Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 13:48 
ÚLTIMA HORA L'Ajuntament de Sant Cugat suspèn el cobrament del lloguer de tots els immobles de Promusa com a mesura per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus.

 13:46 
El Govern descarta decretar el confinament total sense l'autorització de l'Estat. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, assegura que es necessita "cobertura legal" del govern espanyol i confia que arribi "tard o d'hora". Per Oriol March.

 13:49 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, descarta aplicar confinaments municipi per municipi. "Si nosaltres unilateralment prenem alguna decisió posaríem en risc les persones, els treballadors i les empreses. La Generalitat no ho farà en cap cas".

 13:45 
La consellera de Salut, Alba Vergès, assegura que s'estan ampliant els recursos de la sanitat pública i privada per fer front a la crisi del coronavirus.

La consellera evita xifrar els llits del sistema privat que s'estan fent servir.

 13:42 
Budó insisteix en la necessitat d'aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2020. La portaveu del Govern assegura que un cop aprovats els comptes, caldrà fer modificacions a les partides pressupostàries per les conseqüències de la crisi sanitària.

 13:36 
No està assegurat que les proves ràpides de coronavirus arribin a Catalunya abans de dijous. La consellera de Salut, Alba Vergés, avança que quan arribin el departament decidirà quins pacients s'hi han de sotmetre.

 13:36 
No està assegurat que les proves ràpides de coronavirus arribin a Catalunya abans de dijous. La consellera de Salut, Alba Vergés, avança que quan arribin el departament decidirà quins pacients s'hi han de sotmetre.

 13:36 
 L’Ajuntament crea una bossa de voluntariat i una altra per canalitzar oferiments de la ciutadania a través de Creu Roja. La ciutat ha rebut nombroses ofertes de ciutadans que volen col·laborar durant l'estat d'alarma. 

 13:33 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el ministeri de Sanitat ha mostrat interès en els respiradors fets amb impressores 3D  a Catalunya.

 13:33 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el ministeri de Sanitat ha mostrat interès en els respiradors fets amb impressores 3D  a Catalunya.

 13:30 
Budó: "Per ordenar un confinament total necessitem l'autorització del govern espanyol". La portaveu del Govern reclama "cobertura legal" a Sánchez.

 13:29 
Budó: "Seran moltes les comunitats autònomes que demanaran el confinament total". La portaveu del Govern avala la demanda del govern autonòmic de Múrcia a la Moncloa.

 13:28 
La Generalitat demana al govern espanyol que els treballadors de la Conca d'Òdena puguin accedir a baixes laborals per garantir el confinament.

 13:26 
La consellera de Salut, Alba Vergés, xifra en 107.000 les persones amb simptomatologia que hauran de fer seguiment als Centres d'Atenció Primària.

 13:24 
La reducció del trànsit a l'entrada i la sortida de l'àrea metropolitana ha estat del 60% avui, en comparació amb el dilluns de la setmana passada.

 13:22 
Els Mossos d'Esquadra ja han detingut 27 persones per saltar-se el confinament i n'han denunciat 3.300.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha informat que hi ha 33 agents de policies locals i dels Mossos infectats per coronavirus i que 1.239 estan aïllats.

 13:21 
Catorze persones ingressades a l'Hospital de Berga per coronavirus.

 13:19 
La demanda de transport públic aquest dilluns a Catalunya ha caigut entre un 65% i un 80% en hora punta.

 13:17 
Un total de 57.000 ciutadans ja s'han descarregat el certificat d'autorresponsabilitat per acreditar que l'activitat que fan a la via pública està acreditada en el marc de l'estat d'alarma.

 13:13 
AMPLIACIÓ Sense futbol fins a nou avís.Les competicions professionals, inclosa la Lliga, no tornaran fins que les autoritats ho considerin segur.
 

 13:12 
 El Col·legi d'Infermeres de Tarragona i l'Ebre recull material sanitari de negocis que han tancat.

 13:10 
VÍDEO L'Hospital Universitari MútuaTerrassa dona les gràcies als seus professionals pel seu «esforç, compromís i  entrega» durant la crisi sanitària. La peça, que presenta desenes d'imatges del personal de diversos departaments del centre, ha estat compartit a través del compte de Youtube de l'hospital.

 13:15 
Inspecció de Treball exigeix a les empreses que continuïn obertes que garanteixin un espai de distància d'un metre i mig entre els seus empleats al centre de treball.

 13:08 
VÍDEOS Vols fer gimnàs a casa? Et proposem uns quants exercicis. El confinament ens obliga a tenir cura del nostre cos.
 

 13:11 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, insisteix a demanar al govern espanyol un confinament total amb les úniques excepcions del proveïment alimentari, el desplaçament als llocs de treball de serveis essencials i l'abastiment de prodcutes farmacèutics. "És una mesura aprovada pel govern d'Itàlia després d'un mes de confinament a mitges", diu.

 13:02 
La Xina ja prova en humans la vacuna contra el coronavirus. Un centenar de voluntaris de Wuhan d'entre 18 i 60 anys seran sotmesos a seguiment durant mig any.
 
 

 12:56 
ATENCIÓ Se suspèn el futbol a l'Estat fins que el govern espanyol anunciï nous canvis. Es tracta d'una decisió a la qual han arribat LaLliga i la federació de no reprendre les competicions fins que això deixi de comportar un risc per a la salut. 

 12:56 
L'atenció primària de l'Alt Berguedà es centralitza al CAP de Berga a partir d'aquest dilluns.

 12:55 
La Plataforma dels Aliments de Manresa aturarà l'activitat a partir de dimarts per la crisi del coronavirus. Ho explica Aina Font.

 12:52 
La policia espanyola anuncia una reducció de les seves oficines d'atenció al púbic a Barcelona a partir del 23 de març. A causa del coronavirus, a partir d'aquest mateix dilluns, només estarà oberta l'oficina de carrer Trafalgar nº4 per tràmits de DNI i passaports, i la de la Rambla Guipúscoa nº74 per l'expedició de targetes d'identitat d'estrangers. 

 12:41 
Fernando Simón defensa que «Espanya no és Xina» i que cal mantenir certa activitat econòmica. Assegura que l'Estat "no es pot aïllar del món" i que el que cal és implementar correctament les mesures ja preses. Informen Sara González i Bernat Surroca
 

 12:36 
La Guàrdia Reial s'incorpora a les tasques contra al coronavirus: «El rei és el primer soldat». Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la defensa, es coordinarà amb el responsable de la guàrdia del rei espanyol en el marc de l'operació Balmis. Informen Sara González i Bernat Surroca.
 

 12:33 
Les empreses del Vallès Occidental manifesten la seva preocupació pels efectes «a curt i llarg termini» de la situació d'emergència. L'opinió generalitzada ha estat recollida per la Cambra de Terrassa, que ha acollit les consultes d'una cinquantena d'empreses dels 12 municipis vallesans que abarca des de l'activació de l'estat d'alarma.

 12:21 
Fernando Simón: "Espanya no és Xina. Aquí estan afectades totes les comunitats autònomes. No ens podem aïllar". El responsable del comitè de gestió tècnica del coronavirus diu que les mesures implementades fins ara s'han de complir bé. "No es poden proposar mesures que no es puguin complir", diu. 

 12:19 
Fernando Simón diu que els dies "seran crucials". "Arribar al pic de contagis no vol dir haver controlat el problema. Fer un pas enrere seria pitjor. Hem d'assegurar-nos que les mesures implementades són les bones", diu.

 12:18 
Fernando Simón diu que les primeres dades indiquen una certa reducció del nombre de contagiats. El responsable del comitè de gestió tècnica diu que les dades actuals mostren una situació que va començar fa 7 o 10 dies, i que l'evolució pot variar.

 12:16 
Rallo diu que la primera setmana d'estat d'alarma ha estat "un èxit" en termes de mobilitat, i demana mantenir "el rigor i la disciplina" els pròxims dies.

 12:13 
María José Rallo, secretària general de Transports, diu que no hi ha hagut problemes destacables a les Rodalies de Barcelona i Madrid. També remarca que les xifres de mobilitat durant el cap de setmana s'han reduït de manera significativa i no hi ha hagut "operació tornada" el diumenge. 

 12:12 
Miguel Ángel Villarroya agraeix "la disciplina i el sacrifici" de les persones que es troben aïllades a casa, i també la tasca del personal sanitari.

 12:13 
El moviment per l'habitatge exigeix la suspensió dels lloguers mentre duri la crisi pel coronavirus.



 

 12:10 
L'exèrcit també col·labora en la construcció d'un centre d'acollida de persones sense llar a petició de l'Ajuntament de Barcelona. "Veurem si hi ha més peticions", ha dit Miguel Ángel Villarroya, que sempre ha insistit que l'exèrcit actuarà a tot arreu on se'l necessiti.

 12:08 
Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la defensa, diu que la Guàrdia Reial es posarà també a fer tasques per combatre el coronavirus. "Això demostra que el rei és el primer soldat d'Espanya", diu el militar. 

 12:06 
La policia espanyola recorda que des d'avui estan limitats els viatges de països que no siguin de la Unió Europa o de l'Espai Schenguen a Espanya.

 12:05 
La policia espanyola xifra en més de 300 els detinguts des que va començar l'estat d'alarma. José Ángel González reitera del perill de les fake news aquests dies per internet. "Hem detectat més de 200 notícies falses", ha dit el comissari principal de la policia. 

 12:03 
La Guàrdia Civil diu que caldrà estar "cohesionats i coordinats" per afrontar els propers dies, que ha qualificat d"'intensos". "Com diu el famós refrany espanyol, la unió fa la força", acaba Laurentino Ceña.

 12:00 
Laurentino Ceña, tinent general de la Guàrdia Civil, diu que s'han fet 362 denúncies per saltar-se les restriccions de mobilitat aquest cap de setmana. Remarca que la reducció de la circulació ha arribat al 82% pel que fa a l'accés a les grans ciutats i també s'ha reduit més d'un 80% pel que fa als recorreguts interurbans. "En general, la població compleix les restriccions de mobilitat", diu Ceña.

 11:59 
El govern espanyol diu que hi ha 3.910 sanitaris infectats per coronavirus. 

 11:59 
Alcaldes d'arreu del país es posen a disposició de Torra per aplicar el confinament total; informa Oriol March.

 11:50 
Carmen Calvo, vicepresidenta espanyola, ingressada per una infecció pulmonar.

 11:58 
Fernando Simón diu que la letalitat entre els casos de coronavirus és més alta entre els majors de 70 anys i els grups de risc, amb patologies prèvies.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació