Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:09 
OPINIÓ d'Oriol Junqueras per a NacióDigital «Afortunadament, tenim una sanitat pública que excel·leix, que era i segueix sent exemplar, malgrat les retallades que arrossegava», escriu el líder republicà des de la presó.

 20:05 
Dues persones mortes per coronavirus i 14 nous casos a la demarcació de Lleida, que té 163 persones contagiades.

 19:57 
Es dispara fins a 77 el total d'ingressats per coronavirus a Sant Joan de Déu.En les últimes 24 hores hi ha hagut una nova víctima mortal a l'hospital manresà.

 19:53 
Un dels presidents autonòmics que ha demanat a Pedro Sánchez limitar l'activitat laboral als serveis estrictament essencials és Ximo Puig, màxim responsable de la Generalitat valenciana. Quim Torra havia apuntat que quatre presidents més compartien el seu punt de vista sobre la situació, però no havia revelat quins en la seva compareixença del migdia.

 19:52 
AMPLIACIÓ Itàlia registra el primer descens de contagis i morts pel coronavirus.

 19:38 
El sindicat USPAC demana la prova entre agents dels Mossos d'Esquadra per evitar ser «vector del virus». Reacciona així a un comunicat intern del director general, Pere Ferrer: informa Albert Hernàndez.

 19:24 
ATENCIÓ Itàlia confirma 651 noves víctimes pel coronavirus en les darreres hores. En total, ja han arribat als 5.476 morts al país, amb 59.138 contagis. Aquestes xifres suposen el primer descens de casos en comparació al dia anterior, que eren 4.821 infectats. Avui, la xifra és de 3.957 casos nous. Passa el mateix amb el nombre de morts: avui són 651 nous i ahir eren 793.

 19:01 
ÚLTIMA HORA Angela Merkel en quarantena després que un metge que havia estat en contacte amb ella hagi donat positiu al test del coronavirus, segons informa The Guardian.

 18:42 
Els Jocs de Tòquio, en l'aire. Els organitzadors es plantegen noves dates, segons Reuters, i l'ajornament es podria anunciar pròximament

 18:29 
ÚLTIMA HORA Itàlia confirma 651 noves víctimes pel coronavirus en les darreres hores. En total ja han arribat als 5.476 morts al país amb 59.138 contagis totals.

 18:16 
 Avui diumenge fins a les 18.00 h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït respecte un diumenge normal (8 de març). De sortida ha baixat un 92,3% mentre que d'entrada un -91,9%. Les xifres també baixen respecte diumenge passat, 15 de març, quan ja hi havia confinament: un 68,8& a les sortides i un 70,3% a les entrades.

 18:11 
AMPLIACIÓ El Ministeri de Sanitat ha destinat 513.393 mascaretes a Catalunya -12,69%- aquest cap de setmana per a pacients i sanitaris. És, per darrere de Madrid -on hi ha anat el 30% del total-, la comunitat autònoma que més material ha rebut, seguida d’Andalusia, amb 444.083 -el 10,98%-.

 

 18:01 
El 88% dels morts per Covid-19 a l'Estat té més de 70 anys. El ministeri de Sanitat exposa per primer cop les dades de l'impacte de la malaltia per franges d'edat.

 

 17:56 
El govern espanyol reparteix 1.602.800 mascaretes per a personal sanitari i pacients arreu de l'Estat. Aquest cap de setmana el Ministeri de Sanitat n'ha fet arribar 513.393 unitats a Catalunya, un 12,69% del total. 

 17:50 
Possible brot de coronavirus al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. Una dona de 78 anys es troba ingressada amb Covid-19 a l’Hospital del Pallars i vuit persones més, entre treballadors i residents, estan pendents de la prova. Per Jordi Ubach.
 

 17:49 
L'Ajuntament de Manresa fa una crida: Coneixes persones que visquin soles i que necessitin suport en alimentació o cura?

 17:36 
Roca tanca la planta de Gavà i Viladecans per contagis pel coronavirus.
 

 17:35 
ÚLTIMA HORA Plácido Domingo confirma que ha donat positiu per coronavirus. A través d'un missatge a les seves xarxes socials, el tenor explica que tant ell com la seva família es troben en aïllament i seguint tractament amb medicació. Té tos i febre.

  

 17:19 
Europa s'apropa als 150.000 contagis i supera els 7.300 morts per coronavirus. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la UE amb més casos de Covid-19.

 17:14 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest diumenge a la tarda que els Mossos d'Esquadra han aixecat 3.194 actes de denúncia a ciutadans que no han seguit les mesures de confinament decretades per la Generalitat; informa Joan Serra Carné.

 17:10 
SEXE, POSTUREIG, REGGAETON «No, jo no ho porto bé, però seguiré a casa meva. I vosaltres, vosaltres també».
✍️ «Primera setmana: doncs jo no ho porto bé»; l'article de Gina Drieguez sobre el confinament

 16:54 
Fibracat registra més del doble de trucades i de consum de dades durant el confinament. Per Pere Fontanals

 16:49 
Pol Ibós, de 21 anys i contagiat: «Dels joves també depèn frenar el coronavirus. Quedeu-vos a casa, hòstia!»; informa Àlvar Llobet des de Lleida.

 16:47 
Buch diu que a hores d'ara no ha rebut cap missatge del govern espanyol per coordinar-se respecte el desplegament de més militars en les infraestructures crítiques de l'Estat. 

 16:44 
Buch explica que les mesures de confinament que la Generalitat pot prendre "són les que són" i insta al govern espanyol a què doni llum verda a les peticions del Govern.

 16:42 
Buch es mostra crític amb la gestió de Sánchez i reitera la petició de confinament de tot el país a excepció dels serveis bàsics. 

 16:40 
Buch sobre la proposta de Torra de confinar Sánchez: "Portem 10 dies des del 13 de març, (que es va proposar, la mesura) i la resposta ha estat negativa".

 16:38 
Buch explica que, entre Mossos d'Esquadra i policia local, a hores d'ara hi ha 1.190 agents confinats i 26 positius. 

 16:31 
Compareix el conseller d'Interior Miquel Buch en roda de premsa per oferir noves dades sobre l'incompliment de les restriccions de mobilitat. En les últimes hores s'han identificat 10.633 vehicles als controls policials. 
 

 16:25 
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, demana la presència de l'exèrcit a la ciutat per fer tasques des desinfecció a la via pública: informa Albert Hernàndez

 

 16:23 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, compareixerà a partir de les 16.30 h des de la seu del departament. Inicialment, la compareixença havia de ser compartida amb les conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i Salut, Alba Vergés. Finalment, informarà les competències d'Interior i ho farà en solitari.

 16:22 
Sánchez demana a Europa un "gran pla Marshall" per superar la crisis econòmica provocada pel coronavirus.

 16:18 
Confinats fins l'11 d'abril: Sánchez amplia l'estat d'alarma.El govern espanyol, que aprovarà la mesura en el consell de ministres de dimarts, també anuncia que les residències d'avis privades passen a mans de l'Estat. Per Joan Serra Carné.


  

 16:12 
Davant la petició d'alguns governs autonòmics de paralitzar tota activitat laboral que no sigui imprescindible, Sánchez respon que les mesures de confinament preses pel govern espanyol ja"són duríssimes".

 16:09 
Sánchez explica que la duració de les mesures econòmiques aprovades pel govern espanyol serà d'un mes, i en funció de com vaig la crisis, s'ampliaran.

 16:01 
Sánchez reconeix que la pandèmia del coronavirus ha agafat "desproveït" al sistema sanitari. 

 15:58 
Sánchez espera comptar amb els suports de "tots els grups parlamentaris" per aprovar la pròrroga de l'estat d'alarma.

 15:57 
Sánchez reitera que la seva voluntat és "coordinar" l'acció de les administracions i no "substituir-les".

 15:52 
El govern espanyol anuncia que les residències de gent gran quedaran a disposició de les comunitats autònomes en cas de ser necessàries.

 15:51 
Sánchez anuncia que portarà la proposta de prorrogar l'estat d'alarma al Congrés i espera "el suport" de la resta de grups de la cambra per aprovar la mesura.

 15:49 
El govern espanyol anuncia que s'ha decidit establir una reserva estratègica de material sanitari per pandèmies futures.

 15:46 
Sánchez anuncia que el consell de ministres de dimarts aprovarà ampliar l'estat d'alarma fins l'11 d'abril: "Sé què és una mesura dura, però els experts coincideixen què és una mesura efectiva contra el coronavirus". 

 15:45 
Sánchez anuncia que les forces armades ampliaran les seves actuacions traslladant els malalts de centres sanitaris saturats a altres amb recursos.

 15:43 
El govern espanyol anuncia s'aplicarà una restricció temporal de 30 dies de tots els viatges que no siguin imprescindibles amb la resta de països de la UE. 

 15:36 
Compareix el president Pedro Sánchez després de la reunió amb els presidents autonòmics de la qual destaca el treball "conjunt" amb la resta de governs. 

 15:27 
Els autònoms demanen al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que suprimeixi la quota del març.
 
 

 15:25 
Torra demana al govern espanyol que prengui mesures per mantenir els salaris:"Jo no puc, sóc president d'una comunitat autònoma".

 15:23 
El president de la Generalitat exigeix ser més durs amb el confinament: "Hem de triar vida o economia".

 15:20 
Torra, a Sánchez: «Què més ens cal per decretar el confinament absolut?». El president de la Generalitat reclama a la Moncloa que s'aturin des d'aquest diumenge mateix les activitats laborals que no siguin imprescindibles. Per Joan Serra Carné.

 

 15:17 
El president Torra explica que fins dimarts de la setmana passada es tenia la traçabilitat dels contagis.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació