Dilluns, 22 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 17:21 
Sanitat suma 7 morts i 134 nous casos de coronavirus

Noves dades de mortalitat del coronavirus a l'estat espanyol. El Ministeri de Sanitat informa aquest dissabte de set noves defuncions per la Covid-19 en les últimes vint-i-quatre hores, a més de comptabilitzar 134 nous positius, confirmats per una prova PCR. Les xifres totals a l'Estat augmenten en 28.322 morts des de l'inici de la pandèmia i 245.938 contagiats a tot el territori

 16:19 
Vueling recupera una setantena de rutes des de Barcelona

L'aerolínia Vueling té previst recuperar 71 rutes nacionals i internacionals des de l'aeroport de Barcelona-El Prat entre juny i juliol fins a arribar a fer 600 vols setmanals. L'ampliació de rutes es farà progressivament a partir d'aquest dilluns, 22 de juny.

Aquesta setmana reprendrà els vols amb Granada, Santiago de Compostel·la, Lanzarote, Milà, Amsterdam, Roma (Fiumicino) i Copenhaguen. Aquestes rutes se sumaran a les connexions que Vueling ha mantingut amb serveis mínims durant l'estat d'alarma que són Sevilla, Màlaga, Bilbao, Alicante, Mallorca, Eivissa, Menorca, Tenerife (Nord) i Gran Canària

 15:48 
Corea del Sud registra 67 casos de coronavirus, la xifra més alta en un mes

El Centre per al Control i la Prevenció de Malalties de Corea de Sud ha informat aquest dissabte de 67 nous casos de coronavirus, l'increment més gran des del passat 23 de maig, quan es van registrar 79 a 24 hores. Dels nous casos, que han elevat el còmput global de país asiàtic fins als 12.373, 31 són importats i 36 són de transmissió local, ha traslladat l'agència de notícies sud-coreana Yonhap. En aquest sentit, l'increment en els casos importats és el més gran registrat des del 5 d'abril, quan es van confirmar 40. 

 15:37 
Més d'un miler de contagis en el brot d'Alemanya

Un total de 1.029 treballadors s'han contagiat de coronavirus en el brot detectat a Alemanya, concretament a l'escorxador Toennies a la localitat de Guetersloh. Aquest mateix dissabte unes 60 persones s'han concentrat davant l'escorxador per protestar contra l'empresa. Les autoritats locals han demanat ajuda per a realitzar les proves als més de 5.000 treballadors i han sol·licitat el suport de l'Exèrcit, després que les organitzacions no governamentals, inclosa la Creu Roja, els neguessin més ajuda.

 15:32 
Felip VI presidirà l'homenatge d'Estat a les víctimes del coronavirus el 16 de juliol. A l'acte hi participaran una representació de les forces parlamentàries, els presidents autonòmics, les autoritats de la Unió Europea i el director general de l’OMS. Informa Bernat Surroca.

 

 15:31 
Sánchez tanca l'estat d'alarma: «La unitat ha salvat milers de vides». El president espanyol fa una crida a mantenir les mesures de seguretat i anuncia la creació d'una reserva de material essencial per futures emergències sanitàries. Informa Antònia Crespí

 

 13:32 
ÚLTIMA HORA Catalunya suma 11 nous morts per coronavirus. Es manté la tendència dels nous positius detectats, en les últimes hores 117.
 

 13:30 
Alba Vergés: «Sabent el que sabem ara, tancar les escoles no hauria estat el primer». La consellera de Salut explica com afronta el govern la "fase de represa", en positiu
 

 13:29 
La vacunació de la grip s'avançarà per combatre la «segona onada» del coronavirus. Salut la farà "com a molt tard" a principis d'octubre per aconseguir "discriminar bé" aquest virus de la Covid-19.

 13:27 
Es dispara el nombre de banyistes a la Costa Brava després de l'entrada a l'etapa de represa. En llocs com Calella de Palafrugell o Platja d'Aro és la Policia Local qui controla l'aforament aquest cap de setmana

 13:25 
VÍDEO Intervingudes 19.000 mascaretes amb certificats falsos que es venien a través de Whatsapp. S'investiguen tres persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i falsedat documental

 9:24 
EL MÓN DESPRÉS DEL CORONAVIRUS Josep Ramoneda: «Amazon, Google i Facebook han estat els grans guanyadors de la pandèmia». El filòsof analitza l'escenari post-Covid i adverteix de les temptacions autoritàries dels estats: "El confinament ha mostrat que la salut és un instrument de dominació extraordinari". Per Pep Martí.

 22:22 
Menys petards pel coronavirus

Baixen un 30% les casetes de petards per a la revetlla de Sant Joan post-confinament. El sector aconsella comprar per internet i no esperar a l'última hora per evitar aglomeracions. En tot cas, el sector reconeix que el fet que s'hagi acabat el desconfinament per la pandèmia del coronavirus està “animant les vendes”, i per això aconsella fer les compres per internet i recollir-les a la botiga i no esperar a última hora per evitar aglomeracions

 21:54 
Els catalans fa més d'un mes que reclamaven el retorn de competències... però el CIS ho amagava

La majoria d'enquestats a Catalunya preferien que la gestió del coronavirus es fes des de la Generalitat, tot i que l'ens demoscòpic espanyol impedia consultar inicialment els resultats per territoris; informa Roger Tugas

 19:55 
Els exàmens de la selectivitat es faran a una seixantena de poblacions, el triple que l'any passat

Més 40.000 estudiants estan convocats a les PAU, que s'han traslladat a principis de juliol per la covid-19

 19:25 
Què es pot fer i què no aquesta revetlla de Sant Joan? 7 preguntes amb resposta sobre el Sant Joan més atípic, marcat per la pandèmia de la Covid-19

 19:24 
15 consells per tirar petards amb seguretat en temps de coronavirus Protecció Civil recomana utilitzar mascareta de cotó i no fer ús de gel desinfectant

 18:07 
El tractament per la Covid-19 amb cloroquina pot provocar alteració del ritme cardíac, segons un estudi

 18:06 
ATENCIÓ | L'Estat suma 40 morts per coronavirus en l'última setmana

 16:07 
El País Valencià mantindrà mesures de la fase 3 tot i la fi de l'estat d'alarma

El govern valencià seguirà demanant una distància social d'un metre i mig, a més del 75% dels aforaments

 14:41 
L'oferta de taxis a l'àrea metropolitana serà del 60% a partir del dilluns

Els taxis de l'àrea metropolitana de Barcelona funcionaran al 60% a partir de dilluns després de l'acord entre els representants del sector i l'Institut Metropolità del Taxi (IMET). Les dues parts han acordat un nou calendari de festius intersetmanals que estableix que des del 22 de juny fins al divendres 3 de juliol, descansin el doble de taxistes respecte un dia laboral en condicions normals. D'aquesta manera, de les aproximadament 10.000 llicències que hi ha a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, n'operaran unes 6.000 i a partir del 6 de juliol, unes 7.000, xifres que suposen el 60% i el 70% de l'oferta, respectivament. Pel que fa els caps de setmana, l'oferta serà del 50%.

 10:50 
L'OMS creu que a finals d'any hi haurà "milers" de dosis de la vacuna contra la Covid-19

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat que espera que a finals d'any ja estiguin disponibles "milions de dosis" de vacunes contra la Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus i que el 2021 estiguin disponibles altres 2.000 milions.

Actualment hi ha unes 300 vacunes en assajos i tres ja són a prop de començar la fase final de les proves amb persones, la de la Universitat d'Oxford, la vacuna RNA de la companyia Moderna i una altra més que s'està desenvolupant a la Xina.

 09:52 
Una botiga de petards de Sabadell agraeix la tasca del personal essencial regalant-los pirotècnia, amb un sorteig que farà a través d'Instagram.

 09:42 
El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser al Ripollès es prepara per una "arribada massiva" d'excursionistes a partir d'aquest cap de setmana coincidint amb el desconfinament a tot Catalunya i molt especialment de l'àmbit metropolità de Barcelona. 

 09:35 
Prop del 70% dels municipis creuen que les finances empitjoraran 

Un 68,9% dels alcaldes catalans creuen que els pressupostos municipals empitjoraran bastant o molt per culpa del coronavirus. Així ho indica un estudi elaborat per la consultoria gironina Neòpolis que ha enquestat 181 alcaldes de forma telemàtica per saber l'estat del consistori després de la pandèmia. L'estudi també apunta que un 70% dels alcaldes creu que les polítiques socials son molt prioritàries per minimitzar els efectes de la crisi sanitària. De fet, l'àmplia majoria de batlles enquestats creu que la cobertura de necessitats bàsiques serà més rellevant que abans de la pandèmia. Per altra banda, vuit de cada deu alcaldes catalans apunten a les polítiques de sostenibilitat ambiental com una de les vies per sortir de la crisi.

 08:43 
Aquest divendres acaba el curs 2019-2020, que serà recordat com el curs del coronavirus, i el gran dubte ara és com serà l'escola després de l'estiu. 

 08:11 
Trilla creu que algunes qüestions de la represa s'haurien de regular

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que algunes qüestions de la represa "s'haurien de regular per evitar que es facin interpretacions". Ha reconegut a Catalunya Ràdio que "no serà fàcil", perquè tot dependrà de la responsabilitat de cadascú.

 08:01 
El teletreball s'ha triplicat durant la crisi

Un estudi de la Fundació Factor Humà, Future For Work institute, e-motiva i Both People & Comms determina que el teletreball s'ha triplicat durant la crisi del coronavirus i que els assalariats valoren de forma positiva aquesta forma de relació laboral.

 07:34 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Felip VI es bolca en estroncar la imatge d'Espanya», destaca «El Mundo».

 07:03 
La Brúixola de Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital

 20:46 
Advertència a l'Estat

L'FMI reclama una major redistribució fiscal a Espanya per superar la crisi per la Covid-19. L'organisme defensa que siguin els que "s'ha beneficiat de tendències globals en el passat" els que aportin més.

 18:08 
Alerta de l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que tots els països d'Europa continuen tenint un "risc alt" de contagis per coronavirus. El seu director al vell continent, Hans Henri P. Kluge, demana als governs que no es precipitin en la desescalada i explica que, ara per ara, la prioritat de l'OMS és "preparar-se per a la tardor".

 17:56 
Les golondrines de Barcelona reobren aquest divendres amb reserva prèvia

La reobertura es farà amb menys gent a bord, trajectes més curts i preus reduïts per la crisi de la Covid-19, i les entrades s'hauran de comprar de forma anticipada a la seva pàgina web. "És un bon moment perquè els barcelonins recuperin la seva ciutat i els espais que normalment estan saturats de turistes", ha dit el gerent de les golondrines Manel Roca, així com que serà obligatori l'ús de mascareta durant tot el trajecte i mantenir la distància de seguretat. 

 17:24 
Inversió rècord del BCE

El BCE injecta la xifra rècord d'1,3 bilions d'euros a 742 bancs de l'eurozona. Les entitats només van demanar 114.979 milions d'euros en la subhasta anterior. La millora de les condicions per part del BCE ha disparat la demanda de liquiditat de les entitats, que poden aconseguir préstecs al -1% amb els quals el BCE premia que prestin diners.

 16:44 
Sense pacients al Berguedà

L'Hospital Sant Bernabé de Berga dona l’alta a l’última pacient amb Covid-19 que hi havia ingressada. Es tracta d'una dona de 80 anys que ha estat al centre durant un mes i que avui ha estat donada d’alta.

 16:31 
Brot de coronavirus a Cadis

Les autoritats aïllen un hostal a Algesires, a Cadis, per un brot de la Covid-19 entre els seus clients, un dels quals ha mort. A part de la víctima mortal, s'han confirmat tres positius més.

 16:25 
Brot de Pequín, controlat

La Xina dóna per controlat el brot de coronavirus a Pequín. L'epidemiòleg cap del Centre de Control de Malalties, Wu Zunyou, considera que el pic es va assolir dissabte passat.

 16:08 
Donació de Xavi Hernández

L'exfutbolista Xavi Hernández dóna 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa. Amb aquest pressupost, el centre renovarà la sala de parts i produirà 40 mòduls intel·ligents d'aire, que permeten proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un sol respirador.

 16:02 
Igualtat entre els professionals de la medicina

El govern espanyol anuncia un decret per incloure l'especialitat de medicina legal i forense al MIR. La mesura "culmina" un projecte llargament treballat des de Justícia amb el Ministeri de Sanitat i permetrà equiparar aquests professionals a la resta de metge en relació amb la "forma i la qualitat de la seva formació".

 15:25 
L'aerolínia Level Europe es declara en fallida

L'aerolínia Level Europe, filial austríaca de Vueling i propietat d'IAG, ha anunciat aquest dijous que fa fallida. En un comunicat, l'empresa diu que té tots els avions a terra des del mes de març, i avisa als consumidors que no reprogramarà els viatges que ha anat cancel·lant tot aquest temps. La situació de fallida de Level Europeu, però, no afecta Level, l'aerolínia low-cost del mateix grup que opera a Barcelona.

 15:13 
Els serveis d'alta velocitat entre l'Estat i França es reprendran el proper 1 de juliol

Renfe-SNCF restablirà els serveis amb dues freqüències diàries en ambdós sentits, que connectaran les ciutats de Barcelona, Girona i Figueres amb Perpinyà, Narbona, Besiers, Avinyó, Marsella, o París, entre d'altres. Tant Renfe com SNCF han iniciat processos de certificació propis de cada país relatius als protocols de neteja i la desinfecció dels trens per garantir que els serveis siguin operats amb les majors garanties d'higiene. L'objectiu és oferir als viatgers "la màxima confiança" i recuperar els hàbits de mobilitat del transport ferroviari.

 15:06 
El Govern recorre al TC

La Generalitat recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió del govern espanyol de retallar 215 milions d'euros del fons de polítiques actives d'ocupació per a Catalunya. La reducció es va anunciar a l'abril, i suposa una disminució del 55% dels diners assignats, que passen de 388 milions a 173. La conselleria de Treball, Afers Socials i Família veu "irregular" destinar aquests recursos, que ja s'han recaptat amb les cotitzacions d'empreses i treballadors, per altres objectius. A més, des de Treball creuen que la desviació "buida de contingut les competències de la Generalitat i dels agents socials en matèria de polítiques actives d'ocupació" i és "enganyosa". De fet, Treball creu que es tracta d'una "greu errada".

 15:03 
El govern espanyol assegura que ja s'han recuperat un terç dels llocs de treball perduts pel coronavirus

Des del maig, l'afiliació a la Seguretat Social ha crescut en més de 285.000 persones. A més, un milió de persones han sortit dels ERTO i, actualment, en queden uns dos milions en ERTO per força major -35% menys que a principis de maig- i 320.000 en un per altres raons -un 20% menys que en els màxims de maig.

 14:38 
Un milió i mig de guants per a Catalunya

El govern espanyol ha distribuït durant l'última setmana més de 25 milions de guants de nitril entre les CCAA, 1,5 milions a Catalunya. Des que va començar la pandèmia, l’executiu n’ha repartit més de 64,3 milions a les autonomies i altres organismes. En total, el material sanitari distribuït per tot el territori puja a 211.751.673 unitats, incloent-hi mascaretes, EPI o kits de diagnòstic, entre d'altres.

 14:10 
El nou estiu a la Vall de Núria 

La Vall de Núria comença la temporada d’estiu aquest divendres, 19 de juny, amb la reobertura al públic del cremallera, el telefèric Coma del Clot, l’Oficina d’Informació, el restaurant d’autoservei i la botiga de records. Uns serveis que han estat tancats des del març amb l'inici de l'estat d'alarma per la Covid-19.

 13:56 
Què és i què implica la «fase de represa» a Catalunya? La nova etapa que comença aquest divendres permet recuperar totes les activitats, però mantindrà l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes i la distància entre persones. Ho explica Sara González.

 13:23 
Expedient a la residència de Bagà

El Govern obre expedient sancionador a la residència Salarich Calderer de Bagà. El procediment del departament de Treball, Afers Socials i Famílies es troba en fase d'instrucció i es poden presentar al·legacions que "caldrà analitzar".

 13:01 
És obligatori portar mascareta en la nova normalitat a Catalunya? Tot Catalunya inaugura aquest divendres la "fase de represa".

 12:33 
Catalunya es desconfina i inaugurarà aquest divendres la «fase de represa». El president Quim Torra anuncia la fi de la fase 3 i subratlla que la Generalitat pren les regnes.

 12:22 
Sense aglomeracions a la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa no preveu aglomeracions aquest estiu, per bé que ha reforçat la vigilància als aparcaments. De fet, el turisme a la comarca ja es reactiva amb un 85% d'ocupació als establiments rurals i apartaments a l'agost.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació