixen les vendes per Internet arran de l'alta demanda.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació