Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 17:39 
Manifestació de l'1 de maig

El TSJC no admet de moment un recurs de la Intersindical Alternativa contra la prohibició de manifestar-se l'1 de maig. Creu que no és competent perquè el cas involucra un Ministeri i dona tres dies a les parts perquè es pronunciïn.

 17:28 
Segueixen augmentant els ERTO

Catalunya supera els 95.300 ERTO des de l'inici de la crisi i la xifra d'afectats s'apropa als 700.000. Fins a 281 empreses presenten un expedient temporal i es detecten 2.357 treballadors afectats més en les darreres 24 hores.

 17:26 
L'assassí de sensesostres

La interlocutòria del jutge detalla que el modus operandi del presumpte assassí en sèrie de sensesostres era "semblant" i que, durant el registre de la caravana a Sant Cugat, s'han trobat diversos objectes que el relacionen amb les escenes del crim. A més, diversos cossos policials espanyols i estrangers han demanat informació als Mossos d'Esquadra perquè sospiten que podria haver actuat en altres llocs.

 17:18 
Ajuda a empreses per evitar tancaments

La Cambra de Terrassa ofereix un suport especial per evitar el tancament d'empreses. Tretze cambres catalanes han posat en marxa la iniciativa "Que cap empresa tanqui" per ajudar a superar la crisi del coronavirus.

 16:54 
Els veïns d'un carrer que divideix les províncies de Tarragona i Barcelona, obligats a desobeir l'Estat. Segons el pla de desconfinament del govern espanyol, no poden anar a la vorera del davant. Us ho expliquem:

 16:39 
Salut pretén realitzar totes les operacions greus ajornades pel coronavirus abans de l'agost. En una major part, les intervencions pendents estan relacionades amb el càncer, les malalties cardiovasculars i el cribratge.

 16:29 
Una discoteca de Lloret de Mar, la primera que aconsegueix el distintiu sanitari per reobrir. Els treballadors del local hauran de portar mascareta i s'establiran mecanismes per prendre la temperatura dels clients en el marc de contenció del coronavirus.

 16:11 
Crítiques al desconfinament provincial

Espinelves, Vidrà i Viladrau: «El pla de desconfinament per províncies és il·lògic i fruit del desconeixement». Els tres municipis pertanyen a Osona, però a la província de Girona.

 16:07 
Sanitat aprova els tests per a futbolistes. Només es faran als que hagin tingut símptomes de coronavirus o hagin conviscut amb algun afectat.

 15:59 
Accident d'un jove que muntava a cavall a Castelló i se saltava el confinament

La Guàrdia Civil ha rescatat un jove de 24 anys després de patir una greu caiguda quan va sortir a passejar a cavall al costat d'un amic a la Vall d'Uixó (Castelló), amb qui s'havia saltat el confinament, pel que han estat proposats per sanció.


 

 15:44 
16.000 persones fan vaga de lloguers

Més de 16.000 persones arreu de l'estat espanyol s'han sumat a la vaga de lloguers que va començar l'1 d'abril, segons el Sindicat de Llogaters i les entitats que integren el Pla de Xoc Social. Els col·lectius denuncien que les mesures del govern espanyol no permeten accedir a ajudes a molts llogaters i critiquen que l'executiu de Pedro Sánchez hagi optat per la via dels crèdits. Segons els impulsors, la vaga s'organitza a través de 80 comitès creats en una vintena de demarcacions. A més, ja han recol·lectat 40.000 euros a la caixa de resistència.

 15:33 
El centre de Molins de Rei, peatonal

L'Ajuntament de Molins de Rei ha anunciat que el centre de la localitat serà peatonal des d'aquest divendres i fins al diumenge. La mesura pretén "delimitar" el centre de per "assegurar que els veïns i veïnes puguin mantenir les distàncies socials".

 15:16 
El BCE preveu que el PIB de l'eurozona caigui entre un 5% i un 12% el 2020. Lagarde avisa que la durada de la crisi és "difícil de predir".

 15:03 
«El postpart ja és dur de normal, imagina't sense visites ni abraçades». Cristina Palomas va donar a llum el seu primer fill fa un mes, en plena crisi del coronavirus. Per Aina Font.

 14:56 
Pride Barcelona cancel·la l'edició del 2020 i aposta per una versió virtual

Pride Barcelona ha decidit cancel·lar l'edició del 2020 a causa del coronavirus. L'esdeveniment s'havia de celebrar del 25 al 27 de juny. L'edició de l'any passat havia arribat als 400.000 assistents. L'organització s'havia plantejat ajornar la celebració a un altre moment de l'any, però la falta de garanties i les recomanacions de salut i seguretat ha fet finalment prendre la decisió de suspendre l'edició d'aquest any. Tot i això, promouran un Pride "virtual" a tra´ves de diferents plataformes digitals i també ha arribat a un acord amb Betevé perquè la setmana del 27 de juny faci una programació especial durant unes hores.

 14:54 
L'evolució de la Covid-19 a la residència de Bagà

La residència de gent gran del municipi berguedà acumula 26 morts d'avis i 29 baixes de treballadors des de l'inici del brot.

 14:47 
Arriba la calor: el maig ve amb màximes d'entre 25 i 30 graus. L'episodi, provocat per una massa d'aire tropical, estarà protagonitzat pel sol amb intervals de núvols generalitzats.

 14:39 
MAPA Un de cada tres catalans, afectats per atur o ERTO pel coronavirus. Alguns territoris de muntanya pateixen afectacions superiors al 50%, com la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Cerdanya.

 14:32 
Més de la meitat dels repatriats en vols cofinançats per la UE eren alemanys

El 56% dels repatriats en vols cofinançats per la Unió Europea eren ciutadans d'Alemanya, segons dades de la Comissió Europea. La UE ha donat suport a un total de 247 vols de repatriació que han permès tornar a casa a 54.440 ciutadans europeus, dels quals 31.018 eren alemanys. Al mateix temps, un total de 3.490 ciutadans de l'estat espanyol han tornat a casa gràcies al suport de la UE.

 14:18 
L'afectació del confinament als majors de 65 anys

Els majors de 65 anys han perdut orientació i atenció en les tasques quotidianes durant el confinament, segons la UAB. Una enquesta assenyala un empitjorament de les emocions de la gent gran durant les últimes setmanes.

 14:09 
Allau de crítiques de l'oposició al pla de desconfinament del govern espanyol. Els partits nacionalistes i independentistes exigeixen el retorn de competències per gestionar la transició i retreuen a Salvador Illa situar la província com a unitat de desescalada. Ho explica Bernat Surroca.

 14:02 
Simón insta a la responsabilitat personal en la fase «més complexa» del desconfinament. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries fa la crida explicant que "ara tornen coses que abans eren rutinàries". Per Marc Solé.

 13:47 
VÍDEO «InfoK»: quan els nens confinats es converteixen en periodistes. Els consellers Miquel Buch i Alba Vergés, entre altres responsables de la gestió de la crisi, responen els dubtes dels infants sobre el desconfinament.

 13:30 
App per comprar a domicili a Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell estrena una aplicació mòbil gratuïta que permetrà als ciutadans localitzar els comerços de proximitat que ofereixen servei a domicili.

 13:13 
Les previsions econòmiques

Els economistes preveuen que el PIB caigui un 10,8% i l'atur pugi més del 20% a finals d'any. El dèficit públic es pot situar entre el 13 i el 15% i el deute pot oscil·lar entre el 113% al 125% del PIB.

 13:11 
Tests d'immunitat als CAP

Els CAP comencen a fer els tests per conèixer el grau d'immunitat de la població davant del coronavirus a l'Estat. Els participants saben en marxar si han desenvolupat anticossos i també se'ls extreu sang per analitzar al laboratori.

 12:56 
Multiplicació de mascaretes

Illa anuncia la fabricació "a gran escala" de mascaretes higièniques d’un sol ús i reutilitzables. El ministre diu que hi participaran diverses empreses i que es distribuiran en centres comercials.

 12:42 
Una vintena de cares conegudes actuaran des del balcó a Barcelona. La iniciativa, que porta el nom de "Barcelona, ens ens sortirem" ha estat impulsada per l'Ajuntament i hi participaran grups i artistes com Els Catarres o Txarango.

 12:27 
Carta de les famílies d'una residència de Barcelona a Torra

Els familiars amb persones residents al geriàtric Amavir Diagonal de Barcelona han enviat una carta al president Quim Torra per reclamar de nou el trasllat dels afectats pel coronavirus a hospitals. Les famílies denuncien falta de recursos materials i de personal al centre per tractar l'epidèmia i en responsabilitzen la Generalitat i l'empresa que gestiona el geriàtric.

 12:24 
La sortida al carrer d'aquest dissabte es farà per franges horàries

La Moncloa ha comunicat que, després d'analitzar l'evolució de les dades de la pandèmia, aquest dissabte es permetrà sortir al carrer per franges horàries. Això ho ha acordat el comitè presidit per Pedro Sánchez. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en concretarà els detalls en una roda de premsa aquesta tarda.

 12:21 
Parlen els ciutadans

El 8,6% dels catalans han tingut símptomes del coronavirus i un 19% en té dubtes, segons el CEO. El 26,9% dels enquestats creuen tindran dificultats econòmiques per arribar a final de mes.

 12:17 
Manifestar-se des del confinament

Fridays For Future Sant Cugat fa una crida a la ciutadania a continuar manifestant-se per l'emergència climàtica cada divendres des del confinament amb una acció reivindicativa de llums i ombres.

 12:08 
Els catalans confien més en la Generalitat per afrontar el coronavirus que en el govern espanyol. El percentatge de persones amb dificultats econòmiques creix del 8% al 27% a causa de la pandèmia, segons una enquesta del CEO sobre els efectes de la Covid-19. Informa Roger Tugas.

 11:56 
El Govern exigeix a l'Estat «co-decidir» el desconfinament. El vicepresident Aragonès considera un "error" basar la desescalada en el calendari i reclama que no es faci per províncies.

 11:48 
Desarticulada una banda internacional de tràfic de droga que operava des de Catalunya. S'han intervingut 11 tones de haixix, tres cotxes i quatre embarcacions equipades amb motors de 300 cavalls.

 11:38 
ENTREVISTA «Vaig tenir la sort d'obrir una UCI des de cero». NacióDigital parla amb Ingrid Malia sobre la seva experiència a l'Hospital de Bellvitge. Aquesta estudiant de primer d'Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està de reforç a l'UCI, tot i que des de fa més d'una dècada que treballa com auxiliar d'infermeria. Per Albert Hernàndez.

 11:36 
Mig milió d'euros contra la crisi del coronavirus a Olot

Olot dedicarà mig milió d'euros a fer front a la crisi econòmica provocada per l'estat d'alarma. El ple extraordinari de l'Ajuntament d'aquest matí aprova per unanimitat la dotació d’uns fons per a ajudes socials i econòmiques i les bases, pioneres a Catalunya, per accedir-hi a raó de 500 euros per activitat. Informa Xavier Borràs.

 11:31 
Ciguda del PIB a Europa

El PIB de l'Eurozona cau un 3,8% aquest primer trimestre, la pitjor davallada des que es fan registres. La inflació a l'abril torna a caure mentre la taxa d'atur al març va augmentar lleugerament fins al 7,4%.

 11:23 
L'expansió del coronavirus podria reduir-se a la meitat per sobre dels 20 graus. Així ho assegura un estudi del Servei de Meteorologia de Catalunya i l'Hospital Clínic, que indica que la força del virus disminueix a partir dels 15ºC.

 11:15 
Cau el nombre de morts per coronavirus a Espanya: 268 en 24 hores. Els nous contagis també registren un lleuger descens amb 1.309 nous positius en l'últim dia. Informa Bernat Surroca.

 11:07 
Menjar a domicili

La Fundació Santa Clara i la Joviat portaran plats cuinats a persones que no poden sortir de casa. Fan una crida a la ciutadania i a empreses perquè aportin aliments frescos per a la seva elaboració.

 11:01 
El coronavirus al Pallars

Sis nous contagis a Tremp i la Pobla eleven a 118 els casos de Covid-19 al Pallars. El municipi poblatà, amb 75 positius confirmats, és el més afectat, seguit de Tremp, que ja ha arribat a la vintena de casos. Per Jordi Ubach.

 10:59 
Del Pallars a casa

El Jussà activa una plataforma per facilitar la venda de productes pallaresos arreu de Catalunya. 'Del Pallars a casa’ és una iniciativa de l’associació APAT Pallars que compta amb el suport del programa 'Al teu gust’ de l’Ajuntament de Tremp.

 10:58 
Aragonès planteja a l'Estat un fons Covid-19 i demana 4.000 milions per a Catalunya. El vicepresident ho proposarà dilluns a la reunió de les comunitats amb el Ministeri d'Hisenda, a qui demanarà flexbilitzar el dèficit més enllà del 0,2%.

 10:55 
CaixaBank considera que les mesures del govern espanyol contra la pendèmia «van en la bona direcció». L'entitat ha presentat avui els resultats del primer trimestre, amb uns beneficis de 90 milions després d'haver fet una provisió de 400 milions pels efectes del coronavirus. Ho explica Pep Martí.

 10:51 
El CAR de Sant Cugat tornarà a obrir l'11 de maig

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès reobrirà parcialment les seves portes el pròxim 11 de maig, tan bon punt entri en vigor la fase 1 del pla de desconfinament del govern espanyol. En un inici, les instal·lacions del CAR només podran ser utilitzades per aquells esportistes becats amb un perfil d'Alt Nivell que es trobin a la demarcació de Barcelona. 

 10:47 
El Govern preveu que el PIB català caigui entre el 7,6% i el 8,8% el 2020. Aragonès reclama una política econòmica expansiva i pronostica, pel que fa a l'ocupació, que es destrueixin entre 226.800 i 261.800 llocs de treball aquest any i que comenci a recuperar la situació l'any vinent. Informen Oriol March i Roger Tugas.

 10:42 
Vic no abaixa la guàrdia

El pavelló Vic Salut no abaixarà definitivament la persiana almenys fins al maig. Tot i deixar d'acollir pacients, estarà a punt per rebre'n de nous en cas de rebrots. 

 10:35 
Barcelona obrirà alguns parcs aquest cap de setmana però no les platges. El primer tinent d'alcalde avisa els restauradors que la resposta a la crisi no pot ser "rebaixar els impostos sense més".

 10:30 
Ofensiva dels Mossos per evitar desplaçaments a les segones residències

Els Mossos d'Esquadra despleguen des d'aquest dijous i fins diumenge vinent 350 controls amb més de 1.300 agents per evitar els desplaçaments a segones residències. Coincidint amb el pont de l'1 de maig, el dispositiu vetllarà de nit i de dia per assegurar que la mobilitat es redueix al màxim i que només circulen per les vies catalanes les persones que ho poden acreditar d'acord amb les mesures de confinament previstes per l'estat d'alarma. El cos fa una crida a la població "perquè no es relaxi i se salti les actuals restriccions" i recorda que les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació