Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 17:59 
Tancament pel coronavirus

L'empresa local de Sant Cugat Dinamiks Educació Lleure i Esport s'ha vist «obligada a tancar» a causa de la crisi del coronavirus. La companyia, que oferia serveis d'oci i esport amb un alt contingut social i inclusiu per a infants amb autisme, explica en un comunicat que "s'ha arribat al límit de la gestió econòmica de l'empresa i no és possible seguir acumulant pèrdues". 

 17:55 
«We Are One»: els festivals de cinema més importants del món s'uneixen per combatre el coronavirus. Els certàmens cinematogràfics de Canes, Sant Sebastià, Berlín, Venècia, Sundance, Tribeca i una quinzena més emetran contingut gratuït a través de YouTube a partir del 29 de maig. Per Victor Rodrigo.

 17:51 
Com ballar amb el virus. Cal guanyar temps, tot i que ara ens sembli que el perdem: juga al nostre favor. No abaixem la guàrdia!

 17:48 
En Comú Podem destina 4.200 euros de sous a entitats de Rubí

Els regidors d'En Comú Podem, que formen part del govern de Rubí, destinen 4.200 euros de l'excedent dels seus sous a entitats socials. Tenen assignada una retribució de 60.000 euros anuals bruts, però en compliment del seu codi ètic, que limita els seus salaris a 3 vegades el Salari Mínim Interprofessional, en el cas dels Comuns; i 3,5, en el cas de Podem; han decidit donar-ho a entitats que treballen per fer front al coronavirus: l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i la cooperativa agroecològica Ecobodum.

 17:42 
El Gremi d'Hotels de Barcelona avisa que el pla de desconfinament aboca els hotels al "desastre" econòmic i laboral. La CEHAT es mostra "decebuda" amb la manca de respostes per al sector.

 17:23 
Els comuns reclamen al govern espanyol prendre com a referència les regions sanitàries i no les províncies

L'endemà que Pedro Sánchez presentés el pla de desconfinament del govern espanyol, que fixa les províncies com a unitat territorial, la líder parlamentària dels comuns, Jéssica Albiach ha detallat que la seva formació ha traslladat a la Moncloa la seva disconformitat amb la decisió. En un tuit, Albiach ha recalcat que "les àrees sanitàries són l'espai més eficaç a Catalunya per lluitar contra la pandèmia". Els comuns se sumen així a una de les demandes exposades pel Govern de la Generalitat, que entén que les províncies no són la referència territorial a partir de la qual s'ha d'aplicar la desescalada.

 17:17 
Reunió entre Torra i el primer ministre de Flandes

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit telemàticament aquest dimecres de forma telemàtica amb el ministre-president de Flandes, Jan Jambon, que el 30 de novembre va ser a Catalunya. Els dos dirigents, que han transmès el seu condol per les víctimes causades pel coronavirus, han explorat la possibilitat d’intercanviar "informació científica" en un futur proper entre els grups d'experts que dirigeixen el desconfinament a Flandes i a Catalunya.

 17:05 
Es dispara la venda de tints

El tancament de les perruqueries durant l'estat d'alarma dispara la compra de tints de cabell. En grans supermercats com Bonpreu i Esclat, la venda d'aquest producte ha crescut un 130%.

 16:59 
Caiguda d'ingressos a Granollers

Els ingressats pel coronavirus a l'Hospital de Granollers passen de 70 a 47 en una setmana. Des de dimecres passat hi ha hagut cinc víctimes i 51 altes més.

 16:55 
Oriol Mitjà aprova el pla de desconfinament de l'Estat: «És prudent i té bona base científica». L'assessor de Torra avala la proposta del govern espanyol, però adverteix que "falten mesures concretes de control i seguiment".

 16:43 
Cinema i assassins en sèrie

Els assassins en sèrie seran els protagonistes de la fusió cinematogràfica dels festivals de cinema de Sant Cugat a causa del coronavirus. Els organitzadors del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror i el Sang Cugat s'han vist forçats a prendre aquesta decisió i celebrar les dues activitats al mes de setembre davant la possibilitat de suspendre un dels dos certàmens.

 16:29 
Com reobriran els cinemes? Com s'habilitaran les sales per combatre possibles contagis? Els exhibidors calculen que les restriccions d'aforament vinculades al desconfinament els faran perdre 43,5 milions d'euros mensuals.

 16:07 
El Super3 es reactiva amb nous programes des de casa. "Wowzzy Baboom", "Manduka" i "Dinàmiks" tornen aquest cap de setmana.

 15:55 
Cau la delinqüència

Els delictes baixen un 74% i les detencions un 45% durant el confinament per la Covid-19. Les notificacions de les 101.731 actes de denúncia per no seguir les normes es faran quan acabi l'estat d'alarma

 15:53 
Les zones de Catalunya amb l'índex de transmissió del coronavirus més elevat. El Govern diu que el comportament del brot és "territorialment diferent".

 15:45 
El tabac fa que morin més homes que dones pel coronavirus. Una investigació de la UOC i el Neurocampus de Bordeus relaciona les malalties cardiovasculars, el tabaquisme i el virus.

 15:37 
ENTREVISTA L'alcaldessa d'un poble petit

«El cafè per a tots en pobles petits com Campins ha estat despropocionat en l'estat d'alarma». L'alcaldessa de Campins no entén que s'hagin pres les mateixes mesures per a una gran ciutat que per a un poble petit.

 15:29 
Caminar per la dreta

L'Ajuntament de Solsona demana als veïns del municipi que, quan es desplacin a peu pel municipi, circulin per les voreres de la dreta. A través d'un comunicat, el consistori recorda que a la ciutat la majoria de voreres són inferiors als dos metres d'amplada. En el cas que el carrer sigui de trànsit rodat i no tingui voreres i en vies interurbanes, demanen que es passi per l'esquerra, tal com estableix el reglament general de circulació. 

 15:17 
Sanitat explicarà demà com podrem sortir de casa aquest dissabte

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que no concretarà fins demà les condicions en què es podrà sortir a passejar i fer exercici a partir de dissabte. El govern espanyol ho regularà en una ordre ministerial. El ministeri treballa en quatre ordres ministerials que concretaran com serà el desconfinament i les farà públiques en els pròxims dies: una primera ordre procedimental amb les condicions dels indicadors per poder canviar de fase; la de les condicions per sortir a partir del 2 de maig; una per regular la fase 0 a partir de dilluns 4 de maig i una per indicar quines illes poden canviar de fase.

 15:08 
Vacarisses i Matadepera obren les deixalleries

Els dos municipis del Vallès Occidental han tornat a obrir les deixalleries sota estrictes mesures de seguretat. Els dos espais limiten l'aforament a tres vehicles, però cada un imposa diferents normes.

 15:03 
El Govern descarta aplicar les franges horàries però les manté com a «recomanació». La Generalitat assegura que està "complint" amb les seves competències i assegura que no té resposta sobre el pla que es va elevar a l'Estat. Ho explica Oriol March, cap de Política.

 14:52 
Les residències d'avis són, de nou, un dels temes del dia:

La Generalitat sosté que l'Estat és el «responsable» de millorar els recursos a les residències. La consellera de Salut, Alba Vergés, envia un missatge al Ministeri de Sanitat: "Tenen els recursos i la capacitat de cobrar impostos". Informa Oriol March.



Aquest posicionament del Govern arriba poques hores després que haguem conegut que la fiscalia té sota la lupa, tant per la via penal com en l'àmbit civil i de protecció, més d'un centenar de residències d'avis d'arreu de Catalunya.

 14:46 
Rescat de gamarussos

Els Agents Rurals rescaten tres polls de gamarús a Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) alertats pels veïns, que han pogut fer el seguiment dels animals gràcies al confinament.

 14:33 
L'Ajuntament de Barcelona eleva a 300 milions la caiguda d'ingressos pel coronavirus. El ple ha aprovat una proposició del PP que demana elaborar un informe d’optimització de l'estructura municipal i col·laborar amb el sector privat per sortir de la crisi. Informa Andreu Merino.


 14:29 
Portar així les mascaretes pot multiplicar per 100 la seva eficàcia. És la principal conclusió d'un estudi de la mútua Asepeyo sobre el filtre i segellat de les mascaretes.


 14:23 
ATENCIÓ El govern espanyol s'obre a replantejar el desconfinament per províncies. Salvador Illa assegura que "escoltarà" els plantejaments que puguin fer les comunitats autònomes sobre la unitat territorial de desescalada. Ho explica Bernat Surroca.


 14:22 
El bon temps pot ajudar a frenar el coronavirus, segons diversos estudis internacionals certificats per l'Hospital Clínic i el Servei Meteorològic.


 14:15 
Un veí de 30 anys de Vic se salta el confinament, agafa el cotxe begut i xoca contra un arbre.


 13:58 
El Govern esmena a la totalitat el pla de Sánchez per la seva «imprudència». Budó, Buch i Vergés alerten que el calendari de la Moncloa pot ser precipitat i carreguen contra l'ús de la província com a unitat territorial de mesura per començar el desconfinament. Informa Oriol March, cap de Política.

 13:42 
Setmanes negres a la conca d'Òdena

Les morts a la conca d'Òdena augmenten un 54% respecte al 2019. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, afirma però que es va en "la bona direcció" i demana a la població "no relaxar-se".

 13:40 
Reinventar-se o morir

Així es reinventa una escola de música municipal davant el coronavirus. El centre del Perelló ha aconseguit tirar endavant amb les classes gràcies a les noves tecnologies. Un reportatge de Sofia Cabanes des de les Terres de l'Ebre.

 12:49 
Més de 3,5 milions de litres de cervesa Damm quan reobrin els bars

Damm reposarà gratuïtament més de 3,5 milions de litres de cervesa quan reobrin els bars. La mesura, que beneficiarà a tots els clients de la cervesera, equival a uns 18 milions de canyes.

 12:45 
Barcelona preveu fer permanents els nous carrils bici i espais per als vianants. L'Ajuntament guanyarà 21 km de carril bici i 30.000 metres quadrats per caminar per aplicar les mesures distància social pel coronavirus i vol consolidar-ho. Ho explica Andreu Merino.

 12:43 
El Buff Mountain Festival Vall de Boí, ajornat

L'organització del Buff Mountain Festival Vall de Boí, que hauria de celebrar-se del 9 al 12 de juliol, ha decidit ajornar-lo fins al setembre, mentre que els Campionats del Món de Curses de Muntanya ja es programen per al 2021.

 11:43 
Formacions en línia per fer front a les conseqüències de la Covid-19

La Diputació de Girona ha organitzat tres tallers per a emprenedors sobre mesures per a autònoms, ERTO i moratòries i pagament d’impostos, i un per a tècnics municipals sobre com elaborar un pla de xoc per al comerç.

 11:32 
Un col·legi reparteix més de 1.500 viseres

El centre educatiu privat Col·legi Creanova, de Sant Cugat del Vallès, reparteix més de 1.500 viseres protectores per als Mossos d'Esquadra, residències de gent gran i centres de menors. El col·legi s'ha bolcat en la lluita contra el coronavirus des de l'inici de la pandèmia fabricant equips de protecció individuals gràcies a les seves impressores 3D. Informa Sergi Baixas.

 11:28 
VÍDEO La lluita de l'Hospital de Granollers contra el coronavirus

VOTV accedeix al centre hospitalari i mostra els canvis que s'han fet al centre, des de com funcionen les plantes fins a l'adaptació d'un quiròfan en una segona UCI.

 11:28 
Ciutadans, Valls i el PP reclamen a Colau més diàleg amb el turisme, el comerç i la construcció. L'oposició demana al govern municipal de Barcelona que inclogui més actors en la taula del pacte de ciutat.

 10:59 
ÚLTIMA HORA Espanya registra 325 morts per coronavirus en 24 hores i repunten els nous contagis.

 10:57 
Rufián reclama diàleg al govern espanyol i avisa que l'alternativa és la dreta. El portaveu d'ERC exigeix que s'aixequi l'estat d'alarma i es retornin les competències a les comunitats autònomes. Informen Bernat Surroca i Sara González.

 10:54 
El PP apuja el to contra el govern de Sánchez i Iglesias: "Enfonsaran Espanya". Els populars acusen l'executiu de "mentir" i de "fer el ridícul" en una nova sessió de control de xoc liderat per Pablo Casado. Informa Sara González.

 10:54 
Obriran aviat les botigues? Quan, com i on podré anar de compres? El pla de desconfinament contempla que a partir de dilluns podran començar a obrir alguns locals i establiments amb cita prèvia per atendre de manera individual els clients. 

 10:39 
JxCat demana la compareixença de Sánchez pel pla de desescalada

Els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés, liderats per Laura Borràs, han registrat aquest dimecres una petició de compareixença de Pedro Sánchez per tal que el president del govern espanyol expliqui el pla de desconfinament desgranat ahir des de la Moncloa. "Necessitem un manual d'instruccions pel manual d'instruccions de la desescalada", ha ressaltat Borràs en un comunicat en el qual també assenyala que "als països responsables" aquest tipus d'iniciatives es presenten en seu parlamentària.

 10:38 
Em podré banyar a la platja aquest estiu? I a les piscines? El pla de desconfinament contempla habilita el bany a partir de la fase tres que coincidirà amb les darreres setmanes de juny. Hi haurà un important control per evitar aglomeracions i per mantenir les distàncies entre persones.


 10:27 
Els mateixos ingressats per coronavirus a Terrassa que a principis de març

Les UCI de Terrassa acullen 24 ingressats per Covid-19, la mateixa xifra que el 19 de març. El nombre d'hospitalitzats a la cituat se situa als 253, lluny del pic de 623 registrat el 3 d'abril. Fins ara, els centres mèdics han donat 1.049 altes i hi han mort 263 persones. Informa Marc Solé.

 10:28 
Gabriel Rufián lamenta que l'única font d'informació dels partits de l'oposició són les rodes de premsa i avisa que calen rectificacions si volen mantenir els suports de la moció de censura. "Els importa molt la legislatura? Són conscients de l'alternativa a no dialogar amb nosaltres?", ha dit Rufián, i ha alertat que l'alternativa és la ultradreta. "No té cap sentit poder tallar-se el cabell i no veure la mare, no té cap sentit el criteri territorial per províncies", insisteix el diputat d'ERC. "Acabin l'estat d'alarma, tornin les competències i dialoguin", rebla el portaveu.

 10:20 
Quan i com es podran tornar a celebrar casaments? El pla de desconfinament contempla que es puguin tornar a celebrar a partir de la fase 2, que coincidirà amb els primers dies de juny. S'hauran de fer, però, amb una xifra limitada d'assistents.


 10:17 
Quins nens podran anar a l'escola abans de les vacances d'estiu? Tot i que el curs no començarà fins al setembre, infants de fins a 6 anys que tinguin pares que treballen i no poden conciliar podran tornar al centre. Tot apunta que serà a principis de juny.

 10:15 
Les dues úniques comarques sense morts per coronavirus: La Cerdanya i el Pallars Sobirà. A l'altre extrem, hi ha l'Anoia, el Berguedà i el Bages.

 10:13 
A partir de quan em podré anar a tallar els cabells? Les perruqueries podran obrir a partir del dilluns vinent, sempre amb cita prèvia i respectant les mesures de seguretat.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació