Dijous, 25 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:43 
Trilla veu "molt prudent" proposar la fase 0,5 a Barcelona

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, veu "molt prudent" la proposta de que Barcelona i la seva àrea metropolitana passin a la fase 0,5. Tot i això, ha afirmat que cal estar "molt atents" a l'augment de contagis de les últimes hores. En declaracions a Catalunya Ràdio, el cap apunta que cal apostar per una mateixa decisió sobre l'obertura d'escoles.

 08:06 
PORTADES «Les autonomies rebutgen obrir les escoles de 0 a 6 anys», a «La Vanguardia»


 23:26 
ÚLTIMA HORA - Nou balanç de Salut

Catalunya registra la xifra de morts més baixa dels últims dos mesos: 37 en les últimes 24 hores. Salut comptabilitza un notori increment de casos nous diaris, amb 938 positius més i un total de 189.666 casos possibles d’infecció.

 22:30 
JxCat demana a Colau que deixi "les obsessions anticotxe" i faci costat al Govern en defensa de la planta de Nissan.

 22:17 
GENT GRAN S.A #6 | El Govern gasta 158 milions en els seus geriàtrics i 614 milions en pagar places d'altres

Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb més pes del sector privat en el sector de les residències, amb només un 17,9% de places públiques. Una informació de Roger Tugas.

 22:14 
Malalts amb símptomes de coronavirus i en aïllament s’organitzen per reclamar tests. Ja han contactat un centenar de persones però no descarten que augmenti la xifra d'afectats.

 21:02 
El País Valencià i Madrid tornen a demanar passar a fase 1

Després de les reunions bilaterals amb les comunitats autònomes, el Ministeri de Sanitat ha comunicat les peticions rebudes per passar de fase en el pla de desconfinament, que ara estudiarà. A banda del cas de Catalunya -que demana que Girona, Lleida i la Catalunya Central passin a fase 1-, el govern balear ha sol·licitat que Formentera salti a la fase 2, una sol·licitud també tramitada per l'executiu canari en relació a les illes de la Gomera, la Graciosa i el Hierro. Tant la Generalitat Valenciana com la Comunitat de Madrid han tornat a exigir passar a fase 1. El mateix que ha reclamat Castella-la Manxa per a Toledo, Albacete i Ciudad Real.

 20:54 
El govern espanyol ja s'ha reunit amb el Departament de Salut per abordar la desescalada de Lleida, Girona i Catalunya Central

El govern espanyol s'ha reunit aquest vespre amb diverses comunitats autònomes per abordar la desescalada de noves regions de cara a dilluns vinent. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del centre d'alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón, han discutit amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el possible canvi de fase de les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central. Està previst que demà el Ministeri de Sanitat anunciï quines zones avancen en el desconfinament.

 20:38 
Educació ja ha rebut 63.100 sol·licituds de preinscripció escolar telemàtica

El Departament d'Educació ja ha rebut 63.100 sol·licituds de preinscripció escolar per la via telemàtica. Els tràmits es poden fer des d'ahir al matí i fins al dia 22 de maig.

 20:16 
La igualtat a les empreses registrava abans de la Covid-19 la millor xifra de dones directores de la dècada. 

Els investigadors recorden que les crisis sempre perjudiquen les dones però demanen fer del coronavirus una oportunitat.

 20:16 
La igualtat a les empreses registrava abans de la Covid-19 la millor xifra de dones directores de la dècada. 

Els investigadors recorden que les crisis sempre perjudiquen les dones però demanen fer del coronavirus una oportunitat.

 20:15 
Els hospitals de Manresa donen 7 noves altes de coronavirus i n'acumulen 23 en dos dies. Aquest dimecres hi ha 73 persones ingressades amb la malaltia i en les últimes 24 hores ha mort un nou pacient. 

 20:03 
El baix índex de població immune activa l'alerta pel risc de rebrot.

Els epidemiòlegs i immunòlegs demanen extremar la prudència amb el desconfinament i evitar el relaxament encara que arribi l'estiu. Per Andreu Merino i Sara González. 

 19:43 
El Govern nomena a 329 docents substituts durant el confinament.

Educació ha assenyalat que va limitar el reingrés de persones amb llicència o excedència per mantenir llocs de treball als substituts després del tancament de les aules, i a partir d'abril va decidir cobrir les demandes dels centres, en confirmar-se una continuïtat llarga del confinament.

 19:39 
«Memòries d’una pandèmia»

Museus catalans recullen materials per preservar el pas del coronavirus. El projecte vol testimoniar la crisi de la Covid-19 a través de documents, fotos, vídeos o objectes. 
 

 19:37 
La Generalitat ha proposat al govern espanyol que autoritzi la reobertura de les instal·lacions del CAR de Sant Cugat per aquest mateix dilluns. 

 19:36 
10 coses que potser no sabies de Díaz Ayuso.

La controvertida presidenta de la Comunitat de Madrid, amb estudis de comunicació que la van portar a ser becària de FAES, encadena polèmiques en la gestió de la crisi sanitària. 


 

 19:34 
Músics catalans demanen als ajuntaments que mantinguin els pressupostos destinats a cultura i festes. Asseguren que amb la suspensió d'actes pel coronavirus el sector es troba davant una crisi històrica. 

 17:45 
Què podré fer (i què no) a Barcelona en la fase 0,5 del desconfinament? Si l'Estat accepta la proposta, el comerç podria funcionar sense cita prèvia i els museus i biblioteques recuperarien l'activitat, però les terrasses continuarien tancades i no es podria visitar familiars.

 17:41 
Illa apunta que la quarantena dels viatgers és una mesura temporal. El ministre de Sanitat explica que seria incoherent deixar entrar persones d'altres països si no es pot canviar de província.

 17:33 
La UE investiga Espanya per una possible vulneració de drets en el reemborsament de bitllets d'avió. La CE detecta fins a tretze governs a la UE que estarien facilitant a les aerolínies l'ús dels vals i així no retornar els diners que els hi pertoca als clients segons la legislació europea.

 17:15 
Aquest serà el model únic de terrasses a la Costa Brava quan passi a la fase 1. Una desena d'ajuntaments empordanesos prenen com a referència la proposta feta per més de 400 empresaris i garantir així totes les mesures de seguretat en la reobertura.

 16:58 
VÍDEO Responsabilitat col·lectiva

L'alcalde de Sant Celoni apel·la a la responsabilitat col·lectiva en cas que el Baix Montseny passi a fase 1. Raül Garcia també destaca que es reconegui de manera oficial una «realitat territorial».

 16:49 
La Moncloa prioritza refer l'aliança amb ERC. Els equips negociadors del PSOE i dels republicans que van acordar la investidura s'han reunit dues vegades per explorar una entesa per a la pròrroga de l'estat d'alarma. Informa Sara González.

 16:38 
Paga-li, Joan en confinament

El Paga-li, Joan es reinventa per mantenir l'esperit de la Festa Major de Sant Cugat enfront del coronavirus. La comissió organitzadora fa una crida a tots als santcugatencs a participar de la dansa típica local del vano i el ram des del confinament. Aquest matí, també s'ha anunciat que la  40a edició del tradicional concurs d'arrossos també continuarà endavant però, des de casa i en format audiovisual.

 16:32 
ENTREVISTA

«Les ajudes que venen de la caritat no creen comunitat perquè no es fan des de l'horitzontalitat». Conversem amb un dels impulsors de la Xarxa de Suport Mutu del Moianès. Per Aina Font Torra.

 16:26 
Nissan tancarà la planta de la Zona Franca. La decisió afectaria 3.000 llocs de feina de la fàbrica i uns 20.000 de manera indirecta a tota la zona de Barcelona.

 15:37 
Berga ja acull tots els malalts de la Covid-19 en una sola planta

L'Hospital Sant Bernabé de Berga ja concentra els pacients de Covid-19 en una sola planta. Dilluns reobrirà algunes consultes externes i ha començat a fer intervencions quirúrgiques ambulatòries. Informa Pilar Màrquez.

 15:19 
Prestacions per cessament d'activitat a autònoms catalans

La Seguretat Social ha concedit la prestació extraordinària per cessament d'activitat a 203.918 autònoms catalans, amb una taxa de cobertura –que indica els beneficiaris a la primera setmana maig sobre la mitjana d'afiliats al febrer, abans de l'impacte de la pandèmia- del 37,22%. Al conjunt de l'Estat, s'han reconegut 1,3 milions de prestacions extraordinàries, que segons el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social, representa el 92% dels 1,42 milions que van demanar l'ajuda fins el 12 de maig. Del total, només s'ha denegat el 3,1% i el 4,6% es troba en tràmit. Els sectors amb més beneficiaris són el comerç, seguit de l'hostaleria i la construcció, mentre que les comunitats amb més receptors són Andalusia, Catalunya i Madrid.

 15:16 
Queixes al Ripollès

El Síndic de Greuges recomana que es restableixi el servei de tren entre Ripoll i Puigcerdà després de rebre una quarantena de queixes.

 14:54 
Colau alerta d'un «risc de col·lapse» dels serveis socials a Barcelona. Les xarxes veïnals ja van denunciar que l'Ajuntament no estava atenent totes les necessitats de famílies vulnerables. Per Andreu Merino i Oriol March.

 14:41 
VÍDEO I FOTOS

El record dels sanitaris del CAP Ca n'Oriac de Sabadell cap als companys morts fent front a la pandèmia. Han participat de la iniciativa per guardar dos minuts de silenci en record del personal sanitari. 

 14:37 
El Govern planteja a l'Estat que la mascareta sigui obligatòria al carrer. La Generalitat espera que l'executiu espanyol aprovi la mesura, que per ara només és indispensable al transport públic. Ho expliquen Andreu Merino i Oriol March.

 14:30 
Colau avisa de "risc de col·lapse" als serveis socials

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat ajuda a la Generalitat per evitar una saturació dels serveis socials municipals, que segons ha assegurat estan "en risc de col·lapse". Les xarxes veïnals ja van denunciar la situació i fins ara l'Ajuntament havia defensat la seva gestió.

 

 14:26 
Colau confia que es puguin obrir terrasses i fer visites familiars el 25 de maig. Generalitat i Ajuntament demanaran al govern espanyol flexibilitzar la fase zero a la capital i l'àrea metropolitana a partir de dilluns. Per Andreu Merino i Oriol March.

 14:19 
Iglesias avança que l'ingrés mínim vital s'aprovarà «en els pròxims dies». La previsió és que es posi en marxa al juny i que la prestació sigui d'entre 460 i 1.000 euros.

 14:05 
Govern i Ajuntament proposen flexibilitzar el confinament de Barcelona sense moure's de fase 0. La Generalitat i el consistori aposten perquè es puguin reobrir botigues sense cita prèvia i també permetre activitats de culte a un terç de la seva capacitat. Ho expliquen Andreu Merino i Oriol March.

 14:01 
Densitat i desigualtat, claus en el desconfinament metropolità

Vergés assenyala l'alta densitat de població i la desigualtat com a elements clau per planificar el desconfinament de les regions sanitàries metropolitanes. 

 13:58 
VÍDEO Cau una banda a Granollers que gestionava plantacions de marihuana des dels seus mòbils. Hi ha cinc detinguts.

 13:52 
El Govern tindrà a finals de juliol el primer esborrany del pla de reconstrucció econòmica. El vicepresident Pere Aragonès ha liderat aquest dijous la primera trobada del comitè tècnic de la comissió encarregada d'elaborar el pla per superar la crisi derivada de la pandèmia. Informa Oriol March.

 13:56 
Risc moderat o baix a l'àrea metropolitana

La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que les regions metropolitanes i Barcelona ciutat tenen un risc moderat o baix de rebrot. Assegura que la Generalitat vol actuar amb prudència per garantir la "seguretat" de la ciutadania.

 13:49 
Investigació de residències

La residència de Bagà, entre el centenar d'investigades per Fiscalia a tot Catalunya. El ministeri públic ha obert diligències preprocessals en l'àmbit civil per estudiar l'actuació del centre geriàtric, com ha fet en altres casos amb un nombre elevat de decessos.

 13:45 
Educació arriba a les 50.000 sol·licituds de preinscripció telemàtiques

El Departament d'Educació ha comunicat que aquest migdia -a les 13.00 hores- ja s'han presentat 50.000 sol·licituds de preinscripció escolar per via telemàtica. El termini que tenen les famílies per triar escola s'allargarà fins al 22 de maig. El procés de preinscripció tot just es va posar en marxa dimecres al matí.

 13:28 
Caiguda d'ingressats

L'Hospital de Mollet passa de 39 a 10 ingressats pel coronavirus en una setmana. Des de dimecres de la setmana passada hi ha hagut només una defunció i ja s'acumulen 500 altes.

 13:16 
ERC espera una oferta de Sánchez per reconsiderar el vot a l'estat d'alarma. Els republicans mantenen diàleg amb el govern espanyol, però insisteixen que només canviaran el "no" si es retornen les competències. Informa Sara González.

 12:54 
Els Museus de Sant Cugat "obriran finestres virtuals" per commemorar el Dia Internacional dels Museus malgrat la situació de confinament. S'han organitzat tours virtuals en directe amb experts, activitats didàctiques i concursos per celebrar l'efemèride "amb la mateixa intensitat" que en edicions anteriors. Per Alba Domingo.

 13:45 
El Govern propsoarà flexibilitzar la fase zero a l'àrea metropolitana 

La protaveu del Govern, Meritxell Budó, avança que la Generalitat demanarà al govern espanyol "flexibilitzar" la fase zero a l'àrea metropolitana i Barcelona ciutat . Entre altres aspectes, es demanarà poder anar als comerços sense cita prèvia i fer activitats de culte amb aforament limitat.

 12:19 
La gira de Sergio Dalma s'endarrereix un any

Sergio Dalma ajorna el «retorn» a Sabadell a 2021. Posposa un any la gira del 30è aniversari de carrera musical.

 12:17 
Salut proposarà que tres zones de l'àrea de Barcelona passin a la fase 1. El Garraf, Penedès i Baix Montseny podrien sumar-se a la llista per dilluns vinent on ja figuren Girona, la Catalunya Central i Lleida. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 12:15 
Ayuso s'escuda en Torra per defensar-se de la polèmica estada en un hotel. La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que el president va passar la quarentena en dependències de la Generalitat i sosté a ella no se l'ha de tractar "diferent".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació