Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:49 
L'alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), ha reclamat aquest dilluns a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per desinfectar zones de risc de la ciutat i minimitzar el risc de propagació del coronavirus.

 11:44 
AMPLIACIÓ Espanya arriba als 2.182 morts i supera els 33.000 infectats per coronavirus.

 11:43 
ÚLTIMA HORA Carmen Calvo, vicepresidenta primera del govern espanyol, es troba en un hospital de Madrid per ser tractada d'una infecció respiratòria. Hi va anar ahir a la tarda i els metges van recomanar que es quedés per rebre el tractament pertinent. Se li ha fet la prova del coronavirus, però encara no s'han fet públics els resultats.

 11:36 
Madrid, amb 10.575 casos confirmats, és la comunitat amb més contagis de coronavirus i més víctimes mortals, 1.265. Catalunya és el segon territori més afectat, amb 5.925 contagis i 644 morts. El País Basc, Castella - La Manxa i Castella-Lleó són els altres territoris amb més contagis i morts a Espanya.

 11:35 
ÚLTIMA HORA Espanya arriba als 2.182 morts i supera els 33.000 infectats per coronavirus. 2.355 persones es troben a la UCI i 3.355 ja s'han recuperat. 

 11:33 
Marea Blanca reclama incrementar les plantilles dels CAP.

 11:32 
No tot s'ha aturat per la crisi del coronavirus. A partir de les 11.30 el jurat popular llegirà el veredicte del crim de la Guàrdia Urbana. El judici va acabar la setmana passada de manera precipitada, amb sessions fins i tot en cap de setmana. Des de dimecres els membres del jurat han estat deliberant.

 11:31 
L'epidemiòleg Oriol Mitjà avisa que el col·lapse sanitari serà «a finals de setmana».

 11:28 
Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa, demana un replantejament dels pressupostos per prioritzar tots els recursos en el combat contra el coronavirus.

 11:19 
De la botiga a casa: el comerç de Ripoll intenta esquivar el confinament amb una iniciativa en què els veïns poden comprar des de casa.

 11:18 
Creen un canal de salut per atendre dubtes sobre el coronavirus de 2.400 persones grans que viuen soles a Barcelona i que formen part del programa "Vincles".

 11:12 
Els tests ràpids per detectar el coronavirus podrien no arribar a Catalunya fins dijous.

 11:08 
La patronal de la petita i mitjana empresa Pimec demana un replantejament dels pressupostos per prioritzar tots els recursos en el combat contra el coronavirus. L'entitat insisteix en la necessitat de la suspensió immediata del pagament d’impostos, especialment l’IVA, IRPF i quotes a la Seguretat Social, per a totes les empreses i els autònoms.

 11:07 
500 voluntaris i algunes indústries d'Osona confeccionen mascaretes i bates per a l'Hospital de Vic.

 10:58 
Austràlia se suma al Canadà i també renuncia a un Jocs Olímpics de Tòquio que pengen d'un fil.

 10:50 
ÚLTIMA HORA El productor Harvey Weinstein dona positiu per coronavirus: està empresonat després que se'l condemnés per violació i assetjament sexual.

 10:49 
La consellera Alba Vergés no té clar que els tests ràpids arribin abans de dijous i diu que primer els utilitzaran gent gran i sanitaris.

 10:38 
El magistral discurs de Justin Trudeau, primer ministre del Canadà, que la xarxa retreu a Pedro Sánchez.

 10:36 
Tremp estrena l'hotel hospital amb el trasllat de vuit pacients de llarga estada. L’operatiu, que pretén aconseguir més espai a l’hospital per a possibles afectats per coronavirus, s’ha completat aquest diumenge; informa Jordi Ubach.

 10:34 
El trànsit a l'àrea metropolitana baixa fins a un 60% en comparació amb un dilluns normal i fins a un 36% amb el passat: la reducció ha estat més d'entrada que de sortida.

 10:23 
Madrid diu que el comandament únic “alenteix” la tasca de la comunitat en la gestió sanitària del coronavirus. Ignacio Aguado, vicepresident de la Comunitat, espera no haver de recórrer a altres comunitats per enviar pacients i que IFEMA els dona “oxigen”.

 10:23 
VÍDEOS La música als balcons del País Valencià.

 10:09 
Trilla creu que les restriccions que s'apliquen a l'Estat de moment són «suficients».

 10:05 
VÍDEOS La robòtica de la Garrotxa es bolca per fabricar pantalles protectores amb impressores 3D: hi participen una cinquantena de voluntaris coordinats per l'empresa Innova Didàctic. Ho explica Xavier Borràs.

 09:57 
Els Mossos denuncien en un control de Sant Andreu de la Barca un home amagat en el maleter d'un cotxe que deia que anava a veure la seva àvia.

 09:43 
Ja són més de 60.000 denúncies i gairebé 600 detinguts per incomplir les mesures de confinament a l'Estat.

 09:39 
L'Ibex-35 obre amb una caiguda del 3,6% i amenaça amb nous mínims. El FTSE 100 de Londres baixa un 4,4% mentre que el CAC 40 de París ho fa en un 3,9%.

 09:32 

 09:22 
Prop del 70% de les empreses instal·ladores ha perdut quasi tota l'activitat des de l'aplicació de l'estat d'alarma.

 09:09 
Detectat el primer cas de coronavirus a Arbúcies (la Selva) i hi ha diversos malalts pendents dels resultats. L'Ajuntament ha fet una crida a extremar les mesures de prevenció.

 09:04 
El certificat per sortir de casa durant el confinament ja es pot omplir per Internet, fet que permet permet no portar-lo a sobre físicament.

 09:04 
El pagesos gironins reclamen que l'estat d'alarma no talli la cadena de proveïdors per garantir l'abastiment d'aliments.

 08:35 
Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia: actualment hi ha 5.925, 551 dels quals són greus, a més de 245 morts.

 08:29 
Catalunya comença a fabricar a partir d'avui respiradors amb impressores 3D.

 08:25 
El Canadà és el primer comitè que oficialitza que no enviarà esportistes al Jocs Olímpics, encara que es mantinguin. El COI s'ha donat un termini de quatre setmanes per decidir si els ajorna.
 

 08:19 
ATENCIÓ Ja ha entrat en vigor l'ordre del Govern d'1,5 metres entre treballadors.

 08:16 
CCOO demana a les empreses que ofereixin la seva tecnologia per fer front al coronavirus: el sindicat insta als ministeris d'Indústria i Sanitat a coordinar-se amb les companyies.

 08:15 
El nombre d'infectats de Covid-19 a la Garrotxa arriba a 26. Vuit d'ells estan ingressats a l'Hospital d'Olot, mentre la resta estan confinats a casa.

 08:04 
RECULL DE PORTADES de la premsa de paper espanyola i catalana, amb el coronavirus com a protagonista. "Deu milions d'espanyols són vulnerables al virus per tenir patologies de risc", diu El Mundo.

 07:43 
DOCUMENT Ja ha entrat en vigor el certificat per sortir de casa durant el confinament. Aquí te'l pots descarregar i aclarir tots els dubtes que tinguis.

 07:27 
El pagesos gironins reclamen que l'estat d'alarma no talli la cadena de proveïdors per garantir l'abastiment d'aliments. Unió de Pagesos demana "més claredat" a les directrius del govern espanyol per evitar generar "incertesa" al sector.

 07:03 
El Tercer Sector Social reclama a l'Estat el confinament total de la ciutadania de Catalunya. Les entitats demanen suport per reforçar els equips d'atenció directa a col·lectius socials.

 06:50 
Bon dia, arrenquem amb EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Setmana d'alçar el cap". "Toca extremar l'eficiència del sistema de salut, també amb tecnologia, mentre s'espera que l'expansió remeti pel confinament", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:44 
El Govern estableix una distància mínima d'un metre i mig entre els treballadors pel coronavirus. La mesura, anunciada pel president Torra al migdia, s'ha publicat al DOGC al vespre

 23:31 
Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. A data de diumenge, la xifra total de casos és de 5.925, 551 dels quals són greus, a més de 245 morts.

 22:51 
Noves dades del Departament de Salut: 54 morts en 24 hores a Catalunya pel coronavirus, per a un total acumulat de 245 des que va començar l'epidèmia.

 21:53 
El Ministeri de Sanitat adverteix en un comunicat que l'ordre firmada pel president de Múrcia, Fernando López Miras, que dictamina el "tancament total de la regió, excepte els serveis mínims", no és valida perquè no és l'"autoritat competent" per emetre-la. El ministeri liderat per Salvador Illa recalca que aquesta és una decisió que correspon al govern espanyol, com a "autoritat delegada", d'acord amb l'estat d'alarma.

 21:42 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest diumenge s'han comptabilitzat 700 nous casos de positiu per coronavirus. En una entrevista al "TN vespre" de TV3, Vergés ha apuntat la nova xifra de contagiats, però no ha detallat encara el nombre de morts registrat en les últimes 24 hores. Ha apuntat que el Departament de Salut encara està recollint les dades del dia. La consellera sí que ha especificat que hi ha més de 600 persones que s'han recuperat.

 20:15 
Sirenes per reconèixer l'heroica tasca dels professionals sanitaris.

 20:16 

Entre la por i el «cuidem-nos»: així ens afecta emocionalment la pandèmia. Per Pep Martí. Els filòsofs Victòria Camps, Joan-Carles Mèlich, Anna Pagès i Laura Llevadot analitzen per a NacióDigital els efectes que pot tenir el coronavirus en el nostre estat d'ànim.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació