Dijous, 25 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:53 
Salut farà estudis d'immunitat amb més d'un milió de tests serològics. S'hi inclouran els 170.000 professionals sanitaris.

 10:48 
ERC manté el «no» a l'estat d'alarma després de la tercera reunió amb el PSOE. Els republicans, que seguiran negociant amb Sánchez la fi del comandament únic, detecten avenços en la petició que els ajuntaments puguin fer ús del superàvit però no en la reclamació d'un permís retribuït per a la conciliació. Informa Sara González.

 10:43 
Ábalos espera aconseguir els suports per prorrogar un mes l'estat d'alarma

El ministre de Transports i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha confiat a obtenir dimecres prou suports per aprovar la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes. "Estem convençuts que al final tindrem aquest suport. És de sentit comú i és de necessitat", ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a 'TVE', sobre les negociacions amb grups com ERC o Cs. Ábalos ha argumentat que l'última pròrroga de l'estat d'alarma "hauria de suscitar màxim consens" entre els grups polítics i ha defensat que és la fórmula legal adequada per seguir restringint la mobilitat. A banda, el ministre de Transports ha criticat l'actitud el govern de Madrid, liderat per Isabel Díaz Ayuso, i l'ha acusat de "polititzar" la crisi sanitària.

 10:42 
080 Barcelona Fashion digital

La propera edició de 080 Barcelona Fashion, que s’havia de celebrar a inicis d’estiu, es farà finalment del 14 al 17 de setembre i serà en format digital.

 10:28 
Senyalització especial

L'Ajuntament de Terrassa senyalitza carrers per recordar el distanciament recomanat entre persones. Es tracta de l'estampació a l'asfalt de diferents missatges en vermell, que aquesta setmana ja es trobaran a tots els barris de la ciutat.

 10:20 
Obertura de bars

Els bars amb terrassa del Bages opten per la reobertura el primer dia de fase 1. A partir d'aquest dilluns poden ocupar el 50% de les terrasses amb un màxim de 10 persones per taula. 

 10:14 
Terrasses plenes

El sector de l'hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s'hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada. Tot i això, reclamen ajudes per evitar la pèrdua de teixit empresarial.

 09:57 
El govern espanyol aprovarà la renda mínima l'última setmana de maig. L'executiu assegura que es començarà a cobrar amb rapidesa.

 09:45 
El País Valencià no registra ni un sol mort a les residències en 24 hores. Les províncies de Castelló i València tampoc tenen cap víctima pel coronavirus des de l’última actualització.

 09:38 
Els psicòlegs detecten més violència masclista, crisis de parella i quadres d'estrès pel confinament. Els experts demanen "equilibrar expectatives" durant la fase 1 i no desconfinar-se "com si no passés res".

 09:29 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha avisat que la regulació de l'ús de la mascareta al carrer pot provocar una "certa confusió" si hi ha "més excepcions que regles". 

 09:18 
Estudi de seroprevalença

Els estudis provisionals fixen que més del 90% dels professionals contagiats de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell desenvolupen anticossos. Són resultats temporals de l'estudi de seroprevalença engegat el 4 de maig amb participació de personal sanitari i la població de referència de l'hospital.

 08:52 
El coronavirus, controlat a l'Ebre

Cap nova infecció per coronavirus en les darreres 24 hores a l'Ebre. En l'últim dia s'han registrat 59 casos sospitosos.

 08:08 
Gran part de Catalunya han entrat avui en fases noves de desconfinament. Així, les regions sanitàries de la Catalunya Central, Girona i Lleida i les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf passen a la fase 1. Barcelona i l'àrea metropolitana es queda a una fase 0 flebilitzada, anomenada ja fase 0,5.


 07:44 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Grans fabricants xinesos van enredar Sanitat i les comunitats autònomes amb burdes falsificacions», diu «El Mundo».

 07:15 
El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:59 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Salut registra 43 morts en les últimes 24 hores.


 22:58 
ÚLTIMA HORA Els nous positius per coronavirus a Catalunya es redueixen a la meitat: 102 en les últimes 24 hores. En total ja són 63.441 els casos confirmats per Salut.

 21:16 

Què podré fer (i què no) en la fase 0,5 del desconfinament a partir de demà?. A Barcelona i a les regions metropolitanes, el comerç funcionarà sense cita prèvia i els museus i biblioteques recuperaran l'activitat, però les terrasses continuaran tancades i no es podran visitar familiars. Per Oriol March


 21:12 
GENT GRAN S.A | L'hora de pensar més en els avis. L'impacte del coronavirus a les residències obliga a actualitzar el model assistencial mentre resta pendent adaptar el sistema de salut a l'envelliment de la població i l'atenció creixent de pacients crònics. Per Joan Serra Carné.

 20:29 

Tres anys de presó per no portar mascareta al Qatar. Amb aquesta mesura, el règim de la família Al Thani pretén contenir la propagació de la pandèmia.

 20:27 
Quim Masferrer, Albano Dante Fachín i Tortell Poltrona encapçalen un manifest pel reconeixement del Baix Montseny. Entre els signants també s'hi compten un total de 13 alcaldes.

 18:07 
Mémora tanca el dipòsit excepcional de Barcelona 

Mémora ha tancat aquest diumenge el dipòsit funerari excepcional de Barcelona al tanatori de Collserola, 53 dies després d'haver-la habilitat a causa de l'alta mortalitat provocada pel coronavirus i d'haver acollit a més de 3.200 víctimes de la pandèmia. 

 17:54 
Catalunya registra 97.201 ERTO que afecten més de 715.000 treballadors

Catalunya ha registrat en les darreres 24 hores 71 nous ERTO que afecten 877 treballadors més, segons ha informat aquest diumenge el Departament de Treball, Afers Socials i Família. Així, des de l'inici de la crisi sanitària per la covid-19, la Generalitat ha rebut 97.201 expedients que afecten 715.772 persones. Del total, els ERTO per força major representen el 93,6% del total i afecten el 84,9% dels treballadors.

 17:52 

EL MÓN DESPRÉS DEL CORONAVIRUS|Santiago Alba: «El que veurem després del confinament semblarà familiar, però serà un planeta desconegut». El filòsof analitza el futur després de la pandèmia i adverteix contra la dependència de les noves tecnologies: "Podem teletreballar, però no podem telecurar". Per Pep Martí.


 17:12 
 LA POCMODERNA SURT DE MARE | Tot allò que enyorarem (amb infants). «Enyorarem pensar que demà s’assemblarà molt a avui, i que hem aconseguit fer que l’avui i el demà, siguin bonics, tot i les circumstàncies». Per Elisenda Soriguera.
 

 17:09 
Brasil,  país més afectat al món pel coronavirus

Brasil ha superat aquest dissabte Espanya i Itàlia en la xifra de contagis per coronavirus i s'ha situat com el quart país del món més afectat per la pandèmia, amb 233.142 positius. 

 17:07 
Uns 200 temporers dormen als carrer de Lleida, segons la plataforma Fruita amb Justícia Social

Una desena de membres de l'entitat s'han concentrat aquest migdia a la plaça de la Paeria per denunciar la situació, i la Guàrdia Urbana els ha identificat en acabar l'acte.

 16:50 
Manolo «el del bombo» podria perdre el bombo per culpa del coronavirus. El mític aficionat de la selecció espanyola assegura que haurà de vendre l'instrument per "poder menjar"

 15:54 
Sanitat regularà l'obligatorietat de les mascaretes als espais públics. El ministre Salvador Illa ha anunciat que ja s'està treballant la redacció d'una ordre per "reforçar-ne" l'obligatorietat. 

 15:09 
Illa, sobre quan es publicaran els informes en base cada comunitat pot canviar de fase: "Quan totes les comunitats autònomes estiguin en fase 1 farem públics els informes relatius a la fase 1". Actualment encara no són de domini públic, segons el ministres, per "evitar" la competència entre territoris.

 15:00 
Els municipis de fins a 10.000 habitants deixaran de tenir franges horàries. Fins ara només els nuclis de menys de 5.000 habitants no tenien topalls per sortir a passejar o fer esport

 15:00 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, anuncia que el govern espanyol està treballant en la creació d'una ordre per reforçar l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes. 

 14:36 
Simón: «Estem molt a prop d'acabar amb la transmissió social del virus». El coordinador de Sanitat avala l'eliminació de les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants.

 13:32 
El que no se li pot negar a Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, és que ha aconseguit ser sempre al mig de la contesa política. Això, que seria negatiu en un altre moment, no és segur que sigui vist així per un potent sector d'opinió que ha fet de la nova lideressa madrilenya la seva heroïna ideològica; informa Pep Martí.

 12:56 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat aquest diumenge al matí a Pedro Sánchez, en el marc de la conferència de presidents, que "fins que no tinguem totes les competències, ens oposarem a la pròrroga de l’estat d’alarma". El govern espanyol pretén allargar-lo un mes més relaxant el comandament únic que fins ara ha exercit.


 12:24 
Educació proposa grups de fins a 13 i 15 alumnes per al curs vinent. El Departament presentarà el pla de desconfinament la setmana vinent, que haurà de ser validat pel Govern i pel Procicat.

 12:24 
Manuel Valls ha sortir al pas de les acusacions d'haver passat el confinament a Menorca amb un "parin les mentides i acabin amb l'odi".

 12:19 
El CDR de l’Alt Ter, format per CDR de municipis  d’Osona, Ripollès i Lluçanès, va protagonitzar una protesta a la plaça Major de Vic, aquest dissabte a les 12 del migdia, contra les retallades de salut i en defensa de la sanitat pública.

 11:42 
VÍDEO L'ANC s'adapta al context marcat per la pandèmia del coronavirus i planteja que la Diada d'enguany estigui marcada per la participació "del màxim de gent" però també per "garantir la seguretat sanitària".  Això és concreta en que l'entitat, segons ha fet públic, valora "una Diada descentralizada així com les opcions presencials i virtuals, que poden ser complementàries".

 11:32 
L'agró blanc i el bernat pescaire podrien criar per primer cop als aiguamolls de l'Alt Empordà; fins ara, només ho havia fet a l'Ebre. Una bona primavera i la tranquil·litat del confinament són els dos motius pels quals aquestes espècies haurien començat a fer els seus nius en aquest indret, segons explica el director del Parc Natural, Sergio Romero. 

 11:12 
ÚLTIMA HORA La xifra de morts a Espanya baixa per primer cop del centenar (87) en 24 hores.

 10:55 
Creix l'interès de les esglésies pels datàfons amb forma de faristols i guardioles per recaptar donatius amb targeta. 

 10:30 
Quim Torra descarta convocar eleccions: «Si no ho vam fer per aprovar pressupostos, tampoc ho farem enmig de l'emergència». El president d'ERC, Oriol Junqueras, demana «pactar escenaris i calendaris» 

 10:26 
Acaba de començar la videoconferència del president del govern, Pedro Sánchez, amb els presidents de les comunitats autònomes. Els demanarà que es pugui allargar l'estat d'alarma. Torra insistirà en poder gestionar el desonfinament.

 10:05 
El govern espanyol ha publicat aquest dissabte al vespre en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la nova ordre que regula les restriccions de l'estat d'alarma a partir del proper dilluns. Com a novetat, en la fase 2 –en la qual s'hi inclouran Formentera i tres de les illes Canàries- es flexibilitza l'horari per fer esport, que serà lliure a excepció de les franges reservades a la gent gran. També es permetran els casaments per a un màxim de 100 persones a l'aire lliure i 50 en interior, i els enterraments s'amplien a 25 assistents.

 09:19 
No se sap encara si les escoles bressol podran obrir quan avanci el desconfinament o bé s'hauran d'esperar al setembre. Com en tants altres àmbits durant la crisi sanitària, la incertesa és total, especialment per com serà el retorn a les aules dels més petits després del coronvirus; per Bernat Surroca.

 09:07 
La gran banca ha concedit almenys 26.000 milions en crèdits al marge de les línies avalades per l'ICO a l'Estat

La gran banca espanyola ha concedit crèdits al marge de les línies avalades per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) a empreses i autònoms per un import d'almenys 26.000 milions d'euros. Són dades que es desprenen de la presentació de resultats del primer trimestre d'algunes entitats i de consultes realitzades per l'ACN als diferents bancs.

Segons les xifres recopilades, CaixaBank lidera la concessió de crèdits fora de les línies ICO a l'Estat, amb operacions que sumen un total de 14.000 MEUR, aproximadament. Malgrat tot, altres entitats com el Santander o el BBVA també han llençat grans línies de finançament -de fins a 20.000 MEUR i 25.000 MEUR cada una d'elles- amb l'objectiu de mitigar l'impacte econòmic provocat per la crisi del coronavirus.

 08:35 
Avui es compleixen 175 anys del naixement del poeta Jacint Verdaguer. Al seu poble, a Folgueroles, no ho podran celebrar com sempre a causa del coronavirus. El recorda Carles Fiter.

 08:09 
Calma a les Terres de l'Ebre

Un nou cas confirmat i 15 casos sospitosos per coronavirus en les darreres 24 hores a l'Ebre.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació