Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 07:56 
El Despertador de Ferran Casas

 23:26 
Gairebé 29.000 persones han rebut l'alta de la Covid-19. En les últimes 24 hores han mort 159 persones a Catalunya, i se superen ja els 50.000 contagis confirmats.

 23:09 
Els hospitals segueixen agafant aire

Actualment hi ha 779 persones ingressades greus en hospitals, xifra que manté una dinàmica de descens. Al mateix temps, es de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.827 persones han estat ingressades de gravetat.

 23:05 
Més de 105.000 sospitosos

A part dels 50.162 contagis, hi ha 105.448 casos sospitosos més a Catalunya. Es tracta de persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

 22:59 
159 morts i 1.074 nous contagis

En les últimes 24 hores, el departament de Salut ha registrat 159 morts i 1.074 positius a Catalunya. El total de defuncions s'eleva a 9.923 i el de casos confirmats de coronavirus puja a 50.162.

 22:51 
Les temperatures i el coronavirus podrien no tenir cap relació. Un investigador valencià afirma no haver detectat que la calor i el descens de coronavirus tinguin res a veure.

 22:43 
Sanitat s'obre ara a estudiar que les sortides siguin per franges horàries. El ministre Illa demana a les autonomies que facin arribar els seus plans un dia abans d'aprovar el pla del govern espanyol per a la desescalada.

 22:37 
El govern espanyol s'obre ara a estudiar que les sortides siguin per franges horàries, com li havia reclamat la Generalitat. El ministre Salvador Illa demana a les autonomies que facin arribar els seus plans un dia abans d'aprovar el pla del govern espanyol per a la desescalada.

 22:28 
11 denúncies a València en el primer dia en què els menors de 14 anys podien sortir al carrer acompanyats per un sol adult des que es va decretar l'estat d'alarma.

 22:09 
Civisme majoritari

La Policia Local de Berga adverteix algunes famílies per la distància de seguretat però destaca el civisme de la majoria. El cap del cos demana extremar precaucions per evitar un nou brot de la malaltia, però celebra que bona part dels pares de la ciutat de Berga han mostrat actituds correctes.

 21:19 
La Intersindical-CSC denuncia un "ERTO irregular" al RACC

La Intersindical-CSC ha portat aquest dilluns a Inspecció de Treball un "ERTO irregular" a Acaservi, l'empresa del RACC que s'encarrega de la recepció telefònica d'emergències en carretera, de salut (en horari nocturn) i a la llar. La mesura, denuncia, provoca sobrecàrrega laboral als treballadors i "situacions d'estrès inacceptables, amb fins a 100 trucades en espera, en alguns moments".

 21:14 
VÍDEO «Oda a Oriol Mitjà»: Així sona la cançó que amenaça de fer-se viral. «Al cel tens un lloc guardat/ per totes les vides que has salvat», diu la lletra dels osonencs Sixtus.

 21:02 
Torra reordena prioritats al Govern i aposta per allargar la legislatura fins al 2021. El president reescriurà el full de ruta de l'executiu per als propers mesos mentre Aragonès modifica els pressupostos per afrontar la crisi sanitària i social; només el Suprem pot escurçar el camí de les eleccions. Informa Oriol March.

 20:45 
El món supera els 3 milions de contagis

El coronavirus ha contagiat ja més de 3 milions de persones de tot el món. Concretament hi ha 3.002.303 casos confirmats per les autoritats de 185 països, mentre que el morts se situen ja en 208.131, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins.

 20:37 
VÍDEO Michael Bublé versiona el tema dels catalans Stay Homas que s'ha fet viral pel coronavirus. Del terrat de l'Eixample al Canadà: «Gotta be patient» creua l'Atlàntic.

 20:27 
Respiren els hospitals

La Clínica Sant Josep de Manresa deixa d'atendre pacients amb coronavirus gràcies a la baixada de nous ingressos. Des d'aquest cap de setmana la fundació Althaia només té pacients ingressats amb la malaltia a Sant Joan de Déu i Centre Hospitalari. 

 20:24 
Més esdeveniments suspesos

Els sis concerts del Cicle de Música Sacra Coral al Monestir de Sant Cugat també cauen del calendari a causa del coronavirus i s'ajornen de forma definitiva al 2021.

 20:17 
Alemanya imposarà multes de fins a 10.000 euros per no portar mascareta en comerços i transport públic. La mesura crea controvèrsia i alguns "lands" es neguen a sancionar econòmicament el seu incompliment.

 20:12 
Compte enrere per al desconfinament. El govern espanyol aprova aquest dimarts el pla per a la desescalada asimètrica entre queixes de les autonomies per pilotar les mesures. Per Sara González.

 20:02 
Dades per a l'optimisme

Les hospitalitzacions per coronavirus a Terrassa cauen de les 300, per primera vegada des de l'inici de la pandèmia. Les altes a la ciutat ja superen el miler i les defuncions arriben a les 262 en tot l'episodi; informa Anna Mira.

 19:58 
L'OMS avisa que la pandèmia encara està lluny d'acabar. El director general de l'organització insisteix que queda "molta feina per fer" malgrat que alguns països comencin a aixecar algunes restriccions.

 19:52 
La pandèmia posa a prova la vocació dels estudiants de l'àmbit de la salut. Gairebé 170 estudiants dels darrers cursos de Medicina i d'Infermeria i exestudiants de la URV a punt de triar plaça MIR formen part de l'engranatge d'alguns centres.

 19:48 
Plens telemàtics

Valldoreix recupera l'activitat plenària en el primer ple telemàtic de la seva història. Durant la sessió extraordinària de la Junta de Veïns de Valldoreix s'ha aprovat la liquidació del pressupost 2019, les inversions financerament sostenibles executades i la cinquena modificació pressupostària de l'any 2020 en el marc de la lluita contra el coronavirus; informa Sergi Baixas.

 19:40 
Estudiants contractats d'urgència

Gairebé 170 estudiants dels darrers cursos de Medicina i d'Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili han estat contractats pels centres sanitaris de la demarcació per fer front a la crisi del coronavirus. Són voluntaris que fan diverses tasques que alleugereixen la càrrega dels professionals, especialment durant les setmanes de més pressió.

 19:29 
Pateixen una pujada del lloguer del 70%

Disset famílies d'un bloc de la Sareb a Sant Fruitós de Bages denuncien pujades del 70% del lloguer en plena crisi. Alguns veïns que no han volgut acceptar el nou preu critiquen haver rebut pressions i amenaces.

 19:08 
Tauletes per a estudiants necessitats

L'Església Mormona fa arribar 240 tauletes a l'Ajuntament de Terrassa que es distribuiran als alumnes que les necessitin per seguir amb el curs escolar. 

 19:04 
Borsa per reactivar l'economia

L'Ajuntament de Sant Cugat obre una borsa per a arquitectes i enginyers per ajudar a reactivar l'economia després de la pandèmia. L'objectiu del consistori és elaborar un directori intern de professionals per encarregar-los projectes per a la millora urbanística i arquitectònica de la ciutat una vegada acabi el confinament.

 18:59 
Brussel·les pronostica una caiguda de l'economia pitjor que al 2008. La Comissió Europea preveu una "forta contracció" a l'eurozona, del 7,5% del PIB.

 18:53 
Concentració de positius en gent gran

Gairebé la meitat dels avis de les Germanetes de Berga donen positiu per coronavirus amb les proves PCR.

 18:49 
Audicions virtuals

El Programa d'Alt Rendiment en dansa del Centre Cultural Terrassa incorpora audicions virtuals pel coronavirus. El ballarí Rodolfo Castellanos dirigirà la proposta formativa adreçada a artistes d'entre 15 i 22 anys.

 18:17 
El sector dels casaments demana reprendre l'activitat sense límit d'aforament. Suggereixen que el sector tingui un pla especial i que pot aplicar mesures de seguretat sense distorsionar les cerimònies.

 18:14 
«L'atenció primària ha estat primordial per contenir el coronavirus». Joan Carrera, doctor del CAP Vic Nord, explica que els consultoris han aturat "un 80% de la patologia", evitant així que arribi als hospitals. Entrevista de Carles Fiter.

 18:09 
Sortides familiars

Les famílies tornen al carrer en allau i confuses a Vic. La regidora de Civisme remarca que "no hi ha hagut cap episodi greu" i explica que s'han reforçat els agents cívics. 

 18:06 
Dades a Sabadell

El Taulí comença la setmana amb 1.200 altes i 300 defuncions, i els ingressos a planta de l'Hospital baixen dels 200.

 18:01 
Menjar a domicili

Els establiments de restauració de Terrassa podran repartir menjar a domicili fent un sol tràmit. L'Ajuntament ha creat un formulari de responsabilitat per animar el sector a adaptar temporalment la seva activitat. 

 17:44 
El Festival Circ Cric ajorna 'sine die' l'11a edició

La nova data del festival quedarà condicionada a les mesures derivades de les circumstàncies i la normativa establerta pel Govern, informen. En tot cas, el certamen tornarà l'import total de les entrades adquirides incloent les despeses de gestió.

 17:42 
VÍDEO Missatge emotiu

Entranyable missatge de Sant Jordi d'un resident de salut mental de Terrassa a la seva parella. El Josep i la Paqui viuen en residències de salut mental que estan a tocar però fa sis setmanes que no es veuen pel confinament; per Anna Mira.

 17:36 
Accedeixen a parcs infantils

Famílies entren en parcs infantils de Manresa saltant‑se els tancaments, malgrat la prohibició. L'Ajuntament de Manresa ha reforçat el seu tancament perimetral i recorda la necessitat de mantenir totes les mesures de seguretat en les sortides amb infants.

 17:33 
Com evitar les aglomeracions quan sortim a passejar amb els nens. "Crowdless" és una aplicació mòbil que permet saber en temps real com de saturats estan els carrers.

 17:28 
El govern espanyol insta a usar el transport privat durant la desescalada. Ábalos avisa que el transport públic estarà sotmès "a un important nivell d'estrès".

 17:22 
Degoteig d'ERTO

Més de 694.000 catalans estan afectats per un dels més de 94.500 ERTO presentats des de l'inici del confinament. En les últimes hores, creix en 268 el nombre de treballadors inclosos i els expedients augmenten en 43.

 17:11 
Els partits de futbol podrien augmentar el nombre de canvis pel coronavirus. La mesura, proposada per la FIFA, entraria en vigor des del retorn de l'activitat i es mantindria durant tot el 2021.

 16:53 
Roba per internet a Olot

El comerç d'Olot es reinventa i farà un «shopping» de 24 h en línia el 15 de maig. Una plataforma única amb una cinquantena de botiguers que vendran productes amb diverses ofertes, lliurament de franc a domicili, xecs +20% i premis diversos.

 16:48 
L'OMS alerta que altres coronavirus també poden donar positiu en el test d'anticossos. Recorda que les proves ràpides d'immunitat necessiten major validació per determinar la seva fiabilitat.

 16:06 
"Vegetació oportunista"

L'Adenc demana als ajuntaments respectar la «vegetació oportunista» sorgida durant el confinament. L'entitat ecologista creu que pot tenir efectes positius en espais urbans amb «vegetació oportunista» 

 15:53 
Grifols contra la Covid-19

La companyia catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat, avança una nova data per a l'inici de la distribució d'un tractament contra el coronavirus.

 15:45 
GRÀFIC El coronavirus al Berguedà

Dos nous morts per coronavirus a l'Hospital de Berga eleven a 36 les defuncions.

 15:18 
Salvador Illa reconeix que algunes comunitats autònomes han criticat que el desconfinament s'abordi per "províncies". "La nostra unitat territorial és la província, però escoltarem el que ens puguin dir les comunitats", ha dit el ministre de Sanitat.

 15:31 
El TC decidirà el 6 de maig si admet a tràmit els recursos contra la sentència de l'1-O

El president del Tribunal Constitucional (TC), Juan José González Rivas, ha convocat un ple no-presencial per al 6 de maig que tractarà, entre d'altres, l'admissió o no a tràmit dels recursos d'empara de Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull, Carles Mundó, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Joaquim Forn contra la sentència de l'1-O. En un comunicat, el TC ha informat que ha convocat el ple per al 6 de maig "mitjançant procediment substancialment escrit". L'ordre del dia consta d'un total de vuit punts, entre els que també hi ha el recurs d'empara promogut per Jordi Turull contra l'acord de la Mesa del Congrés del 25 de juliol del 2019 i un de Jordi Sánchez contra actes de la sala penal en relació a la causa especial per l'1-O.

 15:18 
Salvador Illa: "No podem perdre el respecte al virus. Té una altíssima capacitat de contagi i encara hi ha moltes coses que no coneixem d'ell". 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació