Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 13:45 
Torra encara no ha decidit si assistirà a la reunió de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez que se celebrarà diumenge, segons ha informat la portaveu del Govern, Meritxell Budó. "Demanem que la reunió serveixi per escoltar peticions dels diferents territoris", diu Budó, que demana que la trobada no sigui "unidireccional".

 13:42 
Els Mossos faran 200 controls el cap de setmana per evitar els desplaçaments. El cos avisa que "no és un cap de setmana normal" i recorda a la ciutadania que només es pot sortir de casa si és estrictament necessari.

 13:38 
"Vindran dies durs. El primer objectiu és trencar la tendència ascendents, el segon és doblegar la corba i el tercer vèncer el virus. Cal complir les restriccions", remarca Salvador Illa. 

 13:44 
La consellera de Salut, Alba Vergés, evita respondre si les Unitats de Cures Intensives dels hospitals hauran de començar a prioritzar quins pacients atenen a causa de la saturació.

 13:38 
Un total de 250.000 persones ja han respost les preguntes del test digital a l'aplicació mòbil amb què Salut atén a distància possibles afectats per coroanvirus.

 13:33 
Els Mossos d'Esquadra i les policies locals establiran 200 controls en carreteres principals i secundàries per controlar que els vehicles que circulin tenen permís per fer-ho. 

Les sancions poden anar dels 100 als 30.000 euros, en funció de la gravetat de la infracció. 

 13:33 
Salvador Illa ha dit que els tests ràpid sobre el coronavirus es faran "tan aviat com sigui possible". Es prioritzaran aquells llocs que recomanin els experts. "És una estratègia que tenim present i que servirà per a la detecció preventiva de casos", ha dit el ministre de Sanitat.

 13:30 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, recorda que aquest cap de setmana no es podrà sortir a fer esport a la muntanya, per complir el confinament i per evitar que professionals sanitaris hagin d'atendre accidents.

 13:27 
El ministre de Ciència admet que hi ha "terminis que són inexorables". "No es pot fer més ràpid que com ho estem fent", diu Pedro Duque, en relació als experiments i assajos per trobar una vacuna contra el coronavirus. "Per crear una vacuna primer cal determinar el genoma del virus, cal modificar-lo perquè s'eliminin les parts dolentes per a l'ésser humà, sintetitzar el virus i fer proves amb animals i finalment fer proves amb humans. Això també té diverses fases, però cal assegurar la seguretat", ha explicat Duque. 

 13:30 
Els Mossos d'Esquadra denuncien un centenar de persones els últims 2 dies a les Terres de l'Ebre per saltar-se el confinament. 

 13:26 
Pedro Duque diu que els investigadors espanyols van començar a treballar contra el coronavirus al gener.

 13:26 
El Consell Comarcal i els ajuntaments del Priorat inicien una campanya per demanar als ciutadans que hi tenen segones residències que no s'hi desplacin. "Si estimes el teu poble, no vinguis" és el lema de la campanya. 

 13:25 
Els Mossos han identificat 10.247 persones al carrer i n'han denunciat 1.930 per saltar-se el confinament. També s'han identificat 8.781 identificacions de vehicles, s'han tancat cinc locals comercials i se n'han denunciat nou.

 13:26 
Ja són 150 persones amb coronavirus donades d'alta a Catalunya. Els primers diagnòstics de coronavirus es van registrar a finals de febrer i el total de casos s'eleva ara a 3.270.

 13:25 
El ministre de Ciència, Pedro Duque, diu que els investigadors espanyols estan en contacte amb la resta del món per trobar "la solució definitiva" contra el coronavirus. 

 13:25 
"El coronavirus és un enemic invisible i perillós", diu Salvador Illa. 

 13:23 
El govern espanyol explica que els assajos clínics busquen nous medicaments contra el coronavirus però també medicaments ja existents i autoritzats que puguin tenint eficàcia davant del covid-19. 

 13:21 
Salvador Illa explica que s'han autoritzat dos assajos clínics per a pacients amb dificultat respiratòria greu. En aquests assajos participen tres hospitals espanyols, entre els el Clínic, i, en un futur, també la Vall d'Hebron. 

 13:23 
La Generalitat avançarà el pagament de les ajudes per al lloguer per a la gent gran i les dones que han patit violència masclista. La mesura té un impacte econòmic de 14,5 milions d'euros.

 13:21 
La quantitat de viatges en transport públic a Catalunya s'ha reduït un 85%, segons informa el Govern

 13:19 
El ministre de Sanitat explica que s'està treballant per trobar una vacuna eficaç. "És l'objectiu global", ha dit Salvador Illa. Explica que un grup d'investigador xinesos han publicat un model animal en simis on s'ha provat la vacuna contra el covid-19. 

 13:17 
El ministre de Sanitat assegura que s'estan mobilitzant tots els recursos i mitjans disponibles per al personal sanitari. "En els pròxims dies podrem garantir un subministrament estable de material de protecció", diu Salvador Illa. 

 13:17 
VÍDEO 15 minuts de por al dia, la recepta psicològica per no caure en pànic durant el confinament.

 13:16 
Salvador Illa avisa: "Vénen els pitjors dies". 

 13:12 
AMPLIACIÓ Fira de Barcelona podrà acollir fins a 1.000 persones vulnerables perquè hi passin el confinament. 


 13:05 
Cinc agents de la Guàrdia Urbana donen positiu al coronavirus i en confinen 204 més a mode de prevenció. 

 13:05 
Igualada prepara la residència privada per si calgués fer-la servir davant la previsió d'un pic de contagis. L'edifici estava pendent d'inaugurar, s'està dotant d'aigua potable i llum, i també s'ha fet la comanda de llits.

 12:55 
CGT comunica la mort d'una treballadora de Correus infectada pel coronavirus. El sindicat reclama el tancament total de Correus i denuncia amenaces dels superiors cap als repartidors.

 12:51 
Denunciat un jove de Vilallonga de Ter que anava a Vallter 2000 a trepitjar la neu, al Ripollès.  “El confinament és per a tothom” diuen els Mossos. 

 12:49 
El primer cas de coronavirus al Ripollès és un treballador de l'hospital que no viu a la comarca. 

 12:44 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anuncia que Fira de Barcelona crearà unes 150 places al recinte per donar un espai on passar el confinament a les persones que més ho necessitin.

 12:41 
Colau anuncia la creació de tres nous equipaments per a persones sense llar, per garantir no només un lloc on dormir sinó també la higiene i l'alimentació.

 12:38 
L'Ajuntament anuncia noves mesures d'allotjament davant la crisi del coronavirus. L'alcaldessa, Ada Colau, explica que estan allotjant unes 1.200 persones sense sostre a les nits.

 12:29 
El director general de la principal patronal de la sanitat privada a Catalunya (ACES), Lluís Montset, ha explicat en declaracions a SER Catalunya que per ara han acollit als seus centres un centenar de pacients amb coronavirus, una vintena dels quals a la UCI. Montset ha rebutjat la idea de "militaritzar" la sanitat privada: "Qui coneix millor els seus propis recursos són aquells que els han gestionat fins ara".

 12:27 
Els Mossos d'Esquadra ja han denunciat més de 200 persones i n'han detingut a 3 més per no respectar el confinament al Camp de Tarragona. A més, les policies locals també han aixecat centenars d'actes. 

 12:25 
VÍDEO Sant Cugat posa en marxa un dron per alertar a la ciutadania, a través d'un altaveu, de l'ordre de confinament decretat per evitar el contagi de coronavirus. 


 12:15 
El Banc Sabadell recomana no acudir a oficines a cobrar la pensió i ofereix alternatives. Es suggereix que sigui un familiar qui faci el reintegrament a través dels caixers automàtics.

 12:12 
La Cambra de Comerç calcula que el trànsit aeri a l'aeroport de Barcelona caurà un 80%. La institució creu que la situació s'allargarà un mes com ha passat a la Xina.

 12:14 
L'exèrcit diu que estarà a Catalunya "el temps que sigui necessari". 

 12:11 
Manlleu destinarà 416.000 euros per reduir l'impacte econòmic del coronavirus.

 12:10 
Fernando Simón demana interpretar les dades amb cura. Remarca, però, que hi ha una dada important que s'ha de considerar. L'objectiu és mantenir les zones clares (amb menys incidència de la malaltia), clares; i les zones fosques (amb més incidència de la malaltia), cada cop mes clares. "Les mesures tindran un impacte important que podran valorar en els pròxims dies", diu Simón.

 12:07 
Air Europa serà la companyia que farà els viatges entre illes a les Balears, que estan confinades des de dimarts.

 12:08 
AMPLIACIÓ Espanya arriba ja als 1.002 morts per la pandèmia del coronavirus. Les autoritats estatals han informat que es freguen ja els 20.000 contagis i que el 52% de les persones diagnosticades estan hospitalitzades.

 12:05 
Maria José Rallo, secretària general de Transports, assegura que les dades de mobilitat indiquen que el confinament està funcionant. Als serveis de Rodalies, la mobilitat ha baixat i no s'han registrat aglomeracions. 

 12:02 
La Guàrdia Civil constata que la delinqüència ha baixat molt aquests últims dies. S'ha reduït en més d'un 50%. Laurentino Ceña admet preocupació per l'augment de ciberdelinqüència.

 11:59 
Laurentino Ceña, tinent general de la Guàrdia Civil, diu que s'han fet 20 detencions en les últimes 24 hores per desobediència i resistència a l'autoritat. S'han fet més de 15.000 controls a les vies interurbanes per dissuadir la gent d'utilitzar el cotxe si no és imprescindible. Avui es farà el mateix de cara al cap de setmana. 

 11:57 
José Ángel González, comissari principal de la policia espanyola, admet que hi hagut un augment de detencions per gent que se salta l'estat d'alarma. Diu que hi haurà més controls a les carreteres perquè la gent no se'n vagi a les segones residències. 

 11:53 
Villarroya diu que en "aquesta guerra irregular i rara, tots som soldats". El cap de l'estat major de la defensa ressalta l'esperit de servei del personal sanitari contra el coronavirus. "Demostrem que som soldats, cadascun al lloc on ens toca", rebla. 

 11:52 
Miguel Villarroya, cap de l'estat major de la defensa, avisa que és divendres però "en temps de crisi o guerra, cada dia és dilluns". Diu que els espanyols s'estan comportant com a soldats davant la crisi del coronavirus.

 11:53 
Espanya supera els 1.000 morts per coronavirus. En aquests moments, s'han diagnosticat quasi 20.000 contagis i un 52% d'aquests estan hospitalitzats. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació