Dimecres, 24 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 21:27 
Les millors pel·lícules clàssiques amagades a Netflix per gaudir des de casa. La plataforma és la més utilitzada pels usuaris però tot i que no destaca pels seus films de dècades passades en té diversos de gran qualitat. Un llistat de Victor Rodrigo.

 21:20 
Milers de catalans encara no han cobrat el subsidi per ERTO pel col·lapse de l'Estat. Els sindicats assenyalen l'estructura del Servei Públic d'Ocupació Estatal com a causant de la saturació i la Generalitat demana explicacions. Una informació d'Andreu Merino.

 21:17 
Les 10 coses que ja es podran fer en fase 2: de banyar-se a la platja a sopar dins d'un restaurant. La segona etapa de la desescalada amplia les trobades a grups de fins a 15 persones i permet reobrir els centres comercials. Ho explica Sara González.

 20:57 
MAPA Així es divideix Catalunya en regions sanitàries. Barcelona i les regions metropolitanes -inclòs el Baix Montseny- segueixen en una fase 0 amb menys restriccions.

 20:57 
Salut i l'Ajuntament proposen que tota l'àrea de Barcelona passi a la fase 1 dilluns que ve. La Generalitat demanarà que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu avancin a la fase 2 a partir del 25 de maig.

 20:24 
ÚLTIMA HORA Les mascaretes seran obligatòries en l’espai públic

Les mascaretes també seran obligatòries als espais tancats i en la via pública si no es pot mantenir la distància de seguretat de dos metres. Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes en la reunió mantinguda amb els resposanbles de Salut. Com fins ara, serà obligatòria també en el transport públic.

 19:58 
Aiguafreda i Sant Martí de Centelles: veïns en fases diferents.

Els ciutadans d'aquests municipis del Vallès Oriental i Osona lamenten que, tot i estar separats només per un riu, Aiguafreda encara no hagi passat a la fase 1. L'alcalde, Miquel Parella, critica que la situació demostra poca sensibilitat cap als pobles petits i manca de coneixement de les particularitats del territori.

 19:57 
GRÀFIC Quatre morts i cinc altes per coronavirus en els darrers tres dies a Terrassa

Quatre morts i cinc altes per coronavirus en els darrers tres dies als hospitals de Terrassa, on la pandèmia manté 49 persones hospitalitzades. Fins ara, 1.262 persones ja han superat la malaltia i gairebé 300 han mort per Covid-19 a la ciutat. Informa Marc Solé.

 19:56 
Les llibreries de Barcelona comencen a obrir sense cita prèvia. Molts establiments continuen atenent des de la porta i així ho faran mentre duri la fase 0 avançada.

 19:35 
Investigadors estudien la relació entre l'alopècia i una major gravetat del coronavirus. Ser calb podria ser un indicador d'una major probabilitat de patir un quadre greu de la malaltia

 19:34 
França i Alemanya proposen un fons de 500.000 milions d'euros per rellançar l'economia europea. El fons està basat en subvencions als "sectors i regions més afectats" per la pandèmia.

 18:33 
Marlaska prohibeix les quatre manifestacions amb cotxe que Vox volia fer a Catalunya. A Barcelona, el grup d'extrema dreta pretenia concentrar 200 vehicles.

 18:31 
La primera vacuna contra la Covid-19 provada en humans mostra eficàcia. Genera una resposta immunitària molt prometedora en els primers resultats.

 18:28 
La plataforma «Afectats Coronavirus» demandarà la Generalitat per la gestió de les residències. És la primera de diverses accions legals repartides per tot l'Estat.

 18:17 
Europa supera les 150.000 morts per coronavirus i suma més d'1.300.000 contagis

Europa supera les 150.000 morts per coronavirus i suma més d'1.300.000 contagis, segons les dades publicades aquest dimarts pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Concretament, hi ha 156.676 víctimes mortals i 1.311.066 infectats. Amb 243.695 positius, el Regne Unit ja és l'estat europeu amb més casos confirmats.

 17:22 
Continua baixant la xifra de morts per coronavirus a Espanya: 59 en 24 hores. Els nous contagis diagnosticats per PCR també cauen amb 285 positius en l'últim dia. Informa Bernat Surroca

 17:21 
Creen a Terrassa un aparell per mulitplicar la capacitat de ventilació dels respiradors

El Consorci Sanitari de Terrassa i l'empresa Proton New Energy, amb el suport de Leitat Centre Tecnològic, desenvolupen un mòdul de distribució intel·ligent (MDI), un aparell que permet multiplicar de forma fàcil i segura la capacitat de ventilació dels respiradors en pacients de coronavirus.

 17:03 

Ajornada l'Acampada Jove fins el juliol del 2021, es mantindran les mateixes dates del 16, 17 i 18. 

 16:55 

 16:37 
ACM pressiona el Govern perquè concreti un fons extraordinari per als municipis per la Covid-19. Soler creu que la mesura de la Generalitat ha d'anar compensada amb iniciatives plantejades des de l'Estat.
 

 16:36 
El govern espanyol preveu un augment de denúncies per violència masclista amb la desescalada. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, es compromet a “institucionalitzar” el Pacte d’Estat en aquesta matèria.

 16:34 
El CAR de Sant Cugat reobre amb un 30% de l'aforament

El CAR de Sant Cugat reobre portes amb el 30% d'aforament, controls de temperatura i torns d'entrenament. La seva posada en marxa permet a les esportistes femenines reprendre l'activitat en instal·lacions professionals.
 

 15:51 
No hi haurà Acampada Jove fins a l'any que ve

L'Acampada Jove ajorna la 25a edició fins al juliol de l'any vinent a Montblanc. Els organitzadors aspiren a mantenir el cartell i mantenen la validesa de les entrades.

 15:32 
Primeres eleccions postpandèmia

Urkullu i Feijóo avancen eleccions, Torra les frena. El lehendakari i el president de la Xunta confirmen que els comicis bascos i gallecs seran el 12 de juliol mentre a Catalunya el debat continua encallat per la discrepància entre JxCat i ERC. Ho detalla Joan Serra Carné.

 15:30 
Un dia més de selectivitat

La selectivitat s'allargarà un dia més per garantir les mesures de seguretat. Les proves es faran el 7, 8, 9 i 10 de juliol en universitats i centres de secundària. Ho explica Bernat Surroca.

 15:25 
Les esglésies del bisbat de Vic tornen a fer misses amb fidels

Les parròquies del bisbat de Vic han reprès les misses amb fidels aquest dilluns, en què la majoria han entrat en la fase 1 de la desescalada. Amb l'objectiu de facilitar la pregària comunitària, per poder-hi entrar, des del bisbat recomanen l'ús de mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic tant en entrar com en sortir i mantenir la distància física de seguretat als bancs i a la cua de la comunió.

 15:02 
FLAIX

 14:48 
Tornen els funerals

Esglésies i oratoris celebren els primers funerals després de dos mesos d'aturada. L'entrada a la fase 1 de la Catalunya Central ha permès tornar a celebrar cerimònies de comiat dels difunts. 

 14:33 
Fase 1 a Berga

Berga recupera el batec de bars i restaurants amb cautela i un seguiment desigual. Els establiments que han obert les terrasses ho han fet seguint unes estrictes mesures de seguretat.

 14:18 
Així es preparen les «escape rooms» per tornar a obrir: preparen un protocol que proposa neteja entre sessió i sessió, ús de mascaretes o limitar el contacte físic; informa Jaume Ventura.

 14:02 
Entrada digital al Monestir de Sant Cugat

El Monestir de Sant Cugat reobre les portes amb entrada digital. La parròquia de Sant Pere d'Octavià ha dissenyat un pla de seguretat per tal de garantir el compliment del distanciament social dins del temple, acompanyat de diverses mesures que els feligresos hauran de seguir per evitar el contagi de coronavirus.

 13:55 
GUIA Com retornar a les misses durant la desescalada. Evitar el gest de la pau o bé no tocar imatges religioses són algunes de les recomanacions.

 13:48 
Per què el govern espanyol no ha donat noves dades del coronavirus aquest matí? L'evolució de la pandèmia obliga també a reestructurar l'horari de les rodes de premsa.

 13:38 
Trucades als CAP

Els CAP demanen contactar per telèfon per evitar desplaçaments durant la desescalada. La responsable d’atenció a la ciutadania de l’atenció primària de la Metropolitana Nord, Merche Romero, expressa que "és necessari un canvi en la manera de fer".

 13:37 
No tancar Madrid va ser decisiu en la propagació del coronavirus, segons un estudi. Asseguren que hi ha una relació "clara" entre la mobilitat de Madrid i els pics de mortalitat i contagis a la resta de l'Estat.

 13:31 
Prudència i poca gent a la primera missa amb assistents en dos mesos a la catedral de Barcelona. Les celebracions es reprenen amb separació, mascaretes, gel desinfectant, la comunió a la mà i sense el gest de la pau.

 13:18 
VÍDEO

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputacio de Girona presenta la cançó «Hymn to Freedom» a YouTube. El concert ha superat les 1.300 visualitzacions en 48 hores.

 13:03 
Projecte de ciutat

L'Ajuntament de Terrassa, la UPC, l'hospital MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, entre les sis institucions egarenques que sumen esforços en un projecte pioner a Catalunya per promoure la fabricació i el bon ús de les mascaretes higièniques reutilitzables

 12:51 
Fase 1 a Olot

Olot reviu un primer tast de llibertat en la fase 1 del desconfinament. En aquest assolellat dia de mercat setmanal, els ciutadans han pogut passejar, entrar en bastants comerços ja oberts i seure a les terrasses dels bars amb certa normalitat. Fotos de Martí Albesa. Informa Xavier Borràs.

 12:48 
Ampliació d'espai per a persones

L’entitat sense ànim de lucre Bicicleta Club de Catalunya (BACC) denuncia l’incompliment d’ampliar «suficientment» espai per a vianants i una via ciclista provisional. L'Ajuntament garanteix que hi haurà "ampliació" d'espai per a persones.

 12:39 
La Diputació de Barcelona destinarà 1.000 milions d'euros als municipis de la demarcació fins al 2023. L'ens provincial preveu traspassar 100 milions de manera immediata als ajuntaments per pal·liar la crisi del coronavirus. Informa Andreu Merino.

 12:33 
Els comuns esperen que Sánchez accepti peticions d'ERC i del PNB per prorrogar l'estat d’alarma. Consideren que una sortida d'esquerres a la crisi és "incompatible amb regalar espai polític a Ciutadans". Informa Sara González.

 12:21 
REPORTATGE FOTOGRÀFIC

Com es viu la batalla contra el coronavirus al CAP Baix Ebre? 

 12:08 
JxCat exigeix situar Torra com a autoritat competent per variar el «no» a l'estat d'alarma. Borràs va traslladar diumenge al vespre cinc condicions a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, per tal de variar el vot contrari a l'última pròrroga.

 11:55 
JxCat aposta per reprovar Sánchez i el rei al Parlament pel seu paper en el 155. En les conclusions de la comissió d'investigació sobre la intervenció de l'autonomia, la formació insisteix que va ser un "cop d'estat" i situa el president espanyol com a còmplice en tant que líder del PSOE. Per Oriol March.

 11:52 
Els Països Catalans són el tercer territori de la UE amb més treballadors per ETT. Un 5,1% dels empleats de Catalunya, País Valencià i Balears treballen per agències de treball temporal, molt per sobre de la mitjana europea del 2,1%. Ho explica Roger Tugas.

 11:45 
El tractament per a la Covid-19 es comercialitzarà en pocs dies. L'Agència Europea del Medicament preveu donar l'autorització molt aviat al remdesivir, que ja es prova en pacients greus.

 11:24 
L'aeroport del Prat reduirà els passatgers prop d'un 80% aquest estiu, segons la Cambra. El tràfic aeri europeu començarà a recuperar-se a partir del juny, però els vols intercontinentals no experimentaran una represa significativa fins a l'estiu del 2021. Per Pep Martí.

 11:09 
Propostes veïnals

Veïns per Rubí ha presentat una sèrie de propostes al govern municipal i a la resta de formacions polítiques del consistori perquè siguin "estudiades i valorades" per a ser incloses en el Pacte per a la recuperació social i econòmica de Rubí.

 11:01 
Acaba el dispositiu especial del Tanatori de Collserola

Finalitza el dispositu del Tanatori de Collserola que ha albergat més de 3.200 morts amb coronavirus. Després de 53 dies la funerària ha decidit desactivar el dipòsit refrigerat de 5.000 metres quadrats.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació