Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 17:48 
ÚLTIMA HORA Terrassa suma 33 nous infectats de coronavirus en un dia i ja té 171 casos confirmats.

 17:39 
ÚLTIMA HORA Niça decreta toc de queda a partir de les 20h per evitar la propagació del coronavirus. És la primera ciutat europea que pren aquesta mesura. Segons explica l'Ajuntament, les llums dels fanals començaran a apagar-se al vespre com a mesura d'avís que s'inicia el toc de queda. Un conjunt de càmeres amb infrarojos repartides per la ciutat detectaran possibles actes de delinqüència o qui se'l salti.

 17:30 
Jesús Celada, ​director general de Discapacitat, ha explicat que les famílies amb fills amb discapacitat podran sortir a fer "passejos amb caràcter terapèutic" sense risc de sanció. Tot i així, Celada diu que això ha de ser excepcional perquè la prioritat ha de ser quedar-se a casa.

 17:27 
El governador de Nova York ordena el confinament de tot l'estat. La capital financera i cultural del món seguirà mesures per lluitar contra el coronavirus com Califòrnia, tot i que menys restrictives que les imposades per Itàlia o Espanya. Es decreta teletreball, distància de dos metres entre persones, no sortir de casa si no és per comprar o anar a la farmàcia, cap persona malalta pot sortir i els desplaçaments en transport públic només poden ser els estrictament necessaris.

 17:23 
Luis Garriga, director de la Imserso, diu que s'està fent inventari de llits disponibles per posar-los al servei de la sanitat públic. Garriga diu que el sector de l'atenció a la gent gran és molt "professional" i fa una crida perquè els treballadors d'aquest sector continuïn al peu del canó fins que arribin els equips de protecció. 

 17:22 
Nacho Álvarez, secretari de drets socials, diu que està al servei del ministeri de Sanitat perquè es traslladin els equips de protecció individual als territoris i col·lectius que més ho necessiten. 

 17:18 
El secretari de drets socials reclama construir un "escut social" perquè no siguin les famílies més desafavorides les que hagin de pagar l'impacte de la crisi. Nacho Álvarez assegura que es prendran noves mesures en aquesta línia. 

 17:17 
El secretari de serveis socials explica que s'està treballant per medicalitzar "ràpid" les residències de gent gran, un dels col·lectius més afectats per la crisi del coronavirus.

 17:16 
L'ANC activa un servei gratuït d'assistència i suport psicològic per a casos relacionats amb el coronavirus.

 17:13 
VÍDEO Montse Venturós apel·la a la col·laboració ciutadana per aturar el coronavirus: «és imprescindible quedar-se a casa».

 17:15 
El secretari de drets socials explica que el govern espanyol ha creat un fons extraordinari de 300 milions d'euros per reforçar els serveis socials, es permet als ajuntaments que utilitzin el superàvit perquè reforcin aquests serveis, i s'està treballant en "altres mesures" perquè no siguin les famílies les que hagin de suportar aquesta crisi, com ara els ERTE. 

 17:12 
La xifra de positius s'enfila a 19 a l'Hospital de Berga: 8 pacients i 11 professionals de la salut.

 17:10 
AMPLIACIÓ Acord entre Nissan i sindicats per l'ERTO: es garanteix el 85% del salari, pagues i vacances

 17:08 
La Intersindical-CSC denuncia que empreses de menjador escolar fan ERTOs tot i seguir cobrant de la Generalitat. Quatre empreses que ofereixen aquest servei haurien acomiadat treballadors; el sindicat hi veu "enriquiment il·legítim" i la patronal ho atribueix al "desconcert".

 17:04 
L'Ajuntament de Terrassa i la Creu Roja uneixen forces per convertir l'Escola França en un alberg d'emergència pel coronavirus. El centre, que resta tancat per l'estat d'alarma, albergarà 60 llits destinats a persones sense sostre.

 17:00 
El Museu Nacional de la Ciència i Tecnologia de Catalunya habilita la seva pàgina web per visitar les instal·lacions i patrimoni del museu des de casa. Entre altres, es pot fer una visita virtual per les seves instal·lacions, accedir al seu arxiu fotogràfic o visualitzar documentals exclusius.

 16:59 
VÍDEO L'equip xinès que assessora Itàlia contra el coronavirus: «No sabem en què esteu pensant»


 

 16:44 
Nissan i els sindicats arriben a un acord pels 3.300 treballadors afectats per l'ERTO: es garantirà el 85% de salari, pagues i vacances en als afectats.

 16:42 
L'empresa Florette construirà una planta a Tortosa i crearà més de 300 llocs de treball a les Terres de l'Ebre.

 16:36 
La CUP de Granollers demana reobrir els mercats setmanals i reforçar l'atenció a les dones.

 16:32 
Si al principi del confinament la gent patia per no tenir prou paper de vàter, ara alguns supermercats com aquest d'Hostafrancs en tenen de més.

 16:29 
La Policia Local de Sant Cugat ha multat 34 persones per desobeir l'ordre de confinament. Informa Anna Mira.

 16:23 
Vallromanes coordina un grup de voluntaris que cosirà mascaretes per als centres sanitaris

 16:17 
Alcanar confeccionarà mascaretes quirúrgiques per col·lectius vulnerables i ciutadans en risc de contagi. L'Ajuntament aconsegueix material hidro-repel·lent i crea una xarxa amb voluntàries que les confeccionaran.

 16:02 
La Guàrdia Urbana de Vic ha multat 28 persones per saltar-se el confinament. El cos també ha denunciat set establiments per obrir quan no podien fer-ho.

 15:55 
Els treballadors afectats pels ERTOs a Catalunya ja arriben als 152.230, quasi 120.000 més en un sòl dia. 

 15:54 
La primera setmana de confinament a Sabadell: descens dels delictes comuns. Parlem amb el cap dels Mossos de la ciutat; informa Albert Hernàndez.


 15:20 
Descartat el mòbil terrorista en l'incident a la T-1 de l'aeroport del Prat. Els dos homes, un d'ells drogats, han estat detinguts per entrar amb el cotxe a la principal terminal.

 15:07 
HBO anuncia que endarrereix l'estrena de Pàtria pel coronavirus.

 14:58 
El tràfic europeu de Netflix i Youtube baixarà la resolució de la definició durant almenys 30 dies perquè no col·lapsi la xarxa.

 14:55 
Tanquen diversos centres de Correus a Sant Cugat en confirmar-se casos positius de coronavirus entre els treballadors. Des de CGT Correos Barcelona denuncien que es va "obligar" a treballar als empleats "sota amenaça" sense proveir-los del material de seguretat adequat.

 14:45 
Unió de Pagesos denuncia que hi ha ajuntaments que impedeixen els mercats de productes frescos a l'aire lliure d'aforament inferior a 1.000 persones, contravenint la resolució del Departament de Salut. Segons expliquen, això no sols vulnera la regulació d'emergència vigent i de venda directa, sinó que també perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l'accés als aliments.
 

 14:38 
Contra el confinament... un bon entrenament: us proposem quatre exercicis per enfortir cames i glutis mentre estàs a casa.

 14:32 
VÍDEO Així es fa un control policial a la carretera per vetllar pel confinament; informen Pere Fontanals i Aina Font des del peatge de la C-16, a Sant Vicenç de Castellet (el Bages). 

 14:30 
AMPLIACIÓ Ni els conductors d'ambulància es deslliuren dels ERTO pel coronavirus. L'expedient presentat per Transports Sanitaris de Salut afecta 17 treballadors.


 14:20 
El sindicat SATSE denuncia que les infermeres segueixen sense suficients equips de protecció i que els riscos s'incrementen. Insisteixen que cal fer la prova de detecció del coronavirus a tot el personal sanitari.

 14:20 
​Tot just fa una setmana que es van començar a crear les primeres xarxes de suport mutu davant el coronavirus a Tarragona i ja són més de 700 els veïns que s'hi han sumat. La Lorda, una de les seves voluntàries, explica que és una experiència molt positiva. Per Alba Domingo

 14:12 
Brussel·les respon a les crítiques de Torra per les mesures del govern espanyol davant del coronavirus i assegura què és "competència dels Estats membres" decidir quines accions es prenen.

 14:08 
AMPLIACIÓ La Generalitat avançarà les ajudes públiques al lloguer per a les persones més grans de 65 anys i per a les dones maltractades. Es tracta d'una mesura destinada a 10.000 persones del col·lectiu de la gent gran i 216 dones afectades per la violència masclista.

 14:02 
Transports Sanitaris de Catalunya (TSC), principal operador de transport sanitari fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, ​​va presentar dijous durant la crisi santiaria del coronavirus un Expedient de Regulació Temporal d'l'Ocupació (ERTO) que afecta 17 conductors d'ambulàncies.

 14:00 
FACUA denuncia a Vueling per negar el reemborsament dels vols cancel·lats. L'aerolínia ofereix una bonificació vàlida fins a finals de 2020, segons l'agència de consumidors.

 13:56 
El Govern reclama a Sánchez que la reunió presidents no sigui «unidireccional», informa Oriol March.

 13:52 
Donen l'alta Nil Monró, el jove de 22 anys amb coronavirus que es va fer viral: explicava a les xarxes socials el seu dia a dia a l'Hospital Clínic. 

 13:58 
Budó: "Això no és un conflicte entre nacionalismes". El Govern insisteix a demanar al govern espanyl que ordeni el confinament total de la població, excepte per a aquells que treballin en serveis essencials.

 13:49 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó assegura que l'executiu està en contacte amb les patronals catalanes perquè contribueixin a fer possible el confinament total de la població. Budó no aclareix quina resposta han obtingut del sector empresarial.

 13:48 
El periòdic quinzenal comarcal "SomGarrigues" no apareix en paper aquesta quinzena per evitar el contacte físic que implica la impressió i distribució. Han fet una edició digital de 20 pàgines oberta a tothom sobre com s'està vivint a la comarca la crisi sanitària del coronavirus. 

 13:50 
Salvador Illa, sobre la petició de confinament de Torra: "Espanya és dels països que ha pres les mesures més dràstiques a la UE. És important que aquestes mesures es compleixin estrictament, ara i en els pròxims dies, que seran durs. Complint aquestes mesures, estem en condicions de vèncer el virus. Estudiem totes les propostes que ens arriben".

 13:46 
AMPLIACIÓ La xifra de recuperats del coronavirus pràcticament es dobla en 24 hores a Catalunya, ho explica Sergi Ambudio.



 13:42 
El Govern avança 14,5 milions d'euros per als ajuts de lloguer de gent gran i víctimes de la violència masclista. S'abonaran els diners corresponents al gener, febrer i març.

 13:43 
Salvador Illa: "Ens centrem en aconseguir material sanitari, no en polemitzar amb ningú".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació