Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 09:25 
📉 Avui dimarts fins a les 9 h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït respecte un dimarts normal: 

➡ De sortida: -56,6%. 
➡ D'entrada: -62,1%.


📉 Respecte dimarts passat, 17 de març, quan ja hi havia confinament: 

➡ De sortida: -23,2%.
➡ D'entrada: -27%.

 09:14 
Sis bones notícies sobre el coronavirus per començar el dia amb cert optimisme; per Sergi Ambudio.

 09:12 
Aquestes són les millors pel·lícules i sèries que han arribat avui a Catalunya amb Disney Plus, amb un catàleg molt complet enfocat a infants, adolescents i joves adults.

 09:11 
ÚLTIMA HORA El confinament de Wuhan ja té data de caducitat: els veïns podran sortir de la ciutat bressol de l'epidèmia de coronavirus a partir del 8 d'abril.

 08:46 
Les grans cadenes de supermercats, com Bon Preu, Mercadona i Aldi, generalitzen les mampares protectores a la zona de caixes per evitar el contagi del coronavirus.

 08:44 
Alerta per un virus que ataca sistemes informàtics d'hospitals.

 08:31 
Petits tallers i voluntaris confeccionen mascaretes per a l'Hospital de Mataró, l'Institut Guttmann i Can Ruti. Dues emprenedores mataronines s'uneixen amb la marca Green Cornerss per impulsar el projecte #MascarillasAlRescate.

 08:24 
Lear tambe presenta un ERTO que afecta els 900 empleats de la planta de Valls: la multinacional garanteix les vacances, les pagues dobles i fins a un 80% del salari dels empleats.

 08:23 
TOT ANIRÀ BÉ Teletreballar amb fills: missió (im)possible?. Cinc consells de professionals per fer compatible la feina i la cura dels fills; per Irene Ramentol.


 07:55 
"Tancament de caixes: ara sí?" Les organitzacions empresarials adverteixen que molts petits negocis no podran pagar IVA, IRPF i tributs; per Pep Martí. 

 07:49 
El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que les decisions preses abans permetin no arribar a la corba d'Itàlia, tot i admetre que és una possibilitat. "Hem fet algunes mesures abans, i tan de bo aquesta tendència es freni", ha dit a Catalunya Ràdio, on ha apuntat que les últimes xifres a Catalunya són les que es preveien, i continuaran durant aquesta setmana.

Trilla ha indicat que sembla que es podrà multiplicar per tres la capacitat de les UCIs. En preguntar-li per un confinament absolut, ha assenyalat que "és evident que és un escenari que es contempla", i ha recordat que hi ha autonomies que han demanat mesures "més restrictives", que "es poden considerar segons les diferents situacions particulars".

 07:20 
RECULL DE PORTADES a la premsa de paper espanyola i catalana. «Hisenda estudia baixar el sou un 2% als funcionaris després de l'estat d'alarma», a «La Razón».

 07:05 
EFEMÈRIDE De tot plegat, ens en sortirem... i és que tal com deia Peret, «Catalunya és poderosa». El rei de la rumba hauria complert avui, 24 de març, 85 anys. El recordem amb un parell de vídeos i així comencem el dia amb un bon somriure.

 06:43 
EL DESPERTADOR Bon dia! Arrenquem amb la secció matinal de Ferran Casas: "Aquí una bona notícia". "Estem confinats i passem por per nosaltres, pels que ens estimem o quan pensem en l'endemà. També hem d'explicar i consumir optimisme", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:31 
Ahir diumenge va ser el dia amb menys contaminació a Barcelona dels darrers vint anys, batent el rècord que s'havia establert només 24 hores abans.

 22:40 
El trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona baixa fins a un 68% en comparació amb un dilluns normal. Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació es redueix fins a un 37% respecte a dilluns passat, quan ja hi havia confinament.

 22:07 
El Regne Unit imposa el confinament domiciliari i prohibeix reunions de més de dues persones. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dilluns la imposició del confinament domiciliari per combatre el coronavirus i restriccions com el tancament de comerços no essencials i la prohibició de reunions de més de dues persones. Aquestes mesures entraran en vigor immediatament i es mantindran "almenys tres setmanes". "Sé el mal que fa i farà a la vida de la gent, als seus negocis i als seus llocs de treball", ha afirmat Johnson en una compareixença televisada.

 22:05 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. A data de dilluns, la xifra total de casos és de 7.824, 755 dels quals han rebut l'alta, mentre que 339 han mort.

 21:59 
Ja hi ha 755 pacients recuperats de coronavirus a Catalunya. Segueix augmentant el nombre de morts a Catalunya pel Covid-19, però també el nombre de persones que el superen. En les darreres 24 hores, 27 pacients han estat d'alta després d'haver estat infectats pel virus.

 21:59 
El brot de coronavirus d'Igualada registra 4 noves morts i 64 infectats més. D'aquesta manera, el progrés del virus en una de les zones de Catalunya on més preocupa l'afectació de la pandèmia deixa el nombre total de víctimes mortals en 36, mentre que el de casos positius ascendeix fins als 292.

 21:40 
94 morts en les darreres 24 hores a Catalunya pel coronavirus. La xifra és el nou rècord de defuncions en un dia, i el total acumulat ja puja a 339, però les altes sumen 755.

 21:39 
Homenatge dels cossos policials al personal de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. A les portes del centre sanitari i d'urgències, on s'han concentrat diverses patrulles i agents, hi ha hagut aplaudiments i molta emoció.

 21:32 
Parets del Vallès controla amb drons el compliment del confinament. Aquesta és l'eina que, des d'aquest cap de setmana, els cossos de la Policia Local i Protecció Civil de Parets del Vallès utilitzen perquè tothom es quedi a casa tal i com estableix l'estat d'alarma. Segons explica el consistori en un comunicat, es fan sortides a diferents espais del municipi.

 21:10 
Treballadors exposats al risc del coronavirus: «Ens diuen que cobrarem més si hi anem». Els sindicats gestionen un allau de denúncies per falta de mesures de protecció a empreses: falta de distància de seguretat, sense guants ni mascaretes i teletreball denegat.

 21:01 
El govern espanyol preveu adoptar mesures per ajudar els llogaters afectats pel coronavirus la setmana que ve. Ábalos diu que s’estan “debatent les alternatives” i que cap de les mesures adoptades fins ara és “l’última".

 21:01 
Catalunya es prepara per al pitjor escenari: «Treballem amb la visió de ser una única UCI». L'objectiu de la conselleria de Salut és triplicar la setmana vinent la quantitat de llits disponibles per atendre la pandèmia del coronavirus.

 20:46 
El govern espanyol ordena reduir l'oferta d'AVE i Rodalies pel coronavirus i adequar-la a la demanda. A més, l'aeroport de Barcelona concentrarà tota l'activitat a la terminal 1.

 20:29 
Foment del Treball considera que el confinament total és una mesura "desproporcionada" i podria ser contraproduent. Assegura que podria comprometre el normal funcionament dels serveis essencials, fins i tot dels estrictament sanitaris. Ho explica Pep Martí.

 20:24 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa registra 3 noves defuncions per coronavirus en les últimes 24 hores. La xifra total de persones que han donat positiu en el test i que es troben ingressades puja en 14 més respecte de diumenge i ja se situa en els 91 pacients. A més a més, les persones ingressades amb símptomes, però dels que encara s'espera el resultat de la prova es dobla des del recompte de diumenge i puja fins a la vuitantena.

 20:20 
El govern espanyol diu que «no hi ha cap motiu per parlar de racionament». El ministre Luis Planas garanteix que els ciutadans continuaran tenint accés a aliments amb normalitat i descarta tancar supermercats

 20:12 
Els respiradors fets amb impressores 3D arribaran a les UCI a mitjans de setmana. Els fabricants esperen que la producció diària, una suma d'esforços públics i privats més enllà de l'àmbit sanitari, arribi a les 300 unitats d'aquí a pocs dies. Informa Andreu Merino.

 20:11 
Sis nous positius per coronavirus a l'Ebre eleven a 28 els casos confirmats per Salut. Tretze dels malalts es troben hospitalitzats, cinc dels quals a l'UCI del Verge de la Cinta.

 20:08 
Fundació Catalunya La Pedrera presenta un ERTO per a 150 treballadors d'atenció al visitant. Es tracta dels empleats de La Pedrera, el Món Sant Benet, el Món Natura Delta i el Món Natura Pirineus, que estan tancats des de fa dies per la crisi del coronavirus.

 20:06 
La demarcació de Tarragona registra tres morts més i 96 nous positius per coronavirus. La xifra total s'eleva a 5 morts i gairebé 200 positius. Des de divendres s'han produït tres morts i 92 nous casos al territori.

 19:47 
L'expresidenta del Congrés i actual vicepresidenta segona de la cambra baixa, Ana Pastor, ha anunciat que ha superat el coronavirus després de 15 dies d'aïllament. Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid, també ha superat el coronavirus després del seu ingrés hospitalari. Totes dues ho han fet públic a les xarxes socials.

 19:43 
Ábalos, sobre els ancians morts trobats en residències: "La Fiscalia haurà d'investigar, però estem a l'espera de més informació".

 19:42 
Luis Planas assegura que no hi ha cap raó per parlar de "racionaments". "El proveïment és pràcticament normal", remarca el ministre d'Agricultura, que diu també que no hi ha hagut un increment de preus dels aliments. 

 19:39 
Els concessionaris dels locals del Port Olímpic de Barcelona tindran més temps per entregar els establiments a l'Ajuntament i no haver de fer-ho durant la crisi pel coronavirus. Inicialment el termini acabava el 2 d'abril però l'Ajuntament l'ha ampliat fins al dia 30 del mateix mes. Informa Andreu Merino.

 19:37 
Creen una maneta per obrir les portes amb el colze i així evitar contagis per coronavirus. Està feta amb impressió 3D, és apte per a totes les portes i s'instal·la amb tres brides. Ho explica Anna Mira

 19:30 
Planas admet que durant els dies previs a l'estat d'alarma, va haver-hi un augment de les compres de productes de llarga duració. El ministre diu que en els últims dies la situació s'ha normalitzat i que en els propers dies les compres poden baixar perquè les famílies van comprar molt abans de confinar-se. 

 19:29 
Luis Planas ressalta la tasca d'agricultors, ramaders i pescadors, així com a les empreses agroalimentàries, perquè els aliments bàsics arribin a tothom. Per últim, el ministre també agraeix la bona feina als distribuïdors d'aliments. Planas assegura que el proveïment alimentari està assegurat. 

 19:24 
Luis Planas, ministre d'Agricultura, reivindica la bona feina d'aquells que treballen en la cadena alimentària. "Gràcies a ells podem estar proveïts d'aliments amb normalitat tot i les circumstàncies extraordinàries", diu el ministre. 

 19:21 
Ábalos explica que l'activitat a l'aeroport del Prat es concentrarà en les seccions A i D de la terminal 1. "Amb aquestes reorganitzacions, algunes activitats comercials a l'aeroport no estaran operatives, però aquestes no hauran de pagar el lloguer a Aena durant aquest temps en què no puguin operar", ha dit el ministre.

 19:19 
"Hem aconseguit que no es produeixi cap efecte de cap de setmana, i que la mobilitat continuï restringint", ha dit. Ábalos ha dit que a partir de demà es publicarà una ordre ministerial perquè es vagi reduint el transport públic i s'apliquin les distàncies entre persones.

 19:18 
El Periódico de Catalunya inicia un ERTO pel coronavirus. Segons explica Economía Digital a partir de fonts coneixedores, la decisió de Prensa Ibérica arriba arran de la forta caiguda de la inversió en publicitat. La decisió, segons el mitjà digital, es comunicarà oficialment en les properes hores.

 19:18 
Ábalos diu que les mesures de restricció de la mobilitat estan funcionant. "Estem pràcticament confinats", diu el ministre de Transports, que recorda que les dades d'aquest cap de setmana indiquen un descens molt significatiu de la mobilitat. 

 19:17 
El ministre de Transports, José Luís Ábalos, diu que s'està treballant per "perfeccionar" les mesures que s'han adoptat. Tot plegat amb l'objectiu de restringir la mobilitat i protegir els transports que, a dia d'avui, encara s'han de fer.

 19:17 
Tres persones mortes a la demarcació de Lleida i 38 nous contagis eleven els casos a 201. Actualment, 111 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la demarcació de Lleida i Alt Pirineu i Aran amb coronavirus.

 18:58 
Sis bones notícies sobre el coronavirus. Des de la força de la tecnologia fins als primers fruits del confinament: la cara més positiva de la pandèmia aquestes últimes hores. Les recull Sergi Ambudio.

 18:57 
Les comunitats autònomes apugen el to contra Sánchez i reclamen més restriccions. Més enllà de Catalunya, territoris com Múrcia, Andalusia i la ciutat de Madrid també demanen al govern espanyol que prengui més mesures per frenar el coronavirus. Ho explica Bernat Surroca.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació