Diumenge, 6 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 21:47 
GUIA Puc anar al bar a partir de dilluns? Com funcionarà el comerç? Tots els detalls del desconfinament, explicats en 14 preguntes amb les seves respostes

 20:00 
L'Estat i les autonomies decidiran «conjuntament» si la desescalada es fa per províncies. Les comunitats podran plantejar al govern espanyol si es fa servir una altra unitat territorial per dur a terme el desconfinament. Informa Oriol March.


 19:32 
Les reunions amb familiars i amics podran ser de 10 persones en la fase 1 del desconfinament. Serà obligatori mantenir la distància de dos metres entre tots els participants, segons les normes que publicarà demà diumenge el BOE. Informa Oriol March.

 18:58 
L'oci nocturn preveu un 15% de facturació

La patronal de locals d'oci nocturn Spain Nightlife preveu que amb la desescalada la facturació del sector serà com a màxim d'un 15% en comparació amb els ingressos habituals. El vicepresident de la patronal, Tito Pajares, ha assegurat que l’ocupació dels locals “serà molt més baixa, començant per un 30% i sense gairebé turistes" i demana al govern espanyol ajudes econòmiques a fons perdut.

 18:55 
Airbnb deixa en l'aire el futur de 1.350 treballadors. La companyia trenca el contracte amb l'empresa que li gestiona el telemàrqueting.

 18:23 
MAPA On puc comprar aliments a productors locals del país? La Generalitat habilita la web #AlimentsDeProp per fomentar el consum de productes del territori davant la crisi de la Covid-19.

 17:58 
Detinguda després de mossegar un agent dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte al migdia a Barcelona una dona que estava fent esport per la zona de a Mar Bella fora de l'horari permès. La dona s'ha negat a aturar-se, ha tirat a terra una de les motos dels agents i n'ha mossegat a un.

 17:58 
Espanya rep el primer lot de mascaretes FFP2 procedent del fons de rescat de la UE

Espanya ha rebut aquest cap de setmana el primer lot de mascaretes protectores FFP2 procedent del fons de rescat de la UE (RescEU). La reserva comuna europea de material mèdic –creada el mes passat per ajudar als països afectats per la pandèmia- ha enviat més de 330.000 mascaretes a repartir entre l'estat espanyol, Itàlia i Croàcia.

 17:41 
El confinament en parella: d'una ruptura a una oportunitat. Francesc Núñez, sociòleg de les emocions de la UOC, considera que aplicar una rutina ajuda a "canalitzar els malestars". Per Carles Fiter.

 17:40 
Els ERTO ja afecten dos de cada deu treballadors a Catalunya. S'han presentat 95.808 expedients de regulació temporal d'ocupació que inclouen 704.288 treballadors.

 17:18 
Més de 65.000 morts als EUA

Els Estats Units superen els 65.000 morts per coronavirus. Les autoritats nord-americanes han informat d'un total de 65.069 casos de morts confirmades i s'han comptabilitzat, a més, 1.104.345 positius en tot el país, aproximadament un terç de tots els detectats a escala mundial.

 16:51 
El Govern estudiarà refer la proposta de paga extra als sanitaris per incloure-hi els Mossos. Torra lloa la tasca "exemplar" de la policia catalana durant la crisi del coronavirus. Informa Andreu Merino.

 16:01 
Torra obre ara la porta a apujar impostos. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va assegurar fa dues setmanes que la Generalitat no es plantejava una reforma fiscal. Per Andreu Merino.

 15:53 
Torra es compromet a presentar en una setmana un pla per la «reactivació econòmica i la protecció social». Una comissió integrada pel president i els consellers decidirà les modificacions dels pressupostos de la Generalitat. Per Andreu Merino

 15:49 
Sánchez admet que les informacions sobre irregularitats al voltant del rei emèrit Joan Carles I suposen un "impacte gran" i defensa la tasca de "transparència" del seu successor Felip VI.

 15:49 
Aragonès, sobre la possibilitat d'una política fiscal adicional:"No tanquem la porta a res", ha assegurat.

 15:43 
El president Torra assegura que "revisaran" els criteris després que els Mossos d'Esquadra hagin denunciat que se'ls ha deixat fora de la paga extra del Govern per les actuacions fetes durant la Covid-19.

 15:41 

Torra assegura que "per responsabilitat" seguiran anant a les reunions de presidents autonòmics.

 15:35 
Torra assegura que no ha rebut "cap notificació del govern central" sobre el desconfinament de Catalunya per regions sanitàries i que avançat aquest matí l'alcaldessa Ada Colau.

 15:28 
Torra assegura que es "juguen molt" amb el pla de reactivació econòmica i protecció social. "Necessitarem que totes les polítiques sociosanitàries vagin molt més acompanyades", afirma.

 15:23 
Aragonès, sobre el fons de 16.000 milions d'euros anunciat pel govern espanyol:"És molt important el detall, estem a l'expectativa del detall". A més reivindica que "no ha de ser reemborsable"i que ha de tenir "caràcter immediat".

 15:20 
Torra celebra la iniciativa del govern espanyol de fer obligatori l'ús de mascaretes al transport públic.

 15:17 
El pla del govern català, segons explica Aragonès, constarà de tres fases per fer front a la crisi del coronavirus: la primera serà per dotar de recursos a l'emergència sanitària residencial, la segona per donar liquiditat econòmica a les empreses més afectades i la tercera anirà a la reactivació i reconstrucció.

 15:14 
Aragonès aposta per una "política econòmica expansiva" que vagi "des de l'àmbit global i europeu, fins a les administracions locals" per fer front a la crisi econòmica.

 15:16 
Sánchez presumeix que Espanya és el cinquè país del món on s'han fet més tests per coronavirus.

 15:11 
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, reconeix que l'aturada de l'activitat ha generat un "xoc sense precedents". "S'ha deixat de produïr", afirma.

 15:10 
Torra augura una crisi social i econòmica molt complicada si "no es cuida" el teixit productiu del país.

 15:07 
Torra anuncia que el Govern centrarà els seus esforços en els sectors "més afectats per la crisi: la cultura, el comerç i el turisme".

 15:07 
Pedro Sánchez remarca que "no hi ha pla B, l'únic pla és el de l'estat d'alarma que és eficaç". El president del govern espanyol respon als periodistes sobre si no aconsegueix els vots de la resta de partits al Congrés per prorrogar l'estat d'alarma: "Confio en la responsabilitat de la resta de forces polítiques".

 15:00 
Sánchez anuncia una nova pròrroga de l'estat d'alarma sense tenir garantit el suport al Congrés. El president del govern espanyol sosté que el mecanisme ha funcionat i reclama a l'oposició que el validi per quarta vegada a la cambra baixa.

 14:58 
El president de la Generalitat, Quim Torra, reconeix el fort impacte econòmic i social de la crisi del coronavirus:"No ens podem permetre que els efectes negatius s'allarguin i es cronifiquin".

 14:58 
Sánchez ha explicat que els seus càlculs vaticinen una caiguda "del 9%" del PIB estatal", i que això tindrà repercussions en l'ocupació.

 14:53 
L'Estat posarà en marxa un «fons de reconstrucció» de 16.000 milions per a les autonomies. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho comunicarà demà diumenge als líders autonòmics en la vuitena reunió des que va arrencar la crisi sanitària.

 14:50 
Portar mascareta serà obligatori al transport públic a partir de dilluns. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demana "responsabilitat personal" en la fase de desescalada i anuncia que es garantirà el repartiment de proteccions individuals a la ciutadania.

 14:46 
Sánchez sustenta en Europa, l'empresariat i la humanitat, una reconstrucció social i econòmica d'Espanya.

 14:42 
Pedro Sánchez anuncia que volen aprovar un fons especial per a la reconstrucció de 16.000 milions d'euros.

 14:40 
Sánchez remarca que l'estat d'alarma "ha funcionat" i per això "sol·licitarà una nova pròrroga el proper dimecres". 

 14:35 
Sánchez apunta que el comerç haurà de tenir un horari preferent per a la gent gran.

 14:34 
Sánchez explica que a partir dilluns serà obligatori portar mascareta en el transport públic. Es farà un repartiment arreu del territori.


 14:32 
Pedro Sánchez remarca que la Covid-19 està controlada i quan el país recuperi la normalitat es farà un homenatge d'Estat a les víctimes del coronavirus.

 14:32 
EN DIRECTE Segueix aquí la compareixença de Pedro Sánchez sobre la quarta pròrroga de l'estat d'alarma.  


 14:08 
ÚLTIMA HORA L'Ajuntament de Barcelona cancel·la el concert als balcons. El govern d'Ada Colau havia defensat la despesa de 200.000 euros de la iniciativa però finalment suspèn l'esdeveniment.

 13:51 
USOC demanda Salut i CatSalut per la manca d'EPI i test a els residències. El sindicat insta el tribunal a adoptar mesures cautelaríssimes en 24 hores per protegir el personal.


 13:50 
El govern espanyol insta a complir les mesures de seguretat en el primer dia de desconfinament. Fernando Simón, responsable tècnic de la Moncloa, assegura que hi ha "molts indicadors" que assenyalen la tendència descendent de la pandèmia a l'Estat. Informa Oriol March.


 13:30 
Sílvia Pérez Cruz és la vuitena baixa confirmada del concert als balcons "Barcelona, ens en sortirem". Se suma a Txarango, Sopa de Cabra, Clara Peya, Els Catarres, Stay Homas, Lildami i Suu.

 13:26 
El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, qualifica de "frívol i personalista" el concert als balcons del 9 de maig i acusa el govern municipal de "menystenir" la cultura de base i els creadors. ERC demanarà explicacions sobre el procés de contractació del concert. 

 13:17 
El govern espanyol ordena investigar les aglomeracions en la clausura de l'hospital d'Ifema a Madrid. L'alcalde José Luis Martínez-Almeida ha demanat disculpes per certes conductes "no exemplars".

 13:17 
Jaume Asens acusa Torra d'«instrumentalitzar els morts com PP i Vox». El president d'Unides Podem al Congrés creu que s'ha d'aparcar la qüestió territorial fins que se superi la pandèmia.

 12:44 
ERTO innecessari a Manresa

La concessionària de la zona blava de Manresa aplica un ERTO als seus treballadors malgrat que l'Ajuntament es feia càrrec de les despeses salarials de l'empresa durant la suspensió de l'aparcament de pagament per l'estat d'alarma.

 12:25 
L'assaig clínic de Mitjà i Clotet aconsegueix els 3.000 voluntaris necessaris per ser vàlid. La investigació estudia si un fàrmac com la hidroxicloroquina pot ajudar a reduir els contagis de coronavirus.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació