Dimecres, 3 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 14:26 
Lleida munta un hospital de campanya pels brots de coronavirus. S'ha instal·lat a l'exterior de l'hospital Arnau de Vilanova.

 13:56 
Nou rècord de contagis als Estats Units

Els Estats Units han registrat un nou màxim diari de positius, amb 52.291. És el tercer dia consecutiu en el qual se supera el rècord. El president, Donald Trump, manté que els casos augmenten per l'increment del nombre de tests realitzats, la qual cosa interpreta com una "notícia estupenda". A més, creu que és "fins i tot millor" la taxa de mortalitat, que està baixant: "Ara es contagia la gent més jove, que es recupera abans i amb més facilitat".

 13:32 
L'actor Nick Cordero necessitarà un doble trasplantament de pulmó per les seqüeles de la Covid-19. L'intèrpret va ingressar a l'hospital el març, on li van amputar una cama.

 13:11 

 12:46 
ÚLTIMA HORA Catalunya registra 276 contagis nous de coronavirus en les darreres hores.

 

 12:43 
ENTREVISTA Roger Canals: «La pandèmia ens ha fet més conscients del nostre bagatge ritual». L'antropòleg és el comissari del Docs Noctàmbuls, el cicle de cinema documental a la fresca del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Per Pep Martí.

 11:51 
VÍDEO El jove de 33 anys ingressat durant dos mesos a l'UCI del Taulí torna a casa 90 dies després.
 

 11:37 
Vergés descarta "de moment" confinaments selectius a Lleida

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els rebrots de coronavirus a la zona, però ha demanat que la població extremi les mesures de seguretat sanitària. En una entrevista en RAC1, la consellera ha manifestat que si continua l'ascens de contagis a Lleida, "podria arribar a demanar a la gent que es quedi majoritàriament a casa i només surti per l'imprescindible", però ha descartat tornar a un model de fases.

 09:55 
El Regne Unit elimina la quarantena als britànics que tornin dels països "de menys risc", també Espanya

Els turistes britànics no s'hauran de sotmetre a una quarantena quan tornin al Regne Unit si visiten països qualificats "de menys risc", que inclou Espanya, Itàlia, França i Alemanya, a partir de divendres vinent, ha anunciat el secretari de Transport, Grant Shapps.

"Els passatgers que tornin o visitin el Regne Unit des de certes destinacions ja no s'hauran d'aïllar quan arribin a partir del 10 de juliol", ha informat Shapps.

 09:40 
L'epidemiòleg de la Casa Blanca diu que "és obvi" que els Estats Units no van "en la direcció correcta"

El principal responsable científic en la lluita contra el coronavirus als Estats Units, Anthony Fauci, ha dit aquest dijous que "és força obvi" que el país nord-americà no va "en la direcció correcta" en la resposta contra la pandèmia.

Així s'ha expressat en una entrevista de la revista JAMA, en la qual s'ha referit al procés de reobertura de l'economia als Estats Units i ha considerat que és possible trobar un equilibri entre reprendre l'activitat i fer-ho amb precaució, la qual cosa pot ajudar a contenir la propagació de la pandèmia.

 09:11 

 08:59 

 08:38 
Aquests són els 12 països de fora de la Unió Europea on es podrà viatjar a partir de demà.

 08:37 

 08:22 

 08:05 
Els rodatges tornen amb cautela 

Les productores audiovisuals han començat a comprovar les circumstàncies amb què hauran de rodar fins a nou avís, després de reprendre els primers rodatges de ficcions i documentals des de l'entrada a la fase 1 de la desescalada. Però no ha estat fins ben entrat el mes de juny quan algunes productores han pogut adaptar l'equip, el set i les mesures de seguretat per continuar les gravacions. Com Inicia Films, que ha reprès el documental La flota d'Índies, o Distinto Films, que ja ha culminat els retakes de la nova cinta de Neus Ballús, Sis dies corrents. Testos PCR a tot l'equip, modificar guions per evitar contacte físic, el mínim de gent possible al set o maquillatges individuals són algunes mesures marcades als protocols.

 19:37 
Nou material contra els contagis

Arriba a Madrid el primer tren procedent de la Xina amb subministraments sanitaris, amb 28 milions de mascaretes i més de 400.000 bussos. En la darrera setmana el govern estatal ha distribuït a les Comunitats prop de 10 milions d'unitats de material.

 19:31 
Alarma a Florida pel repunt de casos

L'estat de Florida als Estats Units ha registrat 10.019 casos confirmats de coronavirus en les últimes vint-i-quatre hores, una xifra rècord en aquesta zona. El total de contagis, només a Florida, s'eleva a 169.106 positius. Al país ja hi ha més de 2 milions de casos des que es va iniciar la pandèmia.

 18:18 
Pfizer i BioNTech anuncien bons resultats en un assaig de la seva vacuna en humans. Si les següents proves tenen èxit se'n fabricaran 100 milions de dosis aquest any i 1.200 milions més l'any que ve.

 17:57 
Dèficit de l'1% i més inversió en salut: el Parlament tria el model de reconstrucció. El Govern busca la complicitat del PSC i dels comuns per reclamar recursos a l'Estat mentre l'oposició exigeix un compromís de desemborsament en serveis públics. Informa Sara González.

 16:37 
PortAventura obrirà el 8 de juliol amb un 30% d'aforament i confiant en el turisme estatal. A les atraccions s'hi haurà de pujar amb mascareta i hi haurà controls de temperatura.

 15:04 
El brot de coronavirus de l'escorxador d'Avinyó puja fins als 11 treballadors. S'han completat 200 proves PCR entre les persones que van participat a la festa d'aniversari i els seus contactes directes.

 12:45 
Repunt en els contagis de coronavirus a Catalunya. Salut notifica 385 nous positius i 8 morts més en les últimes 24 hores.

 12:08 
El coronavirus a l'Ebre

Salut confirma aquest dijous dos nous casos de coronavirus a les Terres de l'Ebre. Des de l'estrena de la denominada "nova normalitat", s'ha confirmat un degoteig de casos al territori.

 09:39 
L'atur puja 1.870 persones el juny i ja és un 35% més elevat que fa un any. La xifra de desocupats creix un 0,4% mensual però el ritme és més moderat que en plena pandèmia.

 09:21 
La immunitat de grup, més a prop: no cal tenir anticossos per estar exempt de coronavirus. La quantitat de gent protegida contra la Covid-19 podria ser més gran que el 6% de l'estudi de seroprevalença de Sanitat i deixa més a prop la immunitat de grup.

 08:57 
VÍDEO El «campió dels campions» abandona l'UCI després de més de 100 dies. Marcos González és l'últim pacient de la unitat de crítics de l'hospital d'Alacant.

 08:05 
Platja d’Aro i la distància social

Des d'ahir Platja d’Aro (Baix Empordà) ha implementat un paquet de mesures arran de la pandèmia de la Covid-19 per tal de garantir que es compleixin les mesures de seguretat. La més visible passa per tallar completament el trànsit de l’Avinguda S’Agaró i la Cavall Bernat entre les cinc de la tarda i dos quarts de vuit del matí. Paral·lelament, s’han habilitat uns aparcaments dissuasius i s’ha delimitat per sectors les platges del municipi.

 07:45 
La música torna al Palau 

El pianista i compositor Albert Guinovart ha inaugurat aquest dimecres el cicle Estiu al Palau, que fins al 15 de setembre acollirà 22 concerts amb l'objectiu de donar suport als músics locals i animar el públic a gaudir novament de la música en directe. Després de tres mesos i mig d'aturada per la crisi del coronavirus, les butaques del Palau de la Música s'han tornat a omplir a un terç de la capacitat de la sala.

 21:41 
Brot a Avinyó

El brot de coronavirus a l'escorxador d'Avinyó podria tenir el seu origen en una festa. Treballadors de l'empresa, entre els quals el primer de la desena de positius, van celebrar un aniversari en un bar de Manresa.

 19:55 
La situació actual al país

Els brots de coronavirus que hi ha actius en aquests moments a Catalunya. El focus de l'escorxador d'Avinyó, al Bages, ja afecta 10 persones.

 19:27 
Els efectes de l'ERO a Nissan

Treball alerta que l'ERO a Nissan pot afectar 11.000 persones. El conseller Chakir El Homrani assegura que és l'expedient de regulació "més gran" que s'ha fet mai a Catalunya.

 18:50 
A quins països es pot viatjar aquest estiu?

Molts punts del planeta tenen les fronteres tancades als turistes de l'Estat, que si volen marxar hauran de triar entre una llista força limitada

 18:22 
Sanitat registra vuit morts per coronavirus i 388 nous positius. El Ministeri xifra en 19 les defuncions dels últims set dies i en 149 els diagnosticats el dia previ.

 17:57 
El confinament fa perdre la vista: les revisions detecten un empitjorament general de la salut visual. Un 27,2% ha hagut de canviar-se la graduació mentre que un 23,9% s'ha renovat o canviat les ulleres o lents.

 17:32 
American Airlines, lluny del Prat fins al 2021

La companyia aèria American Airlines no preveu restablir connexions internacionals amb Barcelona fins a l'estiu del 2021. En concret, reprendrà els vols des de l'aeroport internacional O'Hare de Chicago i des del John F. Kennedy de Nova York. La firma també ha anunciat que deixa d'operar els vols entre Barcelona i l'aeroport Charlotte de Carolina del Nord. Fins ara, connectava també la capital de Catalunya amb Miami, però no ha donat detalls sobre si el mantindrà o no.

 15:48 
Piscines municipals

Tot a punt per a l'obertura de les piscines municipals de Sabadell, a partir d'aquest dilluns. Hi haurà control d'aforament, dos torns de bany i la compra online amb antelació.

 13:28 
Catalunya suma 20 morts i 223 nous contagis de coronavirus al total. De les defuncions, només dues s'han produït en les últimes 24 hores.

 13:18 
L'oposició assenyala la «incapacitat» de Torra per fer front a la crisi post-Covid. Ciutadans reclama al president que abandoni el procés: "L'independentisme no mata el virus". Informa Sara González.

 13:06 
Vergés: «La segona onada coincidirà amb la grip, però intentarem no confinar». La consellera es compromet a reforçar el sistema sanitari i a comprar 230.000 vacunes de la grip més, però alerta que el 2020 es podrien fer unes 76.000 intervencions menys que el 2019 i que caldrà reprogramar-les. Ho explica Roger Tugas.

 13:02 
En marxa un nou sistema per evitar aglomeracions a les platges metropolitanes. L'Àrea Metropolitana de Barcelona estrena una eina per consultar en temps real l'ocupació al front marítim dels municipis.

 12:39 
Els veïns fan de turistes en la reobertura de la Casa Batlló. Barcelona impulsa una campanya per promocionar els atractius de la ciutat entre el públic local. Per Andreu Merino.

 12:23 
Estats Units esgota les existències de l'únic medicament al mercat contra la Covid-19. Donald Trump compra el 90% de la producció total de remdesivir fins al setembre.

 12:14 
Espanya i Portugal reobren la frontera. Felip VI ha participat en l'acte, on s'han sentit crits republicans: "Visca la república".

 11:26 
Per què els 2 metres de distància social poden ser insuficients? Un equip de científics assegura que les gotetes infeccioses es poden desplaçar fins a 4 metres.

 11:11 
El Govern xifra en 30.000 milions el cost de la pandèmia i modificarà els pressupostos el 21 de juliol. El president de la Generalitat reclamarà a Sánchez per carta que gestioni en nom de Catalunya un préstec europeu de 5.000 milions extres. Per Joan Serra, Sara González i Oriol March.

 10:34 
Torra defensa la reacció del Govern a la crisi i apunta a la Moncloa: «Una altra gestió era possible». El president de la Generalitat sosté que el seu executiu va actuar amb "anticipació" davant la pandèmia i critica la "usurpació" de competències en el debat sobre la crisi sanitària al Parlament.

 09:17 
Un cambrer d'Starbucks, a Califòrnia, ha rebut 80.000 euros en propines després de negar-se a servir una clienta sense mascareta. La història es va fer viral quan la dona, Amber Lynn Gilles, va voler-lo denunciar a les xarxes i els usuaris es van decantar massivament a favor del jove que li exigia complir amb les mesures de seguretat. 

 09:12 
El tradicional ofici de Sant Miquel dels Sants de Vic, a distància i amb mascareta

Enguany Vic no celebra la Festa Major -ni tampoc el seguici-, però aquest diumenge es manté un dels pocs actes: la missa en honor al patró de la ciutat, amb diverses mesures. Informa Carles Fiter.

 08:50 
Benidorm registra pics d'ocupació de 17.000 banyistes a les seves platges

Benidorm ha comptabilitzat 110.000 banyistes a les seves platges des que es van autoritzar les seves obertures, el 15 de juny. El dia amb major afluència va ser el passat diumenge, amb un pic màxim de 17.526 usuaris.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació