Divendres, 26 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:03 
Mollet del Vallès supera el miler de denúncies per desobediència 

L'alcalde del municipi, Josep Monràs, ha recordat que només complint les recomanacions de les autoritats sanitàries es podrà vèncer al coronavirus i apel·la a la responsabilitat personal dels veïns.   

 18:01 
Sant Cugat limita l'aforament de vianants als carrers comercials

L’Ajuntament de Sant Cugat es prepara per a la fase 1 del desconfinament i determina el nombre màxim de persones que poden transitar per l'eix de vianants.

 17:34 
Patum al setembre

Berga es dona fins a finals de maig per decidir sobre la Patum de setembre. La regidora admet que són "molt conscients" que és difícil que es puguin fer actes massius després de l'estiu.

 17:29 
El PDECat fa costat a Torra i sosté que «no toca» fixar la data de les eleccions. Marc Solsona, portaveu del partit, reclama a l'oposició que no faci entrar el país en una "ruleta de calendaris electorals" i manté que seria un "flac favor" abordar ara la refundació de JxCat. Informa Oriol March.

 17:19 
La Diada de Primavera «confinada» dels Castellers de Rubí

La colla havia d'encetar aquest diumenge la temporada amb els Castellers de Castellar, els Laietans de Gramanet i la Jove de Vilafranca.

 17:12 
El CAR, a punt

El CAR de Sant Cugat, «preparat per reobrir» però pendent de passar a la fase 1. El director de la instal·lació indica que s'ha fet una inversió per desinfectar l'equipament i escalfar les piscines. 

 16:38 
Els diners de la Festa Major, contra el coronavirus

Els barris insten l'Ajuntament de Sabadell a destinar els pressupostos de les festes majors a la lluita contra el coronavirus.

 16:34 
Madrid detecta un centenar de «botellons» i 400 festes en domicilis en un cap de setmana. Les reunions per beure alcohol ss'incrementen progressivament des de l'inici de la desescalada.

 16:28 
La Moncloa vol activar un mecanisme extrajudicial perquè les aerolínies tornin els diners dels bitllets. El ministre Alberto Garzón explica que aquest acord servirà per evitar que acabin impunes els casos que no arriben a la justícia.

 16:22 
El Primavera Sound 2020, cancel·lat pel coronavirus. El festival se celebrarà a Barcelona del 2 al 6 de juny del 2021.

 16:17 
Cooperació a Manresa

Manresa fa pinya per a la reconstrucció econòmica i social de la ciutat. Totes les forces polítiques de l'Ajuntament han signat les Bases per a la Reconstrucció Social i Econòmica.

 16:11 
Ximo Puig torna a carregar contra Sánchez per no passar a la Fase 1: «Lleialtat no és submissió». El president de la Generalitat Valenciana exigeix al govern espanyol els criteris tècnics per negar el nou pas de desconfinament a tota la regió.

 16:08 
"Terrassa Tria Futur"

Èxit de participació en l'edició virtual de la fira d'orientació professional «Terrassa Tria Futur», amb 24.000 visites al web durant tres dies. De cara a l'any que ve, l'Ajuntament de Terrassa pretén celebrar la cita presencialment, però vista l'experiència d'enguany, planteja mantenir el gruix dels continguts en línia.

 16:02 
El Poder Judicial es prepara per recuperar la normalitat

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat els criteris generals per a l'elaboració dels plans de recuperació de l'activitat judicial. Aquest acord té per objectiu "homogeneïtzar" els criteris d'aplicació de determinats aspectes del protocol dels jutges per reactivar l'activitat. Així mateix, també inclouen les actuacions que es poden dura terme durant la vigència de la suspensió de terminis processals i les recomanacions que cal seguir quan s'aixequi aquesta suspensió i es reactivi plenament l'activitat jurisdiccional.

 15:57 
Què es pot fer i què no en aquests moments a Catalunya? 176 preguntes amb resposta sobre la situació actual, tant pels que ja estan a la fase 1 com pels que continuen a la 0.

 15:42 
Tauletes per als estudiants de Sabadell

Arriben les 370 tauletes equipades amb internet que va comprar l'Ajuntament de Sabadell per fer front a la bretxa digital entre l'alumnat de la ciutat. Aquests aparells, que es començaran a repartir a partir de dimecres, es complementaran al miler de tauletes que la Generalitat ja ha entregat al consistori vallesà. 

 15:29 
PCR als pacients amb símptomes a tots els CAP

Salut estendrà gradualment els pròxims dies a tots els CAP de Catalunya les proves PCR a pacients amb símptomes.La conselleria diu que els tests aniran arribant a tots els centres i que ara es prioritza els de les regions en fase 1.

 15:28 
VÍDEO L'experiment viral d'una televisió japonesa que demostra com de ràpid ens podem contagiar. Es pot veure com en només 30 minuts el virus ja pot haver-ho impregnat gairebé tot.

 15:26 
Identifiquen un producte que podria tractar el coronavirus i provar-se en humans a finals d'any. La idea és desenvolupar el producte com una formulació inhalatòria per al possible tractament o prevenció de la Covid-19.
 

 15:09 
La festa major més estranya

VÍDEOS Ripoll viu la Festa Major més estranya de tota la seva història. Els ripollesos han gaudit d'activitats que s'han hagut de gaudir des de casa. Concerts, Djs, contes, sardanes i gegants: el programa ha estat farcit de propostes originals. 

 14:28 
Els fidels tornen a missa

Des d'aquest dilluns les esglésies situades dins la fase 1 poden tornar a celebrar l'eucaristia amb fidels, gairebé dos mesos després. A Tarragona ja s'han celebrat les primeres misses amb mascareta, gel hidroalcohòlic i bancs precintats.

 14:19 
La persona més vella de Catalunya, amb 113 anys, supera la Covid-19 a Olot. Maria Branyas, la superàvia catalana nascuda a San Francisco l'any 1907, viu actualment a la Residència Santa Maria del Tura, on en dies passats es van produir dues morts confirmades amb el coronavirus. Informa Xavier Borràs.

 14:17 
El pangolí podria tenir la clau d'una vacuna contra el coronavirus. La falta d'uns gens permet que l'animal toleri la malaltia sense cap símptoma.

 14:12 
Iceta defensa que l'estat d'alarma va dotar Catalunya de «major competència» sanitària. El primer secretari del PSC troba "obligat" que Torra defineixi l'horitzó electoral i proposa una comissió d'estudi al Parlament per abordar la reconstrucció. Per Oriol March.

 14:06 
ERC amenaça de no facilitar cap altra pròrroga de l'estat d'alarma. Els republicans reclamen a Quim Torra que la data de les eleccions no quedi en mans del Tribunal Suprem. Ho explica Sara González.

 13:57 
El govern espanyol i els agents socials signen l'acord per allargar els ERTO fins al 30 de juny. Les empreses que tinguin la seu en paradisos fiscals no s'hi podran acollir. Informa Bernat Surroca.

 13:54 
Els usuaris del metro podran comprar mascaretes i gel desinfectant en set estacions. Les mascaretes es distribuiran en paquets de deu unitats i el preu serà de nou euros.

 13:45 
Renfe amplia l'oferta de Rodalies a Barcelona al 90% en hora punta. El servei anirà augmentant de "forma progressiva" la seva oferta fins a operar al 100%.

 13:37 
Així seran els casals d'estiu: grups tancats de deu infants i separació de dos metres. Es podran fer colònies, camps de treball i campaments complint les estrictes condicions de seguretat. Informa Irene Ramentol.

 13:32 
Ayuso assegura que la «d» de Covid-19 fa referència al desembre: «Coronavirus desembre 19». En realitat l'acrònim ve de l'anglès "coronavirus disease 2019" i per tant la "d" és per "disease".

 13:20 
ENTREVISTA El turisme, al final

«El turisme podria ser l'última limitació en aixecar-se pel descontrol de contagis que suposa»; la cap de Malalties Infeccioses del Consorci Sanitari de Terrassa, la Dra Marta Andrés, dóna les claus pel desconfinament i aporta consells pels pròxims mesos; informen Anna Mira i Marc Solé.

 13:14 
Crònica de l'obertura de terrasses a Tarragona, el primer dia d'entrar a la fase 1 del desconfinament: a mig gas, desigual, amb incertesa i una satisfacció continguda; per Alba Domingo.

 13:03 
Ferrocarrils reprèn les obres

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha reiniciat totes les obres que havien quedat aturades per la crisi del coronavirus. També s'han reprès aquells treballs que permetran incrementar la freqüència de trens en la línia Barcelona-Vallès de cara al 2021.

 12:58 
Així justifica Iberia el polèmic vol on no es respectava la distància de seguretat entre passatgers. Els usuaris han denunciat a les xarxes socials la proximitat entre les persones dins l'avió, que anava pràcticament ple.

 12:44 
Ayuso sobre la polèmica portade d'«El Mundo»: «Només tenia ganes d'anar a casa». La president de la Comunitat de Madrid explica que estava "cansada" i que no es va "fixar" gaire.

 12:23 
Simón diu que les sortides dels nens no han tingut impacte en l'evolució de l'epidèmia. El responsable del centre d'alertes i emergències sanitàries alerta que la situació de l'epidèmia és positiva però encara hi ha risc de rebrot. Per Bernat Surroca.

 12:14 
Els mercats van recuperant la normalitat

Els mercats municipals de Sant Cugat amplien els horaris a partir d'aquest dilluns 11 de maig. També es recupera la periodicitat del Mercat de Pagès a la plaça Sant Pere.

 12:07 
El president de Tanzània qüestiona els tests de coronavirus pel positiu d'una cabra i una papaia. John Magufuli va enviar proves d'animals i fruites amb noms inventats de persona als laboratoris per posar-los a prova.

 12:04 
Reunió de Torra amb els alcaldes de la conca d'Òdena

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit aquest dilluns amb els alcaldes de la conca d'Òdena per videconferència per analitzar els efectes del coronavirus en aquesta zona del país, una de les més castigades. El Govern va decidir confinar-la el 12 de març, després de detectar un brot perillós, i va aixecar el tancament a principis d'abril. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha estat crític amb la gestió tant de l'executiu català com del govern espanyol.

 12:04 
Fira Modernista de Terrassa a la xarxa

Les xarxes vibren en l'edició confinada de la Fira Modernista de Terrassa. Durant el cap de setmana, centenars d'internautes van compartir fotos i vídeos amb les etiquetes #FiraModernistaTrs i #FiraModernistaTRS2020 per a commemorar una de les cites més nostrades de la ciutat, enguany cancel·lada pel coronavirus.

 12:01 
Simón diu que no s'ha detectat un impacte de les sortides dels nens en l'evolució de l'epidèmia

Ja fa més de dues setmanes que van començar a sortir els menors de 14 anys al carrer. Fernando Simón ha insistit en els retards en la detecció i ha evitat "concloure amb certesa" que les sortides dels nens no hagin tingut impacte en la propagació de la pandèmia. "Fins ara, no hem observat canvis en l'evolució de l'epidèmia, tot i que hem vist ondulacions que són habituals", ha dit. Tot i així, el doctor ha dit que s'han hagut d'estudiar alguns indicadors perquè en alguns hospitals s'havia detectat que l'edat mitjana dels hospitalitzats "era menor". El motiu? Simón ha dit que aparentment no sembla que sigui per la sortida dels nens, sinó perquè per la reducció de la pressió als hospitals, ara s'estan atenent pacients que fins ara es quedaven a casa.

 11:54 
L'oposició acusa Colau d'«amagar-se» per no donar explicacions sobre el concert als terrats. El regidor Jordi Martí ha comparegut en representació del govern municipal i ha defensat que no s'ha gastat "cap euro públic" en la iniciativa. Per Andreu Merino.

 11:43 
Els comuns aposten per eleccions a Catalunya un cop passi l'emergència sanitària. Jéssica Albiach emplaça el Govern a negociar el pla de reconstrucció per afrontar la crisi social i econòmica. Informa Sara González.

 11:28 
Segueix baixant el coronavirus

La propagació de la Covid-19 s'estabilitza al Baix Montseny. Les quatre ABS de la comarca natural han registrat només 15 positius en una setmana.

 11:22 
VÍDEO Indignació de l'alcalde de Castellar del Vallès

L'alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, empipat per l'incompliment reiterat de les normes de confinament: «Ja no recordem com teníem la UCI del Taulí fa uns dies?»

 11:20 
Més espais per a vianants

Terrassa ampliarà la zona de vianants en una de les principals artèries de la ciutat per assegurar la distància de seguretat entre persones. Aquesta setmana començaran les obres, amb què l'avinguda de Jacquard passarà de quatre a tres carrils en un dels seus trams més transitats, el del Pont del Passeig. 

 11:18 
Es cancel·la el Festival Internacional de Música Pau Casals

Amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19, el Vendrell ha pres la decisió de cancel·lar la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals. 

 11:14 
ERC acusa Colau d'"amagar-se" i JxCat de "covardia"

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, d'"amagar-se" després que hagi decidit no comparèixer a les comissions municipals extraordinàries per donar explicacions sobre el concert "Barcelona, ens en sortirem". Coronas també ha retret al govern municipal "confondre cultura i espectacle". Des de Junts pe Catalunya, Jordi Martí, ha retret a Colau que actuï amb "covardia". "La seva absència és un menyspreu a l'oposició", ha afirmat.

 11:11 
El govern de Colau dona explicacions sobre el concert suspès

El govern municipal de Barcelona dona explicacions avui sobre el polèmic concert "Barcelona, ens en sortirem", finalment suspès, en una sessió extraordinària de les comissions municipals. El regidor de pressupostos, Jordi Martí, defensa que finalment la iniciativa no ha costat "cap euro públic".

 11:07 
ÚLTIMA HORA

Baixa la xifra de morts per coronavirus a Espanya: 123 en 24 hores. En l'últim dia s'han registrat 373 nous contagis, que suposen un increment del 0,17%.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació