Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:21 
Les empreses de Rubí valoren amb un 8,63 el grau d'afectació pel coronavirus

Un total de 96 empreses han participat d'una enquesta promoguda per l'Oficina de Serveis a l'Empresa. Els sectors més afectats són l'hostaleria, les activitats administratives i la construcció.

 11:10 
Comença l'estudi que ha de determinar l'abast real del coronavirus a Espanya. L'estudi de seroprevalença es farà en 36.000 llars d'arreu de l'Estat per saber quanta gent ha passat el virus i podria haver generat immunitat.

 11:06 
ÚLTIMA HORA Espanya registra aquest dilluns 331 morts per coronavirus en 24 hores. Això suposa un lleuger repunt respecte diumenge i situa la xifra total de defuncions en 23.521. Pel que fa al nombre de nous contagis, n'hi ha 1.831 més confirmats per PCR, que eleven el total a 209.465. La bona notícia la troben en el nombre de persones que han superat la malaltia: des de l'inici de la crisi, ja s'ha donat d'alta més de 100.000 persones, 2.144 en les últimes hores.

 11:09 
Inspectors d'hisenda avisen que l'economia submergida podria augmentar amb l'estat d'alarma

La presidenta de l'Associació d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat, Berta Tomàs, ha advertit que durant la situació excepcional de l'estat d'alarma i en la crisi econòmica que vindrà posteriorment és molt probable que s'incrementi l'economia submergida, pel que ha indicat que l'Agència Tributària posarà en marxa "tota la seva capacitat" per evitar les activitats ocultes.

 10:32 
Les imatges de gent amuntegada a la Barceloneta, qüestió de perspectiva?.Un fil de Twitter desmentint una de les fotografies virals d'aglomeracions es fa viral.

 10:26 
Seat reprèn l'activitat a un terç de la capacitat en una "nova normalitat"

Seat ha reprès l'activitat aquest dilluns al matí a un terç de la seva activitat, en el que fonts de la companyia admeten que és, fent servir les paraules de les autoritats públiques, una "nova normalitat".La companyia fa proves PCR als treballadors a mesura que s'incorporen a la feina i té vigent un ERTO.

 10:24 
Així proposen acabar la temporada els clubs de futbol i futbol sala de Rubí, després de l'anunci de la FCF de donar per acabades totes les competicions. Informa Marta Casas.

 10:16 
Tortosa reobre a partir d'avui dilluns la deixalleria municipal

L'Ajuntament de Tortosa ha decidit reobrir la deixalleria municipal a partir d'este dilluns. La decisió s'ha pres després que l'Agència Catalana de Residus de Catalunya haja deixat en mans dels consistoris la possibilitat de recuperar l'activitat.

 10:03 

El Govern pagarà 200 euros a les persones pendents de rebre una prestació d'atur

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha avançat que el Govern té previst aprovar en els pròxims dies una "injecció d'urgència" de 200 euros per a les persones que estan pendents de rebre prestacions d'atur. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès també ha reclamat a l'Estat una transferència directa a Catalunya de 2.000 milions d'euros per pagar l'emergència sanitària de la crisi del coronavirus.

 10:01 
UGT denuncia l'Hospital Joan XXIII per no garantir la seguretat i la salut dels sanitaris

UGT ha denunciat l'Hospital Joan XXIII de Tarragona a Inspecció de Treball per no garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors. Segons el sindicat la direcció del centre hospitalari ha restringit el subministrament de mascaretes FFP2 i FFP3 i està obligant el personal sanitari a reutilitzar-les fins a tres jornades de treball.

 09:57 
Els contagis de coronavirus al Camp de Tarragona, a la baixa

Amb les dades d'aquest diumenge sobre la taula, el Departament de Salut ja ha comptabilitzat més de 300 víctimes mortals per coronavirus al Camp de Tarragona, 313. En total, hi ha 1.631 infectats confirmats, el que suposa un descens respecte al ritme de contagis en setmanes anteriors.

 09:40 
L'Ibex 35 enceta la setmana amb pujades de més del 2%

L'Ibex 35 ha obert aquest dilluns amb pujades de més del 2% i encarant els 6.800 punts impulsat pels bons resultats de la banca. IAG, Caixabank, BBVA i el Santander encapçalen el selectiu amb increments d'entre el 3,5 i el 4,5%.

 09:34 
Els micropobles demanen un desconfinament més flexible

L'Associació de Micropobles de Catalunya demanarà al Govern "mesures específiques" per planificar un desconfinament més flexible als municipis on hi viuen menys de 500 persones. Defensen que la gent es pot aïllar sense estar tancada a casa i que no té sentit limitar el radi de les sortides.

 09:30 
Trilla avisa que si hi ha repunt es pot tirar enrere la sortida de les criatures

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que la sortida dels nens "s'ordeni una mica" en els propers dies, i avisa que si hi ha un repunt de casos es pot tirar enrere. "Això és prova i error", ha advertit a Catalunya Ràdio.

Trilla confia que en els propers dies ja es vegi una sortida ordenada amb un sol progenitor i distància entre persones. Al seu parer, aquesta és la clau. "Si el carrer està ple però tots estem a dos metres no és el mateix que aplegar-se", ha afegit. També ha considerat que seria útil que hi hagués més policia al carrer.

 09:23 
Dolors Bassa surt de la presó per anar a treballar 

L'exconsellera Dolors Bassa ha sortit de la presó del Puig de les Basses aquest matí  per anar a treballar a la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Ho fa després que la junta de tractament li modifiqués el 100.2, que inicialment tenia concedit per tenir cura de la mare.

A partir d'aquest dilluns, Bassa pot sortir cinc dies a la setmana per fer una jornada laboral de sis hores. L'exconsellera s'incorpora a l'equip tècnic de la fundació, on donarà suport a la direcció i gerència, i s'encarregarà d'impulsar projectes educatius, de voluntariat amb joves i de recerca de fons econòmics, entre d'altres. Treballarà en un despatx habilitat a l'espai municipal d'entitats, a l'edifici de Casa Pastors.

 09:16 
Protecció Civil defensa les franges horàries en les sortides per evitar incompliments

El sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha defensat fer cas de les franges horàries que va plantejar el Govern per evitar els incompliments de les mesures de distanciament que es van veure diumenge. Delgado ha reconegut a Catalunya Ràdio que es van detectar actituds que no es corresponien amb la norma, més de les que s'esperaven.

"És un percentatge, no és majoritari, però té un efecte molt negatiu sobre el conjunt de la societat", ha indicat. En aquest sentit, si la població seguís majoritàriament les franges recomanades pel Govern, ha dit, seria més fàcil l'autogestió i també el control policial. Ha plantejat que quan es decideixi, la gent gran surti de 8 a 10 i els esportistes ho facin a partir de les 20 hores.

 09:10 
🌈TOT ANIRÀ BÉ GUIA Tot el que cal saber del desconfinament dels infants. Preguntes amb resposta de la mesura que s'aplica des de diumenge 26 d'abril. Per Arnau Urgell.

 09:01 
PORTADES Carrers plens de nens i adults, a totes les primeres planes.

 08:49 
L'oci prepara el retorn a la nova normalitat amb controls de temperatura.Mampares als restaurants i menys públic al cinema són altres mesures que es plantegen.

 08:48 

El Consell per a la Reforma Horària demana aprofitar el desconfinament per canviar la cultura organitzativa

El Consell Assessor per a la Reforma Horària demana aprofitar la crisi sanitària per canviar la cultura organitzativa del país. Així ho expliquen en declaracions a l'ACN la presidenta de l'òrgan -que depèn de Presidència de la Generalitat-, Elvira Méndez, i el promotor per a la Reforma Horària i membre del Consell, Fabian Mohedano.

L'organisme aposta per un desconfinament esglaonat i una "desescalada lenta" al llarg dels mesos perquè les empreses s'adaptin a la "nova normalitat". Mohedano constata que ara no s'està fent teletreball perquè no hi ha prou condicions, ja que molts treballadors fan feina a casa alhora que tenen cura d'infants o gent gran. Méndez espera que la teleassistència mèdica d'aquests dies perduri, quan sigui possible.

 

 08:12 
El coronavirus ressuscita el debat sobre la renda universal a Europa. Experts defensen que el més eficaç seria un ingrés per a tothom, temporal i ràpid, com a pla de xoc contra la crisi sanitària.

 08:08 

☀️☕️EL DESPERTADOR «Això és cosa teva».La responsabilitat és individual. Que el desconfinament sigui un èxit és una qüestió de civisme. Ens hi va la nostra salut i la dels que ens envolten. Avui també són notícia refer els pressupostos, el cardenal Sistach, la verge de Montserrat i Maria del Mar Bonet. Per Ferran Casas.

 23:34 
Abertis al·lega pèrdues pel coronavirus per allargar la concessió de l'AP-7. Les empreses d'autopistes estan excloses de les que tenen dret a compensacions per la pandèmia.

 23:06 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. El país ha registrat aquest diumenge 118 noves morts, la xifra més baixa des que Salut va iniciar el nou recompte aplica el nou recompte, el passat 16 d'abril.

 23:04 
En les últimes 24 hores han mort 118 persones per Covid-19 a Catalunya. És la xifra més baixa des que el Departament de Salut aplica el nou recompte, que contempla les defuncions totals, facilitades per les funeràries.

 22:27 
En marxa el desconfinament a Itàlia

Davant la bona evolució de la corba de la pandèmia, Itàlia ha posat en marxa el seu pla de desconfinament. Les dates clau seran el 4 de maig, el 18 d'aquell mateix mes i l'1 de juny. A partir del primer dilluns de maig, els italians podran desplaçar-se per visitar familiars que visquin dins de la mateixa regió  i també podran organitzar funerals, amb un màxim de 15 assistents. El 18 està previst que tornin a obrir botigues, museus, exposicions i biblioteques. L'1 de juny serà el torn dels bars i restaurants, perruqueries i centres d'estètica, entre altres establiments del sector servei. 

D'altra banda, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha explicat aquest diumenge que les escoles no s'obriran fins al setembre, amb l'inici del nou curs.

 22:19 
L'abat de Montserrat reclama unitat

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, reclama unitat a tots els partits i institucions per fer front a la pandèmia: "És moment de sumar". Augura "un futur d'esperança" però "amb dificultats".

 22:16 
El passaport immunitari, una proposta plena d'interrogants arreu del món. Diversos governs maduren la posada en marxa d'un certificat immunològic, però la proposta resta aturada pels dubtes que planteja. Pep Martí recull la veu d'experts i administracions de països com Alemanya, els Estats Units o el Regne Unit.

 21:20 
Com s'estan preparant empreses com el Banc Sabadell, Coca-cola, Seat o CaixaBank per afrontar les conseqüències del coronavirus? Així s'ajusta el cinturó el gran diner. Ho explica Pep Martí.

 21:06 
Quim Torra: «Moltes imatges del dia d'avui no són acceptables». El president de la Generalitat avisa que s'ha de ser "conscient del risc i perill extrem" del coronavirus.

 20:25 
L'Escolania canta telemàticament en la festa de la Mare de Déu de Montserrat

A causa de la crisi sanitària del coronavirus, l'Escolania canta des del confinament en la festa de la Mare de Déu de Montserrat el "Nigra Sum" de Pau Casals.

 19:18 
Cinquè dia sense novetats al Gurri

Sense rastre. Els serveis d'emergències han suspès la recerca del cinquè dia per trobar la segona persona desapareguda al riu Gurri de Vic. L'aigua tèrbola per la pluja dificulta les tasques de cerca. Està previst que aquest dilluns els efectius terrestres tornin a repassar la llera del riu.

 19:02 
DOCUMENT L'estratègia sanitària del govern espanyol per quan comenci el desescalament. Presenta una estratègia d'actuació basada en quatre eixos: l'assistència sanitària, la vigilància epidemiològica, la identificació precoç i contenció dels focus de contagi i les mesures de protecció col·lectiva. 

 18:31 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat aquest diumenge que la possibilitat d'un rebrot de coronavirus és "molt alta" i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom, el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer.

 18:27 
Sense incidents 

El govern espanyol ajustarà criteris sobre les sortides dels infants, que han començat aquest diumenge després de sis setmanes de confinament pel coronavirus. De moment no li consten incidents i en general s'estan complint les mesures.

 18:22 
Protestes anticonfinament a Berlin

Un centenar de persones han sortit al carrer de la capital alemanya a protestar contra les mesures de confinament del govern alemany.

 18:17 
Avisos als infants des d'un dron

VÍDEO La Policia Local de Sant Cugat del Vallès fa servir un dron per informar als infants de les mesures de seguretat del desconfinament. Ho explica Sergi Baixas
 

 18:05 
Gairebé 700.000 afectats per un ERTO

Des de l'inici de la crisi sanitària Catalunya ha registrat 94.555 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb un total de 694.016 treballadors que hauran d'anar a l'atur temporalment, segons les últimes dades actualitzades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Les tres comarques més afectades són: Barcelonès -31.245 expedients i 236.606 persones afectades-; el Vallès Occidental -10.110 ERTO i 88.737 persones-; i el Baix Llobregat -8.872 i 93.676 treballadors-.

 17:45 
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat el "senyal d'esperança" que mostren les últimes dades de la situació del coronavirus al País Valencià ressaltant que el 62% dels municipis -un total de 337- no han registrat cap nou cas en les últimes dues setmanes. 

 17:42 
Dos catalans, implicats per salvar Kalipay, un centre de menors desafavorits de les Filipines. S'han posat en marxa campanyes de micromecenatge per recollir diners i destinar-los a una organització que ha perdut el 90% dels espònsors arran dels primers brots de la Covid-19 al país. Una història de Lluís Girona i Sergi Baixas.

 17:40 
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat una de les principals protagonistes de la conferència de presidents autonòmics. Ho ha estat perquè ha demanat trencar l'ordre d'intervenció perquè havia d'anar a una missa per les víctimes del coronavirus a la catedral de l'Almudena.

 17:35 
Un petit tastet del ball de l'Àliga 

VÍDEO
Aquest Corpus no hi haurà Patum a Berga. Per això, la Cobla Ciutat de Berga enregistra el ball de l'Àliga que no podrà tocar a plaça el diumenge de l'Ascensió. Es tracta d'un petit avançament i el 24 de maig estarà el vídeo complet. Ho explica Pilar Màrquez Ambròs.

 17:31 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta reobrir parcs i platges en els propers dies. Una mesura que condiciona "en funció de com evolucionin els propers dies".

 17:22 
Una setantena d'altes i una trentena de morts a Berga

GRÀFIC L'Hospital de Berga ha registrat dues noves altes i morts, cosa que fa que ambdues xifres totals s'elevin a 78 i 34, respectivament. Informa Pilar Màrquez Ambròs.
 

 17:20 
FOTOS i VÍDEOS El primer dia de sortida dels nens, després de sis setmanes confinats, ha inundat les xarxes amb imatges d'aglomeracions als carrers i crítiques per no complir les normes de seguretat. 

 17:12 
Retret de la jugadora de waterpolo del CN Terrassa

La jugadora de waterpolo del CN Terrassa, Bea Ortiz, davant la sortida dels infants: «La irresponsabilitat d'alguns ens farà estar tancats moltes setmanes més». Així ho ha manifestat a les xarxes socials. 

 17:10 
El vídeo d'una farmacèutica catalana sobre el coronavirus que triomfa a les xarxes. Ha compartit una petita classe magistral que ha aconseguit superar ja les 35.000 visualitzacions a Instagram. Ho explica Pilar Màrquez Ambròs.

 17:05 
Europa supera el milió de contagis i les 116.000 morts

Europa té 1.070.956 casos positius i 116.417 defuncions per coronavirus, segons les últimes dades publicades aquest dimarts pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Espanya continua sent l'estat europeu amb més casos confirmats, amb 219.764; Itàlia el segon-195.351-, seguit d'Alemanya -154.175-, el Regne Unit -148.377-, França -124.114- i Bèlgica -45.325-. 

 15:32 
Un 3% més de vehicles a Barcelona 

El volum de trànsit d'entrada i sortida de Barcelona, entre la mitjanit i les 12 del migdia d'aquest diumenge, ha estat un 3% superior que fa una setmana. S'han registrat un total de 20.172 vehicles, quan set dies enrere va ser de 19.650. Respecte el 8 de març, el cap de setmana anterior a la declaració de l'estat d'alarma, ha estat del 89% -187.062 vehicles-. 

 15:29 
Els infants tornen als carrers i places de Berga 

Els menors de 14 anys han pogut canviar els balcons, patis i terrats de la ciutat per sortides de no més d'una hora, en molts casos amb bicicletes i patinets. Informa Pilar Màrquez.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació