Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:01 
Lluitar contra un càncer durant la crisi del coronavirus. Un testimoni de l'Hospital Clínic explica la seva experiència.

 10:56 
La Regió Sanitària Girona reorganitza els llits dels hospitals per augmentar la capacitat assistencial. S’ha planificat una estratègia amb el sector públic i privat per a fer front al previsible augment de casos de coronavirus.

 10:52 
Catalunya comença a utilitzar hotels com a alternativa a l'aïllament domiciliari: aquest diumenge 15 pacients de l'Hospital Vall d'Hebron ja han passat a un establiment hoteler. 



 

 10:47 
La consellera de Salut, Alba Vergés, a Rac 1: "Nosaltres haguéssim fet el confinament total des de fa dies, com ha fet ara Itàlia".

 10:46 
En marxa la reunió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents de les comunitats autònomes. El president de la Generalitat, Quim Torra, insistirà en la reunió en el confinament total de Catalunya. En la cimera també hi participen els ministres de Sanitat (Salvador Illa), Interior (Fernando Grande-Marlaska), Transports (José Luis Ábalos) i Defensa, Margarita Robles.

 10:43 
Trilla assegura que, "com a mínim", el confinament s'haurà d'allargar fins a Setmana Santa.

 10:43 
El doctor Antoni Trilla explica a RAC 1 que una possibilitat que té el comitè científic sobre la taula és la del confinament total, així com també mantenir les actuals mesures durant més temps. 

 10:40 
Un 30% més d'àpats per garantir l'alimentació dels més vulnerables a Barcelona. Els menjadors socials atenen 450 persones més des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus.

 10:24 
La consellera de Salut, Alba Vergés, anuncia en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, que avui s'obrirà el primer hotel habilitat per poder dur a terme l'aïllament de les persones infectades. 

 10:06 
Mertixell Budó explica en una entrevista al 3/24 que les xifres indiquen que la "situació serà igual o pitjor que la d'Itàlia" i demanà "aplicar el confinament total". 
 

 10:02 
Una noia de Rubí, atrapada a Nova Zelanda: «L'ambaixada em va recomanar comprar una tenda de campanya». La Laia Díez havia de tornar avui, 22 de març, però li han cancel·lat diversos vols i no sap com tornar a casa. Ho explica Marta Casas.

 21:21 

Control policial a l'AP-7 a la Roca, aquest matí. Foto: Trànsit

 09:46 
La CGT avisa que el confinament de la població "no té sentit" si no es tanca els centres de treball no essencials. El sindicat envia una nova carta a la ministra de Treball on reitera que cal tancar totes els centres no imprescindibles.

 09:35 
Miquel Buch, conseller d’Interior, carrega contra la intervenció de Pedro Sánchez. Nega que Espanya estigui adoptant les mesures més restrictives del món, i assegura que el discurs va tenir més de “coaching” que d’iniciatives concretes per frenar el coronavirus.

 09:24 
El País Valencià posa hotels a disposició del personal sanitari per descansar: la mesura es començarà a prendre la setmana que ve a Alacant, València, Castelló i Elx.

 09:21 
Magda Campins, cap d’epidemiologia de la Vall d’Hebron, assegura a Catalunya Ràdio que “segurament” caldrà allargar fins a la Setmana Santa el confinament. Apunta que la setmana vinent és clau per reduir la corba de contagis.

 09:10 
VÍDEO Quim Masferrer, als treballadors de l'Hospital de Granollers: «Sou molt bona gent».

 08:55 
Perpinyà decreta el toc de queda fins a l’1 d’abril: des de les 8 del vespre i fins a les 6 del matí ningú pot sortir de casa.

 08:36 
Portbou denuncia que Renfe ven bitllets cap a França malgrat que la frontera està tancada com a conseqüència de l'estat d'alarma. El problema és que "no els dona cap alternativa" un cop arriben a l'estació alt-empordanesa, on el tren mor. Això provoca que desenes de persones hagin de recórrer a peu els set quilòmetres que hi ha entre Portbou i Cervera de la Marenda, la primera estació francesa, per seguir el trajecte. Aquest dissabte un grup de vuit turistes – quatre suïssos i quatre mexicans – han dormit als baixos de l'Ajuntament.

 08:22 
FIL DIRECTE «De la crisi del coronavirus ens en sortirem segur, però ho hauríem de fer amb un sistema de salut millor i més drets laborals»
«Prenem-ne nota», per Ferran Casas, subdirector de NacióDigital.

 08:07 
Els Països Baixos prohibeixen l'aterratge d'avions procedents d'Espanya. El govern holandès ja havia pres la mesura amb Itàlia, Xina, Iran i Corea del Sud.

 07:50 
Mercadona instal·larà mampares de metacrilat per protegir i separar la secció de caixes dels supermercats. A més, serà obligatori que tots els clients utilitzin guants, que estaran disponibles als accessos dels establiments.

 07:39 
Ja no es permet tenir cura de l'hort particular a causa del coronavirus; informa Pere Fontanals.

 07:25 
RECULL DE PORTADES de la premsa espanyola i catalana de paper, amb el coronavirus com a protagonista. «45 dies d'imprevisió i passivitat que van permetre la grapada del virus», diu «El Mundo».

 07:07 
Bon dia. Aquesta nit Itàlia ha anunciat que atura totes les activitats productives menys les essencials pel coronavirus, almenys fins al 3 d'abril. El país ha registrat 793 víctimes mortals en les últimes 24 hores.

 23:30 
L'expresident Carles Puigdemont respon a Sánchez i qualifica el seu discurs d'"insuls i infantil"​:

 22:58 
69 morts en 24 hores a Catalunya pel coronavirus. Ho explica Carles Bellsolà.

 22:56 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. A data de dissabte, la xifra total de casos és de 4.704, 449 dels quals són greus, a més de 191 morts.

 22:35 
Mor l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz per coronavirus. 

 22:34 
Espanya és l'estat on els morts per coronavirus creixen més i dimecres podria superar la Xina. Ho explica Roger Tugas.

 22:13 
ÚLTIMA HORA Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 501 positius nous de coronavirus a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 4.704. Del total de casos acumulats fins ara han mort per la covid-19, un total de 191 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 449 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 610 són professionals sanitaris.

 22:06 
Sánchez posa el focus de la lluita contra el coronavirus en el confinament i en la realització de tests. 

 22:03 
El govern espanyol anuncia que estan a punt de "tancar una operació" que permetria 
importar 6 milions de test ràpids del coronavirus d'altres països.

 22:00 
Sánchez explica que a Espanya hi ha més casos de coronavirus perquè es fa un major seguiment. 

 21:58 
Sánchez sobre el futur augment de casos en les properes setmanes:"Els espanyols han d'estar a casa seva mentre arriba l'onada i el seu país els protegeix".

 21:54 
El president espanyol adverteix que "han de venir els die més durs" i per això demana complir amb el confinament. 

 21:51 
Sánchez insisteix que "el deure ara és la unitat, començant pels representants públics".

 21:50 
Sánchez anuncia que el govern està treballant en la "producció nacional" de subministraments sanitaris "de producció espanyola".

 21:47 
El govern espanyol anuncia que es volen arribar a aconseguir "un milió" de tests ràpids per detectar el coronavirus.

 21:45 
El president espanyol, Pedro Sánchez demana fer un consum responsable de la informació i evitar els falsos rumors. 

 21:39 
Sánchez apunta que des que s'ha reduït la vida al carrer els delictes han "caigut un 50%". 

 21:37 
El govern espanyol explica que l'ús d'Internet durant el confinament ha experimentat un creixement exponencial que ha arribat fins al 80% del tràfic total de l'Estat. 

 21:32 
Sánchez assegura que es farà el que calgui "quan calgui".

 21:30 
El president espanyol avisa que "venen dies molt durs" i que "cal estar preparats psicològicament". 

 21:26 
Sánchez posa en valor la gestió de la crisi del coronavirus feta pel govern espanyol, en comparació amb d'altres estats com el Regne Unit. "Seguim l'estratègia que avala l'OMS i hem adoptat les mesures més dràstiques i estrictes del món", assegura. 

 21:24 
El president Sánchez insisteix que ara l'objectiu és "aconseguir temps" per treure pressió al sistema sanitari i trobar una vacuna.

 21:19 
Comença la compareixença de la roda de premsa del govern espanyol amb el president Pedro Sánchez que manifesta la seva profunda "gratitud" als sanitaris i les forces armades.

 20:54 
La policia local d'Igualada deté a un home per saltar-se el confinament per practicar esport a l'aire lliure.

 20:38 
Salut destina 180 llits de l'Hospital General de Catalunya per a pacients derivats de l'Hospital d'Igualada. El portaveu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha explicat la mesura serà "un baló d'oxigen" pel centre i també servirà per guanyar temps perquè els professionals confinats a casa, a mesura que es vagin recuperant, es puguin anar reincorporant amb normalitat.

 20:36 
Es confirma la mort de 5 pacients per coronavirus els últims dies a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Hi ha ingressats 51 positius i una seixantena que esperen resultats de les proves. Ho explica Pere Fontanals.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació