Dimecres, 24 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:50 
La policia espanyola reobre la cita prèvia per al DNI i el passaport a les zones en fase 2. Els sol·licitants han d'arribar puntuals i sols a l'oficina.

 19:19 
Previsions de pèrdues al Port de Barcelona

El Port de Barcelona preveu que el resultat de l'exercici 2020 caigui fins als 14,9 milions d'euros a causa de la crisi del coronavirus, un 66% menys respecte de l'any passat. El port també preveu que la xifra de negoci patirà una davallada del 17% interanual, fins als 143,6 milions d'euros, mentre que el resultat d'explotació es reduirà un 63% fins als 14,7 milions d'euros.

 18:33 
Educació ofereix als centres orientacions per atendre emocionalment els alumnes quan torni a escola. Es tracten aspectes com el dol, la identificació de l'alumnat de risc i la creació d'espais de trobada dels estudiants.

 18:24 
La brillant resposta d'un professor de física a uns ultres que increpaven una infermera pel seu aspecte. La sanitària va ser atacada a les xarxes socials per haver protestat contra una manifestació de Vox.

 17:58 
Dol oficial sí, però sobretot cal mantenir les mesures de seguretat

Fernando Simón ha parlat també del dol oficial que començarà demà arreu de l'Estat. "És un homenatge ben merescut que hem de fer pels morts, per les famílies i pels que han treballat per salvar-los la vida", ha dit, i ha demanat sumar-s'hi "mantenint les mesures de seguretat adequades", especialment la distància de seguretat. "Hem d'homenatjar els morts però també hem d'evitar el risc de contagi que en podria provocar més", ha dit.

 17:51 
Simón, sobre el brot de Lleida: "No és un problema dels escorxadors"

Fernando Simón ha admès que el brot de Lleida està associat a un escorxador, però el Ministeri de Sanitat encara no ha rebut tota la informació. Sobre els escorxadors, el doctor ha admès tres brots en aquests espais durant l'epidèmia, però ha dit que els motius es troben en els grups de població més que en l'espai en si. "Els escorxadors no són llocs de molts concentració de persones, però en algunes fases de la feina pot haver-hi un risc de transmissió", ha dit. Amb tot, ha remarcat que no hi ha una relació entre els escorxadors i el risc de transmissió i ha recordat que hi ha hagut brots en altres entorns laborals.

 17:29 
Rubí adapta la seva mobilitat a la desescalada

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, han presentat el Pla Estratègic de mobilitat, que tindrà l'objectiu de garantir el dret a desplaçar-se i que inclou actuacions a la via pública i en el servei de transport públic. Informa Marta Casas.

 17:26 
El coronavirus a Manresa

Més del 70% dels pacients de Covid‑19 derivats de residències a l'hospital de Sant Andreu ja tenen l'alta. La mitjana d'edat de les persones ingressades per coronavirus procedents de residències és de 83 anys.

 17:21 
GRÀFIC El repunt de la xifra de contagis a Lleida. La dada de nous casos ha augmentat considerablement en els últims dies. Per Àlvar Llobet.

 17:17 
Sanitat torna a revisar les dades i eleva els morts per coronavirus fins a 27.117. En l'última setmana s'han reportat 35 víctimes mortals i en les últimes 24 hores s'han diagnosticat 194 casos. Informa Bernat Surroca.

 17:14 
Atenció mèdica telemàtica

«La crisi ens ha permès descobrir un model d'atenció mèdica no presencial que ha vingut per quedar-se». Les doctores Àurea Autet i Meritxell Viladrich expliquen com s'han viscut, des de la Divisió de Salut Mental d'Althaia a Manresa, aquests mesos de confinament. Per Aina Font Torra.

 17:08 
La tasca de Creu Roja Sabadell

Creu Roja Sabadell atén més d'un miler de famílies des de l'esclat de la pandèmia amb ajudes alimentàries, en molts casos són usuaris que mai les havien necessitat.

 17:04 
Tanca el Don Cándido de Terrassa per a sanitaris

El centre d'assistència per a personal sanitari de l'Hotel Don Cándido de Terrassa tanca aquest dissabte. L'espai es va obrir el 27 de març per a proporcionar dutxes, aparcament, zones de descans i fins i tot allotjament als professionals de MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa 

 16:42 
El Barça ofereix mascaretes blaugranes... a 24 euros cadascuna. El club blaugrana ven tres models diferents a la seva botiga oficial, sota la campanya "juguem amb la millor defensa".

 16:06 
Marlaska evita la guerra pel cas De los Cobos: «Té un historial i un currículum exemplar»

El ministre de l'Interior afirma que el cessament respon a la "política raonable" de remodelació d'equips, i comunica un increment de sou dels agents de l'institut armat i la Policia Nacional. Una informació de Joan Serra i Sara González

 16:03 
La Moncloa manté «ferm» el compromís amb la taula de diàleg pactada amb ERC. El govern espanyol rebutja de nou la presència del relator que reclama Carles Puigdemont. Ho expliquen Joan Serra i Sara González.

 16:02 
Una festa d'aniversari amb 20 persones, un dels orígens del rebrot a Lleida. Tots els assistents a la celebració van acabar contraient el virus.

 16:01 
Les grans reserves d'aigua i el Gloria disparen la producció hidroelèctrica. L'energia produïda per Endesa a Catalunya s'incrementa un 83% en quatre mesos.

 16:00 
La Generalitat reclama evitar desplaçaments d'oci quan s'unifiquin les regions metropolitanes. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, sosté que cal "moure's el menys possible" perquè la crisi sanitària no es pot donar per finalitzada. Ho explica Oriol March.

 15:57 
Marlaska justifica la destitució de De los Cobos pel «nou impuls» aplicat a la Guàrdia Civil

El ministre de l'Interior desvincula el cessament de la causa judicial del 8-M, i comunica un increment de sou dels agents de l'institut armat i la Policia Nacional. Informa Joan Serra i Sara González.

 15:02 
L'Ebre manté allunyat el coronavirus

Tercer dia sense nous infectats per coronavirus a les Terres de l'Ebre. Salut deixa d'informar sobre el nombre de casos sospitosos.

 14:44 
El govern espanyol «anima» els ciutadans a planificar les vacances. L'executiu reclama "normes comunes" a nivell europeu per reactivar el turisme amb "seguretat" i de forma "no discriminatòria". Ho expliquen Joan Serra i Sara González.

 14:35 
Què es pot fer i què no en aquests moments a Catalunya? 175 preguntes amb resposta sobre la situació actual, tant pels que ja estan a la fase 2 com pels que es troben a la fase 1.

 14:27 
Un mas de Collsuspina (el Moianès), a punt de llençar mil litres de llet de vaca ecològica que no es pot treure de sobre a causa de la crisi del coronavirus; informa Toni Carrasco. 

 14:19 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Salut informa de 243 nous contagis i 29 morts.

 14:12 
Una única sanció a Terrassa

Terrassa registra una única denúncia per incompliment del confinament en les últimes 24 hores, la xifra diària més baixa des de l'activació de l'estat d'alarma. El denunciat era un conductor que circulava sense assegurança i que no va poder justificar el motiu de la seva presència al carrer.

 14:00 
Salut informa de 29 víctimes mortals més i 243 nous casos de coronavirus. La xifra total de casos de la Covid-19 supera els 65.303 en un dia amb més d'una setantena d'altes hospitalàries.

 13:42 
Mesures per afrontar la crisi

Granollers aprova un pla de 50 mesures per afrontar les conseqüències del coronavirus. A les 22 que ja s'apliquen des de l'inici de l'estat d'alarma s'hi afegeixen ara 28 més per protegir els
més vulnerables, facilitar l'accés de les empreses a ajudes, potenciar la contractació, reduir les taxes de terrasses i residus i ajudar la cultura, l'educació i el tercer sector.

 13:39 
JxCat proposa que Puigdemont comparegui a la comissió de reconstrucció

Junts per Catalunya (JxCat) ha fet pública aquest dimarts la llista dels compareixents que demana per a la comissió per a la reconstrucció que s'ha posat en marxa al Congrés dels Diputats. En el primer lloc hi ha Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i eurodiputat de la formació. També en forma part Ramon Tremosa, exeurodiputat de CDC i economista, i Francina Esteve, professora de la Universitat de Girona.

 13:34 
Els escorxadors, sota la lupa pels primers rebrots de coronavirus. El moviment continuat de persones i les baixes temperatures s'apunten com a factors clau per a la propagació del virus en aquests espais. Per Àlvar Llobet.

 13:25 
El govern espanyol decretarà deu dies de dol oficial per les víctimes de coronavirus

El consell de ministres decretarà avui deu dies de dol oficial a l'Estat per les víctimes de la Covid-19. Més de 26.000 persones han mort per coronvirus a Espanya, segon el darrer recompte facilitat pel govern espanyol. La Moncloa concretarà així una de les mesures reclamades per l'oposició, que havia insistit en un reconeixement públic a les víctimes i els seus familiars

 13:04 
El Parlament concedirà la Medalla d'Honor als professionals sanitaris

La mesa del Parlament ha acordat avui que la cambra catalana atorgui la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals del sistema de salut de Catalunya. La decisió, presa per unanimitat, pretén que la distinció reconegui el valor de la sanitat pública i vol ser també un compromís per "garantir els recursos i les polítiques que permetin el seu millor funcionament". Així s'especifica en l'acord al qual han arribat els grups, que també subratlla la necessitat de cuidar les condicions de treball del personal sanitari.

 12:35 
El govern de Colau subvencionarà els propietaris de comerços perquè rebaixin els lloguers. L'Ajuntament de Barcelona oferirà ajudes als titulars dels locals que aniran entre els 600 i els 1.200 euros. Informa Andreu Merino.

 11:40 
Exposicions a Sant Cugat

Reobren les sales d’exposicions de Sant Cugat. A partir d'aquest dimarts ja pots visitar les principals sales d'art municipals de la ciutat amb el 30% de l'aforament.

 11:36 
Els brots de Covid-19 a Lleida es focalitzen en residències i en empreses agroalimentàries. Salut diu que el repunt al territori correspon a casos lleus i asimptomàtics. Ho explica Àlvar Llobet.

 11:30 
L'oposició reclama una comissió de reconstrucció al Parlament. Ciutadans, el PSC, comuns i el PP presenten una proposta per replicar a la cambra catalana l'espai creat al Congrés dels Diputats amb implicació de tots els grups. Informa Sara González.

 10:42 
Nova Zelanda valora reduir la setmana laboral a quatre dies per reactivar l'economia. La primera ministra Jacinda Ardern suggereix que podria ser la solució contra la crisi del coronavirus.

 10:37 
L'Hospital Temporal Vallès, fins a finals d'any

La pista coberta d'atletisme de Sabadell seguirà sent l'Hospital Temporal Vallès Salut fins a finals d'any. Des del passat 9 d'abril està preparat per rebre pacients.

 10:21 
Forn acusa Marlaska d'actuar contra Pérez de los Cobos "només quan s'ha vist atacat"

L'exconseller de l'Interior Joaquim Forn ha acusat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'actuar contra Diego Pérez de los Cobos "només quan s'ha vist atacat". D'aquesta manera, Forn ha reaccionat en declaracions a Rac1 al fet que el Ministeri de l'Interior hagi destituït Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil a Madrid per pèrdua de confiança fruit d'un informe sobre les manifestacions del 8-M i el coronavirus. Segons Forn, Marlaska sempre ha beneït l'actuació de la policia i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1-O. "I no només els ha beneït sinó que a la majoria dels seus col·laboradors i comandaments els ha ascendit o bé condecorat", ha afegit.

 10:04 
Els factors de risc provats de la Covid-19. L'edat, el sexe o les patologies de base són alguns condicionants demostrats en l'estudi més extens que s'ha fet fins ara.

 10:02 
El coronavirus dona les últimes fuetades al País Valencià

La comunitat registra en les últimes 24 hores un mort per coronavirus i la xifra més baixa de contagiats des que es va iniciar la pandèmia.

 09:57 
La Generalitat tancarà tots els hotels per a sanitaris. Diversos professionals se senten "abandonats" i "maltractats" després de la decisió de no allargar més les seves estades.

 09:45 
Segueixen baixant els pacients a Osona

Els hospitals d'Osona registren 37 ingressats per coronavirus, 5 menys que en la darrera actualització. D'altra banda, un total de 358 persones han mort per Covid-19 a la comarca.

 09:41 
Les escoles d'arts demanen ajuda

Front comú de les escoles d'arts de Sant Cugat per demanar a l'Ajuntament ajudes per tirar endavant. La pandèmia del coronavirus fa que moltes escoles artístiques de la ciutat estiguin passant per moments molt difícils per tirar endavant.

 08:59 
El Departament de Salut ha detectat un augment de contagis localitzat a la regió sanitària de Lleida, que ha qualificat com a petit brot. Ahir el Govern va excloure el territori de la llista de zones proposades per passar a la fase 2 tot i que no descarta afegir-l'hi en els propers dies

 08:42 
Les farmacèutiques catalanes reprenen els estudis clínics amb plans de contingència

Durant els últims tres mesos, la majoria de les grans farmacèutiques catalanes s'ha centrat en la recerca de teràpies contra la Covid-19. Tot i que la feina no ha cessat, la crisi del coronavirus ha impedit que les empreses del sector poguessin avançar amb els estudis clínics centrats en les seves principals línies d'investigació.
Ja sigui per les dificultats que tenien els pacients per desplaçar-se als centres d'investigació o pel col·lapse sanitari en les mateixes instal·lacions, les proves han quedat en stand-by des que es va decretar l'estat d'alarma.
Ara, el sector es prepara per reprendre aquesta activitat, pendent de si els plans de contingència adoptats han estat suficients per evitar retards en el llançament de nous medicaments.

 08:26 
L'OMS atura els estudis amb hidroxicloroquina després de detectar-se més mortalitat. Un estudi científic recent vincula el fàrmac, emprat en la lluita contra la malària, amb un major risc de mort i malalties cardíaques.

 07:59 
Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics sobre la Covid-19 que s'estan duent a terme a l'Estat. Segons dades recollides per Biocat a través del portal clinicaltrials.gov, a hi ha 39 estudis per combatre el coronavirus, mentre que al total d'Espanya n'hi ha 80.

 07:33 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Dos estudis revelen que a l'aire lliure gairebé no hi ha contagis», diu «La Vanguardia».

 07:05 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital



 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació