Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:50 
VÍDEO Un metge de Mollet escriu un conte per explicar el coronavirus als més petits

 19:49 
VÍDEO Policies, agents cívics i bombers aplaudeixen el personal de l'Hospital de Mollet. 

 19:39 
Així treballa Glovo en ple estat d'alarma per l'epidèmia de coronavirus. Ho explica Andreu Merino.

 19:35 
En els últims sis mesos, Quim Torra ha afrontat les protestes al carrer per la sentència de l'1-O, la inhabilitació pel llaç groc, les desavinences entre JxCat i ERC, i el temporal Gloria. Ho analitza Oriol March.

 19:34 
Com afectarà el coronavirus al poder de la Xina? Xulio Ríos, director de l'Observatori Polític de la Xina, l'excorresponsal d'Efe a Pequín Javier Borràs i el politòleg Miquel Vila analitzen per a NacióDigital l'estat de la potència asiàtica. Per Pep Martí.

 18:46 
Milers de catalans desobeeixen l'estat d'alarma: més de 2.800 sancions i 25.000 identificats en 24 hores. A nivell estatal, s'han detingut 250 persones i aixecat 6.000 actes per "desobediència greu".

 18:44 
ÚLTIMA HORA Xifres rècord en les últimes 24 hores a Itàlia:

- 796 morts per coronavirus
- 4.800 nous casos positius
- 2.857 en estat greu o a l'UCI
- 4.825 morts en total
- 6.072 persones curades
- 53.578 persones infectades en total

 18:34 
Les sancions per saltar-se el confinament sumen 5.785 denúncies i 14.042 avisos a Barcelona. S'han inspeccionat 102 locals i se n'han avisat 583 per incompliments dels requeriments de l'estat d'alarma.

 18:22 
VÍDEO Uns policies animen els infants en quarantena al ritme del «Joan petit quan balla». Els agents del poble mallorquí d'Algaida han volgut amenitzar el confinament dels veïns ballant la cançó en mig del carrer.

 18:21 
Mango presenta un ERTO per a 4.767 treballadors que també afecta el centre logístic de Lliçà d'Amunt. Fins ara l'empresa ha tancat 1.695 punts de venda a 72 països, prop d'un 78% del parc de botigues.

 18:20 
Puccini contra el coronavirus. La soprano Begoña Alberdi, que canta cada vespre pels seus veïns confinats de l'Eixample de Barcelona, assegura a NacióDigital que la música "salva" i la veu humana pot ser "balsàmica". Informa Pep Martí.

 18:17 
El Col·legi d'Infermers i el Col·legi de Metges demanen de manera conjunta que tota la població es quedi confinada a casa per la situació actual de crisi del coronavirus. Jaume Padrós, president del COM, ho ha dit en nom de les dues organitzacions, a més de demanar seguir les indicacions del Govern.
 

 18:05 
ÚLTIMA HORA 546 persones han mort a la Llombardia en les últimes 24 hores. Els alcaldes de la zona de Bèrgam demanen mesures més restrictives per aturar la propagació.

 18:04 
VÍDEO El cap de l'Estat Major espanyol torna al bel·licisme per parlar del coronavirus.

Miguel Ángel Villaroya ha assegurat que "no hi ha cap de setmana durant la guerra" després que un periodista l'hagi corregit en afirmar el militar que "avui és dilluns".

 17:37 
Els ERTOs a Catalunya no paren de créixer, ja hi ha més de 210.300 treballadors afectats. En un sol dia gairebé s'han doblat el nombre d’empreses que ha presentat un expedient.

 17:26 
Els Mossos frustren la celebració d'una orgia a Barcelona en ple confinament pel coronavirus. La policia catalana va traslladar a una persona a un centre hospitalari en presentar símptomes de Covid-19.

 16:57 
Budó assegura que els propers dies s'acabaran de distribuir les targetes moneder. La portaveu del Govern explica que alguns hotels ja reben pacients perquè hi facin el tractament i el confinament.

 16:55 

ÚLTIMA HORA L'Estat distribueix 640.000 tests ràpids de coronavirus que donaran resultats en 15 minuts. També es repartiran 500.000 mascaretes a professionals sanitaris i 800.000 per a pacients.

 

 16:39 
La Guardia Civil ha realitzat "més de 5.000 accions per combatre la violència de gènere" a  l'Estat durant el confinament, segons informa el director adjunt operatiu del cos armat, Laurentino Ceña, en roda de premsa després de la reunió del comité de gestió tècnica del Covid-19.

 16:35 
El ministeri ha adquirit la xifra de 700 respiradors, segons informa la directora general de Cartera i Farmàcia del ministeri de Sanitat, Patricia Lacruz. Aquest element és imprescindible per proporcionar respiració assistida, i professionals sanitaris estan alertant els darrers dies que la seca manca pot ocasionar que hi hagi malalts greus de Covid-19 que no siguin atesos com necessiten.

 16:28 
"Prop del 50% dels hospitalitzats tenen més de 70 anys", justament el tram d'edat que té una "major letalitat", segons ha explicat la doctora Maria José Sierra, del comité estatal de gestió tècnica del Covid-19.

 16:25 
El ministeri de Sanitat informa que ha adquirit 640.000 kits per dur a terme el test del coronavirus, i que properament la xifra arribarà al milió. Es tracta de tests ràpids que es poden realitzar en uns 15 minuts, segons ha informat després de la reunió del comité de gestió tècnica del Covid-19.

 16:21 
La letalitat del Covid-19 és "de prop del 5%", segons explica l'executiu espanyol després de la reunió del comité de gestió tècnica del Covid-19. També s'hi ha assegurat que hi haurà repartiments immediats de mascaretes i altre material als centres hospitalaris, així com s'ha recordat que hi ha dos assajos actius amb el fàrmac Rendesivir per trobar un tractament per a la malaltia.

 16:14 
El govern espanyol dona la xifra de més 2.000 persones recuperades del coronavirus, en compareixença després de la reunió del comité de gestió tècnica del Covid-19

 16:00 
Primer mort per coronavirus al Berguedà. Hi ha 9 pacients i 1 professionals ingressats que han donat positiu a la prova del Covid-19. Informa Pilar Màrquez

 15:53 
Puigdemont carrega contra el govern espanyol després de l'anunci de creació d'un comité tècnic de seguiment del coronavirus, i l'acusa de manca de previsió. "Millor tard que mai, però hi ha retards difícils de justificar", esclata l'expresident a l'exili.
 

 15:48 
Només 100 llits per al coronavirus dels 3.300 totals: l'aportació de la sanitat privada fins ara.

La principal patronal a Catalunya està cedint recursos al Departament de Salut però demana seguir gestionant els hospitals que amb el decret d'estat d'alarma estan al servei de la pública; ho explica Andreu Merino.

 15:48 
El nombre de recuperats del coronavirus a Catalunya s'eleva a 183. En les darreres hores 33 persones més ja han rebut l'alta.

 15:46 
Vergès assegura que els centres de salut privats estan "sota la xarxa pública". Assegura que dels 300 casos greus "hi ha diversos en hospitals privats".

 15:44 
El conseller Buch lamenta que el Govern "està supeditat al reial decret del govern espanyol", ja que assegura el cap d'Interior que "Moncloa no ha volgut prendre decisions difícils com la Generalitat".

 15:40 
Vergès reitera que "era prioritari" explicar el comportament de la pandèmia a Igualada i la Conca d'Òdena "i no buscar culpables". La consellera de Salut nega haver assenyalat males praxis de l'Hospital d'Igualada. "Calia saber d'on provenia perquè era un comportament especial de l'epidèmia", diu.

 15:30 
Vergès adverteix que "una persona amb coronavirus que entri a l'UCI s'hi estarà molts dies" i per això cal seguir les indicacions de confinament "per no saturar els centres".

 15:29 
Vergès no descarta instal·lar hospitals de campanya per donar suport als centres hospitalaris per afrontar la pandèmia. "No podrem fer-ho tot sinó reduïm l'entrada de pacients als hospitals a partir d'un confinament total. Les mesures d'avui es notaran en uns dies. Tothom ha de ser conscient d'això".

 15:27 
Budó: "No és moment de parlar de lleialtats o de conflictes polítics. El que necessitem és cuidar de la població i reiterem la petició al govern espanyol de confinar Catalunya per aturar la pandèmia".

 15:24 
ÚLTIMA HORA Vergès informa que hi ha 33 altes més de coronavirus a Catalunya, sumant 183.

 15:23 
La consellera Vergès demana a tothom, inclosa "la gent que es troba bé", que faci servir l'aplicació de Salut desplegada pel Covid-19.

 15:22 
Salut remarca que en una crisi sanitària mundial d'aquest calibre "no s'han de buscar culpables". La consellera Vergès diu que "si algú ha pogut entendre que s'han marcat culpabilitzacions", en la transmissió de la Conca d'Òdena, assegura que no és la intenció del Govern.

 15:19 
La consellera Vergès informa que hi ha "moltes persones joves en estat greu" i recorda que el coronavirus "no és un virus només de gent gran".

 15:17 
ÚLTIMA HORA Salut actualitza a més de 300 persones ingressades a l'UCI per la pandèmia de coronavirus a Catalunya

 15:15 
El conseller Buch també informa que s'han fet més de 12.000 identificacions a persones que han sortit al carrer enmig del confinament decretat per la pandèmia de coronavirus. També s'han identificat uns 12.000 vehicles que s'han mobilitzat en les últimes hores.

 15:14 
El conseller Buch informa que en les últimes hores s'han imposat 2.805 sancions a persones que s'han saltat el confinament sense cap mena de justificació.

 15:10 
El Govern considera "insuficient" les mesures econòmiques adoptades pel govern espanyol.

 15:10 
El Govern informa que ahir van informar al sector turístic del tancament d'hotels, centres turístics i altres complexos de tot el país per combatre la propagació de la pandèmia del coronavirus.

 15:08 
El Govern inicia la roda de premsa d'aquest dissabte explicant el desplegament de noves eines des del Departament d'Educació per donar suport als centres educatius en la formació en línia.

 14:29 
Lorenzo Sanz, expresident del Reial Madrid entre els anys 1995 i 2000, ingressat a la UCI per coronavirus. El seu fill ha explicat que el seu pronòstic "és greu".

 14:11 
Detenen dos homes a Igualada per un atracament amb destral en una farmàcia durant el confinament.

 13:42 
VÍDEO Com diferenciar els símptomes greus dels lleus del coronavirus.

La febre que baixa amb medicaments, la tos o els dolors musculars no són considerats símptomes greus i cal evitar el desplaçament a centres sanitaris en aquests casos

 13:41 
El govern espanyol constitueix un comitè científic amb sis experts per fer front a la pandèmia.

Fernando Simón se situarà al capdavant del grup on hi haurà científics com el director d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla.

 13:22 
Cs demana al Govern que parli amb Robles per treballar amb la UME i instal·lar un hospital de campanya a Catalunya. Lorena Roldán insta Buch i Vergés a buscar "ja" la ubicació per a la infraestructura.

 13:17 
Nou telèfon de l'Esperança a Barcelona per ajudar a afrontar el confinament. El 682 900 500 funciona les 24 hores i s'ha posat en marxa per garantir l'accés a la línia a totes les persones que el necessitin.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació