Dilluns, 22 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 16:42 
VÍDEO «Me l'estimo, és Granollers!»: Cesk Freixas i Laia Llach canten les excel·lències del comerç local. Els dos cantautors protagonitzen la campanya per reactivar el sector comercial de la ciutat vallesana.

 16:06 
Ja hi ha data pels Goya

Els Premis Goya 2021 se celebraran el 27 de febrer. Els guardons permetran competir "excepcionalment" pel·lícules que no s'hagin estrenat als cinemes.

 14:50 
Els trens d'AVE i Llarga Distància es desinfectaran durant el viatge

Renfe desinfectarà els trens d'AVE i Llarga Distància abans i durant el trajecte i hi destinarà 127 treballadors de manteniment, que començaran la seva tasca abans de la sortida del tren amb la neteja de punts de contacte dels viatgers com els botons o marcs de les portes, entre d'altres.

 14:19 
Djokovic, positiu en coronavirus

El número 1 del món de l'ATP, Novak Djokovic, dona positiu per coronavirus després de fer-se la prova a Belgrad. El tenista és el quart jugador professional confirmat amb la malaltia arran de la celebració del torneig d'exhibició Adria Tour. Dimitrov, Coric i Troicki són els altres tres tenistes contagiats.

 14:17 
La Moncloa rectifica i aclareix que no preveu decretar de nou l'estat d'alarma. "Hi ha els instruments per acotar i limitar els brots esporàdics en zones concretes”, ha assegurat la portaveu María Jesús Montero.

 14:08 
La Flama del Canigó il·lumina de nou el Parlament malgrat el coronavirus. Roger Torrent apel·la a "l'esperit comunitari" mentre Marcel Mauri manté que "ens sentim nació i poble" i que "cada dia el seguim reivindicant i construint".

 13:51 
El govern espanyol redueix la tarifa per al Mobile per compensar les pèrdues de l'edició suspesa. Montero celebra que GSMA hagi prorrogat un any fins al 2024 la presència del congrés a la ciutat.

 13:30 
La Moncloa acusa el PP d'obstaculitzar els fons europeus per combatre la crisi. El govern espanyol reclama als populars que no maniobrin "en contra dels interessos d'Espanya" a través del seu grup europeu. Informa Sara González.

 13:15 
CCOO reclama un pla de reactivació per salvar mig milió de llocs de treball i allargar els ERTO. El sindicat presenta les seves mesures de xoc sectorial i demana un nou model productiu a Catalunya. Informa Pep Martí.

 13:02 
L'Ajuntament de Barcelona demana als veïns que comprin als petits comerços. El pressupost màxim que preveu l'Ajuntament per a la reactivació del comerç de proximitat és de 22 milions d'euros. Per Andreu Merino.

 12:40 
Què passa amb les denúncies per saltar-se l'estat d'alarma

Què passarà amb les denúncies interposades per la Policia de Sabadell? Parlem amb un membre del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell. Informa Albert Hernàndez.

 12:28 
Alemanya confina més de 360.000 persones pel brot de coronavirus en una indústria càrnia. La xifra de contagis, amb focus a la ciutat de Gütersloh, s'eleva ja a més de 1.500.

 12:17 
El brot importat de Bolívia a Múrcia

El nombre de contagiats a Múrcia pel brot procedent de Bolívia arriba a 17. En el vol cap a Espanya, el 3 de juny, hi havia tres persones. A més, una seixantena de contactes estrets dels infectats estan en quarantena.

 11:10 
La Moncloa es plantejarà tornar a l'estat d'alarma si la pandèmia deriva en una «situació greu». La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, defensa que els brots actuals es poden resoldre amb les mesures ordinàries.

 10:42 
Un investigador d'Oxford revela que la vacuna podria estar a punt per l'octubre. Encara no se sap quant durarà el seu efecte, però podria immunitzar durant un any, com la de la grip.

 10:27 
VÍDEO Fernando Simón per a tota la vida: un jove es tatua el seu rostre a la cama. El noi vol retre així el seu particular homenatge al director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències.

 10:14 
Brot de contagis en una residència de Lleida. Tretze avis i quatre empleats s'han infectat del virus i el centre ha reforçat les mesures de seguretat.

 09:56 
GRÀFICS

La Policia de Sabadell interposa gairebé 3.000 denúncies durant l'estat d'alarma. El mes de juny es rebaixa considerablement amb 138.

 08:32 
Trilla veu "localitzats" els brots a l'Estat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que els brots que han anat apareixent a l'Estat estan "localitzats" i ni per magnitud ni per dificultat de seguiment "sembla que no es puguin arribar a controlar". En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha reconegut però que el perill de brots com el d'Osca és no poder fer la traçabilitat i que el nombre de casos vagi augmentant sense tenir clar d'on venen els contagis. Ha descartat parlar de segona onada ja que ha afirmat que l'Estat "no ha sortit encara 100% de la primera". D'altra banda, ha avalat no permetre el ball entre desconeguts a les discoteques pel risc de contagi i la dificultat de traçabilitat que suposa.

 08:30 
La Covid-19 deixa més pobresa

La crisi generada per la pandèmia podria arrossegar a 93.000 persones més a viure en una situació de pobresa a Catalunya. Segons un informe d'Oxfam Intermón, abans del coronavirus hi havia unes 990.000 persones en aquesta situació mentre que en l'etapa post-covid ja se superaria el milió de persones. La nova pobresa suposaria un augment del 9,4% i que aproximadament una de cada set persones a Catalunya sigui pobre. A tot l'Estat, els nous pobres serien més de 700.000, fins arribar als 10,8 milions de persones en total. Són les estimacions que fa l'ONG dels estralls de la pandèmia i la crisi derivada d'aquesta, una crisi que adverteix és "desigual i injusta".

 08:28 
Sant Joan tot i la Covid-19

La Flama del Canigó arribarà aquest dimarts a la nit, en el marc de la revetlla de Sant Joan, a més de 3.000 punts dels Països Catalans. Ho farà adaptada al context actual provocat per la pandèmia de la Covid-19 i garantint les mesures de seguretat. Aquest matí, alguns patriotes ja han pujat a Coll d'Ares per encendre el peveter.
 

 08:27 
PORTADES «Ses senyories van cobrar dos milions en dietes a l'estat d'alarma», a «La Razón». Les portades dels principals diaris espanyols i catalans.

 21:20 
L'Estat fa pública la quantitat d'intervencions de l'exèrcit a Catalunya durant l'estat d'alarma

La majoria de les intervencions van ser a la província de Barcelona i van representar tan sols el 2,2% de les realitzades a tot l'Estat, molt per sota del pes en població. Ho explica Roger Tugas

 19:00 
MAPA Les platges que sí que obriran per la revetlla de Sant Joan

Tot el litoral barceloní tancarà per evitar aglomeracions, però molts municipis catalans permetran reunions a la platja

 18:29 
El Ripollès detecta un nou cas de Covid-19 després de 20 dies

L'Hospital de Campdevànol ha informat aquest dilluns que hi ha una nova persona ingressada per coronavirus. El centre estava lliure de la pandèmia des del passat 3 de juny, quan es va donar d'alta l'últim pacient afectat per la Covid-19.

 18:17 
L'OMS reclama produir dexametasona i distribuir-la ràpidament a tot el món

L'OMS demana augmentar la producció de dexametasona per distribuir-la "ràpidament" arreu del món. El director general de l'organització reclama "prioritzar" l'oferta a països amb un nombre alt de pacients "crítics". "És una medicina que no és cara i hi ha molt productors arreu del món, per la qual cosa confiem que se'n pugui accelerar la producció", ha dit.

 17:13 
El món del tenis, indignat amb Djokovic

Diversos tenistes professionals esclaten contra Novak Djokovic, número 1 del món, després de confirmar-se un altre positiu en el torneig organitzat pel serbi. Grigor Dimitrov ha confirmat que està contagiat de la Covid-19 i Borna Coric ho ha anunciat aquest mateix dilluns. Diversos mitjans informen del contagi de fins a tres persones més de l'equip tècnic dels jugadors i Djokovic ha explicat que està esperant els resultats de la prova de la Covid-19. 

El número 1 del món va organitzar l'Adria Tour en plena pandèmia mundial, fent cas omís de les indicacions de l'ATP i de diversos companys de competició com Roger Federer o Rafa Nadal. El rus Andrei Rublev s'ha posat en quarantena voluntària i diversos jugadors no han informat d'estar contagiats, com Dominic Thiem o Alexander Zverev.

 13:52 
El Síndic de Greuges obre una actuació d'ofici per les «greus mancances» de seguretat dels jutjats de Sabadell.

 12:59 
L'aeroport del Prat operarà 100 vols aquest dilluns

El Prat operarà un centenar de vols aquest dilluns entre sortides i arribades, de les quals 28 seran procedents de fora de l'Estat, segons han informat fonts d'Aena. El centenar de vols previstos per a avui és una xifra lleugerament superior a la vuitantena d'aquest diumenge, primer dia després de tres mesos d'estat d'alarma. Aquest augment de les operacions també ve motivat per la represa de l'activitat de Ryanair i la recuperació progressiva dels vols de Vueling a partir d'aquest dilluns fins a recuperar una setantena de trajectes a mitjans de juliol entre domèstics i internacionals.

 12:54 
Catalunya suma 3 morts i 74 nous contagis per coronavirus. Els pacients greus es mantenen estables amb una seixantena.

 11:54 
Dues comarques de la Franja de Ponent tornen a la fase 2 per diversos brots. Les comarques afectades són Baix Cinca i La Llitera, i també l'aragonesa Cinca Mitjà.

 11:47 
Torna l'activitat a Montserrat

El Cremallera de Montserrat i el Funicular de Sant Joan tornaran a donar servei a partir d'aquest dimecres, 24 de juny, oferint als visitants l'oportunitat d'accedir a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya amb mitjans de transport sostenibles i amb increïbles vistes al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. 

 11:35 
La Flama del Canigó arribarà aquest dimarts a la nit, en el marc de la revetlla de Sant Joan, a més de 3.000 punts dels Països Catalans. Ho farà adaptada al context actual provocat per la pandèmia de la Covid-19 i garantint les mesures de seguretat.

 10:57 
La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya es desploma un 41,1% a l'abril

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya es va desplomar un 41,1% a l'abril, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística. La variació anual a Catalunya es va situar al voltant de la mitjana estatal (-41,4%), mentre que les Illes Balears i les Illes Canàries, amb gran dependència del turisme, van liderar els descensos, amb un 61% i el 57,9% respectivament. Respecte el mes anterior, la variació a Catalunya va ser del -27,2% i en l'acumulat de l'any d'un -14,7%. Pel que fa la taxa de variació anual de l'ocupació durant l'abril va ser del -4,9% davant el -5,5% de la mitjana estatal. 

 10:50 
Celaá rectifica: «Els menors no són els súper transmissors que pensàvem eren». La ministra d'Educació assegura que intentaran mantenir les escoles obertes davant l'amenaça d'un possible rebrot a la tardor.

 10:32 
Prorrogada fins el 30 de juny la restricció de viatges no imprescindibles des de la UE. Malgrat l'aixecament de l'estat d'alarma s'ha decidit allargar-ho per raons d'ordre públic i salut pública.

 09:53 
CAP oberts

Tots els CAP de Sabadell obriran a l'estiu. D'aquesta manera, tornarà a estar operatiu, tot i que només al matí, tancat durant l'estat d'alarma.

 08:50 
Les colles desen les faixes: «No és viable fer castells en la nova normalitat». L'organització del Concurs de Castells treballa amb l'objectiu que l'esdeveniment es mantingui el 3 i 4 d'octubre. Per Alba Domingo.

 08:07 
Museus i centres culturals sumen centenars de visitants al dia després de reobrir

Balanç positiu després de la reobertura de museus i equipaments culturals. En les últimes jornades han anant reprenent de manera gradual la seva activitat després del tancament per l'estat d'alarma pel coronavirus, i han sumat centenars de visitants al dia, han explicat a diverses fonts de museus.

 18:30 
El Regne Unit registra 1.200 contagis i 43 morts més per Covid-19

El Govern britànic ha confirmat 1.221 nous contagis en les últimes 24 hores i 43 víctimes mortals més pel coronavirus al Regne Unit, que suma més de 42.000 morts i 304.000 casos des de la declaració de l'epidèmia.

En concret, el Regne Unit registra 42.632 morts i 304.331 contagis, d'acord amb les estimacions del Departament de Salut i Serveis Socials, publicades aquest diumenge en el seu compte oficial de Twitter.

 18:11 
L'Aeroport de Barcelona opera uns 80 vols comercials aquest diumenge

La Terminal 1 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat opera aquest diumenge un total de 80 vols comercials, en la primera jornada en la qual s'han obert les fronteres terrestres i aèries coincidint amb el final de l'estat d'alarma pel coronavirus.

 14:11 
Àfrica depassa els 7.900 morts i ja ronda els 300.000 contagis

Un total de 7.925 persones han mort per coronavirus a Àfrica, on el nombre de casos és ja de 297.352, segons l'últim balanç d'aquest diumenge proporcionat pels Centres de Control de Malalties del continent. Com a nota positiva, els Centres de Control de Malalties situen les recuperacions en un total de 142.745.

 14:10 
Barcelona reobrirà els equipaments juvenils a partir d'aquest dilluns

Barcelona obrirà els equipaments juvenils a partir d'aquest dilluns 22 de juny. La reobertura es farà amb totes les directrius sanitàries i amb cita prèvia. La majoria d'equipaments obriran en horari habitual, tot i això, alguns l'han hagut de modificar per adaptar-se a les necessitats de l'espai. També aquest dilluns s'obriran les instal·lacions esportives municipals que encara estaven tancades, els centres i les instal·lacions esportives especialitzades, incloses alguns piscines descobertes. Per altra banda, a partir del 29 de juny, l'Ajuntament té previst reobrir les sales d'estudi.

 14:09 
ÚLTIMA HORA Catalunya suma 8 nous morts per coronavirus. Es manté la tendència dels nous positius detectats, en les últimes hores 127.
 

 10:05 
L'aeroport de Barcelona torna a rebre visitants amb la reobertura de les fronteres a l'espai Schengen. Fins a 39 vols arribaran aquest diumenge a El Prat, 25 dels quals són internacionals

 09:04 
PORTADES El fi de l'estat d'alarma, tema del dia. Les portades dels principals diaris espanyols i catalans.

 21:30 
Manifestació davant la Borsa de Barcelona contra una nova normalitat «basada en l'especulació». Centenars de persones i la plataforma Pla de Xoc Social exigeixen que la banca i les empreses de l'Ibex-35 paguin la factura de la crisi sanitària.

 

 19:42 
Espanya reobrirà aquest diumenge les fronteres amb els països de la UE

La ministra d'Afers Exteriors assegura que els britànics podran arribar a l'estat espanyol sense haver de passar cap quarantena

 

 19:30 
REPORTATGE Les cicatrius de la pandèmia

El coronavirus lesiona el teixit productiu i obliga a obrir l'aixeta de recursos a costa de l'endeutament mentre es constaten reformes pendents del sistema de salut i afloren tensions polítiques després de tres mesos d'estat d'alarma; per Sara González i Joan Serra Carné

 

 18:25 
Retiren el gel desinfectant d'un mòdul de Brians 1 perquè se'n feien cubates. Segons publica la Cadena Ser, diverses internes van ser sorpreses a la biblioteca del centre fent combinats de gel amb cola.

 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació