Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:42 
Uns micos ataquen un científic i fugen amb mostres de pacients amb coronavirus a l'Índia. Els veïns de la zona, preocupats per si aquest fet provoca un augment d'infeccions.

 18:40 
Instagram Live amb el doctor Antoni Trilla. Dimarts 2 de juny, a partir de les 13.30h, NacióDigital conversa amb el cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic sobre la crisi sanitària i el futur de la pandèmia.

 18:27 
El retorn a l'escola crispa els mestres: «És necessari obrir per deu dies?». Equips de docents consultats per NacióDigital reivindiquen la feina feta durant el confinament però no veuen clar el pla d'Educació d'obrir portes abans d'acabar el curs. Per Bernat Surroca.

 18:14 
Reforç per a l'habitatge

L'Ajuntament de Sant Cugat reforça les polítiques d’habitatge amb una partida d’urgència de dos milions d'euros per fer front a les conseqüències imminents de la crisi del coronavirus. Des del Sindicat de Llogateres afirmen que els veïns s'enfronten a una "crisi econòmica sense precedents" que pot comportar un "nou èxode massiu" de santcugatencs en pocs mesos; informa Sergi Baixas.

 17:34 
La Lliga confirma que tornarà l'11 de juny i s'acabarà el 19 de juliol. El primer partit serà el Sevilla - Betis, tal com estava previst.

 17:28 
Sanitat notifica 39 morts per coronavirus a Espanya en l'última setmana. El total de víctimes mortals suma dos nous casos en 24 hores i arriba fins als 27.121.

 17:16 
La mobilitat entre Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat no estarà permesa encara que comparteixin fase. El Departament de Salut remarca que les dues comarques són un subsector sanitari independent.

 16:58 
Com cobrar l'ingrés mínim vital? La prestació es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny i l'objectiu és treure de la pobresa 1,6 milions de persones. Ho expliquen Andreu Merino i Sara González.

 16:22 
El coronavirus a Berga

L’Hospital Sant Bernabé de Berga té dos positius de Covid-19 i un total de 9 ingressats amb diagnòstic. En l'última setmana, hi ha hagut dues defuncions i s'han donat tres altes.

 15:05 
Sis comarques del País Valencià porten més de 15 dies sense nous positius per coronavirus. Es tracta de l'Alcalatén, l'Alt Maestrat, l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Racó d'Ademús i els Serrans.


 15:04 
Violència masclista durant el confinament al Berguedà: menys denúncies tot i l'augment de la vulnerabilitat 

Menys denúncies per violència de gènere durant el confinament, malgrat un augment de la vulnerabilitat de les víctimes. El cap de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Àrea Bàsica Policial del Berguedà, el sergent Joan Demunt, ha explicat a NacióBerguedà que "malgrat que tots comptàvem que el risc de patir violència de gènere augmentava i molt pel tema del confinament, les denúncies i incidents relacionats han baixat substancialment respecte a altres èpoques de l'any".

 14:08 
La meitat de dones afirmen que s'estan encarregant en solitari de les feines escolars dels fills. Un 75,3% dels homes assegura en una enquesta del CEO que habitualment i durant el confinament el repartiment de tasques de la llar és igualitari, per tan sols un 54,2% de les dones que hi coincideix. Per Roger Tugas.

 14:02 
Un mort per coronavirus a la demarcació de Lleida i 20 casos nous en les últimes hores. El territori suma un total de 234 víctimes mortals i 2.859 casos detectats. Ho explica Àlvar Llobet.

 13:55 
L'ingrés mínim vital garanteix entre 462 i 1.015 euros mensuals a 850.000 llars vulnerables. El govern espanyol posa en marxa una prestació permanent per combatre la pobresa que serà compatible amb altres ajudes i que es començarà a cobrar a partir de l'1 de juny. Informen Sara González i Andreu Merino.

 13:48 
«Si en algun moment podem demostrar per què serveix la política és aquest, si no és que no servim per a res». Patxi López va esclatar en un nou enfrontament entre Unides Podem i Vox durant la comissió de recuperació de la crisi del coronavirus.

 13:32 
Control dels efectes secundaris

L'hospital Parc Taulí de Sabadell farà seguiment dels pacients amb seqüeles per la Covid-19. Ho farà en coordinació amb els CAP en una iniciativa pionera a l'Estat i que arribarà a 400.000 ciutadans de nou poblacions del Vallès.

 12:49 
Per què els trombes són una de les seqüeles més habituals del coronavirus?Experts expliquen els motius pels quals apareixen i com es poden prevenir.

 11:25 
Brussel·les espera que el fons de solvència per a empreses estigui llest "a principis de la tardor"

Brussel·les espera que el fons de solvència per a empreses estigui operatiu "a principis de la tardor". La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Margrethe Vestager, ha admès que el calendari depèn de la rapidesa dels estats i l'Eurocambra per acordar el pla de recuperació, però ha afirmat que confien que comenci a funcionar a la tardor. La CE admet que l'instrument "no podrà cobrir totes les necessitats" de recapitalització per la Covid-19.

 10:43 
Nul·la activitat dels establiments extrahotelers durant el mes d'abril per l'estat d'alarma

Els establiments extrahotelers van registrar una activitat nul·la durant el mes d'abril com a conseqüència de l'estat d'alarma i l'ordre ministerial de tancar els apartaments turístics, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs turístics en territori de tot l'Estat a partir del 19 de març. Per aquest motiu, l'Institut Nacional d'Estadística no ha pogut oferir la comparativa del nombre d'estades respecte el mateix mes de l'any passat.

 10:42 
Controls de temperatura a l'Eurocambra

L'Eurocambra imposarà controls de temperatura a partir del 15 de juny com a mesura de prevenció per la Covid-19. La institució prohibirà l'entrada a qui tingui una temperatura superior a 37,7 graus.

 09:44 
El País Valencià sencer passarà dilluns a la fase 2.

 09:19 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic,Trilla ha reconegut que els nens es contagien poc però ha alertat que "el problema és la relació amb els adults" i les aglomeracions de pares que es poden donar a les entrades a les escoles.


 08:45 
ENTREVISTA El doctor Jordi Franch Parella és professor d'Economia i Empresa del campus Manresa de la UVic-UCC, o el que seria el mateix, d'UManresa. Liberal convençut, al contrari del que temen els pensadors de l'espectre esquerra, augura que "la intervenció de l'estat anirà a més i la globalització econòmica es frenarà". Ho ha explicat en una conversa a Pere Fontanals. 

 08:30 
Sense dents pel coronavirus

Un client d'una clínica d'Olot denuncia que fa tres mesos que no té dents perquè no li posen els implants. Es tracta de Dentix, amb establiments a tot l'Estat, que ha presentat un ERTO per la Covid-19 i un concurs de creditors.

 08:06 
L'alt volum de vendes dona oxigen a les llibreries

Els llibreters han rebut amb "sorpresa" l'alt volum d'exemplars que estan venent i l'afluència de clients a les llibreries en els primers dies de desescalada. "Des del minut u que venem llibres", afirma en declaracions a l'ACN la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer.
Les compres en línia encarregades durant el confinament i, en especial, per Sant Jordi; el suport a la llibreria de proximitat; l'ús de les xarxes socials i la recent publicació de novetats són alguns dels motius que expliquen les vendes, tal com ho relaten La Capona de Tarragona, Saltamartí Llibres de Badalona, Empúries de Girona i la Memòria i la Documenta de Barcelona. Tot i això, admeten que s'està lluny de les xifres d'un Sant Jordi "normal".

 07:40 
La direcció de la discoteca Biloba de Lleida haurà de pagar una multa de 10.400 euros per haver organitzat una festa privada el passat dissabte; informa Àlvar Llobet.

 07:10 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Els geriàtrics acusen Salut de confrondre'ls», diu «El Periódico»

 06:57 
La brúixola, de Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital

 23:02 
Sánchez Llibre veu “possibilitats” que la decisió del tancament de Nissan a Catalunya “no sigui irreversible”. El president de Foment creu que no és moment de buscar constructors i veu la solució “dins l'aliança Renault-Nissan”.

 21:53 
El grup Estopa mostra el seu suport als treballadors de Nissan: "Estem amb vosaltres i ens unim a la causa perquè no hi hagi cap acomiadament"
 

 21:23 
«Hem d'aconseguir que l'educació sigui presencial»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, apunta la possibilitat que la fórmula d'un ensenyament mixt, amb classes presencials i telemàtiques, es redueixi l'exercici que ve als cursos superiors i a la Formació Professional (FP). Bargalló ho explica en una entrevista a El Periódico, la primera que concedeix en les últimes setmanes. El conseller es proposa "aconseguir que l'educació sigui presencial" a partir del setembre i assegura que aquest juliol la conselleria tindrà preparada la reorganització dels espais escolars, cosa que determinarà quants mestres faran falta.

 21:01 
El 8-M es va fer el que s'havia de fer, segons Illa

Sobre la manifestació del 8-M, Illa ha dit que el govern espanyol "va fer el que havia de fer amb la informació que tenia". En aquest sentit, ha insistit que Espanya va prendre les mesures de seguretat adequades i complint les recomanacions de l'OMS.

 20:57 
Sense xifres de morts en residències a l'Estat, un dia més

El ministre Salvador Illa admet que les residències de gent gran han estat un focus important de morts i contagis de coronavirus però continua sense donar la dada de quantes víctimes mortals hi ha hagut en aquests centres malgrat les reiterades peticions dels periodistes.

 20:40 
ÚLTIMA HORA - Unió de Barcelona i les regions metropolitanes

La mobilitat entre Barcelona i les regions metropolitanes estarà permesa a partir de dilluns.

 20:27 
ÚLTIMA HORA

Sanitat ha acceptat la petició de la Generalitat i Girona, Catalunya Central, el Garraf i l'Alt Penedès passaran a la fase 2 dilluns vinent. Lleida es mantindrà en fase 1. La petició va ser aprovada dilluns pel Procicat tenint en compte la situació epidemiològica d'aquestes zones.

 20:25 
El tall de la Meridiana se solidaritza amb la plantilla de Nissan

Unes desenes de manifestants convocats per Meridiana Resisteix han tallat l'avinguda Meridiana de Barcelona en solidaritat amb els treballadors de les plantes de Nissan a Catalunya, després que la companyia hagi anunciat el seu tancament.

 19:03 
La Covid-19 a Terrassa

Queden 29 ingressats per coronavirus als hospitals de Terrassa, tres dels quals a l'UCI. Després d'una nova defunció i set altes en les darreres 24 hores, les xifres se situen en 304 morts i 1.303 pacients recuperats, respectivament; informa Marc Solé.

 18:52 
Dos milions i mig per la Catalunya Central

La Diputació destinarà 2,5 milions a la Catalunya Central per a la reactivació econòmica i social. Els fons busquen ajudar als ajuntaments a pagar les despeses ocasionades per l'emergència.

 18:38 
Autòpsies a víctimes de la Covid-19 aporten nous descobriments importants. Els resultats es poden utilitzar per millorar el tractament als pacients greus.

 18:27 
Ajut de la Diputació a Sant Cugat

Sant Cugat rebrà més de 300.000 euros de la Diputació de Barcelona per fer front a la crisi del coronavirus a través del Pla Xarxa de Governs Locals que s'ha aprovat aquest migdia. El programa "Cap municipi enrere" distribuirà 15 milions d'euros segons el nombre d'habitants de cada municipi.

 18:12 
Ingressa a presó un jove de 21 anys que fingia ser metge en una clínica privada durant la pandèmia. L'individu va anar a demanar feina a l'Hospital de Martorell, on es va detectar la irregularitat.

 18:03 
ENQUESTA

Portaràs els fills a l'escola abans d'acabar el curs? Vota!

 17:55 
Sanitat notifica 38 morts per coronavirus en l'última setmana. El total de víctimes mortals és de 27.119, un més que dimecres. Informa Bernat Surroca.

 16:44 
Pas enrere a Sant Cugat

L'Ajuntament tira enrere i torna a tancar les sales d'exposicions de la ciutat. Aquest dimarts 26 de maig, aquests centres culturals havien reobert les seves portes, ja que amb l'entrada a la fase 1, Sant Cugat tenia permís per reobrir els espais expositius de la ciutat amb un terç de l'aforament i complint amb les mesures de seguretat necessàries. No obstant, aquesta tarda el consistori ha comunicat que torna a tancar temporalment les sales d'exposicions per tal d'adequar els espais a les recomanacions de protecció pels treballadors i usuaris.

 16:38 
Agraïment als sanitaris de la Catalunya Central

Una polsera amb «Gràcies» per a cadascun dels 3.000 sanitaris dels hospitals de Manresa i Berga. Fòrum Catalunya Central també ha presentat un vídeo d'agraïment a la feina dels professionals en la lluita contra la Covid-19 en un acte a la sala Seven Seven de Manresa.

 16:20 
Una empresa valenciana crea un test PCR per detectar el coronavirus en mascotes de manera ràpida. Els investigadors de la Universitat Miguel Hernández aconsegueixen una prova eficaç que ajudarà a monitorar els animals.

 16:15 
Sant Joan tira endavant el pla de xoc de l'oposició

El ple de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, aprova el pla de xoc contra el coronavirus de l'oposició amb els vots en contra del govern. La moció ha prosperat degut a que Alternativa i PSC governen en minoria.

 15:08 
«Si la gent dona suport al comerç local, podrem sobreviure». Judith Sentís, dinamitzadora de l'associació de comerciants de Tarragona, explica la reconversió que viu el sector. Per Alba Domingo.

 14:58 
VÍDEO

Pere‑Joan Cardona: «L'impacte col·lateral de la Covid‑19 en morts serà brutal». L'expert en microbiologia manresà va participar dimecres al vespre el la primera entrevista virtual del cicle Pessics de Vida. 

 14:33 
Sant Celoni, sense ingressos ni defuncions

Cap ingressat per Covid-19 i un mes seguit sense defuncions a l'Hospital de Sant Celoni. Fa justament una setmana hi havia només una persona ingressada per coronavirus.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació