Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:54 
Ho avança NacióDigital: el Govern recull material veterinari per destinar-lo a residències d'avis i hospitals. Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies recapten productes fungibles, com guants o mascaretes, amb l'ajuda del Col·legi de Veterinaris per lliurar-lo als centres. Una informació de Joan Serra Carné.

 18:08 
L'Ajuntament de Barcelona encara no ha rebut físicament les targetes moneder per repartir a les 30.000 famílies beneficiàries d'una beca menjador. Les targetes les ha de fer arribar la Generalitat i el consistori ha assegurat que està preparat per repartir-les tan bon punt arribin. Segons el Govern, està previst que en els propers dies les targetes arribin a tots els punts de distribució.

 17:46 
La Fundació la Caixa s'activa per cobrir l'atenció psicosocial dels afectats pel coronavirus i les seves famílies.

 17:45 
Terrassa suma més de 120 casos durant el cap de setmana i ja frega els 300 infectats per coronavirus, 37 dels quals ingressats a la Unitat de Cures Intensives. Tant a l'Hospital de Terrassa com a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, el nombre de pacients supera el centenar. 

 

 17:44 

El Departament d'Educació ha anunciat que des del divendres 20 de març ha començat a enviar als ajuntaments i als consells comarcals les targetes moneder per als ajuts de menjador. Educació calcula que en els propers dies arribin a tots els punts de distribució, i subratlla que algunes famílies ja han començat a fer-ne ús.

En total seran 144.000 targetes per als ajuts de menjador escolar, per a les quals el Departament d’Educació destinarà una primera inversió de 6 milions d’euros, ampliables en funció de l’allargament del tancament dels centres educatius.

 17:31 
Banc Sabadell ha decidit ampliar de dues a quatre jornades al mes, "una vegada per setmana", el nombre de dies de pagament de factures de proveïdors, ha informat l'entitat bancària davant les dificultats econòmiques de les empreses pel coronavirus. 

 17:21 
L'Ajuntament de Barcelona demana al govern espanyol que aturi totes les obres privades.  El consistori ja havia suspès totes les obres públiques pel coronavirus.
 

 17:13 
FACUA denuncia a Ryanair per endarrerir fins a 28 dies les devolucions en vols cancel·lats. La normativa vigent fixa l'obligació de reemborsar els diners en un termini màxim de 7 dies.

 17:12 
L'exèrcit troba ancians desatesos i «morts als seus llits» en diverses residències espanyoles. La ministra de Defensa denuncia que els militars ha vist una situació "dramàtica" en centres per a gent gran.

 

 17:07 
El Santander es compromet a no fer acomiadaments ni cap ERTO als seus 29.000 treballadors per la crisi del coronavirus. El banc també ajudarà els petits proveïdors de les seves sucursals a pagar les nòmines "dels empleats més vulnerables".

 17:00 
Tretze persones han mort de coronavirus a Osona. Hi ha uns 140 infectats per Covid-19.

 16:37 
El Centre Geriàtric de la Pobla de Segur demana més material sanitari per protegir residents i treballadors. Informa Jordi Ubach.
 

 16:26 
Òmnium Cultural posa en marxa la iniciativa "Literatura a domicili" que consisteix en presentacions virtuals amb escriptors i llibreters que s'emetran per Youtube. Aquest vespre a les 19h de la tarda es fa la primera sessió amb el vicepresident de l'entitat Marcel Mauri, l'escriptora Carlota Gurt i el llibreter Xavier Vidal.

 16:24 
Els Mossos avisen d'un enllaç fraudulent per baixar el certificat per sortir de casa durant el confinament. La policia demana descarregar el document només des de l'enllaç oficial.

 

 16:20 
El Seminari de Vic allotjarà pacients per evitar la saturació a l’hospital. L’equipament del Bisbat de Vic es posa a disposició de Salut, que dirigirà i coordinarà l'atenció assistencial. 
 

 16:18 
Primers fruits de la crida de l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla per recollir material sanitari i redistribuir-lo entre els col·lectius més vulnerables. Informa Sergi Baixas.

 16:12 
Mestres de l'escola Sant Ignasi de Manresa canten el «Tot anirà bé» de Joan Dausà per animar en el confinament. 

 15:44 
Les mascaretes per a l'Hospital de Sant Celoni comprades a través d'un crowdfunding ja són en camí. Els impulsors de la campanya esperen que arriben entre dimecres i divendres d'aquesta setmana. 

 15:38 
Una trentena de multes a Torelló per saltar-se el confinament: des d'establiments oberts fins a un grup d'amics reunits al carrer.

 15:31 
Convoquen una cassolada per protestar contra l'actuació de l'exèrcit a Sabadell. La iniciativa està prevista aquest dilluns, a les 21 hores.

 

 15:15 
Compres anticipades perquè les llibreries resisteixin la crisi del coronavirus. Neix la campanya "Llibreries obertes" perquè els negocis del sector puguin tenir liquiditat per fer front a les factures. 

 15:13 
Ja són 12 els morts per coronavirus a la residència d'avis de Capellades. Hi ha hagut sis noves morts en els darrers dies i s'ha habilitat tota una planta per confinar els contagiats.

 14:54 
Europa supera els 160.000 contagis i s'apropa als 9.000 morts -la majoria a Itàlia i Espanya- per coronavirus. Alemanya és el tercer estat europeu amb més casos, amb 24.774. La segueixen França (16.018), el Regne Unit (5.683) i els Països Baixos (4.204).

A escala mundial (amb la Xina, Corea i l'Iran inclosos), el coronavirus ja ha contagiat 338.307 persones i ha provocat 14.602 víctimes mortals.

 14:53 
El govern espanyol descarta una aturada total perquè l'economia «ja està alentida». La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, argumenta que l'activitat s'ha "reorientat" als àmbits prioritaris i que cal "evitar un dany estructural que dificulti la recuperació". Ho explica Sara González i Bernat Surroca.

   

 14:51 
Vueling presenta un ERTO per a 3.800 treballadors. Tindrà una durada inicial de tres mesos tot i que dependrà de l'evolució de la crisi del coronavirus.
 

 14:46 
ÚLTIMA HORA Mor Lucía Bosé a l'edat de 89 anys per coronavirus, segons confirma el seu fill Miguel Bosé.

 14:47 
Calviño explica que el govern espanyo està analitzant si són necessàries més mesures per protegir els sectors més vulnerables de la societat.

 14:46 
Manresa porta 130 sancions a persones per saltar‑se el confinament.

 14:39 
Granollers descarta fer mercats al carrer fins que no s'aixequi l'estat d'alarma.

 14:44 
Illa diu que l'estat de les autonomies funciona "correctament" en la crisi del coronavirus. Sobre les mesures adoptades, el ministre de Sanitat insisteix que s'està actuant d'acord amb el criteri dels experts i reitera que el confinament adoptat a Espanya és la mesura "més dràstica" que s'ha decretat a la Unió Europa. "La mesura addicional és que es continuïn complint les mesures dictades fins ara", remarca el ministre.

 14:28 
La Generalitat no té garantit rebre els tests pel coronavirus abans de dijous. La consellera de Salut, Alba Vergés, avança que quan arribin el Departament decidirà quins pacients s'hi han de sotmetre. Informen Oriol March i Andreu Merino.
   

 14:35 
Illa, preguntat sobre el confinament total, diu que les mesures han de ser "executables". "El pitjor és proposar mesures que no es puguin complir", ha dit el ministre de Sanitat, que reclama "continuar complint" les mesures decretades fins ara. Calviño, en la mateixa línia, insisteix que Espanya ha pres de les mesures "més dràstiques" de la Unió Europea, i que posen al capdavant de tot la salut dels ciutadans.

 14:27 
Moren quatre veïns de Sant Quirze del Vallès per coronavirus, segons una informació recopilada per l'Ajuntament, gràcies a les informacions directes de veïns i no de les autoritats. Per Albert Hernández.
   

 14:28 
Salvador Illa diu que les comunitats autònomes "poden i han" de proveir-se del material que necessitin, i el govern espanyol "redobla" esforços per tenir tot el material necessaris.

 14:25 
Una regidora del govern municipal de Caldes de Montbui, positiu pel coronavirus. Ángeles Llive es troba ingressada però estable, segons l'ajuntament calderí.

 14:24 
Calviño diu que els agents socials donen per bones les mesures adoptades pel govern espanyol per combatre el coronavirus. La ministra diu que s'avançarà en garantir les mesures de protecció per als treballadors que han de continuar anant a treballar.

 14:22 
Nadia Calviño, ministra d'Economia, admet que les mesures "restrictives" per fer front al coronavirus està "relentitzant" l'economia. "És clau minimitzar el tancament d'empreses i la pèrdua de llocs de treballs", diu Calviño.

 14:20 
El govern espanyol dictarà avui una ordre per garantir l'abastiment regular de medicaments en els pròxims dies. Una altra en relació al sanejament i salubritat de les aigües residuals. Illa explica que també es modificarà l'ordre de tancament d'hotels i es permetrà que es mantinguin oberts aquells que es puguin destinar al sistema de salut. 

 14:20 
Illa nega categòricament que s'estigui retenint material sanitari que havia d'anar a les comunitats autònomes.

 14:18 
Salvador Illa explica que les residències de gent gran són un dels objectius a protegir per part del govern espanyol.

 14:17 
Salvador Illa explica que el virus està afectant diferent els diversos territoris de l'Estat.

 14:15 
Salvador Illa diu que s'han posat 210 milions d'euros a disposició de les comunitats autònomes. El govern espanyol assegura que s'està coordinant amb el territoris més afectats perquè el material arribi on ha d'arribar.

 14:17 
La Generalitat «augmenta» l'ús de recursos de la sanitat privada però no concreta el nombre de llits utilitzats. La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que el tancament d'ambulatoris respon a necessitats organitzatives del sistema sanitari. Per Andreu Merino i Oriol March.
   

 14:15 
El govern espanyol diu que aquesta setmana es rebran un milió més de tests ràpids per detectar el coronavirus.

 14:15 
ERC proposa una abstenció a la pròrroga de l'estat d'alarma si no s'endureix el confinament. Els republicans consideren que les mesures preses pel govern espanyol no estan sent "prou efectives". Ho explica Sara González.
   

 14:14 
Salvador Illa diu que s'està proporcionant el material necessari per combatre el coronavirus, amb independència de les compres que també estan fent les comunitats autònomes. S'han posat a disposició quatre milions de mascaretes i s'estan tancant més entregues de material sanitari que es concretaran durant aquesta setmana.

 14:12 
Salvador Illa reivindica el "coratge, la disciplina i l'heroisme" dels ciutadans en el compliment del confinament. També diu que l'altre gran aliat per derrotar el coronavirus és la sanitat pública. El ministre de Sanitat reclama "unitat d'acció" del sistema nacional de salut. 

 14:06 
Igualada no descarta allargar el confinament més enllà d'aquest dijous.
 

 14:02 
ERC proposa una abstenció a la votació de la pròrroga de l'estat d'alarma que es farà dimecres al Congrés dels Diputats. Els republicans consideren que el confinament ha de ser "general i total" només amb l'excepció dels serveis bàsics i de garantir la cadena alimentària. "S'està aprofitant l'estat d'alarma per recentralitzar", ha assegurat la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, a través d'un vídeo.

 13:54 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, creu que el confinament de la Conca d'Òdena s'allargarà més enllà de dijous. A hores d'ara 30 controls policials vetllen perquè la gent no se salti les mesures a la capital de l'Anoia.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació