Dimarts, 15 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:49 
Fernando Simón lamenta que entre els pacients greus i en grups de risc, la taxa de letalitat serà superior a la resta. "Intentem donar les millors garanties de supervivència, però n'hi ha algunes que no podem garantir", admet. 

 11:50 
VÍDEO Arrenca la desinfecció dels carrers de Sant Cugat. El servei de neteja ho farà cada dia durant el confinament.

 11:49 
ÚLTIMA HORA Espanya supera els 1.000 morts per coronavirus i frega els 20.000 infectats.

 11:48 
AMPLIACIÓ L'origen del brot de coronavirus a Igualada i la Conca d'Òdena va ser un dinar familiar de 80 persones celebrat el 28 de febrer, en què professionals de l'Hospital d'Igualada es van infectar a partir del contacte amb persones contagiades del virus. Informa Andreu Merino.



 11:46 
La consellera Vergés assegura que "tots els recursos" de la sanitat privada estan en mans de la pública, però no detalla els efectius concrets que estan servint per atendre el cas d'Igualada. Insisteix en la crida a la ciutadania per tal que es quedi a casa en els propers dies, especialment el cap de setmana.

 11:42 
La consellera Vergés assenyala que el dinar de 80 persones celebrat a Igualada el 28 de febrer i que és origen del brot a l'hospital de la ciutat -hi havia molts professionals sanitaris en aquesta trobada- va crear "moltíssims vectors de transmissió" del coronavirus.

 11:42 
La consellera Vergés assenyala que el dinar de 80 persones celebrat a Igualada el 28 de febrer i que és origen del brot a l'hospital de la ciutat -hi havia molts professionals sanitaris en aquesta trobada- va crear "moltíssims vectors de transmissió" del coronavirus.

 11:37 
Salut assenyala que l'Hospital de Bellvitge serà l'encarregat de donar suport al d'Igualada en la gestió d'aquesta crisi sanitària. Els responsables de la conselleria demanen mantenir el confinament total de la ciutadania.

 11:38 
REPORTATGE Els pobles petits de Tarragona: on el coronavirus es pren amb una altra filosofia. Els habitants conviuen entre la tranquil·litat d'un entorn rural i l'arribada de turistes de segones residències 

 11:37 
Salut assenyala que l'Hospital de Bellvitge serà l'encarregat de donar suport al d'Igualada en la gestió d'aquesta crisi sanitària. Els responsables de la conselleria demanen mantenir el confinament total de la ciutadania.

 11:35 
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, explica que el brot d'Igualada prové d'un dinar de 80 persones celebrat el 28 de febrer. La contaminació es va produir en dues branques: entre professionals de l'hospital i un grup extern de brot comunitari.

 11:35 
ÚLTIMA HORA El secretari de Salut Pública, Joan Guix, explica que el brot d'Igualada prové d'un dinar de 80 persones celebrat el 28 de febrer. La contaminació es va produir en dues branques: entre professionals de l'hospital i un grup extern de brot comunitari.

 11:33 
Els Agents Cívics col·laboraran amb la policia per fer complir el confinament a Barcelona. El cos s'afegeix al dispositiu municipal de 8 a 19.30 hores inicialment a parcs i platges.

 11:30 

 11:29 
Arrenca la roda de premsa d'Alba Vergés, consellera de Salut, per explicar per què el coronavirus ha estat especialment greu a Igualada, ciutat confinada des de fa una setmana. "La tasca ha estat molt difícil i en els propers dies seguirem veient com creixen els positius", ha remarcat Vergés.

 11:28 
ENTREVISTA, Roser Cascante, farmacèutica de Bagà (el Berguedà): «Les persones grans, que s'haurien de quedar a casa, són les primeres que venen a la farmàcia», per Àxel Lapuerta 

 11:29 
Arrenca la roda de premsa d'Alba Vergés, consellera de Salut, per explicar per què el coronavirus ha estat especialment greu a Igualada, ciutat confinada des de fa una setmana. "La tasca ha estat molt difícil i en els propers dies seguirem veient com creixen els positius", ha remarcat Vergés.

 11:26 
VÍDEO La vida en confinament a la Vila Universitària de la UAB. El complex redueix a la meitat la seva ocupació i la majoria són estrangers.


 11:25 
El Banc d'Espanya avisa d'una "pertorbació sense precedents" pel coronavirus. Reclama una "resposta fiscal més ambiciosa i coordinada" a nivell europeu.

 11:22 
Canovelles posa en marxa una borsa de voluntariat per organitzar les iniciatives ciutadanes. 

 11:13 

 11:13 
ERC reclama a l’Agència Tributària espanyola que actuï d’ofici i investigui el patrimoni de la família reial pel nou escàndol de presumpta corrupció que afecta la monarquia. “La Hisenda espanyola hauria de moure fitxa, especialment després que Felip VI emetés un comunicat, en plena crisi sanitària, per renunciar a l'herència del seu pare i per retirar-li l'assignació pressupostària com a membre de la casa reial”, han assegurat els republicans en un comunicat. ERC també avisa que, si no actua d’ofici, no descarta “emprendre més accions”.

 10:58 
Primer pallarès diagnosticat de coronavirus. Es tracta d’un home de 58 anys, veí del Pallars Sobirà, que es troba ingressat estable a l’Hospital del Pallars de Tremp.

 10:56 
La Ciutat de la Justícia de València manté els serveis mínims després de la desinfecció pel coronavirus. 

 10:48 
Continua baixant la mobilitat en el transport públic en hora punta. De 8 a 9 del matí només han viatjat en metro un 10% dels passatgers habituals i la demanda ha caigut un 86% a Rodalies.

 10:44 
ENQUESTA Trobes suficients les mesures de l'Estat per frenar el coronavirus?


 

 10:41 
En marxa la reunió telemàtica de la mesa del Parlament, liderada per Roger Torrent, que ha de decidir sobre la petició de compareixença del president de la Generalita, Quim Torra, per informar sobre les mesures preses contra l'expansió del coronavirus.

 10:28 
Investiguen l'assassinat d'una dona a Castelló de 35 anys com a presumpte cas de violència masclista. De confirmar-se seria la primera víctima que es produeix durant el confinament.

 10:15 
Gariebé mig miler de mossos aïllats pel coronavirus, amb prop d'una desena de positius.Els agents realitzen aquests dies tasques de control de les mesures de confinament.

 10:13 
La Generalitat insisteix que és vital que ningú marxi a les segones residències aquest cap de setmana: "dissabte i diumenge són com un dia qualsevol de confinament". Els Mossos estan intensificant els controls.

 10:10 
L'aturada administrativa pel coronavirus endarrereix els tràmits de la variant de les Preses. Segons Lluís Amat, batlle de la Vall d'en Bas, és possible que n'aprovin les al·legacions en un ple telemàtic.

 10:01 
El pelegrinatge a Lourdes de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona, ajornat pel coronavirus. L'organització remarca que la gran majoria de persones són col·lectius de risc. 

 09:59 
PREVISIÓ METEOROLÒGICA La primavera arrenca amb temperatures més baixes. Tampoc s'espera massa calor en els propers dies, una mala notícia per a la propagació del coronavirus.


 

 09:52 
La borsa espanyola es manté en verd i obre amb un increment del 3,5%. El CAC 40 de París registra un increment del 5,6%, mentre que el DAX alemany creix un 6,2%.

 09:50 
Creixen fins a 59 els infectats a la demarcació de Tarragona, 10 dels quals es troben a la UCI, i pugen a dos les víctimes mortals. 

 09:47 
S'intensifica la neteja en diversos municipis d’Osona pel coronavirus

 09:32 
Un senglar aprofita el confinament per passejar-se per la Diagonal

 09:31 
La Mútua envia cinc llits i tres respiradors a l'Hospital de Granollers per tractar els infectats amb coronavirus.

 09:27 
Els Mossos no descarten cap hipòtesi sobre els dos detinguts que han accedit amb el cotxe a la T-1 de l'aeroport del Prat

 09:12 
Mor un periodista de RNE per coronavirus. Es tracta del reporter esportiu Chema Candela de 59 anys d'edat.

 09:09 
Des dels Mossos confirmen que un dels dos assaltants ha fet una "proclama de títol islamista" quan ha estat detingut, tot i que no saben quin objectiu tenia.

 09:06 
El conseller d'Interior Miquel Buch explica en roda de premsa que el cos de Mossos d'Esquadra té una investigació oberta sobre el cotxe que ha irromput a la T1 de l'Aeroport del Prat: "No és pot descartar cap hipòtesi".

 08:54 
Oriol Mitjà demana als metges jubilats que no s'incorporin a la primera línia d'atenció de pacients ni a l'oficina. Subratlla que són població vulnerable i que només han de fer teletreball.

 

 08:51 
PORTADES «El confinament s'allargarà unes quantes setmanes» a «La Vanguàrdia»


 08:45 

El president de la Generalitat, Quim Torra, avisa que els hospitals catalans només tenen el material sanitari necessari per als propers tres dies. Espera que l'Estat enviï un "estoc massiu" de productes per als equipaments de protecció individual al llarg del cap de setmana.

 

 08:32 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president del Consell Europeu, a la presidenta de la Comissió Europea i al president del Comitè Europeu de les Regions per advertir que ha demanat al govern espanyol que prengui mesures estrictes de confinament

 08:31 
Madrid recluta estudiants de medicina catalans per a incorporar-los als seus hospitals.Davant l'emergència sanitària provocada pel coronavirus i la saturació del sistema de salut, des del Ministeri de Sanitat s'ha iniciat una campanya de reclutament d'estudiants de medicina catalans per portar-los als centres madrilenys. Un fet que des del Departament de Salut és vist com una "irresponsabilitat" donada la situació crítica que també viuen els hospitals catalans.

 07:54 
Els Mossos intensifiquen els controls perquè ningú se salti l'estat d'alarma, sobretot pensant en els moviments de cap de setmana

 07:20 
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones aquest divendres per accedir amb el seu vehicle a l'interior de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat. No hi ha cap persona ferida, segons han informat a través de Twitter.

 07:01 
Brussel·les permetrà als països donar ajudes de fins a 800.000 euros a cada empresa afectada per Covid-19.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació