Dimecres, 24 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 22:11 
Desconfinament generalitzat a Andorra

Andorra ha anunciat que l'activitat es reprendrà de forma "generalitzada" al país a partir de dilluns vinent i que aquest divendres es començarà a aplicar un nou relaxament de les mesures de confinament. S'aixecaran les restriccions de l'entrada de turistes a Andorra i s'estan ultimant les mesures de prevenció que s'aplicaran de forma específica als visitants. Amb l'objectiu d'anar ampliant progressivament les excepcions econòmiques, també podran obrir els establiments d'hoteleria i restauració, comerç al detall i a l'engròs o de venda de vehicles a motor.

 22:05 
9.000 milions d'euros per rescatar Lufthansa

El govern alemany rescata l'aerolínia Lufthansa amb un paquet extraordinari de 9.000 milions d'euros arran de les pèrdues ocasionades per la crisi del coronavirus, segons ha confirmat l'empresa en un comunicat difós aquest dilluns. El fons d'estabilització alemany (WSF) ha pactat el paquet de crèdits amb l'aerolínia, tot i que el rescat encara no té l'aval formal de la Comissió Europea. L'operació implica que el govern alemany controlarà el 20% de les accions de Lufthansa, percentatge que pot arribar fins al 25% en cas que Berlín detecti intents d'altres companyies de fer-se amb el control de l'empresa. Així, podria vetar un intent de compra.

 21:03 
GUIA Les dates clau del retorn de totes les competicions esportives. La desescalada en les mesures per combatre el coronavirus fa que els esdeveniments de primer nivell a l'Estat, amb el futbol al capdavant, arrenquin a partir de principis de juny. Per Lluís Girona.

 21:01 
El pàdel i el tennis tornen amb incertesa: així s'hi jugarà a partir d'ara. Les federacions i els clubs encaren el retorn de l'activitat amb molts interrogants per la falta d'una anunci oficial concret. Informa Albert Vilanova.

 20:52 
Polèmica pel carnet de vacunes

Les mares i el pares de l'escola de Mieres consideren il·legal que ara es demani el carnet de vacunes al dia per a entrar als centres. Argumenten que atempta contra el dret de les famílies a la lliure decisió informada sobre aquesta qüestió i que el Departament d'Educació ha de garantir la plena escolarització, que sí que és obligatòria. Informa Xavier Borràs.

 20:43 
El Govern demana que Lleida es mantingui en fase 1. La Generalitat planteja que Girona, Catalunya Central, el Penedès i el Garraf sí que passin a fase 2.

 20:35 
El Govern proposa unificar Barcelona i les regions metropolitanes a partir de dilluns vinent. La decisió, si és acceptada per l'Estat, permetrà la mobilitat entre la capital catalana i les zones que l'envolten; la Generalitat també planteja que Girona, Catalunya Central, el Penedès i el Garraf passin a fass 2. Per Oriol March.

 20:22 
El retorn a la normalitat s'accelera. La fase 1 de Barcelona i les regions metropolitanes, sumada a la fase 2 en altres tres zones del país, relaxen el confinament enmig de la pressió dels sectors econòmics amb el turisme al capdavant. Ho explica Andreu Merino.

 19:56 
VÍDEO «Happy Hour», la contundent campanya italiana per conscienciar la ciutadania sobre el coronavirus. "Basta una distracció i tot tornarà a aturar-se", és el missatge de l'espot fet per les autoritats del Vèneto.

 19:26 
Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017. Una ONG europea denuncia aquest greuge i el lobby farmacèutic admet haver-se oposat a la proposta al·legant que el projecte no "encaixava".

 19:17 
L'OMS destaca l'Àfrica com la regió del món amb menys contagis i morts per coronavirus. L'organització recalca que la creació primerenca d'una coalició de líders dirigida per la Unió Africana ha estat "clau" per combatre el virus.

 19:14 
Prop de 150.000 alumnes es preinscriuen per al curs escolar 2020-2021. El 78% de sol·licituds s'han tramitat de forma telemàtica i més del 77% demanen centres públics.

 19:10 
50 morts i 3.121 casos en una setmana

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat que en la darrera setmana s'han registrat 50 morts per coronavirus i 3.121 nous casos de diagnòstic al conjunt de l'estat espanyol.

 19:05 
Itàlia supera els 230.000 casos de coronavirus

Itàlia ha superat els 230.000 positius de coronavirus i ha registrat 92 morts més en les darreres 24 hores. Xifra que duplica la del diumenge, però que manté la tendència a la baixa dels últims dies.

 19:01 
Les famílies ateses per Càritas Berga augmenta un 44% per la crisi del coronavirus

Càritas parroquial Berga atén des de l'inici del confinament entre cinquanta i seixanta noves famílies que acudeixen a l’entitat perquè s’han quedat en situació vulnerable. Fonts de Càritas han explicat a NacióBerguedà que si abans de la pandèmia atenien unes 130 famílies, la xifra s'ha enfilat ara per sobre de les 180 famílies.

 18:02 
Els ERTO registren l'increment més baix del confinament a Catalunya

Més de 97.538 empreses han presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que ja afecten un total de 718.825 catalans, segons les últimes dades actualitzades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Els ERTO han registrat l'increment més baix des de l'inici del confinament de la població aquest dilluns amb un augment de 7 empreses i 24 treballadors en un dia. És habitual que els augments siguin més moderats el primer dia de la setmana.

 18:01 
UManresa participa en un estudi contra la Covid-19

UManresa participa en un estudi internacional per avaluar l'efecte de la Covid‑19 en el comportament humà.

 17:58 
Campanya #UnitsEnsEnSortiremMésRàpid 

Sant Cugat Comerç posa en marxa la campanya #UnitsEnsEnSortiremMésRàpid amb l'objectiu d'aconseguir la unió de tots els establiments de la ciutat i poder comptar amb un "altaveu més gran" per reivindicar les necessitats actuals del comerç i de la restauració local.

 17:01 
Quan els metges residents es converteixen d'un dia per l'altre en infanteria. El personal que s'està formant al Vall d'Hebron s'ha incorporat a la lluita contra el coronavirus assumint papers assistencials o de suport emocional. Per Lluís Girona.

 16:46 
Dos detinguts per no guardar la distància de seguretat en un local a Elx. Els dos homes van oferir resistència davant les autoritats i es negaven a portar mascareta ni seguir les indicacions de prevenció contra el coronavirus.

 16:08 
ÚLTIMA HORA - Imputat el delegat del govern espanyol a Madrid pel 8-M

La jutge imputa el delegat del govern espanyol a Madrid per permetre la manifestació del 8-M. La comandància de la Guàrdia Civil, que fins avui dirigia Diego Pérez de los Cobos, va enviar al jutjat un informe en què també assenyalava Fernando Simón.

 15:14 
Investigadors de la UAB per trobar la vacuna

L'OMS incorpora dos investigadors de la UAB per contribuir en el desenvolupament d'una vacuna. Formen part d'un grup de treball en el qual buscaran un model animal que reprodueixi la Covid-19 com la pateixen els humans.

 14:59 
La Costa Daurada i Terres de l'Ebre engeguen campanyes publicitàries per «tocar la fibra» al mercat estatal. S'injecten 490.000 euros per promocionar el territori i reactivar un dels sectors més castigats per la crisi sanitària.

 14:54 
Els horaris de la selectivitat es dividiran en franges horàries per evitar aglomeracions. Les PAU es faran els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol en universitats i centres de secundària. Informa Bernat Surroca.

 14:48 
L'Estat aixecarà l'1 de juliol la quarentena per a turistes estrangers. Es tracta d'una decisió que entronca amb la voluntat de Pedro Sánchez de reactivar el sector en les properes setmanes per salvar la campanya d'estiu.

 14:41 
Quan i amb quanta gent puc passejar i fer esport a la fase 2? Alguns punts de Catalunya ja s'acosten al final del camí cap a la nova normalitat.

 14:38 
Com ha estat l'entrada a la fase 1 al Vallès? Ganes generalitzades de seure a les terrasses en uns carrers amb moltes persianes encara per obrir; una crònica d'Anna Mira, Marta Casas, Albert Hernández i Sergi Baixas.

 14:34 
Iceta defensa «no abandonar» el diàleg i el deixa en mans de Torra i Sánchez. El líder del PSC, després de l'atac a la seu del partit, adverteix que hi ha "discursos polítics" que poden generar actituds violentes.

 14:29 
Quan i amb quanta gent puc passejar i fer esport a la fase 1? Catalunya deixa finalment enrere l'estadi 0 de la desescalada.

 14:26 
Retrobaments i reconquestes al cor d'una Barcelona aïllada. Els barcelonins estrenen la fase 1 de la desescalada redescobrint terrasses i parcs en una ciutat sense turistes i on la reobertura de locals de restauració és, de moment, tímida. Ho expliquen Sara González i Irene Ramentol.

 14:24 
ERC reclama tornar a reunir ja la taula de diàleg mentre es gestiona la desescalada. Vilalta exigeix a l'Estat allargar els ERTO, cogestionar els fons europeus i regularitzar les persones sense papers. Per Roger Tugas.

 14:15 
Alegria en el primer pas cap a la normalitat

«Ho trobàvem molt a faltar». Les Franqueses del Vallès estrena la fase 1 amb moviment a les terrasses dels bars i als carrers; informa Jaume Ventura.

 14:08 
Dispensador de gel innovador

Mans netes i sense consumir energia, el dispensador de gel hidroalcohòlic inventat a Santa Maria de Palautordera. Lluís Muñoz ha aprofitat els dies de confinament per dissenyar un aparell que no s'ha de tocar amb les mans i funciona amb un pedal.

 14:02 
L'NBA Cafè de Barcelona tanca definitivament. El restaurant ubicat a les Rambles no tornarà a obrir per l'impacte del coronavirus.

 13:32 
L'Eurolliga, suspesa definitivament

El CEO de la màxima competició europea de bàsquet, Jordi Bertomeu, ha proposat donar la temporada per acabada als clubs. Mentre la lliga espanyola sí que preveu tornar, les dificultats a Europa són superiors per les restriccions en fronteres. La propera temporada hi participaran els mateixos 18 equips que estaven competint actualment.

 12:29 
Reobert el tren entre Ripoll i Puigcerdà

La circulació ferroviària de l'R3 entre Ripoll i Puigcerdà s'ha recuperat aquest dilluns després de set setmanes interrompuda per l'estat d'alarma.

 12:11 
ÚLTIMA HORA La xifra de morts diaris per coronavirus a Catalunya cau fins a 13.

 12:10 
Obertura testimonial d'hotels a Barcelona amb zones comunes tancades i esmorzar a les habitacions

L'entrada a la fase 1 ha permès als hotels de Barcelona tornar a l'activitat després de més de dos mesos d'aturada. Tot i això, es tracta d'una obertura testimonial. La cadena Catalonia Hotels & Ressorts ha obert només sis dels 26 establiments de la província de Barcelona. "Lògicament, en aquests moments no surt a compte obrir", ha assegurat el subdirector d'operacions de l'empresa, Joaquim Recasens. L'obligatorietat de portar guants, mascaretes, gel hidroalcohòlic o la instal·lació de mampares als taulells són algunes de les mesures adoptades per prevenir el risc de contagi entre els clients. A aquestes s'hi sumen el tancament de les zones comunes i la distribució de l'esmorzar a les habitacions.

 11:58 
Es mantenen les franges horàries a la fase 2? Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran són els primers en estrenar el nou estadi. 


 11:56 
Tot i que els centres comercials poden obrir amb aforament limitat en fase 2, moltes botigues i bars del Parc Central de Tarragona encara no han aixecat les persianes. Alguns expliquen que encara preparen la reobertura i d’altres esperaran al juny.
 

Centre comercial obert a Tarragona Foto: Alba Domingo

 11:35 
Les platges de Barcelona també obriran al vespre a partir d'avui per fer esport i passejar. L'Ajuntament confia que l'ampliació d'horaris permetrà evitar aglomeracions. Informa Andreu Merino.

 11:34 
 Festa confinada

Denuncien una coneguda discoteca de Lleida per organitzar una festa privada amb 26 persones. 

 11:32 
NacióDigital ha parlat amb la Davinia i la Blanca, que formen part de l'anomenat Covid Persistent. El grup recull casos com els seus, on el coronavirus no acaba de marxar, i  reclamen més tests i proves; per Jaume Ventura.

 

 10:48 
El País Valencià demanarà passar a la fase 2 a partir de l'1 de juny

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que el govern valencià demanarà aquesta setmana que el País Valencià pugui passar a la fase 2 de la desescalada a partir de l'1 de juny, ja que l'evolució de la pandèmia és "clarament positiva".

 10:46 
VÍDEO Comencen a obrir les terrasses d'alguns bars de Rubí.

 10:26 
Obertura de terrasses a Sabadell

Més gent passejant que a les terrasses en les primeres hores d'obertura de bars i restaurants a Sabadell. Els propietaris afronten amb "respecte" la nova fase 1. Informa: Albert Hernàndez.

 10:25 
Primers clients a les terrasses, la majoria han arribat amb reserva per fer el primer cafè fora de casa en l’entrada de Terrassa a la fase 1.
 

 10:20 
Sant Cugat estrena fase 1

Sant Cugat entra tímidament a la fase 1 amb la reobertura dels primers bars de la ciutat. La majoria confessa que han hagut de demanar crèdits als bancs per evitar el tancament. 

 09:40 
La terrassa del Zurich obre amb 35 taules. El mític local de plaça Catalunya no havia hagut de tancar en 100 anys. Tot just reobre aquest dilluns.
 

El mític cafè Zurich de Barcelona, torna a obrir amb la fase 1 Foto: Adrià Costa

 09:35 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació