Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:19 
Pedro Sánchez: "Hi haurà una desescalada asimètrica, els territoris podran avançar cap a la nova normalitat en diferents velocitats. Es decidirà en base a criteris objectius, sobretot sanitaris i epidemiològics".

 18:14 
GRÀFIC Sabadell manté el descens de pacients

L'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i l'Hotel Verdi encadenen més d'una setmana reduint pacients. Informa Albert Hernàndez.

 18:09 
El govern espanyol afirma no haver detectat «canvis anòmals» en el preu dels aliments pel coronavirus. El Ministeri d'Agricultura anima als supermercats a situar els productes espanyols en llocs destacats dels aparadors.

 17:57 
Les peticions dels sindicats

CCOO i UGT del Vallès Oriental demanen reforçar el sistema públic i reconèixer la tasca dels treballadors de serveis essencials.

 17:51 
Normalitat a Correus

Correus tornarà dimecres al seu horari habitual tot i mantenint les precaucions contra el coronavirus. Aquest dimecres tornarà a tenir l'oficina de Manresa oberta de 8.30h a 14.30h, però només amb quatre finestretes obertes.

 17:44 
Medicaments a domicili

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa ja ha distribuït més de 300 paquets de medicaments a domicili a usuaris d'atenció regular durant l'estat d'alarma pel coronavirus. La mesura forma part de l'adaptació del servei del centre per evitar moviments «innecessaris» de pacients.

 17:30 
La demanda a la Plataforma dels Aliments de Manresa s'ha triplicat des de l'inici de la pandèmia. L'entitat reparteix lots d'aliments a 1.800 famílies en situació vulnerable afectades per la crisi del coronavirus.

 17:18 
Marihuana en caixes de material sanitari

Detenen al peatge de la Roca un home que amagava marihuana en caixes de material sanitari i que estava acreditat com a servei essencial.

 17:02 
Portugal dona per acabat l'estat d'emergència a partir del 2 de maig

Portugal no renovarà l'estat d'emergència i considera que "no sigui necessari" tornar-hi a recórrer. El president Marcelo Rebelo de Sousa ha anunciat la reobertura progressiva d'activitats i serveis a partir del 2 de maig. El mateix líder portuguès ha afirmat que la "clau de l'èxit" d'aquesta nova fase serà l'avaluació constant de les dades, assegurant que "la fi de l'estat d'emergència no és la fi del brot o de les necessitats de controls".

 16:54 
França s'acomiada del futbol fins la propera temporada

El govern francès ha anunciat aquest dimarts que no hi haurà més futbol al país aquesta temporada. El primer ministre, Edouard Philippe, ha informat que no es permetrà realitzar esports en equip fins al setembre.

 16:31 
El coronavirus segueix castigant la gent gran

Moren tres avis d'una residència de Polinyà. També hi ha 12 hospitalitzats i 17 positius amb símptomes lleus.

 16:25 
GRÀFIC Un nou mort per coronavirus a l'Hospital Sant Bernabé de Berga

Un total de 42 persones estan ingressades amb coronavirus a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Segons ha informat l'hospital comarcal, en les últimes 24 hores s'ha patit una nova defunció. És la sisena que es registra des de divendres després d'una setmana en la qual s'havia frenat la corba de decessos.

 16:21 
El consell de ministres allarga la reunió per anunciar el pla de desconfinament. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà a les sis de la tarda per explicar com serà la desescalada. Informa Sara González.

 16:14 
Ajornaments constants

L'Abadal Music Fest es posposa al mes de setembre. Aquesta primera edició, que havia de celebrar-se entre el 18 i el 21 de juny, ha hagut de posposar-se arran de les mesures per combatre la Covid-19. 

 16:01 
Ataquen a ganivetades un home a València per tirar les escombraries a les 4 de la matinada. La policia espanyola segueix buscant els autors dels fets.

 15:45 
Un micro obert traeix Costa mentre maniobrava amb Ciutadans contra Torrent. El vicepresident del Parlament volia impedir que el president es fes "la foto" amb Aragonès fent el donatiu de 2 milions contra el coronavirus.

 15:31 
La renda garantida de ciutadania serà compatible amb un contracte parcial. Aquesta condició es podrà aplicar amb famílies nombroses i monoparentals i també amb els majors de 55 anys, segons el reglament de la prestació. Ho explica Oriol March.

 15:17 
Entrevista a dos treballadors del porta a porta

Ferran Seco i Hamsa Zoguagh, que treballen al porta a porta del Berguedà: «El sector de la recollida d'escombraries és el més oblidat enmig de la crisi i és un servei essencial». Llegeix aquí l'entrevista de Pilar Márquez des de Berga.

 15:13 
Un milió d'euros contra el coronavirus a Manresa

L'Ajuntament de Manresa destina un milió d'euros per donar resposta a la crisi del coronavirus. El consistori ha alliberat fins ara aquesta quantitat de diverses partides del pressupost, i properament podria augmentar el volum de recursos mobilitzats, en funció de les necessitats i l'evolució de la situació.

 15:11 
Fotos, vídeos i documents per a una memòria de la Covid-19 a Terrassa

L'Arxiu Històric de Terrassa crida la ciutadania a enviar fotos, vídeos i documents amb la intenció de crear una memòria «col·lectiva, completa i real» de l'impacte del coronavirus a la ciutat. Fonts consistorials indiquen que la iniciativa vol servir per la posteritat i per afrontar hipotètiques situacions similars en un futur.

 14:56 
Tests instantanis de la Covid-19 a l'estiu

Un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona preveu crear en menys de tres mesos un test instantani per detectar el coronavirus.

 14:27 
Les franges del pla de desconfinament del Govern: 

- 6-8: esport
- 8-9: mobilitat laboral
- 9-11: gent gran
- 11-13: nens de fins a 5 anys
- 13-16: neteja
- 16-18: nens entre 6 i 13
- 18-20: joves entre 14 i 17 i adults
- 19-21: esport


 14:13 
Els centres de recerca catalans produiran 309.000 tests de detecció. El Govern amplia a 2,5 milions d'euros la inversió prevista per elevar la xifra de proves de detecció PCR elaborades des de Catalunya. Informa Oriol March.


 14:10 
Caiguda del preu de l'habitatge

Les vendes d'habitatges cauran entre un 20% i un 25% el 2020 pel coronavirus, segons un informe de Donpiso. Aquesta davallada situarà el volum total d'immobles venuts entre 375.000 i 400.000, per sota de les 500.0000 operacions registrades el 2019. La caiguda de la demanda i el menor volum de transaccions empenyeran els preus a la baixa, amb caigudes d'entre un 8% i un 10% interanual.

 14:06 
De comitè de gestió del coronavirus a Comitè per a la desescalada

El govern espanyol ha anunciat que, a partir d’aquest dimecres, el Comitè tècnic de gestió del coronavirus, el gabinet de crisi que ha gestionat l’emergència sanitària, es transforma en el Comitè tècnic per a la desescalada. El presidirà Pedro Sánchez i en formaran part els quatre vicepresidents, els quatre ministres que han estat designats com a autoritats delegades i les ministres d’Hisenda i de Treball. També assistiran a les reunions d’aquest comitè el director i el secretari general del gabinet de Sánchez, el Secretari d’Estat de Comunicació i el director del gabinet de Pablo Iglesias.

 14:01 
Els mercats tornen al Ripollès

Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol recuperen el mercat setmanal. Paradistes i clients han hagut de respectar un seguit de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. 

 13:58 
L'Associació Espanyola de Pediatria crida a la calma sobre la nova malaltia que afecta els nens. S'han produït molts pocs casos a l'Estat i l'atenció primària està «molt ben formada».


 13:13 
El Taulí estudia la població immune

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha engegat un estudi per determinar la proporció de població immune al coronavirus. És un projecte dividit en tres fases i ja està en marxa la primera. Els resultats, previstos pel primer trimestre de 2021.

 13:10 
Tarragona suspèn tots els actes culturals i festius fins al juliol

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que suspèn els actes culturals i festius previstos a la ciutat fins a principis de juliol. Això afecta de ple la temporada de teatres i castells, Sant Joan i el Concurs de Focs Artificials.

 12:58 
Què en sabem de la nova malaltia que afecta els nens i que podria estar relacionada amb el coronavirus? Diversos països han fet una crida als metges perquè estiguin especialment atents als símptomes de dolor abdominal, diarrea i vòmits.

 12:53 
Dos milions del Parlament a centres de recerca i hospitals

La mesa del Parlament ha aprovat aquest dimarts destinar el romanent del 2019, més de dos milions d'euros, a la lluita contra la Covid-19. Els fons es lliuraran al Tresor de la Generalitat per tal que ho vehiculi a centres de recerca públics, centres d'atenció primària, hospitals de l'ICS i consorcis sanitaris 100% públics. En la reunió d'avui, la mesa també ha acordat convocar la comissió d’investigació de l’accident de la petroquímica de Tarragona. Al seu torn, la junta de portaveus ha validat la convocatòria d'un nou ple del 21 de maig.

 12:44 
El debat de la caça en temps de pandèmia

La Federació d'Ecologistes en Acció de Catalunya considera inacceptable permetre caçar fora de temporada durant l'estat d'alarma i reivindica que hi ha alternatives ètiques i ecològiques davant d'una gestió de la fauna caduca com la cacera.

 12:17 
Escassetat de personal sanitari a la Catalunya Central

Es necessita personal sanitari a les residències de la Catalunya Central. Les persones interessades passaran a formar part d'unes borses de treball per cobrir vacants a 69 geriàtrics de la zona.

 12:14 
Es dispara el nombre de famílies vulnerables que demana menjar a Manresa

La demanda a la Plataforma dels aliments de Manresa s'ha triplicat des de l'inici de la pandèmia. La plataforma reparteix lots d'aliments a 1.800 famílies en situació vulnerable afectades per la crisi del coronavirus.

 11:56 
«La CoViD-19 ens ha commocionat perquè s'ha plantat al primer món i per això ens sembla tan extraordinària, però no n'és gens». L'anàlisi del doctor en Biologia i sociòleg Ramon Folch a Pensem.cat.

 11:17 
Els musulmans d'Olot, sense espai al cementiri

L'estat d'alarma revela la manca d'espai per a enterrar els creients musulmans a Olot. Per bé que en la majoria d'ocasions es repatria els difunts als països d'origen, ja fa deu anys que la comunitat islàmica reclama o bé parcel·les als cementiris o bé un terreny a part per a poder complir els seus rituals mortuoris.

 11:14 
La festa de les falles del Pirineu, en format unitari

El món fallaire confia poder celebrar la festa de les falles en format «unitari​» i «simbòlic». Un total de 22 associacions acorden un model únic en cas que la festa es pugui dur a terme.

 11:00 
El testimoni d'una infermera amb Covid-19

Raquel Devesa és una infermera de l'hospital Joan XXIII de Tarragona que el 13 d'abril va donar positiu per coronavirus i que, des d'aleshores, passa la quarantena en un hotel condicionat per l'Institut Català de la Salut (ICS) a prop del centre hospitalari. Explica que està "fastiguejada" per no poder seguir al peu del canó. 

 10:59 
ATENCIÓ Detecten una nova malaltia entre els nens que podria estar relacionada amb el coronavirus. El Regne Unit alerta que diversos menors sense patologies prèvies haurien mort per aquesta malaltia inflamatòria.

 10:48 
El País Valencià vol reobrir les platges

El País Valencià veu com una «possibilitat real» l'obertura de platges a l'estiu i ja estudia unes mesures de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19 entre els banyistes.

 10:40 
ÚLTIMA HORA - Nou balanç del coronavirus a Espanya

Espanya registra 301 morts per coronavirus en 24 hores. S'han comptabilitzat 1.308 nous positius per PCR, que eleven la xifra total de contagis a 210.773.

 10:08 
Torna el mercat a la plaça de Vic

El mercat ha tornat parcialment aquest dimarts a la plaça Major de Vic. S'hi poden trobar només parades d'alimentació per abastir-se i també de productes higiènics.
 

El mercat de Vic, aquest dimarts al matí Foto: Adrià Costa

 10:00 
Cunillera, sobre les competències del Govern: "No sé de què parlen"

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que no sap de què parla la Generalitat quan reclama a l'executiu de Pedro Sánchez que li retorni competències. En una entrevista a Ràdio 4, Cunillera ha defensat que competències com sanitat, benestar social i seguretat ciutadana estan en mans de la Generalitat i que l'Estat no té una tutela més enllà del que té a veure amb el decret d'alarma. Així mateix, ha defensat que el govern espanyol escolta les comunitats autònomes i després pren decisions "globals i útils per a tothom". En aquest sentit, ha reivindicat una "gestió coordinada asimètrica".

 09:58 
L'Hospital del Mar desenvolupa una nova eina d'intel·ligència artificial que facilita el diagnòstic de coronavirus a partir de radiografies de tòrax. S'està implementant en el sistema informàtic del mateix centre i donarà una orientació diagnòstica en segons amb una fiabilitat del 80%.

 09:31 
ÚLTIMA HORA Detingut un jove per l'assassinat d'almenys tres sensesostre a Barcelona. Tot apunta que l'autor dels crims és la mateixa persona.

 09:19 
ATENCIÓ L'OCDE revisa la xifra de tests que s'han fet a Espanya i la situa per sota de la mitjana. El govern espanyol nega haver inflat les dades i diu que ha estat l'organització internacional qui ha fet la suma.

 08:26 
La Diputació aposta perquè el món local tingui un «paper clau» en el desconfinament. L'ens coordinarà amb els municipis com afrontar la desescalada.

 08:05 
El paisatge polític que deixarà el coronavirus pot permetre finalment a Ciutadans trobar un espai que fins ara ha estat incapaç de fer seu, situat entre l'aliança de dretes liderada pel PP i el govern de coalició que presideix Pedro Sánchez.

 07:47 
PRIMÍCIA Segons les fonts consultades per NacióDigital, el vicepresident Pere Aragonès treballa amb l'escenari de tenir enllestits els canvis la setmana vinent per afrontar el més ràpid possible la reordenació de recursos i, d'aquesta manera, preparar les prioritats de cara a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus. Informa Oriol March.

 07:27 
Les portades

Recull amb les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «El govern espanyol admet ara que ha fet menys tests dels que va dir», diu «El Mundo».

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació