Dissabte, 27 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:49 
Cs, el PSC-Units, la CUP i els comuns són favorables a activar una comissió d'investigació al Parlament sobre la situació de les residències de gent gran a Catalunya, que han patit especialment l'impacte de la pandèmia de la Covid-19.

 08:42 
Sánchez es garanteix el suport a l'estat d'alarma amb els vots de Cs i el PNB. El govern espanyol tirarà endavant la quarta pròrroga amb un canvi d'aliances fruit de negociacions d'última hora i després que ERC decidís votar en contra de mantenir l'excepcionalitat. Informa Oriol March.

 08:25 
Trilla creu que l'àrea metropolitana de Barcelona no ha de passar a la fase 1: "Els números són justets". Defensa "aguantar una setmana més" a no ser que abans de dilluns hi hagi "un canvi especial".

 08:14 
REPORTATGE Molt propietaris de pisos turístics de Barcelona busquen llogaters temporals mentre encara dura l'estat d'alarma; per Andreu Merino.

 07:57 
ENTREVISTA La fisioterapeuta Genina Llussà reflexiona sobre la salut física de les persones durant el confinament.

 07:50 
Treballadors que no han cobrat ni un euro públic des que van entrar en ERTO a mitjans de març, d'altres que només han cobrat 90 euros, alguns que veuen com els seus companys cobren i ells no, i fins i tot casos que han cobrat més del compte. El "caos" al servei d'ocupació espanyol, el SEPE, genera angoixa entre els prop de 240.000 treballadors en ERTO, segons els últims càlculs del Govern, que porten gairebé dos mesos sense ingressos, i el mig milió més que, tot i haver cobrat, no sempre han rebut el que toca.

 07:18 
Les portades

Recull de les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Els CAP hauran de fer tests en 24 h a qui tingui símptomes», diu l'«Ara».

 06:46 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 23:55 
ÚLTIMA HORA | DADES 5 DE MAIG

103 morts per coronavirus i 659 nous casos a Catalunya en les últimes 24 hores. Salut informa d'un total de 10.785 víctimes mortals per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. Informa Victor Rodrigo.

 23:09 
Juan Carlos Girauta es dona de baixa de Ciutadans després del pacte amb el PSOE per prorrogar l'estat d'alarma. Ho ha comunicat a través del seu compte de Twitter.
 

 21:18 
ÚLTIMA HORA Sánchez pacta amb Ciutadans per prorrogar l'estat d'alarma. Informen Sara González i Oriol March.

 20:01 
JxCat planteja reformar l'estat d'alarma perquè la Generalitat lideri la desescalada. El grup que lidera Laura Borràs reclama que es desvinculin les prestacions econòmiques de la renovació de les mesures excepcionals. Informa Oriol March.

 19:54 
Absentisme online

Experts creuen que l'educació en línia farà créixer l'absentisme escolar després de l'estiu. Un anàlisi de més de 100 estudis recomana prevenció i mesures diverses i específiques per a cada perfil d'alumne.

 19:44 
GRÀFIC Terrassa torna a les xifres de març

Els ingressats per coronavirus baixen dels 200 a Terrassa per primera vegada des de finals de març. Una vintena de persones han rebut l'alta en les últimes 24 hores i quatre han perdut la vida. Informa Anna Mira.

 19:37 
ENQUESTA Què han de votar els partits independentistes a la pròrroga de l'estat d'alarma? El suport de la cambra al govern de Pedro Sánchez s'ha anat reduint i a hores d'ara depèn del PNB i Cs per mantenir-lo.

 19:07 
Itàlia torna a superar els 200 morts en un dia

Després de tres dies per sota de la barrera dels 200 morts, Itàlia ha tornat a superar-la amb 236 defuncions en les últimes 24 hores, que eleven el total a 29.315. Al mateix temps, el país ja acumula 213.013 contagis des de l'inici de la pandèmia.

 19:00 
Adéu comandament únic i retorn de competències: què implicaria la fi de l'estat d'alarma? Xavier Arbós, Mar Aguilera i Oriol Pintos expliquen a NacióDigital que, si Sánchez no pot prorrogar-lo, s'acabaria la recentralització i les comunitats gestionarien el desconfinament. Per Bernat Surroca.

 18:52 
Les perruqueries demanen baixar l'IVA

Les perruqueries catalanes reclamen una baixada de l'IVA al 10% per injectar 81 milions d'euros al sector. L'Aliança per la Baixada de l'IVA a les Perruqueries estima pèrdues en la facturació de 230 milions el 2020 a Catalunya.

 18:38 
Nova víctima a la residència de Bagà

La residència de Bagà pateix una nova defunció, la vint-i-setena des de l’inici del brot. La darrera víctima havia donat positiu en les proves realitzades.

 18:34 
Orientació laboral

Tot a punt per «Terrassa Tria Futur», una fira virtual per orientar laboral i formativament a la ciutadania. L'espai se celebrarà el 7 i 8 de maig com a continuació de la Mostra d'Ensenyament, cancel·lada pel coronavirus.

 18:32 
Aniversaris de gent gran

Manresa canta una cançó per telèfon a la gent gran que fa anys i està confinada. La iniciativa agafa per sorpresa als majors de 80 anys.

 18:30 
Groc o gris: a quin contenidor hem de llençar les mascaretes i els guants? Els envasos dels gels hidroalcohòlics han d'anar al contenidor groc.

 18:23 
La Generalitat reactiva l'obra pública a partir de dijous. Les activitats contractades pel Govern tindran un retorn gradual i arrencaran per la mobilitat, mentre que les previstes en el sector sanitaris seran les últimes en reactivar-se. Per Oriol March.

 17:52 
Esdeveniments per Instagram

La nova edició de «La primavera la sang altera» de Rubí es farà íntegrament per Instagram. La iniciativa està dedicada a la salut emocional, els usos i riscos de les pantalles i Internet, i els hàbits saludables.

 17:43 
Segueixen augmentant els afectats per ERTO

Els afectats per ERTO són més de 705.300 treballadors i prop de 96.000 empreses presenten un expedient. Continua el degoteig d'ERTO amb un increment de 88 empreses i 656 persones en les últimes hores.

 17:37 
Aquest és el nou «raig d'esperança» de l'OMS contra el coronavirus. Els resultats de l'assaig clínic d'un tractament desenvolupat als Estats Units obre una porta a l'optimisme.

 17:32 
On s'han de llençar les mascaretes i els guants?

T'expliquem com fer una bona gestió dels nous residus sorgits arran de la pandèmia.

 17:21 
Exercicis per Twitter i grups de rehabilitació per videoconfèrencia

Els fisioterapeutes de Salt s'adapten a la pandèmia. La majoria dels atesos a l'hospital de dia de malalties neurodegeneratives tenen esclerosi múltiple i Parkinson.

 17:05 
La Terrassa confinada

L'Ajuntament de Terrassa treballa en una gran exposició fotogràfica que obriria al setembre i recolliria les imatges preses a la ciutat pel fotògraf local Miquel Llonch durant el confinament pel coronavirus. Fonts consistorials apunten que la mostra pretén convertir-se en un espai «de recerca i reflexió sobre uns fets històrics».

 16:58 
GRÀFIC Nou descens d'ingressos a Berga

Baixa el nombre d'ingressats per la Covid-19 i es registren dues altes a l'Hospital de Berga.

 16:51 
VÍDEOS La policia marxa d'una plaça de Manresa en ser envoltada per una multitud que els increpava. Dues patrulles de la Policia Local i una de Mossos han estat escridassats i amenaçats per una quarantena d'individus mentre portaven a terme una actuació. Informa Pere Fontanals.

 16:40 
Alerta d'Oriol Mitjà: hi haurà un rebrot si no es corregeixen aquests sis factors. L'epidemiòleg adverteix dels perills de fer un desconfinament "sense control de la infecció".

 16:36 
Sánchez redobla la pressió a l'oposició per l'estat d'alarma: «És l'únic instrument per salvar vides». El president del govern espanyol, quan queden poques hores per la votació al Congrés, reclama al PP i a Cs que es posin d'acord amb el PSOE per abordar la desescalada en un moment "crític". Informa Oriol March.

 16:31 
L'Estat destinarà 76,4 milions d'euros a «protegir» el sector cultural. Les noves mesures del govern espanyol inclouran ajudes laborals, requisits més laxos a l'hora d'estrenar pel·lícules a plataformes i suports fiscals entre molts altres. Ho explica Victor Rodrigo.

 16:26 
Lots de protecció per a tots els veïns

Castellbisbal distribuirà a tots els seus veïns lots de protecció formats per gel desinfectant, mascaretes i un manual d'instruccions per a rentar-se les mans correctament.

 15:54 
Grífols desenvolupa un test molecular que pot ser clau per controlar la pandèmia. El test té una sensibilitat equivalent o fins i tot superior a les proves moleculars actuals, com les basades en PCR.

 15:35 
La Vuelta, del 20 d'octubre al 8 de novembre

La Vuelta ciclista a Espanya es disputarà del 20 d'octubre al 8 de novembre, si no hi ha canvis en l'evolució de la pandèmia del coronavirus. Estarà reduïda en 18 etapes. D'altra banda, el Tour de França es farà del 29 d'agost al 20 de setembre; el Giro d'Itàlia, del 3 al 25 d'octubre.

 15:33 
La Moncloa aprova la pròrroga de l’estat d’alarma que demà serà votada al Congrés

El consell de ministres ha aprovat la pròrroga de l’estat d’alarma que anirà del 10 al 24 de maig i que demà serà sotmesa a votació del Congrés dels Diputats. Tant la portaveu de l’executiu, María Jesús Montero, com el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han subratllat que l’estat d’alarma és “imprescindible” per seguir controlant l’epidèmia i mantenir les mesures excepcionals de caràcter social i econòmica. “L’estat d’alarma ha funcionat i no és moment d’apostar per experiments”, ha assegurat Illa.

 15:32 
Denuncien Vueling per no tornar els bitllets cancel·lats per la Covid-19. L'associació de consumidors Facua lamenta que l'aerolínia no informi que tenen dret a recuperar els diners. 

 

 15:23 
170.000 mascaretes de la Diputació

La Diputació distribueix 170.000 mascaretes als municipis menors de 20.000 habitants. El material va destinat als col·lectius més vulnerables i al personal de serveis essencials.

 15:22 
El govern espanyol aprova un tercer tram d’avals de l’ICO
 
El govern espanyol ha provat que es posi en marxa una tercer tram de línia d’avals de l’ICO per valor de 24.500 milions, dels quals 10.000 seran per a pimes i autònoms.

 15:21 
El govern espanyol anuncia que reduirà les taxes universitàries

El govern espanyol ha anunciat que treballa per reduir les taxes universitàries per a la matrícula del primer any de grau, una mesura que pretén estendre progressivament a la resta de cursos i de màsters.

 15:16 
Avís del Govern als laboratoris privats pels tests: «No es pot enganyar la gent». La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que han d'estar a disposició de la sanitat pública i que els PCR només es poden fer a persones amb símptomes o integrants d'un col·lectiu de risc. Ho explica Oriol March.

 14:58 
Veïns del Raval denuncien un «augment» de la violència en dos narcopisos d'un bloc de Blackstone. Acció Raval reclama la intervenció de les administracions i demana espais segurs per a les persones drogodependents. Per Andreu Merino.

 14:42 
El Govern insisteix en el veto a l'estat d'alarma: «S'hi ha de votar en contra». La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, sosté que la posició no es pot repensar si no es produeix el retorn de competències a les autonomies. Informa Oriol March.

 14:31 
Un sector al límit

Vuit de cada deu instal·ladors adverteixen que només podran aguantar dos mesos més com a màxim abans de tancar. Una enquesta de Fegicat també revela que un 28% han accedit a les línies de crèdit ICO i un 0,6% a les de l'ICF.

 14:26 
El coronavirus en residències

Montse Cutal, directora de la Residència Sant Roc de Gironella: «El problema greu ha estat no disposar abans de les proves PCR».

 14:19 
La taxa de transmissió del coronavirus és inferior a 1 en totes les regions sanitàries de Catalunya. El Govern elabora diagrames de risc per tal de proposar el desconfinament territorialitzat i alerta que, malgrat la tendència decreixent, s'han d'evitar rebrots de la malaltia. Informa Oriol March.

 14:02 
El Govern planteja iniciar la preinscripció escolar per via telemàtica l'11 de maig. Serà així si l'Estat aixeca la prohibició per fer aquest tràmit administratiu i segons l'avanç de la desescalada.

 13:56 
El Govern aprova dos nous decrets llei i reactiva les obres públiques 

La reunió del consell executiu d'aquest dimarts ha servit per aprovar dos decrets llei pensats per combatre els efectes de la pandèmia. El primer és un pla de xoc per als aturats, autònoms i petites empreses. Té un valor de pràcticament de 60 milions d'euros amb sis línies de polítiques d'ocupació per "donar resposta" a l'escenari posterior a la coornavirus, segons ha detallat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Es donaran ajudes a ajuntaments de més de 50.000 habitants i consells comarcals per garantir que la mesura "arriba a tot el territori". El segon decret llei aprovat té com a objectiu ajudar a la liquiditat de les empreses esportives. S'hi destinaran fins a 8 milions d'euros per tal que l'Institut Català de Finances (ICF) pugui atorgar préstecs a les companyies que ho necessitin. Pel que fa a les obres públiques, es reprendran de forma "gradual" després d'haver-se aturat per la crisi sanitària.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació