Divendres, 26 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 16:56 
L'impacte del coronavirus en les empreses

El 68% de les empreses de Sant Cugat han reduït la seva productivitat durant la crisi del coronavirus. Segons un estudi de Sant Cugat Empresarial la facturació ha estat nul·la en el 23% de les companyies.  

 16:47 
Bones notícies a Sant Celoni

Segona setmana consecutiva sense defuncions per Covid-19 a l'Hospital de Sant Celoni. En els darrers set dies s'ha passat de 9 persones ingressades a «només» 1 amb la malaltia.

 16:37 
El teletreball durant el confinament allarga dues hores més la jornada laboral. El context actual, la por a perdre la feina, ampliar horaris com a mostra de compromís amb l'empresa i una cultura de la presencialitat, fa que la desconnexió es torni gairebé impossible. Per Sergi Baixas.

 15:50 
El Ripollès arracona el coronavirus

L'Hospital de Campdevànol no detecta cap positiu de Covid-19 en pacients externs des de fa 15 dies.

 15:46 
La lletra petita de la fase 1 que dilluns estrenen tres regions sanitàries més. Els habitants de la Catalunya Central, Lleida i Girona podran visitar familiars, als enterraments podran assistir un màxim de deu persones en recintes tancats i els bars obriran les terrasses amb la meitat de les taules. Ho explica Sara González.

 15:45 
Hisenda destapa un frau en venda de gasoil modificat a vuit comunitats per evitar controls fiscals. L'organització es dirigia des d'Alacant i la policia ha detingut més d'una quarantena de persones.

 15:22 
Com preparar el cotxe per evitar accidents després del confinament. Molts conductors hauran tingut el vehicle aturat durant mesos quan el tornin a agafar.

 15:27 
La regió metropolitana nord no avança de fase tot i ser de risc baix

El Govern no proposarà que la regió metropolitana nord passi dilluns a la fase 1. Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, el fet que sigui la regió amb més població (1,9 milions d'habitants) i la seva capacitat assistencial compatida amb Barcelona ciutat són claus en la decisió.

 15:12 
La lletra petita de la fase 1 que dilluns estrenen tres regions sanitàries més. Els habitants de les regions sanitàries de la Catalunya Central, Lleida i Girona podran visitar familiars, als enterraments podran assistir un màxim de deu persones en recintes tancats i els bars obriran les terrasses amb la meitat de les taules. Ho explica Sara González.

 15:21 
Vergés: "Som prudents però no restrictius"

Alba Vergés recorda que l'epidèmia està activa i demana defensa la prudència de les propostes de Salut: L'esforç que s'ha fet és tan ingent que correm el risc que la gent pensi que ja s'ha acabat tot".

 15:06 
Ambulatoris a l'espera de proves PCR

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les proves PCR per detectar casos de coronavirus encara no han arribat a tots els CAP que pertoca.

 15:00 
Els quatre criteris per canviar de fase

La consellera de Salut, Alba Vergés, insisteix que els quatre criteris per decidir si una regió sanitària està preparada per canviar de fase són la capacitat assistencial, el risc epidemiològic, la capacitat de diagnòstic i la capacitat de seguiment.
 

 14:45 
Control de la mobilitat a l'àrea metropolitana

La consellera de Salut, Alba Vergés, avança que el Govern vol controlar el "risc" que pot suposar la mobilitat entre els municipis de l'àrea metropolitana, inclosa Barcelona Ciutat. Els únics trajectes permesos són per anar a la feina.

 14:54 
MAPA Així es divideix Catalunya en regions sanitàries. Salut deixa Barcelona i les regions metropolitanes fora de la nova tria per a la fase 1.

 14:37 
La UE defensa mantenir l'aforament màxim dels avions. La Comissió Europa considera "innecessari" deixar buit el seient del mig dels avions.

 14:31 
Vergés defensa que la Catalunya Central passi a la fase 1

La consellera de Salut, Alba Vergés, defensa que la Catalunya central passi a la fase 1 tot i l'alta incidència acumulada des de l'inici de l'epidèmia. Vergés assegura que l'evolució de l'epidèmia a la regió sanitària permet iniciar el desconfinament.

 14:31 
Barcelona i l'àrea metropolitana hauran d'esperar

Vergés ha assegurat que Salut preveu fer una "proposta" per avançar en el desconfinament de Barcelona i l'àrea metropolitana la setmana que ve. La consellera assegura que encara no es plantejarà avançar a la fase 1 però sí fer passes endavant en el desconfinament.

 14:31 
Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre viuen pendents del desconfinament definitiu i la recuperació de la plena mobilitat dels habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona i la resta del país per reprendre de forma efectiva la seva activitat.

 14:26 
Salut proposarà que la Catalunya Central, Girona i Lleida passin a la fase 1

La consellera de Salut, Alba Vergés, anuncia que les regions sanitàries de la Catalunya Central, Girona i Lleida reuneixen les condicions per passar a la fase 1 de desconfinament a partir del 18 de maig.

 14:26 
Barcelona i l'àrea metropolitana hauran d'esperar per passar a la fase 1. La Generalitat proposa que la Catalunya Central, Lleida i Girona sí que accedeixin a la nova etapa del desconfinament. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:19 
​Obren els primers hotels del Pallars amb treballadors com a principals clients. Les anul·lacions encara superen la demanda d'habitacions a aquests establiments on el públic majoritari són els turistes.

 14:04 
El president del TSJC preveu un «quasi col·lapse» dels jutjats per culpa del coronavirus. Jesús María Barrientos defensa el bon funcionament que han tingut els serveis mínims durant aquests dos mesos d'estat d'alarma.

 13:39 
Una Festa Major diferent

La Festa Major de Sabadell se celebrarà, però amb un format diferent. L'alcaldessa, Marta Farrés, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, fan algunes pinzellades de com s'està treballant per adaptar-la als paràmetres sanitaris.

 13:30 
Els Amics de les Arts, Mag Lari, Manu Guix i Juliana Canet llegiran contes infantils en línia. Diversos rostres coneguts llegiran els contes guanyadors dels Premis Pilarín Bayés de l'obra Social Sant Joan de Déu.

 13:26 
Problemes en les primeres hores de preinscripció telemàtica. Juanjo Falcó, director general d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, demana "tranquil·litat" a les famílies i recorda que hi ha de termini fins al 22 de maig. Informa Bernat Surroca.

 13:16 
Cancel·lat l'Escaldarium

L'Escaldarium de Caldes de Montbui, suspès pel coronavirus. Els diners que s'estalviïn per no poder celebrar la Festa del Foc i l'Aigua aniran destinats a les mesures d’acció social i de reactivació de l’economia local.

 13:12 
Cuida't i cuida el medi ambient. El desconfinament està convertint espais naturals a tocar de les ciutats en abocadors improvisats de guants i mascaretes. Per Albert Alemany.

 13:04 
Sistema per evitar aglomeracions

El Punt Verd d'Ullastrell reobre amb un curiós mètode per evitar aglomeracions: els usuaris podran utilitzar les instal·lacions per franges horàries i segons visquin en cases, pisos o urbanitzacions. 

 13:00 
JxCat votarà a favor de la comissió d'investigació sobre les residències. Eduard Pujol, portaveu parlamentari de la formació, assegura que "no tot s'ha fet bé" en la crisi sanitària per part de l'executiu. Ho explica Oriol March.

 12:55 
Porta a porta

La recollida de residus porta a porta a les residències del Vallès Occidental es perllonga fins el juliol. Així ho va decidir aquest dimarts el Consorci comarcal de Residus, que va instaurar la mesura el 27 de març i s'aplica en 78 centres de 16 municipis per contenir els contagis de coronavirus contra un dels col·lectius més fràgils.

 12:54 
JxCat tanca la porta a fer eleccions: «La responsabilitat és no convocar-les». Eduard Pujol, portaveu parlamentari de la formació, assegura que el Govern no es pot "distreure" de la resolució de la crisi sanitària. Informa Oriol March.

 12:50 
Sense trànsit als laterals de la Gran Via i la Diagonal per garantir la distància entre vianants. La mesura s'emmarca en la iniciativa municipal que pretén adaptar l'espai públic a 21 kilòmetres de nous carrils bici i 30.000 metres quadrats per a vianants.

 12:47 
Els restauradors pressionen el govern de Colau per aprovar l'ampliació de les terrasses. Barcelona Oberta preveu que més bars i restaurants demanaran tenir terrassa arran de l'acord amb l'Ajuntament.

 12:46 
Entitats de tot Catalunya engeguen la campanya «Confinem els Cotxes. Recuperem la Ciutat» per a reclamar una dràstica reducció de l'ús del vehicle privat, tot donant prioritat als vianants, la bicicleta i el transport públic amb la conversió de la calçada. Informa Xavier Borràs.

 12:21 
El BCN Film Fest es farà al màxim

El BCN Film Fest es farà del 25 de juny al 2 de juliol i omplirà els Verdi "amb el màxim d'aforament fixat per llei". Destaca que serà un dels primers festivals de cinema amb públic a les sales des de l'inici de l'estat d’alarma. Tenia previst celebrar-se a l'abril coincidint amb Sant Jordi, però la declaració de l’estat d’alarma va precipitar l'ajornament del festival del 19 al 26 de juny. El moment actual de desescalada del confinament ha animat als organitzadors a treballar en unes noves dates per al festival per facilitar el màxim l'assistència dels espectadors.

 12:16 
Allotjaments a l'espera de Barcelona

Els allotjaments de turisme rural ebrencs esperen el desconfinament de Barcelona per reprendre l'activitat. El sector creu que el nou escenari derivat de la crisi del coronavirus pot esperonar els establiments de proximitat.

 12:08 
ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 27.000 morts per coronavirus amb 184 víctimes en les últimes 24 hores. Els nous contagis es mantenen estables amb 439 casos detectats per PCR, que suposen un increment del 0,19% respecte el dia anterior. Informa Bernat Surroca.

 11:44 
S'acaben els dubtes a Bellvei

L'Estat posa fi a la polèmica de Bellvei, un poble del Penedès que tenia una meitat dels veïns a la fase 0 i l'altra a la fase 1. Finalment, tot el nucli urbà passarà a ser de la regió sanitària del Camp de Tarragona. 

 11:12 
Amnistia torna a demanar l'alliberament de Sànchez i Cuixart

Amnistia Internacional ha presentat a la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i les defenses dels presos polítics un informe tècnic basat en el dret internacional per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, condemnats a nou anys de presó per un delicte de sedició. En l'informe, l'ONG critica la sentència del Suprem i alerta que la interpretació del delicte de sedició suposa una restricció desproporcionada a la llibertat d'expressió i de reunió.

 11:02 
La Fundació «la Caixa» destina 350.000 euros a projectes de transformació social a través de l'art i la cultura. El programa Art for Change afrontarà les noves necessitats socials sorgides de la crisi sanitària.

 10:58 
Educació impulsa un projecte d'informació virtual per ajudar a triar els ensenyaments postobligatoris

El Departament d'Educació ha impulsat un projecte d'informació i orientació acadèmica virtual per ajudar els alumnes en la tria dels ensenyaments postobligatoris. La iniciativa "Al teu costat en la tria educativa" es posarà en marxa el 18 de maig al web del Departament amb l'objectiu d'ajudar alumnes i famílies a triar les diferents ofertes d'ensenyaments postobligatoris i els itineraris educatius, especialment en el casos de canvi d'etapa. La informació s'obtenia habitualment a través de l'assessorament de professors i orientadors als centres i esdeveniments com el Saló de l'Ensenyament i d'altres fires que enguany no s'han fet pel coronavirus.

 10:43 
Sánchez proposa un estat d'alarma «diferent» per a la transició i reclama unitat al Congrés. El president del govern espanyol admet que la situació ha canviat respecte a l'inici de la crisi i ressalta la importància de la comissió de reconstrucció que comença aquesta setmana. Ho explica Bernat Surroca.

 10:28 
Endesa reobre la xarxa d'atenció presencial a les regions en fase 1. Fins al dilluns 18 s'obriran tots els punts de servei i les oficines comercials del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran.

 10:26 
Albert Rivera torna a l'escena al marge de Ciutadans. L'exlíder del partit taronja donarà la seva opinió de la crisi del coronavirus per "aportar des de la societat civil".

 10:21 
Els socorristes comencen a treballar

Tarragona començarà a oferir el servei de vigilància i socorrisme a la platja aquest dissabte. El consistori i la Creu Roja, l'entitat que té adjudicades les tasques, adaptaran alguns elements a la situació actual. Mentrestant, altres municipis la Costa Daurada continuen amb dubtes sobre com adaptar-se a la nova situació.

 10:17 
Cap mort i cap contagi en un dia a l'Ebre

Les Terres de l'Ebre enllacen dues setmanes seguides sense cap mort per coronavirus. En les darreres 24 hores tampoc s'ha confirmat cap nou positiu. Ho explica Sofia Cabanes.

 10:12 
Bones dades a Terrassa

Els hospitals de Terrassa atenen menys de 100 pacients de coronavirus per primer cop en dos mesos, lluny del pic de 818 del 8 d'abril. En total hi ha 94 persones hospitalitzades, 15 de les quals a les UCI. A la ciutat, les altes ja són 1230 i 290 persones han mort a causa de la pandèmia. Informa Marc Solé.

 09:44 
Carrils bici provisionals

ERC Olot vol carrils bici provisionals com a estratègia de mobilitat després del confinament. La formació republicana presentarà aquesta proposta al pròxim ple municipal amb la voluntat d'iniciar un canvi per a uns hàbits de mobilitat més sostenibles i respectuosos amb el medi. Informa Xavier Borràs.

 09:36 
Forcadell surt de la presó per reprendre el voluntariat i la cura de la mare. L'expresidenta del Parlament ha estat dos mesos sense sortir de Mas d'Enric per la suspensió dels 100.2 per la pandèmia.

 09:22 
Valencians inconscients

Les sancions per incompliment de l'estat d'alarma a València es dupliquen durant el cap de setmana.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació