Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:45 
Sánchez treu tot el suc a la geometria variable per aprovar l'estat d'alarma

La Moncloa tanca acords paral·lels amb ERC i Cs per tenir una votació plàcida al Congrés mentre els republicans es postulen com a soci prioritari per assegurar competències i aplanar el diàleg amb l'Estat; crònica de Sara González i Joan Serra Carné

 19:30 
REPORTATGE | Tornar a entrar a la residència

NacióDigital acompanya la família Muñoz Vilaseca, que ha pogut tornar a veure l'Anna, esposa i mare, després de mesos separats

 19:19 
La radiació solar pot disminuir els contagis de coronavirus. Un estudi del Clínic demostra la relació entre els dos elements, així com un augment en el risc en funció de la densitat de població.

 18:58 
VÍDEO Trilla: «No sembla que els nens siguin els grans transmissors del coronavirus». El cap d'epidemiologia del Clínic assegura que és "optimista" amb l'evolució de la pandèmia, però avisa: "el risc de rebrot és una realitat". Per Sergi Ambudio.

 17:28 
El pla del Barça per tornar a jugar amb públic aquesta temporada. El club està elaborant un informe per fer canviar d'opinió les autoritats, que descarten reobrir les portes dels estadis.

 17:20 
El País Valencià no demanarà entrar a la fase 3 la pròxima setmana «per prudència». El president Ximo Puig assegura que "volen tornar amb totes les garanties" a la normalitat per afrontar una recuperació econòmica molt focalitzada en el turisme.

 17:16 
Espanya no suma cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores per segon dia consecutiu

El Ministeri de Sanitat no ha registrat cap nou mort per coronavirus aquest dilluns en tot l’Estat. És el segon dia que no notifica cap defunció en les últimes 24 hores. Pel que fa als contagis, en l’últim dia han estat diagnosticats 137, quasi el doble que el diumenge.

 17:10 
Junqueras torna a fer classes a la universitat set anys i mig després. El líder d'ERC assegura que "l'única justícia possible i veritable neix dels representants de la comunitat, de persones lliures".

 16:43 
Cerdanyola no obrirà les escoles bressol si no canvia la situació

Cerdanyola del Vallès descarta obrir les escoles bressol «si no hi ha un canvi de criteri» d'Educació. Fixa l'obertura dels centres al setembre.

 15:56 
La Moncloa es compromet a prioritzar els socis de la investidura malgrat l'acord amb Cs. El govern espanyol defensa que els acords tancats amb ERC i el PNB de cara a la pròrroga de l'estat d'alarma són "compatibles" amb el pacte amb el partit taronja. Ho explica Sara González.

 15:10 
Interior tramitarà «sense dilació» les sancions per saltar-se l'estat d'alarma. El Govern aprova un decret llei davant la "necessitat inajornable" de posar en marxa la concreció de les multes per no complir amb el confinament. Per Oriol March.

 13:25 
REPORTATGE

«Tenim el quart mon a tocar i sembla que ningú en vulgui fer cas». NacióBaixMontseny ha acompanyat dos voluntaris de la Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny en el lliurament domiciliari d'aliments

 13:23 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Salut registra 9 morts més per coronavirus i 23 nous positius.

 13:20 
Salut comptabilitza nou morts més per coronavirus i 23 contagis nous a Catalunya. La xifra total de víctimes mortals per la pandèmia és de 12.289.

 13:12 
ERC avisa Sánchez després del pacte amb Cs: «Si no compleix els compromisos, s'acaba la legislatura». Els republicans consideren que l'entesa del partit taronja amb el govern espanyol "no té cap efecte" ni en la recuperació de competències ni en la reactivació de la taula de diàleg. Ho explica Sara González.

 12:58 
Més d'una vintena de càmeres sensor permetran comptar l'afluència a les platges de Salou en temps real. Segons ha explicat  l'alcalde, Pere Granados, el sistema s'activarà aquest juny amb l'objectiu que els ciutadans puguin saber si la platja on volen anar està plena o no.

 12:54 
La PIMEC reclama un pla de xoc de 2.800 milions per salvar el turisme. Les empreses del sector turístic demanen que no s'estableixi cap quarantena als turistes i que es faciliti de manera immediata la mobilitat interprovincial. Per Pep Martí.

 12:50 
El Govern posa en marxa un comitè d'experts per definir la Catalunya post-pandèmia. El grup estarà liderat per Genís Roca i Victòria Alsina i tindrà preparades les conclusions el febrer del 2021; Torra i Aragonès, després de dies de tensió, presenten conjuntament la iniciativa. Informa Oriol March.

 12:45 
Les escoles, més buides que mai

L'assistència a les escoles bressol a la Garrotxa cau fins al 77%. La Conselleria de Salut contradiu el Departament d'Educació en un comunicat als centres pel que fa a l'obligatorietat de presentar el carnet de vacunacions. Informa Xavier Borràs. Foto de Martí Albesa.

 12:43 
Marlaska admet que va cessar Pérez de los Cobos per no avançar-li el contingut dels seus informes. El ministre pretenia supervisar els informes que feia per la jutge que investiga les possibles responsabilitats del govern en l'expansió de la pandèmia.

 12:11 
Tots els grups del Parlament renuncien a l’increment de sou dels diputats

La mesa del Parlament ha acordat per unanimitat no implementar l’increment de sou de l’1,1% dels diputats previst als pressupostos del 2020. La mesura va ser proposada pel president de la cambra, Roger Torrent. A més, el Parlament va lliurar fa tres setmanes més de dos milions d’euros procedents del romanent del pressupost del 2019 al Tresor de la Generalitat. La mesa també ha acordat no fer actes multitudinaris fora del Parlament per celebrar el 40è aniversari de la cambra.

 12:04 
Bargalló diu que el distanciament està sent «fàcil» en el retorn de les escoles. El conseller reconeix que "no s'ha arribat a tothom que ho necessitava" per seguir l'educació a distància i ho atribueix a "dificultats logístiques".

 12:01 
Dates per la Fórmula 1 a Catalunya

El Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit ja té noves dates: del 14 al 16 d'agost. Serà la sisena prova del calendari revisat.

 11:57 
Sabadell comença el mes sense denúncies

El mes de juny s'obre sense cap denúncia per incomplir l'estat d'alarma per part de la Policia Municipal de Sabadell. És la primera vegada que passa des des l'activació de l'estat d'alarma.

 11:49 
Torra i Aragonès proven de donar imatge d'unitat amb la presentació de l'estratègia «Catalunya 2022». El president i el vicepresident faran una compareixença conjunta després de dies de tensió pel pacte d'ERC amb el PSOE per la sisena pròrroga de l'estat d'alarma. Ho explica Oriol March.

 11:38 
El fals metge que va estar 20 hores a l'Hospital de Martorell també va treballar en una residència. L'impostor va exercir durant dues setmanes al centre abans de ser contractat a l'Hospital de Martorell, on va ser descobert.

 10:44 
GRÀFICS

La Policia Municipal de Sabadell interposa gairebé un miler de denúncies al maig per incomplir l'estat d'alarma i ja se n'acumulen 2.800. Informa: Albert Hernàndez. 

 10:20 
Festes Majors amb incògnites

L'EMD de Valldoreix convoca el concurs de cartells de Festa Major amb la incertesa de com afectarà la Covid-19. Les propostes es poden presentar fins el divendres 3 de juliol.

 10:13 
El retorn dels treballadors municipals

Guanyem Girona exigeix al govern de JxCat que la tornada dels treballadors municipals es pacti. Mentre els sindicats es queixen de les consignes donades, el grup municipal de Lluc Salellas lamenta les ordres «contradictòries» que impossibiliten la conciliació.

 10:06 
Mayor Zaragoza: «Hem d'aprofitar la pandèmia per emportar-nos el neoliberalisme». L'exdirector general de la Unesco creu que la crisi sanitària evidencia el fracàs del model econòmic: "El PIB no pot ser l'índex de benestar en un país, hi ha d'haver nous indicadors, com la salut i l'atenció als més vulnerables".

 09:47 
Els aturats a Catalunya s'apropen al mig milió. L'atur creix en 15.339 persones al maig i se situa als 483.149 aturats.

 09:42 
ENTREVISTA Teresa Call, directora de l'Institut Serra de Noet de Berga, explica a NacióDigital com han estat les setmanes de confinament

 09:15 
ÚLTIMA HORA El govern espanyol té al sac i ben lligat l'abstenció d'ERC a la sisena pròrroga de l'estat d'alarma, però també el vot afirmatiu de Ciutadans. La Moncloa ha anunciat a primera hora d'aquest dimarts un nou acord amb el partit taronja.

 08:59 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha titllat de "lamentable" la reunió convocada a Lleida pel pagès Josep Pàmies, en la qual van participar un centenar de persones.

 08:41 
Pandèmia sota control

El País Valencià no registra cap mort per coronavirus en dos dies i 19 nous contagis en les últimes 24 hores.

 08:19 
Cinc futbolistes del Barça han passat el coronavirus de forma asimptomàtica. Segons ha avançat RAC1, les proves serològiques han detectat que els futbolistes es van contagiar setmanes enrere i les PCR han confirmat que ara ja no tenen el virus actiu i, per tant, poden entrenar amb normalitat. 

 07:56 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. Els condemnats de l'1-O, «ni estan penedits, ni quasi presos», destaca l'«ABC»

 07:33 
El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital


 22:59 
Instagram Live amb Antoni Trilla

Aquest dimarts, a partir de les 13.30h, el cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, respondrà les preguntes dels lectors de NacióDigital a través de l'Instagram Live. Participa-hi!
 

 21:20 
CRÒNICA L'acord d'ERC amb Sánchez revifa el debat de la fi de la legislatura. Dirigents de JxCat ja assumeixen la dificultat d'anar més enllà de 2020 en l'actual clima i els republicans, que es consideren ressituats, insisteixen en pactar la data electoral. Escriu Sara González.

 20:31 
El Govern demana que Barcelona i les regions metropolitanes passin a la fase 2. El Departament de Salut sol·licita també el canvi a fase 3 de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran i que Lleida avanci a fase 2.

 20:30 
Els desplaçaments entre regions i autonomies podrien avançar-se a la fase 3. El govern espanyol sospesa flexibilitzar la mobilitat a partir del 8 de juny.
 

 18:32 
L'Estat no registra cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores. Els contagis continuen baixant i només s'han diagnosticat 71 nous positius.

 17:47 
«Dades esperançadores»

El director del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón, anuncia que les dades de l'evolució són "esperançadores". Un total de 15 comunitats autònomes només han registrat entre zero i dos morts en els últims set dies. 

 17:16 
Drons a Pineda

Pineda de Mar utilitzarà un sistema de videovigilància amb drons per controlar l'aforament de les platges. La tecnologia, capta imatges i identifica de forma anònima el nombre de persones que hi ha a cada tram mitjançant algoritmes. Així, assegura un control permanent que permet reduir el risc de contagi.

 17:06 
El propietari s'enfronta a una sanció elevada 

Els Mossos d'Esquadra van enxampar diumenge a la matinada 40 persones a l'interior d'un local d'oci del port esportiu de Torredembarra (Tarragonès) i 10 més a l'exterior del mateix establiment sense respectar les mesures decretades en la fase 2 de la desescalada

 14:28 
El retorn a les aules

Berga viu «el retorn a les aules» amb poc alumnat i molta atenció en la seguretat. Les tres escoles públiques de la capital de comarca, i la del poble d'Avià, han redactat un pla de reobertura seguint les indicacions del departament
 

 13:59 
Llars d'infants que no obren

«És impossible complir les mesures de seguretat amb nens que estan acostumats a fer just el contrari» La llar d'infants de Fonollosa ha decidit no obrir portes en fase 2 després de consultar-ho amb els pares del centre. 

 13:56 
Polèmica al Montseny

Les motos envaeixen el Parc Natural del Montseny en el primer cap de setmana de fase 1 de la regió sanitària Metropolitana Nord. Col·lectius ecologistes ho qualifiquen com un «Insult a la raó, agressió a la natura» 

 13:16 
La reobertura d'escoles al Bages

Tornar a obrir per fer «un bon tancament»: així funcionaran les escoles del Bages el que queda de curs. Els alumnes d'educació primària de la majoria de centres públics de la comarca trepitjaran l'escola dos cops en tres setmanes, sempre dividits en grups reduïts i amb les mesures de seguretat pertinents. Informa Aina Font

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació