Dimecres, 24 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:31 
"Falta de consens" en les mesures de recuperació

L'oposició de Puig-reig retreu al govern «falta de voluntat de consens» sobre les mesures de reactivació. El grup de Junts per Catalunya (JxCat) ha lamentat que l'equip de govern hagi rebutjat, desestimat o posposat "totes" les seves mocions en l'últim plenari del 13 de maig.

 18:29 
ENTREVISTA

«Quan torni l'escola, un mateix professor no podrà fer classe a diferents grups d'alumnes». Jesús Viñas Cirera, el director dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, exposa la situació que afronta la comunitat educativa per la reobertura dels centres i el pròxim curs escolar.  

 18:25 
MAPES Tretze comarques no han tingut cap mort per coronavirus durant el maig. Consulta totes les dades de defuncions acumulades i recents, en xifres absolutes i ràtios, i també per sexe. Per Roger Tugas.

 18:12 
VÍDEO Enric Prats, sobre el futur de l'educació: «Hem de pensar què volem fer amb l'escola». El professor i pedagog conversa amb els lectors de NacióDigital sobre com serà l'escola després del coronavirus a través d'Instagram Live. Per Bernat Surroca.

 17:50 
Cs emplaça Sánchez a triar: o Arrimadas o el «xantatge nacionalista» d'ERC. El partit taronja insisteix que l'acord amb el PSOE inclou que no es reactivarà la taula de diàleg sobre el conflicte amb Catalunya. Ho explica Sara González.

 17:43 
Tornen les obres

FGC reprèn les obres aturades pel coronavirus a l'estació de Plaça Catalunya que permetran incrementar la freqüència de trens a les línies del Vallès. A partir de demà, dimecres 20 de maig, el carrer Pelai quedarà tallat al trànsit fins al 31 d'agost.

 17:36 
Fins a 80.000 catalans encara no han cobrat el subsidi per ERTO, segons Treball. Els sindicats assenyalen l'estructura del Servei Públic d'Ocupació Estatal com a causant de la saturació i la Generalitat demana explicacions. Informa Andreu Merino.

 17:19 
Reobert i ampliat el cementiri de Sant Quirze del Vallès

El cementiri de Sant Quirze del Vallès torna a obrir les portes amb una ampliació de nínxols mentre l'Ajuntament ja està treballant per realitzar una nova extensió que doni resposta a les necessitats actuals.

 17:14 
El deute públic espanyol assoleix un rècord històric en plena pandèmia. Les dades del Banc d'Espanya mostren un augment de 22.473 milions d'euros respecte al mes de febrer.

 17:05 
Les víctimes per coronavirus repunten a l'Estat però continuen per sota de 100. En les últimes 24 hores han mort 83 persones i s'han detectat 295 casos més de la malaltia, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Per Oriol March.

 16:57 
Barcelona diu ara que no estarà permès prendre el sol a la platja a partir de demà. L'Ajuntament esmena el tinent de Seguretat, Albert Batlle, que havia donat per fet que la pràctica estaria permesa. Ho explica Andreu Merino.

 16:48 
Agraïment dels sanitaris

El personal sanitari de l'Hospital Universitari Parc Taulí agraeix amb flors i targetes personalitzades la solidaritat del Consell Local per la República de Sabadell per tota l'entrega de material de protecció amb la voluntat de protegir el col·lectiu davant del coronavirus.

 16:45 
Més parades al mercat de Vic

Les parades de roba han tornat aquest dimarts a la plaça. Avui n'hi ha hagut una quarantena de les 120 habituals. Imatges d'Adrià Costa

 16:32 
La majoria de comunitats de veïns no podran obrir les piscines aquest estiu. Els administradors denuncien que gran part de les comunitats no disposen dels elements necessaris per adaptar-se a la normativa.

 15:40 
Sánchez pacta amb Cs allargar l'alarma 15 dies i continua negociant amb ERC. Els republicans també han acordat amb el PSOE que la pròrroga sigui de dues setmanes i asseguren que ultimen una entesa per mesures de conciliació per a les famílies. Per Sara González i Oriol March.

 15:25 
Iglesias: «Soc d'esquerres i per afrontar una crisi em sento més a gust amb una formació com ERC». El vicepresident segon valora positivament que Cs estigui actuant "de manera més civilitzada que el PP". Ho explica Sara González.

 14:38 
El Govern preveu modificar els pressupostos sense passar pel Parlament. Meritxell Budó, portaveu de l'executiu, assegura que les conselleries estudien com redistribuir recursos i s'obre a plantejar una retallada salarial als alts càrrecs. Per Oriol March.

 14:37 
Augment del mercat

El mercat del dijous de Granollers s'estén a partir de demà passat a les places Barangé i Pau Casals i amb totes les parades d'alimentació.

 14:35 
L'OMS segueix sense poder demostrar el contagi de coronavirus per contacte amb objectes. La Covid-19 es transmet principalment a través del "contacte físic proper" i per "residus respiratoris", segons un estudi.

 14:17 
El Govern manté el veto a l'estat d'alarma si no recuperen «al 100%» les competències. Meritxell Budó, portaveu de l'executiu, assegura que amb les atribucions "manllevades" no es pot plantejar l'abstenció a la mesura. Informa Oriol March.

 13:54 
La crisi a Justícia

Abel Pié, sobre la gestió de la crisi: «Justícia és l'única administració que no ha estat a l'alçada». El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa lamenta la seva poca efectivitat i assegura que durant l'estat d'alarma, les informacions publicades al BOE "han estat molt confuses i han donat lloc a múltiples interpretacions". Per Aina Font Torra

 13:41 
Campanya per aconseguir 5.000 mascaretes per a avis i àvies. Amics de la Gent Gran impulsa una iniciativa per garantir que ancians de Catalunya, Madrid, El País Valencià i Aragó disposin de proteccions.

 13:27 
El suport al comandament centralitzat pel coronavirus cau més de 17 punts en un mes. Un 60,4% d'enquestats pel CIS creu que caldria mantenir les mesures estrictes més temps i tan sols un 28,8% aposta per garantir més llibertat de moviment. Per Roger Tugas.

 13:15 
Torrent i ERC proposen renunciar a l’increment salarial dels diputats

ERC defensa que es renunciï a l’increment salarial dels diputats que està previst al pressupost del Parlament, una proposta que ha plantejat el president de la cambra, Roger Torrent. Aquesta pujada salarial s’hauria d’aplicar en la pròxima nòmina, però els republicans rebutgen que s’apliqui en plena crisi del coronavirus. De fet, les negociacions pel pressupost del Parlament ja va suposar desavinences entre ERC i JxCat. Els primers es van oposar a l’increment de l’1,75% del salari i van defensar-ne la congelació. Torrent també ha informat que el Parlament ja ha executat la transferència de 2.014.232,08 euros per contribuir a la lluita contra la Covid-19. L’import correspon al romanent dels comptes del 2019 del Parlament i l’ingrés s'ha fet al Tresor de la Generalitat.

 12:29 
Els autònoms de Barcelona podran demanar l'ajuda de 300 euros a l'Ajuntament a partir de demà. La prestació va dirigida a qui ja rebi l'ajut del govern espanyol.

 12:18 
El PSOE guanyaria unes noves eleccions i Cs pugnaria pel tercer lloc, segons el CIS. El baròmetre de maig apunta que Sánchez i Arrimadas rendibilitzarien el darrer acord per allargar l'estat d'alarma. Ho explica Roger Tugas.

 12:12 
Podem intenta mediar entre el PSOE i ERC per facilitar l'acord per prorrogar l'estat d'alarma. El partit d'Iglesias es va reunir diumenge amb membres de la direcció republicana i intensifica els contactes per evitar que Sánchez pacti de nou amb Ciutadans. Informa Sara González.

 12:04 
Els espais de Fira de Barcelona per a sensesostre tancaran entre juny i setembre. L'oposició critica que l'Ajuntament hagi optat per recintes de grans dimensions durant la situació d'emergència.

 11:58 
"Tan sols viure"

De la mà del fotoperiodista olotí Marti Albesa i de la periodista barcelonina Sara Montesinos, de l'Agencia Talaia, arriba «Tan sols viure», un llibre de relats de joves que han migrat sols, amb l'objectiu d'arribar a les aules dels instituts. Informen Xavier Borràs i Andreu Merino.

 11:46 
ENTREVISTA

Dídac Manresa: «Es tergiversa el debat quan se'ns exclou de la realitat territorial del Baix Montseny». L'alcalde de Breda considera que és una errada conceptual que des de Barcelona només es consideri Baix Montseny dotze pobles del Vallès Oriental i s'obviïn els cinc de la Selva.

 11:17 
L'Ajuntament de Barcelona ampliarà les llicències per a motos i bicis compartides a partir del juliol. El govern de Colau planteja el bicisharing i el motosharing com una alternativa de mobilitat sostenible. Informa Andreu Merino.

 11:11 
Sánchez reclamarà al Congrés allargar l'estat d'alarma fins al 27 de juny. El consell de ministres aprovarà aquest dimarts la petició, que encara no té garantits els suports parlamentaris: el govern espanyol negocia amb ERC i JxCat, que de moment no varien el vot contrari. Informen Sara González i Oriol March.

 11:06 
El govern espanyol coneixia des del febrer el risc elevat de tenir brots com els d'Itàlia. Un altre informe recollia el 6 de març l'alta transmissió en esdeveniments socials de curta durada, un dinar o una visita.

 11:02 
Els veïns del front marítim de Barcelona podran passejar per la platja a partir de demà. La mesura es mantindrà com a mínim fins a aquest diumenge. Ho explica Andreu Merino.

 10:58 
El pont que separa famílies en el desconfinament. Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, tot i estar junts, pertanyen a diferents regions sanitàries i, per tant, estan a diferents fases; un reportatge de  Jaume Ventura.

 10:24 
Unes 70 escoles de França tanquen per sospites de coronavirus. El retorn a les aules va començar la setmana passada de manera gradual i voluntària.

 10:18 
Cíentífics, especialistes en pandèmies, amb visions oposades en ocasions, i un assessor del govern espanyol i l'altre del Govern català. Un caldo de cultiu que ha servit per generar polèmiques a diversos mitjans que s’han atribuït a Oriol Mitjà i Antoni Trilla. Una controvèrsia que ara, ells dos, han tallat de cop. 

 09:59 
Bones notícies des de les Terres de l'Ebre

Segon dia consecutiu sense cap nova infecció per coronavirus a les Terres de l'Ebre.

 09:38 
El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) s'afegeix aquest dilluns a la llista de grans cites musicals de l'estiu suspeses per la crisi del coronavirus. L'esdeveniment que s'havia de celebrar del 16 al 19 de juliol amb artistes com Foals, The Lumineers, Armin Van Buuren, Crystal Fighters, Manel i Los Planetas, entre molts altres, ha anunciat la seva cancel·lació sense posar data a la propera edició i ha obert ja el procés de retorn de les entrades.

 09:19 
Quan falten 24 hores per a la votació de la pròrroga de l'estat d'alarma, ERC continua situat en el vot en contra. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat en una entrevista a TV3 que l'acord amb el PSOE "encara està lluny".

 09:17 
La Covid-19 a Osona

Osona registra més de 350 morts per coronavirus i gairebé 500 altes hospitalàries. Actualment hi ha 85 persones ingressades per Covid-19 als hospitals de la comarca.

 09:03 
Les persones poden transmetre el coronavirus als gats, i a l'inrevés?

Els humans poden transmetre el nou coronavirus als gats, però, segons l'observat fins ara, aquests últims no el poden transmetre a les persones, tal com es desprèn de l'últim informe científic-tècnic del Covid-19 publicat pel Ministeri de Sanitat.

 08:38 
ENTREVISTA Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat parla sobre el retorn a les aules; per Pep Martí.

 08:30 
VÍDEO Trump torna a sorprendre els periodistes dient que pren un medicament contra el coronavirus sense eficàcia provada i amb possibles efectes secundaris 

 07:56 
Un error en el recompte de dades ha fet baixar en prop de 3.300 persones el nombre d'infectats per Covid-19 a Catalunya des de l'inici de la pandèmia, segons ha informat el Departament de Salut. Així, si fins aquest diumenge se n'havien comptat 63.441, ara el nombre ha baixat fins als 60.148.

 07:31 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Europa va subestimar les primeres alertes de la irrupció del coronavirus», diu «El País».

 07:06 
El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 00:18 
DADES | Catalunya registra un repunt de morts per coronavirus: 112 en les últimes vint-i-quatre hores

Un error en el recompte de Salut havia inflat els casos totals de Covid-19 en 3.000, situant-se ara en 60.148. Ho explica Victor Rodrigo.

 21:48 
Govern i sindicats no es posen d'acord en la reincorporació dels funcionaris i s'emplacen a continuar negociant dimarts. Els representants dels treballadors demanen incloure alguns aspectes i valorar la proposta que havia fet la Generalitat.

 21:36 
L'independentisme incrementaria la majoria al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC guanyaria els comicis amb 40-41 escons, per damunt dels 25-26 de JxCat, i podria escollir socis per governar; Vox entraria al Parlament amb 4 escons en plena caiguda de Cs i certa revifada del PP.


Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació