Dijous, 25 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 07:55 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Asseguts a taula ens va comentar que gestionava els diners del rei a Suïssa», diu «El Mundo».

 23:32 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Salut registra 34 morts en les últimes 24 hores.

 23:30 
ÚLTIMA HORA Les noves altes a Catalunya gairebé igualen els nous positius en les últimes 24 hores. 218 persones han superat la malaltia mentre que s'han detectat 225 casos nous.

 21:52 
Flexbilització de les restriccions a les fases 0,1 i 2

El BOE publica l'ordre del Ministeri de Sanitat que flexibilitza determinades restriccions d'àmbit estatal en l'aplicació de la fase 2. L'ordre també inclou noves mesures de flexibilització a les fases 0 i 1.

 21:21 
🗣ENTREVISTA Josep Quitet (Creu Roja): «El problema el tindrem ara a l'UCI social». El president de l'entitat humanitària explica que atenen necessitats bàsiques de 159.000 persones i que alguns fins ara no havien precisat d'ajut. Per Sara González.

 20:55 
VÍDEO Relleu emotiu d'alcalde

Pere Carrera, escollit nou alcalde de Campelles (el Ripollès) en un ple telemàtic breu però emotiu, on s'ha recordat la figura de l'anterior alcalde Joan Dordas, mort recentment.

 20:18 

💬 «Carta oberta al president Torra»

👉🏻 «Com vol que no siguin les treballadores qui paguin la crisi, si vostès no han aprovat una reforma profunda dels impostos directes?»

✍🏻 L'exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant emplaça el president, en un article a NacióDigital, a reflexionar sobre la gestió de la crisi del coronavirus i la composició dels pressupostos  del Govern.

 20:17 
Catalunya registra 97.130 ERTO

Afecten gairebé 715.000 treballadors des de l'inici de la crisi sanitària. El balanç d'expedients continua pujant amb increments de 69 empreses i 669 persones afectades en les darreres hores.

 19:46 
L'informe de Sanitat per deixar Madrid a la fase 0 destaca que l'atenció primària no estava preparada

El Ministeri de Sanitat ha deixat Madrid a la fase 0 de la desescalada després de considerar que la seva capacitat per fer proves PCR estava "al límit" i que l'atenció primària no estava preparada per entrar en una nova etapa de desconfinament. Així ho detalla l'informe de la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Aparicio, al qual ha tingut accés Europa Press.

 19:40 
GRÀFIC L'Hospital Sant Bernabé de Berga redueix fins a quatre el nombre de positius per coronavirus 

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha pogut donar dues altes a pacients amb coronavirus en les darreres 24 hores i ja només són quatre els pacients amb PCR positiva que romanen al centre. Hi ha 15 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, però la majoria ja han donat negatiu al test i ara s'estan recuperant dels efectes del virus. Des de fa cinc dies que no hi ha hagut cap nova defunció. El total de decessos des de l'inici de la pandèmia ha estat de 41. 

 18:51 
El País Valencià demanarà la setmana que ve passar a la fase 2. La consellera de Sanitat demana "coresponsabilitat" i que no "s'abaixi la guàrdia" per poder fer aquest pas.

 18:27 
El Consell per la República activa una mesura de suport al sector cultural. L'exconseller Lluís Puig proposa una iniciativa perquè artistes puguin portar a terme una activitat i alhora recaptar fons.

 18:22 
EL MÓN DESPRÉS DEL CORONAVIRUS | Entre la llibertat i la seguretat: com ens relacionarem després de la Covid-19?

La filòsofa Laura Llevadot i el sociòleg Toni Mollà analitzen el nou escenari de vincles socials que sorgirà del confinament i la desescalada. Un reportatge de Pep Martí.

 17:48 
L'Arquebisbat de Barcelona decreta el retorn de les misses públiques a partir de dilluns. S'hauran de mantenir les distàncies i les normes higièniques adequades a cada fase, celebració i espai.

 17:19 
TORNAR A LES AULES Alumnes de la UOC es queixen de tracte «injust» en l'avaluació de l'últim semestre.

La universitat defensa que s'han activat els mecanismes per atendre els estudiants amb dificultats per acabar el curs i recorda que 2.300 alumnes han demanat mesures de flexibilització. Informa Lluís Girona.

 17:17 
TORNAR A LES AULESHem de treballar i no hi ha escola: què en fem dels nens?

La desescalada força els progenitors a una conciliació impossible que passa per reduir ingressos, pactar canvis en els horaris o treballar fora d’hores. Ho explica Clara Virgili.

 16:55 
El govern espanyol amplia quinze dies més la caducitat de les ITV. El nou termini se suma a la pròrroga de trenta dies naturals establerta en una ordre anterior.

 14:51 
Torra encarrega un pla de desconfinament per a escoles i activitats de menors. El Govern preveu que la setmana que ve ja estigui enllestit i es pugui presentar.

 14:28 
Crítiques a Sant Fruitós del Bages per enviar treballadors amb Covid-19 a repartir roses

L'oposició de Sant Fruitós acusa l'alcalde d'enviar treballadors amb la Covid‑19 a repartir roses a les cases. ERC, Junts i PSC denuncien que el govern va reunir els treballadors municipals en un magatzem sense tenir els resultats de les proves que posteriorment van confirmar els positius de diversos treballadors municipals. 

 14:12 
Sánchez explica que la mesa de diàleg amb Catalunya es vol abordar, però ho desvincula del debat de la pròrroga de l'estat d'alarma amb ERC.

 14:10 
El Govern proposarà que el Pirineu, Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona entrin a la fase 2 el 25 de maig. La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que l'evolució en aquestes tres regions és bona. Informa Àlvar Llobet

 14:10 
Sánchez planteja una última pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes per guiar el desconfinament. El president espanyol demana el suport de les forces polítiques, insisteix que el pla de la Moncloa "ha funcionat" i pretén que Sanitat continuï centralitzant competències. Ho explica Joan Serra Carné.

 13:54 
Sánchez defensa que cal "reactivar l'activitat econòmica aviat", però sense posar en risc la salut. En aquest sentit, remarca que si es dona prioritat al negoci per sobre la salut, "es malmetria salut i negoci".

 13:53 
El Govern proposa que es pugui fer esport més enllà dels termes municipals que estiguin en fase 1. L'executiu català encarrega un pla de desconfinament de les escoles i esplais per fixar un full de ruta. Informa Àlvar Llobet.

 13:36 
Sánchez demanarà "l'última pròrroga de l'estat d'alarma". "En lloc de 15 dies, serà un mes", remarca el president del govern espanyol.

 13:34 
Pedro Sánchez remarca que el coronavirus ha afectat de forma molt diferent en el territori, però que l'estat d'alarma "ha funcionat a totes les zones".

 13:31 
El Govern proposa que es pugui fer esport més enllà dels termes municipals que estiguin en fase 1.

 13:28 
Budó explica que el president Quim Torra ha encarregat una proposta de desconfinament al PROCICAT per a escoles, esplais, colònies i els casals d'estiu.

 13:25 
Budó remarca que és "inacceptable" que encara hi hagi treballadors que no han cobrat els ERTO i demana més mitjans a l'estat espanyol "per atendre les reclamacions".

 13:25 
Meritxell Budó lamenta que la proposta del govern català de desescalada no hagi estat acceptada, com és el cas del Baix Montseny. També demana el retorn de les competències per afrontar la crisi del coronavirus.

 13:15 
La Moncloa defensa el pla aplicat a Barcelona i Madrid perquè són "nexes importants" de comunicació. Fernando Simón demana cautela davant la convocatòria de manifestacions tenint en compte que les reunions de grups encara es consideren un "risc". Informa Joan Serra.

 13:15 
Els cinc municipis del Baix Montseny que passaran a la fase 1

Cinc municipis del Baix Montseny sí que passaran a la fase 1 de desescalada aquest dilluns. Es tracta d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, ja que pertanyen a la Regió Sanitària de Girona. Informa Jordi Purtí

 12:38 
Simón demana cautela a l'hora de participar en manifestacions, ja que hi ha punts del territori que han d'anar amb compte per risc que hi hagi un rebrot.

 12:32 
Simón, sobre les convocatòries electorals de Galícia i Euskadi: "Si se celebren, s'haurà d'establir unes mesures de seguretat".

 12:32 
Simón reitera que Madrid i Barcelona han de tenir un tractament especial perquè són nexes importants de comunicació. "Madrid ha tingut una incidència molt alta i un nivell d'hospitalització molt superior a la resta d'Espanya", explica el doctor, remarcant que actualment ha millorat i ha baixat la pressió assistencial.

 12:24 
Simón explica que la xifra de 102 morts és la més baixa des de fa setmanes i remarca que només hi ha hagut 10 ingressos a la UCI en les darreres hores.

 12:20 
El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, explica que s'està estabilitzant la fase descendent: 539 nous casos. "S'haurà de veure com evoluciona i sobretot en comunitats autònomes on els increments són més alts", diu Simón, remarcant que no s'ha detectat cap rebrot.

 11:58 
ÚLTIMA HORA Torna a caure la xifra de morts a Espanya per coronavirus: 102 en 24 hores. En l'últim dia s'han registrat 539 nous positius que eleven el total a més de 230.000 persones.

 11:53 
Si estic en fase 1 puc passejar o fer esport en qualsevol moment del dia? Durant el primer pas de la desescalada no es podran fer activitats esportives en equip i s'hauran de continuar seguint les franges horàries. Informa Àlvar Llobet.

 11:53 
Catalunya ha fet 342.933 proves PCR des de l'inici de la pandèmia

El Ministeri de Sanitat ha fet balanç aquest dissabte del global de proves PCR fetes des de l'inici de la pandèmia. Segons les dades facilitades, Catalunya n'ha executat 342.933. A tot l'Estat s'han practicat 1.919.411 tests diagnòstics.

 11:39 
Cinc aeroports i vuit ports, únics punts d'entrada a l'Estat

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) recull que els aeroports del Prat, a Barcelona, el de Barajas, a Madrid, i els de Palma, Màlaga i Gran Canària són els únics punts d'entrada a l'Estat en avió. La mesura pretén minimitzar el risc d'importació de casos de coronavirus. A banda d'aquests cinc aeroports, també es permetran entrades procedents de l'estranger, en vaixell, als ports de Barcelona, Bilbao, Las Palmas, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo.

 11:38 
6.000 euros per la PAHC Bages en ple confinament

El concert confinat de Xavi Sarrià en suport a la PAHC per la multa en un desnonament recapta 6.000 euros. Un total de 798 connexions han seguit el concert que ha ofert en línia aquest divendres. S'ha hagut de reformular pel confinament. Per Pere Fontanals

 11:38 
Cancel·lació de creuers a Barcelona i Tarragona pel coronavirus. Des de la declaració de l'estat d'alarma, el port de Barcelona ha cancel·lat 277 mentre que el de Tarragona ha perdut una dotzena d'escales i espera recuperar l'activitat al juliol.

 11:29 
Barcelona obrirà les platges per passejar-hi a partir de dimecres

Serà de sis del matí a vuit del vespre i d'acord amb les franges d'edat. Fins ara només estaven obertes per a la pràctica esportiva però ara es permetrà també el passeig. Per contra, continua prohibit el bany recreatiu i les estades a la platja.

 11:10 
Itàlia posa fi a la limitació de moviments

El govern italià ha decidit que a partir de dilluns tots els ciutadans podran moure's amb llibertat dins d'una mateixa regió. També obriran tots els comerços del país, així com els centres comercials, perruqueries, i bars i restaurants. El coronavirus ha provocat la mort de més de 31.000 italians i s'han comptabilitzat fins a 223.000 contagis.

 10:36 
Els autònoms exigeixen que s'allarguin les ajudes estatals fins que recuperin una facturació mínima. Reclamen una pròrroga com la dels ERTO per assegurar que les prestacions no s'acabin a finals de maig. A dia 8 de maig, havien rebut l'ajuda 203.000 catalans, és a dir el 37% dels treballadors per compte propi del país.

 10:18 
Més Trump que Rajoy: la dreta espanyola es radicalitza al barri de Salamanca. La influència dels corrents ultres nord-americans sobre el conservadorisme espanyol es concreta en les protestes en una de les zones més benestants de Madrid. Per Pep Martí.

 10:14 
La gestió de l'epidèmia reobre el debat sobre el model de residències. El Govern reconeix la necessitat de fer una "diagnosi compartida" i sindicats, famílies i experts demanen aplicar canvis als geriàtrics. Informa Andreu Merino.


 10:13 
PORTADES «Barcelona, Madrid i Castella continuen en fase 0 però amb menys restriccions », a «El País».

 09:20 
Neix el primer casal online com alternativa als tradicionals pel risc de contagi del coronavirus.

La iniciativa es va crear arran dels dubtes dels pares a inscriure els seus fills i per les restriccions imposades.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació