Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:15 
Quin risc té bufar les espelmes d'un pastís?

El dubte ja havia arribat a les pastisseries, que fins i tot ofereixen unitats individuals. El cap de malalties infeccioses de la Vall d'Hebron, Benito Almirante, n'ha parlat a RAC1.

 09:50 
Quart dia consecutiu sense morts al País Valencià

El País Valencià no registra, per quart dia consecutiu, cap mort de coronavirus. Al mateix temps, les altes a pacients amb Covid-19 segueix en augment i en les últimes 24 hores se n'han registrat 218, que eleven a 12.533 el total de persones curades (el 76,2% de tots els casos detectats).

 08:20 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut aquest dijous que els brots de Serós i Reus són una "mala notícia", però ha celebrat que s'hagin detectat ràpidament.

 08:11 
El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dimecres que les obres d'ampliació dels aeroports del Prat i de Barajas es podrien endarrerir "més enllà del 2022" pels efectes causats per la crisi del coronavirus.

 07:46 
El Concurs de Castells de Tarragona treballa per celebrar l'esdeveniment en les mateixes condicions d'edicions anteriors

El Concurs de Castells de Tarragona continua preparant l'esdeveniment biennal amb la intenció de celebrar-lo en les mateixes condicions d'edicions anteriors. És a dir, el primer cap de setmana d'octubre, en el format de tres jornades, amb totes les colles a plaça i públic a les graderies.
La directora castellera del Concurs, Ester Roca, explica a l'ACN que no els preocupa el nivell de les colles, que encara no han pogut començar la temporada, i assenyala que les tasques d'organització segueixen amb normalitat.
Per la seva banda, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Sergi Font, confia que aviat puguin començar els assajos i avança que, per poc que es puguin fer actuacions, n'hi haurà.

 07:04 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:15 
ATENCIÓ | Detectat un brot de coronavirus a Reus

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres un brot de coronavirus a Reus, el segon detectat a Catalunya en poc més d'una setmana: el primer va ser a Lleida, amb un dels origens en una festa d'aniversari amb 20 persones. Concretament, s'ha detectat al Sociosanitari Monterols de la ciutat, on hi ha 19 nous positius.

 20:56 
10 comarques sense coronavirus

10 comarques no han tingut cap mort per coronavirus al maig. Consulta totes les dades de defuncions acumulades i recents, en xifres absolutes i ràtios, també per sexe i en relació a la quantitat de positius. Un treball de Roger Tugas, cap del departament de dades de NacióDigial.

 20:31 
Crònica del dia al Parlament

Torra allunya les eleccions malgrat la manca de rumb compartit al Govern. El president centra el discurs en la necessitat de disposar de recursos per fer front a la crisi, demana ajuda al PSC i als comuns pel pagament de deutes històrics de l'Estat i descarta retallades. Escriu Oriol March.

 20:20 
Crònica del dia al Congrés

Sánchez i ERC reprenen el fil de la legislatura del diàleg. El president del govern espanyol fa una crida estèril a rebaixar la tensió en un Congrés crispat per la polèmica de Grande-Marlaska i la pugna entre JxCat i els republicans. Escriuen Sara González i Joan Serra Carné.

 20:05 
El Ripollès, lliure de Covid-19

L'Hospital de Campdevànol dona d'alta l'última pacient ingressada per coronavirus. Des del centre, però, demanen prudència i que no "s'abaixi la guàrdia".

 19:40 
Més escoles bressol tancades

Els ajuntaments de Ripollet i Montcada i Reixac tampoc reobriran les escoles bressol municipals dilluns vinent. 

 19:15 
Homenatge a les residències

Berga entregarà els rams de flors de les Gegantes de la Patum a les residències com a homenatge. Consulta aquí els actes simbòlics i culturals de la versió confinada del Corpus berguedà.

 18:55 
Torna la normalitat al CN Granollers

Gairebé 200 socis tornen a entrar al CN Granollers el dia de la reobertura. Les activitats dirigides han tingut gairebé un 100% d'ocupació.

 18:21 
Reducció important de pacients a Granollers

Els ingressats pel coronavirus a l'Hospital de Granollers passen de 19 a 11 en una setmana. Des de dimecres passat hi ha hagut tres víctimes i 10 altes més.

 18:14 
Aïllen una cinquantena de temporers a Seròs per haver estat en contacte amb un positiu. Cap presenta símptomes i se'ls farà la prova mentre estan confinats a l'allotjament de l'empresa per la qual treballen.

 17:54 
Ajudes a empreses

Nou servei d'assessorament a empreses per participar en licitacions públiques amb garanties d’èxit. L'Ajuntament de Sant Cugat incorpora aquesta mesura a les de suport a comerços, persones autònomes i pimes per fer front als efectes de la Covid-19.

 17:25 
VÍDEO

Protesta del personal sanitari a les portes de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell per exigir un model totalment públic.

 17:17 
Sanitat notifica 63 morts per coronavirus en l'última setmana i tornen a augmentar els nous contagis. Els nous positius pugen fins a 219 en les últimes 24 hores, la majoria a Madrid i Catalunya. Informa Bernat Surroca.

 15:20 
Sánchez confirma que reactivarà la taula de diàleg amb Catalunya al juliol. El president del govern espanyol retreu a JxCat el vot en contra ara que els presidents autonòmics recuperaran el comandament i acusa la CUP de ser uns "revolucionaris de saló".

 14:18 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Salut registra 34 morts més per coronavirus i 150 nous positius.

 13:56 
El TSJC habilitarà l'horari de tarda per reubicar els judicis suspesos durant l'estat d'alarma. La situació serà "molt complicada" a les seccions civil i social de la Ciutat de la Justícia, que han hagut d'ajornar moltes vistes en les setmanes de crisi. Per Bernat Surroca.

 13:46 
L'INE dispara a 43.495 l'excés de morts en la pandèmia, un 62% més que les dades del ministeri. L'institut estadístic estatal avala la quantificació que fa la Generalitat a Catalunya i fa aflorar 6.320 difunts a Madrid no reconeguts pel govern espanyol. Per Roger Tugas.

 13:34 
Els mercats recuperen la normalitat

El mercat de Granollers d'aquest dijous incorporarà 21 parades no alimentàries. Roba, parament de la llar, complements i sabates s'instal·laran a la plaça de Can Comas i en un tram del carrer Príncep de Viana.

 13:29 
El coronavirus a l'Ebre

Nova mort per coronavirus a l'Ebre en el quart dia consecutiu sense noves infeccions confirmades. El nombre de morts al territori relacionades amb el virus és de 44 des de l'inici de la pandèmia.

 13:08 
Memòria als difunts

Manlleu dedicarà un espai a les víctimes de la Covid-19. En un taller previ, conduït per una psicòloga i una treballadora social, es dissenyarà i crearà el lloc en memòria als difunts.

 12:46 
Coronavirus a Osona

Osona registra sis nous ingressos per coronavirus que se sumen a una vintena més d'hospitalitzats. Des de l'inici de la pandèmia, s'han donat d'alta 555 persones dels hospitals de la comarca.

 12:22 
Homenatge a les sanitàries

Veïns de Bagà organitzen un acte d'homenatge a les treballadores de la residència Salarich Calderer.

 12:07 
34 morts per coronavirus a Catalunya

Salut ha notificat 34 nous morts per coronavirus a Catalunya, la segona xifra més elevada des del 15 de maig i molt per sobre dels 9 de dimarts. Pel que fa als contagis, s'han detectat 150 nous positius, força més que els 23 del dia anterior, però en la franja baixa dels infectats durant la setmana passada. S'han donat 64 noves altes i només dues persones han entrat en estat greu.

 11:35 
Sánchez envia un missatge a la dreta en ple clima de crispació: «Visca el 8 de març». El president espanyol insta l'oposició a evitar els insults i rebutja l'apropiació de símbols: "No utilitzem la bandera ni el nom d'Espanya en va". Per Joan Serra i Sara González.

 11:32 
Alemanya manté la recomanació de no viatjar a Espanya

Alemanya tornarà a permetre que els seus ciutadans viatgin per Europa, excepte a Espanya i Noruega, per la pandèmia del coronavirus. L'obertura del país serà a partir del 15 de juny.

 11:08 
Les seqüeles dels contagiats 

MútuaTerrassa crea unitats funcionals «Post Covid-19». L’objectiu és el diagnòstic i posterior tractament de les conseqüències derivades de la malaltia.

 11:02 
Les autonomies decidiran la fi de l'estat d'alarma quan es passi a fase 3. Pedro Sánchez anuncia que el govern espanyol regularà com serà la "nova normalitat" en un reial decret llei per unificar les mesures als territoris. Informen Sara González i Joan Serra.

 10:59 
Vergés convocarà una «aliança» sanitària per forçar l'Estat a revertir l'infrafinançament. La consellera de Salut assegura que la setmana vinent es concretarà la compensació als professionals que han estat a primera fila contra el coronavirus. Informa Oriol March.

 10:52 
Els jutjats recuperen els serveis habituals aquest dijous amb tramitacions preferents. Els terminis processals es reinicien començant a comptar des del 5 de juny i els recursos doblaran el termini.

 10:34 
Sánchez admet llacunes en el recompte de víctimes en la defensa de l'estat d'alarma. El president espanyol, que afirma que no hi haurà més decrets de pròrroga, demana "perfeccionar els sistemes estadístics" per "harmonitzar" les dades estatals si cal afrontar una nova pandèmia.

 09:49 
Torra manté que la legislatura no té «recorregut polític» però descarta eleccions. El president constata les divergències entre JxCat i ERC però no posarà data als comicis fins que la sortida a la crisi estigui "encarrilada", i apunta que ja té en marxa els tràmits pel pressupost del 2021.

 09:27 
El País Valencià prohibeix el bany en rius i gorgs

La comunitat considera que no pot garantir el control de l’aforament i les distàncies de seguretat.

 09:05 
Contractar "milers de mestres" per "triplicar" la capacitat de les aules a partir del mes de setembre i, d'aquesta manera, aconseguir que tots els alumnes puguin reprendre l'activitat de forma més o menys habitual i al mateix temps. Aquest és l'anunci que ha fet el president de la Generalitat, Quim Torra, en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

 09:04 
La producció de la factoria automobilística Seat podria baixar un 30% aquest any per l'impacte de la crisi del coronavirus, segons els càlculs de la companyia. 

 08:48 
La majoria d'escoles europees encaren la recta final del curs amb les portes obertes però amb mesures de prevenció per la Covid-19.

 08:35 
Hu Weifeng, un dels dos metges xinesos a qui la pell se li va tornar negra arran d'un tractament contra el coronavirus, ha mort després de quatre mesos de lluita contra la Covid-19, segons ha informat la cadena de televisió xinesa CCTV. El seu company Yi Fan, en canvi, ha recuperat el pigment original i ha superat la malaltia. 

 08:06 
ENTREVISTA Viure el coronavirus des de dins la presó. NacióDigital parla amb un jove de Rubí que ha sortit del Centre Penitenciari Brians 1 en plena pandèmia; per Marta Casas

 07:59 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Marlaska, encerclat per les seves mentides, protegit pel govern», diu l'«ABC».

 07:14 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:52 
Els afectats persistents per covid-19 asseguren que la sanitat pública els "desatén". Critiquen que els CAP els marginen com passava amb la Sida i que els donen l'alta sense cap exploració prèvia

 22:41 
Els Verdi i diverses sales reobriran el 26 de juny amb «Cinema Paradiso». Cada sala de cinema obrirà amb diferents propostes, moltes d'elles encara sense concretar

 21:32 
Salut detecta 93 morts a Catalunya en una setmana i el ministeri, 34 a tot l'Estat: com pot ser?

Els criteris per considerar una defunció com a derivada de la Covid-19 i la forma de Sanitat de presentar les dades fan concloure erròniament que fa dos dies que ningú perd la vida per la pandèmia; una informació de Roger Tugas

 21:10 
Cinema, sèries i documentals per entendre la xacra del racisme als Estats Units

Les plataformes de continguts en streaming disposen d'un catàleg ampli de treballs que radiografien els greuges persistents a la societat nord-americana; una llista de Victor Rodrigo

 21:05 
El racisme s'enquista als Estats Units: cinc claus per entendre una crisi alimentada per Trump

Els pronunciaments bel·ligerants del president nord-americà inflamen les protestes arreu del país per la mort de George Floyd a mans de la policia i impacten en la campanya per decidir la reelecció; ho expliquen Pep Martí i Victor Rodrigo

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació