Divendres, 26 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:55 
El Govern estima que el 46,4% dels establiments comercials estan operatius durant la primera setmana de fase 0 a Catalunya. Des de l'inici de la crisi, l'executiu calcula que el sector ha perdut 3.675 milions d'euros, un descens de 525 milions setmanals. Durant l'estat d'alarma han hagut de tancar el 65% dels comerços (65.829 establiments) i més de 209.700 persones ocupades al sector, el 60% del total, no han pogut treballar.

 19:44 

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Micropobles de Catalunya s'han mostrat contraris al pla de desconfinament per províncies proposat per l'Estat davant l'epidèmia del coronavirus, i han defensat un model basat en regions sanitàries. «No ens posem al costat de cap govern, ni de la Generalitat ni de l'Estat, si no al costat dels ajuntaments; i això significa apostar per baixar al màxim l'escala en el desconfinament», ha manifesta el president de l'ACM i alcalde de Deltebre (Tarragona), Lluís Soler

 19:42 
Personalitats internacionals reclamen que els presos polítics passin el confinament a casa. L'artista xinès Ai Weiwei i Jorge Glas, exvicepresident de l'Equador, fan costat a la petició que va fer l'alta comissionada de l'ONU sobre la qüestió.

 19:34 
Reobren els parcs de Terrassa. A partir de dissabte ja es podrà anar als parcs de Sant Jordi, Desinfecció, Depuradora i jardins de la Casa Alegre.

 19:31 
CURSA ENTRE MUNICIPIS DURANT EL CONFINAMENT

Un jove santcugatenc impulsa la primera cursa entre municipis durant el període de confinament. Una iniciativa gratuïta per animar a la gent a fer esport d'una forma "responsable i divertida" mentre lluiten contra altres ciutats d'arreu de l'Estat per mantenir la primera posició 

 19:11 
Colau, sobre la reobertura de les platges de Barcelona: «Si veiem massa gent potser haurem de tornar enrere». En aquesta direcció, l'alcaldessa de la ciutat ha demanat «ser molt prudents i evitar aglomeracions», tot avisant que no es poden permetre «un efecte crida» a les platges, on a partir de divendres es permetrà fer esport individual de 6 a 10 del matí.

 19:04 
El Departament de Salut veu «ben encarrilada» la seva proposta de desconfinament per la qual les regions sanitàries de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran passarien de la fase 0 a la 1 i la resta seguirien en fase 0. Aquest dijous a la tarda s'ha produït la reunió entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la ministra per a la Transició Ecològica i vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, i la consellera Alba Vergés, i de moment no hi ha res tancat, ja que falten alguns serrells tècnics i l'anàlisi del ministeri.

 18:58 
Els sindicats del metro reclamen negociar les condicions per la tornada a la «normalitat» durant el desconfinament. El comitè d'empresa reclama deslligar les mesures sanitàries de les laborals.

 18:53 
L'Estat proposa que el preu màxim de les taxes universitàries se situï a nivells del curs 2011-2012, en què encara no s'havia produït l'increment impulsat pel govern de Mariano RajoyEl ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha explicat que un cop aprovada pel Consell de Ministres la derogació de la mesura, s’ha començat la negociació amb les comunitats autònomes però ha admès que la proposta de l’executiu forma part del que portaven al programa i que busca “retrotraure” el preu al que hi havia fa nou anys. “Es vol arribar a un sistema equitatiu on no hi hagi excessos”, ha detallat.

 18:45 
Dimiteix la directora de Salut de Madrid, Yolanda Fuentes. L'anunci arriba poques hores després que la presidenta, la popular Isabel Díaz Ayuso, demanés que la regió més assolada pel coronavirus a l'Estat passi a la fase 1 del pla de desescalada.

 18:37 
Itàlia supera els 215.000 contagis i frega els 30.000 morts per coronavirus. En les últimes 24 hores, al país s'han confirmat 1.401 nous casos i han mort 274 persones a causa de la pandèmia. El nombre de positius actius es xifra en 89.624.

 18:34 
VÍDEO Arran crema una cabina de peatge de l'AP-7: «Que la crisi la pagui Abertis». L'organització carrega aix contra l'empresa per «fer negoci amb la pandèmia de la covid-19».
 

 18:30 
Aragonès defensa una política expansiva per superar la crisi«No és l'hora de l'austeritat». El vicepresident tanca les jornades de la Llotja Virtual de la Cambra, en què Joan Canadell fa una crida a potenciar "una economia de la vida".

 

 18:24 
Arxivada la denúncia contra Torra i Vergés per l'hospital de campanya a Sant Andreu de la Barca. La jutgessa conclou que l'hospital de Martorell no va deixar d'atendre cap pacient i va col·laborar amb altres centres.

 18:17 
TORNA «OPERACIÓN TRIUNFO»

VÍDEO Així han reaccionat els concursants en conèixer la notícia. S'hauran de fer proves per descartar que tenen coronavirus i garantir les distàncies amb els professors. Informa Anna Mira.

 18:11 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha desmarcat aquest dijous de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC, que ha declarat persona non grata a la ciutat a la consellera de Salut, Alba Vergés, per la seva gestió en l'epidèmia de coronavirus. En relació amb aquest fet, Illa ha manifestat «no compartir» la decisió del Consistori.

 18:06 
Carles Puigdemont lloa a xarxes la gestió de la crisi del coronavirus per part del Govern. En una publicació l'eurodiputat ha compartit un gràfic que mostra (i compara) la taxa de morts de coronavirus per milió d'habitants a Catalunya, Madrid i a la Llombardia, epicentre de la pandèmia a Itàlia.

 18:00 
Una empresa valenciana produeix taüts de cartró ecològics

L'empresa L'empresa valenciana Alfilpack, especialitzada en embalatge industrial, ha creat un fèretre de cartó ecològics, reciclables i aptes per incinerar per donar resposta als problemes d'abastament del sector funerari arran de la pandèmia del coronavirus.
 

 17:58 
L'Ampolla es proposa ser destí turístic lliure de Covid-19 amb cursos específics i mesures de prevenció «de màxims». 

 17:51 
Torna la protesta dels presos polítics a la plaça Sant Roc de Sabadell. El passat 16 de març es va anunciar la suspensió d'aquesta acció després de 232 dies ininterromputs fent la rotllana en aquest punt cèntric de la ciutat. 

 17:49 
Tot a punt per viure l'esperit de la Fira Modernista de Terrassa a través de les xarxes socials. Durant el cap de setmana una trentena d'entitats de la ciutat penjaran continguts modernistes per commemorar la festa del modernisme i l'edició del 2021 mantindrà la temàtica de l'esport que estava prevista per enguany.  

 17:43 
Bon Preu entrega 20 tones d'aliments a Creu Roja. La companyia osonenca també ha ajudat a expedir targetes moneder per a 3.000 famílies.

 17:40 
La Cambra crida a enfrontar la urgència climàtica per construir un nou model de creixement. Àngel Castiñeira, Jordi Sunyer i David Fernández debaten sobre els reptes de la societat que sorgirà de la pandèmia. Ho explica Pep Martí.

 17:37 
Festes per contagiar-se de coronavirus: neixen als Estats Units les «Covid-19 Parties». Els assistents, una barreja entre infectats i gent sana, es reuneixen per immunitzar-se.

 17:33 
Govern i Ajuntament de Barcelona decidiran conjuntament com serà el desconfinament a la ciutat. La Generalitat i el consistori creen una oficina especial que es reunirà per primer cop aquest dijous. Informa Andreu Merino.

 17:25 
L'Hospital d'Igualada atén a urgències més lesions d'esportistes que pacients per coronavirus. Les fractures d'ossos es multipliquen i els casos de coronavirus només suposen un 20% dels pacients de l'àrea.

 17:16 
GRÀFIC Ingressos a la baixa a Berga

El nombre de pacients ingressats a l'Hospital de Berga segueix baixant i se situa als 33.

 16:41 
GUIA Així podran obrir els bars a Terrassa

L'Ajuntament no cobrarà la taxa de terrasses durant el 2020 però demana que cada bar s'encarregui de la neteja de la seva zona. Informa Anna Mira.

 16:02 
La Bundesliga tornarà el 16 de maig. Alemanya serà el primer país que reprendrà el futbol professional després de la pandèmia de coronavirus, tot i que altres com França i els Països Baixos ja han suspès la competició.

 15:39 
Hi ha més perill de contagiar-se de coronavirus en rius i gorgs que en piscines i platges. Un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) apunta que la supervivència dels virus en medis d'aigua dolça i no tractada "és superior".

 15:14 
La preinscripció escolar començarà el 13 de maig de forma telemàtica. A partir del 19 es podrà fer de manera presencial amb cita prèvia.

 15:09 
Tota la plantilla del Barça dona negatiu als tests de coronavirus. Els jugadors tornaran a entrenar de forma individual aquest divendres.

 15:05 
Catalunya ja ha fet tests a pràcticament tots els residents en geriàtrics. La Generalitat assegura que ja s'han efectuat 48.809 proves als prop de 50.000 usuaris dels centres catalans, on ja hi han mort 3.178 persones. Informa Oriol March.

 14:57 
Roseret confinat

Sant Jordi de Cercs aposta per celebrar una versió confinada del Roseret. Ha estat una iniciativa sorgida amb l'impuls dels veïns i veïnes del carrer Confederació.

 14:46 
Sànchez, Rull i Turull reclamen al TC la suspensió de la sentència del Suprem. Els tres presos polítics avisen que no acceptar la mesura cautelar suposaria una vulneració de drets fonamentals. Informa Bernat Surroca.

 14:39 
«Billy el Niño», un exhibicionista de la tortura. L'expolicia Juan Antonio González Pacheco, símbol de la repressió franquista, va acabar sent un dels retrats de la pitjor història d'Espanya. Per Pep Martí.

 14:37 
Canvi radical de temps a la vista: la pluja torna amb força i cauen les temperatures. L'ambient estival ens abandonarà durant uns dies a partir d'aquest cap de setmana.

 14:34 
Reorganització del sistema sanitari al Camp de Tarragona

Salut reorganitza el sistema sanitari al Camp de Tarragona a partir del dilluns 18 de maig. Tots els positius de coronavirus  seran derivats a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i al Sant Joan de Reus. 

 14:28 
Budó obre la porta a consensuar les eleccions amb ERC però avisa que són competència de Torra. En resposta a Oriol Junqueras, la portaveu del Govern assenyala que els comicis no són una "prioritat" en plena crisi sanitària i sosté que "entre tots" se sabrà trobar el millor moment per fer-les. Informa Oriol March.

 14:24 
Sant Andreu de la Barca declara persona non grata la consellera Vergés. L'alcalde (PSC), metge de professió, l'acusa de rebutjar "irresponsablement" l'hospital de campanya i l'hotel medicalitzat "en base a mentides".

 14:18 
Roldán nega que el suport de Ciutadans a l'estat d'alarma comporti un canvi d'aliances al Congrés. La líder del partit taronja insisteix en la "mà estesa" de la seva formació al Govern per a refer els pressupostos.

 14:11 
La Coordinadora 5+1 reclama a la Fiscalia investigar la gestió del coronavirus a les residències. El col·lectiu posa l'accent en la falta de tests i d'equips de protecció.

 14:06 
Els CDR reapareixen amb diverses accions arreu del territori. Els comitès han sortit al carrer en diversos pobles i ciutats per protestar contra la gestió del coronavirus per part del govern espanyol.

 13:55 
Festa Major des de casa 

Ripoll prepara una "Festa Major confinada" amb vermuts musicals, contes i balls als balcons, els dies 9, 10 i 11 de maig.

 13:52 
Rufián demana a Illa "desconfinar la política"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, "desconfinar la política" en aquesta nova etapa de desescalada. El diputat republicà ha insistit que hi ha "alternativa" a l'hora de gestionar la pandèmia, una alternativa que passa per "la coresponsabilitat i l'horitzontalitat". "Ens sembla bé el confinament, però demanem que es negociï i es dialogui", ha dit Rufián aquest migdia a la comissió de Sanitat del Congrés. En aquest sentit, el diputat ha demanat aturar el rellotge de l'atur per reduir l'ansietat d'aquelles persones que estan cobrant la prestació sense possibilitat de trobar feina arran de la crisi. Rufián també ha recordat la mort del torturador franquista "Billy el Niño" i ha demanat que es revisin les seves condecoracions.

 13:47 
El Govern insta Sánchez a triar entre el diàleg amb Catalunya o pactar amb Cs. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, sosté que l'executiu està "preocupat" per si el vot favorable dels d'Inés Arrimadas a la pròrroga de l'estat d'alarma té continuïtat. Informa Oriol March.

 13:39 
El sindicat Élite reclama regular l'oferta de taxis en funció de la demanda. L'agrupació de taxistes anuncia un acord amb l'AMB per crear una aplicació mòbil de contractació.

 13:32 
"Cercabalcons" de Festa Major

Aquest és el regal que Sant Joan de Vilatorrada farà als infants del poble per agrair-los l'actitud durant el confinament. L'entitat El Sidral, l'encarregada d'organitzar la popular Sant Joan City, ha proposat dur a terme un "cercabalcons" ambientat en la Festa Major Infantil.

 13:27 
Illa situa com a objectiu de la nova etapa fer tests a tots els casos sospitosos de coronavirus. El ministre de Sanitat remarca el paper clau de l'atenció primària a l'hora de detectar de manera precoç els nous contagis. Ho expliquen Bernat Surroca i Andreu Merino.

 13:24 
Procés per tornar a la normalitat als hospitals

L’Hospital d’Olot recupera gradualment l’activitat a consultes externes a partir de l’11 de maig. L’inici de l’activitat ambulatòria comporta tot de mesures per a garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació