Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:29 
Frenada al virus

Important desacceleració de contagis i víctimes mortals per coronavirus al Camp de Tarragona en la darrera setmana. En total, han mort 328 persones i hi ha 1.695 contagis. 

 10:26 
El PP no garanteix encara el suport a la pròxima pròrroga de l’estat d’alarma

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, no ha volgut assegurar aquest dijous el vot afirmatiu de la seva formació a la pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista a Telecinco, Egea ha afirmat que ara no es pot “mullar” com li agradaria perquè l’”hemeroteca és molt traïdora”. Segons Egea, el PP vol conèixer primer el contingut de la proposta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de portar al Congrés dels Diputats.

 10:23 
Augmenta el trànsit, però segueix lluny dels nivells anteriors a la pandèmia

El trànsit a l'àrea metropolitana va créixer un 15% aquest dimecres en relació amb la setmana passada. La circulació va ser un 60% inferior al dimecres anterior a l'estat d'alarma.

 10:21 
El País Valencià tampoc veu amb bons ulls un desconfinament per províncies. El Consell proposa que es faci per departaments de salut.

 10:16 
Ábalos apunta a una sortida per hores i s'obre a adaptar les zones de desescalada

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, apunta a una sortida d’adults i esportistes per hores a partir de dissabte. En una entrevista a la Ser, ha dit que el que seria “ideal” seria “seqüenciar” les sortides per “conjugar-les” amb les dels nens. També ha dit que d’aquesta manera, s’evitaria una “sortida explosiva” però que la decisió l’anunciarà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest mateix dijous. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha dit que la decisió encara no està presa. Ábalos també ha dit que el govern espanyol s’avindrà a adaptar les unitats territorials en la desescalada a les propostes que facin les comunitats autònomes, sempre que estiguin “justificades”.

 10:12 
Assassinats a persones sense llar

El presumpte assassí en sèrie, detingut a Sant Cugat per la mort violenta d'almenys tres persones sense llar a Barcelona durant el confinament passarà avui a disposició del jutjat de Rubí i declararà per videoconferència.

 10:06 
L'Ajuntament de Barcelona reclama a altres ciutats que també empadronin sense domicili. Barcelona registra cada any 6.000 sol·licituds de padró de persones sense casa i entre 500 i 1.000 de veïns que no poden acreditar el lloc de residència. Informa Andreu Merino.

 09:51 
La policia ja té provat que l'expresident Mariano Rajoy efectivament va saltar-se el confinament per fer exercici al carrer i ha tramès la denúncia a la delegació del govern espanyol a Madrid, que ha de decidir ara si imposa la sanció.

 09:49 
Caiguda històrica del PIB a Espanya, ja amb els efectes del coronavirus: durant el primer trimestre  va retrocedir un 5,2%, la caiguda trimestral més important de la sèrie de l'INE, que arrenca el 1970.
 

 09:37 
Retallades de sanitaris en plena crisi

Els sanitaris de l'eix del Cardener, molestos per una retallada en plena crisi del coronavirus. L'ICS aclareix que el tercer dispositiu que s'ha retirat només es va posar durant dos caps de setmana com a reforç per l'alta demanda a les residències.

 09:35 
GRÀFIC Cauen els ingressos a Terrassa

Continua el descens d'ingressos per coronavirus als hospitals de Terrassa. Actualment, 20 persones es troben ingressades a les Unitats de Cures Intensives i en tota la pandèmia han perdut la vida 268 persones. Informen Marc Solé i Anna Mira.

 09:33 
ENTREVISTA a un estudiant d'Infermeria

«Veig en les professionals d'infermeria el reflex del que m'agradaria ser el dia de demà», diu Ingrid Malia, estudiant de primer d'Infermeria de la UAB que ha passat a reforçar el personal sanitari de l'Hospital de Bellvitge. Hi ha parlat Albert Hernàndez.

 09:29 
L'impacte de la Covid-19 a Vic

Vic estima un impacte de 2,5 milions en les finances públiques per la crisi de la Covid-19. El govern municipal prepara dues línies d'ajut, una per a comerç i restauració, i una altra per a autònoms.

 09:27 
Trilla demana seguir amb "molta atenció" si es confirma un increment de nous casos de coronavirus

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha advertit que no es té "el peu al coll" al coronavirus i per tant ha demanat seguir amb "molta atenció" si es confirma una tendència a l'alça dels nous casos de la Covid-19. Les dades de positius van repuntar aquest dimecres amb 2.652 nous casos confirmats per una prova diagnòstica.
Trilla ha dit a Catalunya Ràdio que pot ser que aquestes dades tinguin una explicació "tècnica i de retards de casos pendents" però "si realment van pujant molt de pressa cal començar a posar els semàfors en groc o sinó després en vermell". Sobre les properes fases del desconfinament ha recomanat als esportistes que a més de seguir les normes comencin a fer exercici "a poc a poc".

 09:16 
L'exèrcit espanyol aprofita la crisi del coronavirus per reivindicar-se i demana més diners; per Ferran Casas

 08:58 
Vides al llindar de la mort: el batec de l'UCI, des de dins. NacióDigital entra a la unitat de cures intensives de l'Hospital MútuaTerrassa on els llits s'han quadruplicat per atendre els malalts de coronavirus.

 08:46 
Un antiviral, el primer fàrmac eficaç contra el coronavirus. El tractament ha demostrat que escurça la durada de la infecció i redueix la mortalitat.

 08:22 
La nova normalitat del mercat laboral: més ERTO, concursos d'empreses i acomiadaments abans de l'estiu

Reactivar l'economia no serà "cosa de quatre dies". Els experts auguren que la crisi sanitària de la Covid-19 deixarà un mercat laboral amb nous Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), concursos de creditors d'empreses obligades a tancar i acomiadaments massius abans de l'estiu, quan preveuen que es puguin aixecar algunes de les mesures extraordinàries en l'àmbit laboral que ha aprovat el govern espanyol.
"Rearrancar un motor gripat costa bastant", assegura el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Sergi Jiménez, que creu que el sector turístic estarà "aturat" ben bé un any, fet que provocarà conseqüències en tota l'economia catalana. "Si a finals d'any el PIB només cau un 5% serà un miracle", ha explicat a l'ACN.

 08:17 
El sector de la flor afronta amb esperança el desconfinament

El sector de la flor i la planta veu amb bons ulls els plans de desconfinament del govern espanyol, que preveu l'obertura presencial de floristeries en les pròximes setmanes. Després d'una primera arrencada puntual amb el Sant Jordi en confinament, el sector ha reprès l'activitat aquesta setmana amb la reobertura del Mercat de Flor i Planta Ornamental, on productors i floristes treballen a contrarellotge per preparar les comandes online que les famílies fan aquests dies per celebrar el Dia de la Mare.
"Venim d'un gran desastre empresarial i econòmic i les perspectives no són bones, però esperem que la gent ens doni un cop de mà i posi flors i plantes a la seva vida", explica Mercè Martínez, una de les productores més importants del Mercat.

 07:48 
Plega per motius de salut l'alcalde de Callús (el Bages), Joan Badia, un dels alcaldes icònics de l'1-O. Passa el relleu a Jordi Mas, primer batlle de la història de Catalunya que ha estat proclamat telemàticament.

 

 07:39 
Torra celebra que Urkullu demani a Sánchez aixecar l'estat d'alarma

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dimecres que el seu homòleg basc, el lehendakari Íñigo Urkullu, hagi exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aixequi de manera immediata l'estat d'alarma.
“Eskerrik asko, lehendakari. El Govern de Catalunya ho vam demanar diumenge passat. Celebrem aquesta decisió del govern basc. Senzillament, per què no fem les coses escoltant a qui té el coneixement i l'experiència?”, ha escrit a Twitter.
El malestar del govern basc té a veure amb el convenciment que Sánchez utilitza l'estat d'alarma per recentralitzar competències. Urkullu també ha amenaçat el president espanyol amb retirar-li el suport si no s'avé a pactar amb Euskadi el pla de retorn a la normalitat.

 07:15 
Les portades

Recull de les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «L'antiviral remdesivir, primer fàrmac que demostra que és eficaç», diu «La Vanguardia».

 06:55 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 23:47 
Ja hi ha més de 30.000 altes hospitalàries de coronavirus a Catalunya.

 23:38 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Catalunya registra aquest dimarts 150 morts per coronavirus, supera les 10.000 defuncions acumulades i supera els 50.000 contagis confirmats.

 23:22 
Els hospitals segueixen buidant llits

En les darreres 24 hores hi ha hagut 14 nous ingressats de gravetat que eleven el total a 3.857. Tot i això, ara mateix hi ha 707 llits ocupats a les UCI,  el que significa 42 més de lliures més que ahir.

 23:15 
Repunt important de contagis i lleuger descens de morts

Catalunya ha registrat aquest dimecres 2.652 nous positius i 138 morts, fet que suposa un increment important pel que fa a contagis. L'augment d'infeccions contrasta amb l'estabilització de casos sospitosos, que amb uns 3.700 més que ahir se situen en 114.841.

 22:59 
VÍDEO Ayuso defensa els menús basats en pizza i menjar ràpid que han rebut els infants vulnerables de Madrid. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha rebut fortes crítiques de l'oposició i de nutricionistes.

 22:01 
Es disparen les morts al Regne Unit després de sumar per primer cop les dades de residències

El Regne Unit ha registrat 3.811 defuncions en un sol dia després de sumar per primera vegada les defuncions produïdes en residències de gent gran. Amb aquesta xifra, el total de morts s'eleva a 26.097.

 21:51 
Gósol, a la demarcació de Lleida, demana desconfinar-se amb la resta del Berguedà. L'ajuntament no troba «sentit» a desescalar per províncies.

 21:45 
Fer 103 anys confinada: «Això és la perdició dels vells, no puc ni anar al bingo ni a passejar per la carretera». Magdalena Guarí ha celebrat el seu 103 aniversari sota les restriccions del coronavirus, però la família i els veïns li van cantar per celebrar-ho i fins i tot va poder ballar un pasdoble al balcó. Per Sílvia Berbís.

 21:38 
Vox carrega contra el Papa Francesc per defensar la renda mínima i el titlla de «ciutadà normal». Santiago Abascal ha menyspreat les consideracions del Pontífex, assegurant que aquesta mesura econòmica només conduiria el país "al paradís comunista".

 21:27 
El Gremi de Llibreters demana llibertat perquè cada llibreria pugui atendre la seva situació particular. L'entitat també reclama que “no es perdin” les ajudes concedides ni altres mesures extraordinàries com els ERTO.

 21:15 
Ingressos a la baixa

Segueixen baixant els ingressos per coronavirus el dia que se superen les 200 morts acumulades a Manresa. En les últimes 24 hores han mort 2 persones amb la malaltia i el total d'altes s'enfila fins a 879.

 21:07 
GRÀFIC Més altes a Berga

L'Hospital Sant Bernabé de Berga dona set altes en les darreres hores, cinc a professionals 

 21:01 
Demanen un canvi de gestió a Avià

L'oposició demana al govern d'Avià que reparteixi mascaretes i l'avisa que desinfectar els carrers no és efectiu. Proposen que davant de cada comerç es col·loqui "un dispensador de solució desinfectant per tal que tothom el pugui fer servir en entrar i sortir".

 20:54 
Creix el dèficit

El dèficit públic d'Espanya augmenta un 2,9% fins al febrer i se situa en 11.245 MEURHisenda diu que el de l'Estat fins al març baixa un 13,9% i que l'impacte del coronavirus encara és "poc significatiu"

 20:33 
Jaume Asens: «La divisió per províncies s'adiu poc a la realitat de Catalunya». El president del grup d'Unides Podem al Congrés fa autocrítica i defensa que el govern espanyol ha d'"escoltar més" les autonomies, i avança que de la comissió per a la reconstrucció se n'ha de sortir amb un pacte pel finançament. Per Sara González.

 20:15 
Satisfacció entre els productors audiovisuals

Els productors audiovisuals celebren que podran tornar a rodar a partir de l'11 de maig. El sector treballa en un protocol per evitar contagis un cop reprenguin la feina.

 20:07 
La Cerdanya, en alerta: el desconfinament provincial podria dividir la comarca. El Consell Comarcal defensa tenir en compte les regions sanitàries o, fins i tot, fer plans "a més petita escala".

 19:49 
Dilluns tornen «Els matins» i el «TN matí» a la graella de directes de TV3. El noticiari es redueix a mitja hora adaptat a les circumstàncies provocades per la pandèmia.

 19:34 
La territorialització del desconfinament obre un nou pols Estat-Generalitat. El Govern reclama que la desescalada es faci en base a les regions sanitàries i no les províncies; la Moncloa s'obre a replantejar-se l'estratègia, criticada per altres autonomies i pels comuns. Informa Oriol March.

 19:28 
Govern i municipis creen un grup de treball per gestionar «conjuntament» la desescalada. Així ho han acordat aquest dimecres en una reunió telemàtica un dia després que Sánchez fes públics els plans per a la desescalada. Per Oriol March.

 18:50 
Remuntada de la borsa

L'Ibex-35 recupera els 7.000 punts després de créixer un 3,21% aquest dimecres. El selectiu espanyol és el que millor s'ha comportat entre les principals borses europees.

 18:31 
Primer ple telemàtic a Terrassa

Terrassa celebra el primer ple telemàtic de la seva història amb la compra del milió de mascaretes en el punt de mira i amb reclamació unànime d'unitat davant la pandèmia; informa Marc Solé.

 18:27 
Denunciat per entrar a una pista de bàsquet amb el fill

Els Mossos denuncien un pare a Sant Cugat del Vallès per trencar el precinte d'una pista de bàsquet i posar-s'hi a jugar amb el seu fill.

 18:24 
Foment del Treball reclama més ajudes públiques per fer possible la reobertura econòmica. La patronal critica que el pla de desconfinament del govern espanyol s'ha fet sense consultar els sectors econòmics. Informa Pep Martí.

 18:18 
Vides al llindar de la mort: el batec de l'UCI, des de dins. NacióDigital entra a la unitat de cures intensives de l'Hospital MútuaTerrassa on els llits s'han quadruplicat per atendre els malalts de coronavirus. Per Anna Mira.

 18:11 
Només un 10% dels contagis de coronavirus es diagnostiquen a Catalunya. Investigadors de la UPC i l'IGTP calculen que passen 13 dies entre els primers símptomes i el registre en dades oficials.

 18:04 
Baixen els pacients amb coronavirus

A l'Hospital de Sant Celoni hi ha 35 persones ingressades per Covid-19, la xifra més baixa de tres darreres setmanes. A dia d'avui hi ha un total acumulat de 68 altes i 28 defuncions.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació