Divendres, 26 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:01 
Antoni Massegú: «Amb la crisi sanitària correm el risc de deixar alumnes pel camí»

El regidor d'Ensenyament i Universitats, i d'Esports de Manresa considera que "cal exigir que el lideratge de totes les decisions i mesures en matèria d'educació es prenguin des de Catalunya". Massegú recorda que l'escola també aporta "l'establiment d'un ordre i una disciplina, el compliment d'unes rutines i uns horaris, l'adquisició d'uns valors i uns hàbits, el suport emocional i de referents positius de molts alumnes", funcions que, amb l'escola aturada, poden marcar el dia a dia de molts alumnes, sobretot d'aquells que a casa viuen situacions més complicades. Per Pere Fontanals.

 10:52 
Professionals demanen reforçar el sistema públic d'atenció a salut mental comunitària pel coronavirus. Reclamen poder presentar les seves demandes als espais de participació i interlocució.

 10:36 
Podem se suma a la petició d'alliberar presos per la crisi del coronavirus. Un manifest signat per una desena de partits del Congrés reclama al govern espanyol adoptar "mesures alternatives" per protegir els interns mentre duri la situació d'emergència sanitària.

 10:26 
Educació preveu que les escoles acullin tots els alumnes al setembre. Els centres obriran tot l'estiu a partir de la fase 2, però no s'hi faran classes.

 10:18 
Reactivar l'economia

Optimització energètica i adequació dels establiments, els nous serveis per a la reactivació econòmica a Sant Cugat. L'objectiu de l'Ajuntament és facilitar la reobertura de negocis i cal omplir un formulari per ser atès.  

 09:58 
Madrid insisteix: canvi de fase el 18 de maig

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, assegura que Madrid "compleix" els requisits i que estan treballant per passar a la següent fase el proper 18 de maig. En una entrevista a Onda Cero, Ayuso ha dit que no estan d’acord amb els criteris i que ella hauria apostat per una desescalada per sectors i edats però que cal mirar “endavant” i que, tot i que pensa que es podia haver començat la fase 1 aquest dilluns, estan orientats a aconseguir-ho dilluns que ve. Ayuso també ha dit que estan estudiant fer obligatori l’ús de mascaretes sempre que s’hagi de tenir contacte amb altres persones –inclosos els espais públics- i que construiran un hospital similar a Ifema per atendre “virus” i amb capacitat per a uns 1.000 llits.

 09:49 
NacióDigital parla amb Conxita Medina, directora dels Equips d'Atenció Primària (EAP) del Berguedà Centre i de l'Alt Berguedà, que ens explica com s'han reorganitzat els CAP al territori amb el coronavirus; per Pilar Màrquez

 09:47 
Partits cada dia a partir del 12 de juny: aquest és el pla de la Lliga per reactivar el futbol. Gerard Piqué demana més dies per entrenar abans de tornar a competir, mentre Tebas es mostra convençut que "ho aconseguirem".

 09:41 
Emprenedors garrotxins desenvolupen la mampara Cartovid, de baix cost, amb cartró i film transparent. L'enginyosa solució, davant l'escassedat de materials transparents, la porten a terme Can Make, empresa de les Preses especialitzada en decoració.

 09:29 
VÍDEO Polèmica a València per l'obertura de la basílica

La policia proposa multar l'Arquebisbat de València per obrir les portes de la basílica per mostra la Verge dels Desemparats, patrona de la ciutat.

 09:16 
L'impacte del coronavirus a la UVic-UCC

La UVic-UCC estima que l'impacte de la crisi sanitària pot suposar el 10% del pressupost. El rector Josep-Eladi Baños espera poder obrir les instal·lacions de manera esglaonada a finals de maig per als treballadors. 

 09:12 
On és la distància de seguretat? L’avió va gairebé ple i no hi ha ni un seient de separació entre passatgers. És la denúncia d’un usuari de Twitter que ha pres un vol d’Iberia aquest diumenge entre Madrid i les Illes Canàries. 

 08:58 
Stay Homas publicarà el seu primer àlbum aquest any. El trio musical va llençar fa uns dies el seu primer single oficial.

 08:27 
Trilla espera que Barcelona passi a la fase 1 la setmana que ve. El cap d'Epidemiologia del Clínic remarca que ara toca reforçar i posar en marxa els sistemes de rastreig.

 07:58 
ESPECIAL FASE 1 A partir d'aquest dilluns les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran han entrat a la fase 1. A NacióDigital n’hem preparat un especial per explicar què significa exactament aquest canvi per a la ciutadania.



 07:52 
Eliminar abraçades dels guions, doblar camerinos i evitar exteriors: els rodatges perfilen el retorn a finals de maig

Amb una previsió de desescalada en diferents fases a tot Catalunya, les productores audiovisuals planifiquen de forma molt desigual l'inici dels rodatges cancel·lats pel coronavirus. A finals de maig, només s'hi atreviran produccions petites, com repeticions de seqüències, entrevistes de documentals o sèries diàries per televisió. Ho faran, però, canviant per complet la fisonomia dels sets per complir amb les distàncies, adaptant guions per evitar abraçades i petons, doblant camerinos o prioritzant localitzacions interiors.
Grans rodatges previstos com Las leyes de la frontera, produïda per Edmon Roch, hauran d'esperar fins a la "nova normalitat". Tot, amb la por dels productors de no tenir assegurances que cobreixin aturades per la Covid-19.

 

 07:29 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Els secrets del comitè d'experts: alts càrrecs del PSOE prenen les decisions», diu «La Razón».

 07:07 
El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 23:44 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia

 23:43 
ÚLTIMA HORA Tercer dia consecutiu en què les morts a Catalunya es mantenen per sota del centenar. El total de víctimes s'eleva a 11.160, 51 de les quals en les últimes 24 hores.

 22:30 
ENTREVISTA Conxita Medina: «Els CAP estan liderant l'atenció sanitària a les residències». La directora de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) del Berguedà Centre i de l'EAP de l'Alt Berguedà demana no abaixar la guàrdia per evitar un rebrot. Per Pilar Marquez

 22:28 
Quim Torra, dos anys a Palau entre el Suprem i el coronavirus. El president compleix el segon aniversari a la Generalitat centrat en la resolució de la crisi sanitària, i pendent de què dictaminarà l'alt tribunal sobre la seva inhabilitació. Per Oriol March.

 22:11 
Cap nova defunció a Manresa en les últimes 24 hores

Els hospitals de Manresa no registren cap nova defunció per coronavirus en les últimes 24 hores. El nombre d'ingressats amb la malaltia a la capital del Bages és de 114 i s'han donat 4 altes més l'últim dia.

 19:43 
Sense pacients però en alerta: l'«stand by» del pavelló medicalitzat de Sant Pau. Els poliesportius transformats en centres mèdics per afrontar l'epidèmia a Barcelona estan ara sense malalts ingressats, però es mantenen per si s'ha de fer front a un rebrot; informen Sara González i Albert Alemany

 19:37 
Gestionar el Ramadà des del confinament, una dificultat afegida per als musulmans. Una tradició que va començar el passat 24 d'abril; un reportatge de Pere Fontanals

 19:31 
Multats per travessar la fina frontera entre Barcelona i Esplugues. Ciclistes i corredors es queixen dels controls policials només arrabassar el límit entre les dues ciutats. 

 19:30 
Empresaris de l'oci nocturn demanen revisar el dret d'admissió per prendre la temperatura als clients. L'objectiu és que els que tinguin febre no entrin als locals

 18:09 
96.700 ERTO que afecten més de 700.000 treballadors

Catalunya ha registrat 96.695 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb un total de 711.873 treballadors que hauran d'anar a l'atur temporalment, segons les últimes dades actualitzades aquest diumenge pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El 93,7% dels expedients, que inclouen el 85,1% dels treballadors afectats, s'han registrat al·legant una causa de força major. Barcelona continua sent la demarcació amb més expedients amb 70.588 i 559.715 persones; seguit de Girona, amb 10.850 per a 68.108 treballadors; a Lleida n'hi ha 5.325, amb 30.157 persones afectades; al Camp de Tarragona, 7.635 empreses han registrat expedients amb 44.550 afectats, mentre que a les Terres de l'Ebre el balanç és de 2.297 expedients i 9.343 persones afectades. 

 16:24 
Més d'1,2 milions d'infectats i més de 46.000 morts a Europa 

Europa suma 46.700 víctimes mortals i 1.239.428 infectats, segons les dades publicades aquest diumenge pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Espanya, amb 223.578 positius per coronavirus, continua sent l'estat europeu amb més casos confirmats. Seguit per Itàlia, amb 218.268; el Regne Unit, amb 215.260 -el país amb més morts-; Alemanya, amb 169.218; França, amb 138.854, i Bèlgica, amb 52.596 infectats.

 16:05 
La festivitat de la Salut de Sabadell online

La celebració de l'Aplec de la Salut d'enguany de Sabadell haurà de ser des de la pantalla per la suspensió de les activitats pel coronavirus.

 15:40 
Rutes "segures" per anar a la feina amb bicicleta

Les rutes «segures» per anar a la feina amb bicicleta a l'àrea metropolitana de Barcelona. La iniciativa privada sense ànim de lucre, CycloCat, comparteix diverses rutes per arribar a la capital catalana des de l'àrea metropolitana.

 15:37 
Torra exigeix a Sánchez «un pla de salvament de l'economia» per als propers tres mesos. El president de la Generalitat defensa a la Moncloa un permís retribuït per a les famílies que tenen cura d'infants i de persones dependents. Per Pep Martí.

 15:35 
Crida a la calma sobre el coronavirus en mascotes

Els veterinaris envien un missatge de calma sobre el coronavirus en mascotes. Els professionals demanen que el temor al contagi no serveixi d'excusa per abandonar els animals domèstics. 

 15:30 
El govern espanyol assegura que «la cogovernança ha funcionat». L'executiu de Pedro Sánchez es vanta que "els objectius marcats amb l'estat d'alarma s'han complert". Per Pep Martí.

 15:17 
Rebrot a Corea del Sud

El coronavirus no perdona: Seül, alabat per la seva gestió, torna a tancar bars i clubs per un rebrot. Les autoritats sanitàries del país han ordenat el tancament de més de 2.000 locals d'oci nocturn

 13:51 
Entrevista a Daniel Innerarity

Daniel Innerarity: «El virus ha donat un cop molt dur al populisme». El filòsof i catedràtic de la Universitat del País Basc rebutja les solucions simplistes a la crisi: "Les societats que han resistit millor són aquelles en què hi ha institucions fortes, no líders carismàtics". N'ha parlat amb Pep Martí.

 12:52 
"No es pot regular tot"

El govern espanyol reconeix que «no es pot regular tot». A banda, Fernando Simón assegura que Catalunya i la Comunitat de Madrid estan entrant en la mateixa tendència de descens que la resta de comunitats. Informa Pep Martí.

 12:25 
Reportatge sobre les residències d'avis

Els senyors de les residències: els fons d'inversió entren als geriàtrics catalans. NacióDigital radiografia 11 grups empresarials que controlen centenars de places de residències, focus de la Covid-19. Un reportatge d'Andreu Merino.

 12:02 
El govern espanyol modifica en part l'ordre ministerial del 3 de maig sobre les condicions del transport en vehicles i, a partir d'aquest dilluns, les persones que visquin juntes en territori de fase 1 podran omplir totes les places d'un cotxe. 

 11:48 
El govern espanyol espanyol entrega més de 790.000 tests

El govern espanyol, a través del Ministeri de Sanitat, ha entregat al Servei Català de la Salut (Cat Salut) entre el 10 de març i el 5 de maig 19 milions d'unitats de material sanitari, entre ells hi ha més de 12,5 milions de mascaretes i més de 794.000 tests de coronavirus. Durant aquest període també s'han donat 1.357 respiradors, més de 5,2 milions de guants de nitril, més de 42.000 ulleres de protecció, més de 62.000 bates d'un sol ús, més de 60.800 unitats de solució hidroalcohòlica, més de 130.000 granotes i prop de 130.000 unitats de material divers com davantals o calces.

 11:46 
Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robar, amb un ganivet de cuina, la mateixa farmàcia dues vegades a l'Hospitalet de Llobregat durant el confinament. 

 11:14 
En les últimes 24 hores han mort 143 persones per la Covid-19. Una xifra que suposa el registre més baix des del 18 de març, en total ja hi ha hagut. 26.621 defuncions.

 11:00 
L'Hospital General, denunciat

La família d'un guàrdia civil mort per coronavirus denuncia l'Hospital General de Catalunya. Segons els advocats, hi ha "indicis suficients que mostren una successió de negligències, mala praxi mèdica i falta de mitjans no justificada".

 10:49 
Sèrie de reportatges

NacióDigital radiografia el sector més devastat pel coronavirus: les residències d'avis. Al llarg dels propers dies: temes amb profunditat, mapes i gràfics per explicar qui hi ha darrere, com es gestiona i fins a on arriba l'ombra del capital.
 

NacióDigital radiografia el sector més devastat pel coronavirus.

 10:16 
Més espai per a la bicicleta i el vianant a Sabadell

Pinten les formes de bicicletes i vianants per diversos punts de la via pública a Sabadell per reclamar que guanyin més espai a la ciutat. Volem que s'aprofiti els efectes del confinament per transformar la mobilitat dins el municipi. Fotografies de Juanma Peláez.  

 09:17 
Tornar a contemplar l'art en directe

Tornar a les galeries d'art: sense inauguracions, mantenint les distàncies amb les obres i amb mascareta obligatòria. El Gremi es mostra desconcertat i molest amb els canvis d'última hora en l'entrada a la fase 1 de la desescalada.

 09:14 
CNN vs. Sánchez

La CNN deixa en evidència Pedro Sánchez sobre els tests de coronavirus. La prestigiosa televisió nord-americana explica que els rànquings citats pel president espanyol per treure pit no existeixen.

 08:39 
L'impacte del coronavirus a la UVic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya estima que l'impacte de la crisi sanitària pot arribar a suposar un 10% addicional del pressupost d'aquest exercici. Així ho ha explicat aquest diumenge el rector, Josep-Eladi Baños, malgrat que ha apuntat que la xifra final no es podrà comptabilitzar fins que hagi passat la crisi.

 00:11 
Manresa permetrà a les terrasses de bars ampliar l'espai

L'Ajuntament de Manresa permetrà a les terrasses de bars ampliar l'espai i bonificarà la taxa el 50%. També facilitarà els tràmits com a mesures de suport al sector.

 23:59 
GRÀFICS INTERACTIUS Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia
Les víctimes mortals per la Covid-19 a Catalunya ja arriben a les 11.109
 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació