Dilluns, 7 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 23:00 
Dades de Salut de divendres 24 abril | Residències

2.711 persones han mort a una residència des de l'inici de la pandèmia, un total de 9.535 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 18.372 són casos sospitosos.
 

 22:57 
ÚLTIMA HORA | Dades de Salut de divendres 24 abril

Catalunya comptabilitza 306 noves defuncions per coronavirus, afegint-se a un total de 9.492 persones mortes fins al dia d'avui per la Covid-19. Defuncions en centres hospitalaris se n'han comptabilitzat 162 entre ahir dijous i avui divendres. Es registren 1.004 contagis nous de la malatia en les últimes 24 hores.

 22:10 
Les bases de Podem es desmarquen dels pressupostos

«Són obsolets»: les bases de Podem Catalunya es desmarquen de l'aval dels comuns als pressupostos. El cercle de sanitat de la formació va traslladar aquesta setmana un document al grup parlamentari en què reclamava no aprovar els comptes, una petició desestimada. Ho explica Joan Serra Carné.

 22:01 
L'Espanyol, pendent d'un fil

La Lliga dona per fet el descens de l'Espanyol si la temporada no es reprèn. El club perico és ara mateix el cuer, i Tebas ha deixat clar que "hi haurà descensos" aquest any i no s'ampliarà la Primera divisió.

 21:40 
Crònica d'uns pressupostos en confinament

Govern i partits enfilen entre retrets la «reconstrucció» post-pandèmia. Els pressupostos, considerats "insuficients" per l'oposició, rebran llum verda al Parlament amb el suport de JxCat i ERC i l'abstenció dels comuns, però l'executiu els haurà de refer per fer front a la crisi del coronavirus.

 21:34 
L'Espanyol baixaria a Segona Divisió

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha explicat aquesta tarda les cinc fases que seguirà la competició per a poder acabar (o intentar-ho) el que resta de temporada amb la màxima normalitat possible. Una de les novetats que ha dit Tebas és que "hi haurà descensos encara que no hi hagi un campió", tot i que valoren diversos escenaris per acabar la Lliga. Això significaria que l'Espanyol baixaria a la Segona Divisió.

 21:26 
L'habitatge en confinament

El fons voltor Azora anuncia en ple confinament que no renovarà lloguers El govern espanyol ha aprovat un decret que permetrà prorrogar contractes de lloguer que caduquin fins dos mesos després del final de l'estat d'alarma.

 21:11 
L'informe de Mitjà, un element més pel Govern

Vergés situa l'informe d'Oriol Mitjà com un element més del pla de desconfinament del Govern. La consellera de Salut critica que el govern espanyol vulgui centralitzar també la desescalada: "No som una gestora del sistema de salut". Per Bernat Surroca.

 20:57 
Aliança mundial per a la vacuna

L'OMS presenta una aliança per garantir un accés "igualitari" a la vacuna contra la Covid-19 arreu del món. Diversos governs europeus, americans, africans i asiàtics participen en la iniciativa, a més de productors de fàrmacs de tot el món.

 20:52 
Solidaritat a Barcelona

«He decidit donar un cop de mà»: així s'activa la solidaritat a Barcelona Diferents col·lectius i organitzacions impulsen campanyes per facilitar recursos a les famílies més afectades per les conseqüències de la crisi del coronavirus.

 20:38 
Salut pren partit en el desconfinament

"No esperarem asseguts que les decisions les prenguin altres". La consellera Alba Vergés lamenta que el govern espanyol només ha demanat "informació" al Govern per definir la desescalada des de Madrid". No som una gestora del sistema de salut". Visiblement molesta, la consellera ha retret al Ministeri de Sanitat la centralització del desconfinament que preveu fer el govern espanyol.

 20:30 
A Manresa segueixen baixant el nombre d'ingressats

Més d'un 75% dels pacients de coronavirus d'Althaia a Manresa ja han superat la malaltia. El nombre d'ingressats segueix baixant i se situa en els 255 en tots els hospitals de Manresa, 2 persones més moren en les últimes hores i el d'altes arriba als 814.

 20:27 
UGT prepara un ERTO

El sindicat UGT prepara un ERTO per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19. El secretari general del sindicat, Camil Ros, garanteix que l'afectació no serà total a cap lloc de treball, segons ha avançat el diari Ara. Atès que les converses amb el comitè estan en marxa, Ros ha declinat concretar quants treballadors o quantes seus del sindicat resultaran afectades.

 20:03 
Nou ús de l'ampliació de Vall d'Hebron

L'ampliació de Vall d'Hebron es transforma en un hospital de dia polivalent per a pacients sense coronavirus. L'objectiu és iniciar un període d'adaptació a una nova normalitat amb la màxima seguretat pels pacients, tot recuperant activitats assistencials que es van deixar de realitzar per evitar contagis.

 19:40 
Proves serològiques als hospitals

Alguns hospitals han començat a fer tests serològics als seus professionals sanitaris en funció de la disponibilitat del material per realitzar aquest tipus de proves, que no detecten el virus, sinó la resposta immunològica que genera. Per això serveixen sobretot per detectar infeccions passades. Entre altres, aquest és el cas de l'Hospital Vall d'Hebron.

 20:23 
VÍDEO Una farmacèutica catalana triomfa a les xarxes

La farmacèutica berguedana Maria Cosp segueix triomfant a les xarxes amb un vídeo on imparteix una petita classe magistral sobre el mecanisme de la Covid-19 i les proves que es fan per detectar-lo.

 19:23 
Terrassa acaba la campanya "Gràcies"

«Hauríem de donar les gràcies cada dia»: el missatge de l'Ajuntament de Terrassa per culminar la campanya «Gràcies», en què ha agraït, amb una publicació diària a xarxes, la tasca contra el #coronavirus de diversos col·lectius professionals i socials.

 19:06 
Manifestacions, només permeses pel govern espanyol


El TSJC diu que només el govern espanyol pot autoritzar les manifestacions durant l'estat d'alarma. El tribunal desestima una petició de manifestació de Lluita Internacionalista davant del Parlament. El partit havia comunicat la seva intenció dimarts passat, però el TSJC recorda que mentre l'estat d'alarma segueixi vigent, el responsable de permetre les concentracions és el Ministeri de l'Interior i no pas el Departament.

 18:56 
Controls contra desplaçaments a segones residències

Els Mossos despleguen uns 150 controls arreu de Catalunya per evitar els desplaçaments a les segones residències.La xifra és substancialmnent inferior a la d'altres caps de setmana durant el confinament. El primer després de decretar-se l'estat d'alarma, per exemple, s'hi van muntar uns 200 controls, i per Setmana Santa la xifra encara va augmentar.

 18:44 
El govern espanyol envia 174.000 tests de detecció d'anticossos a Catalunya

El govern espanyol ha començat a distribuir aquest divendres 793.200 tests ràpids de detecció d'anticossos a les comunitats autònomes. A Catalunya és el segon territori que més en rebrà, amb 174.000, seguit de Madrid, amb 177.600. Des que va començar la crisi, el Ministeri de Sanitat ha repartit 2,8 milions d'unitats d'una compra total de 5 milions, que s'acabaran de distribuir en els propers dies.

 18:32 
Arriben a les Terres de l'Ebre 10.000 mascaretes de donants xinesos

El material, enviat en agraïment per l'assessorament d'una professional sanitària ebrenca a Wuhan, es compartirà amb l'Hospital d'Igualada i els Mossos.

 18:16 
L'Eredivisie, cancel·lada sense campió

La lliga holandesa de futbol, cancel·lada sense campió. L'Àjax, el primer classificat, anirà a la Champions League i el segon, tercer i quart classificat a l'Europa League. No hi haurà cap ascens ni descens.

 18:09 
La romàntica escena d'una parella casada des de fa 62 anys i ingressada per coronavirus

El Consorci Hospitalari de Terrassa ha compartit a les xarxes unes imatges en què en el Juan regala una rosa a la seva dona per Sant Jordi.

 17:49 
El fons voltor Azora pressiona per apujar el preu de lloguers en ple confinament

Grups parlamentaris, ajuntaments i Sindicat de Llogaters van exigir a la companyia negociar de manera col·lectiva amb 250 famílies. Després de mantenir la negativa a negociar col·lectivament per renovar lloguers a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona i Granollers, ara s'està posant en contacte individualment amb els inquilins per plantejar renovacions a l'alça per aquells contractes que estan a punt de finalitzar.

 17:12 
Qui passa de curs?

Els alumnes de primària, secundària, batxillerat i formació professional podran passar el curs sense tenir en compte les assignatures suspeses. Aquest divendres el Ministeri d'Educació ha publicat l'ordre ministerial per la qual només es repetirà en casos "excepcionals".

 17:10 
Els nens podran baixar a les zones comunes de les comunitats de veïns

Els menors de fins a 14 anys podran baixar a les zones comunes de les comunitats de veïns, sempre que ho facin acompanyats d'un adult i no s'hi estiguin més d'una hora. A banda, tampoc podran compartir espai ni jugar amb altres nens.

 16:51 
Les Falles, al juliol?

Ribó deixa en mans de les autoritats sanitàries la possibilitat de celebrar les Falles al juliol. L'alcalde de València insisteix que de moment "estan suspeses" davant la crisi sanitària. Després d'haver hagut d'ajornar la festa el passat mes de març arran de la crisi de la Covid-19, Ribó ha assegurat què faran el que dictaminin les autoritats sanitàries, deixant en les seves mans la decisió de quan reprendre-les.

 16:48 
L'ERO de Ryanair, declarat nul

L'aerolínia haurà de readmetre els treballadors de Girona i altres tres bases a l'Estat i abonar-los els sous perduts. Afectavava 224 treballadors de les bases de Girona, Tenerife, Lanzarote i Gran Canaria, segons han informat els sindicats demandants.

 16:44 
La UE publica recomanacions per a la tornada a la feina amb la màxima seguretat

Aquestes orientacions donen resposta a un seguit de preguntes pràctiques que s'estan plantejant tots els empresaris, com ara com minimitzar l'exposició al coronavirus a la feina i com avaluar els riscos que presenten els treballadors que hagin estat malalts.

 16:13 
Les pimes reclamen més mesures a la Unió Europea

La confederació europea de pimes lamenta que els líders europeus no "concretin accions" per salvar l'economia L'organisme demana reobrir el mercat únic a l'estiu i "una segona oportunitat" per a empreses que han hagut de tancar.

 16:09 
L'Estat no compensarà les farmàcies per la regulació de preus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest divendres que l'Estat no compensarà les farmàcies per la regulació dels preus de les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i els guants. Illa ha assegurat que l'escassedat d'aquests productes en les últimes setmanes i l'alta demanda que han tingut fa pensar que "no hi hauria d'haver estocs excessius" a les farmàcies.

 16:00 
Competència estudia prop de 300 consultes i denuncies sobre els sectors funerari, sanitari i financer

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha rebut prop de 300 consultes i denúncies de particulars i empreses sobre conductes anticompetitives relacionades amb la Covid-19 a través de la bústia (ovid.competencia@cnmc.es) que va posar en marxa el 31 de març.

 15:56 
El Sant Jordi amb Estrella Damm triomfa tot i el confinament

Més de 20.000 persones segueixen des de casa el Sant Jordi Musical d'Estrella Damm amb concerts confinats de Balkan Paradise Orchestra, Blaumut, Cesk Freixas, Ferran Palau, Meritxell Neddermann, Núria Graham i Suu, entre altres.

 15:47 
CCOO reclama seguretat pels treballadors en la recollida de fruita

El sindicat denuncia que la manca de consens sobre les mesures de seguretat en la campanya agrícola d'enguany generarà conflictes laborals i socials. En aquest sentit, CCOO demana que s'acordi un protocol i per això han instat al Govern a assumir responsabilitats.

 15:37 
El retrocés democràtic d'Espanya pel coronavirus, segons un estudi

L'Estat es troba entre els membres de la UE amb més risc de perdre qualitat democràtica arran de la crisi de la Covid-19, i empitjora encara més la seva classificació si la reduïm als països de la UE-15, on només Grècia es troba en una pitjor situació.

 15:29 
El Parlament avala les mesures urgents del Govern, però entre crítiques

Els cinc decrets llei elaborats per l'executiu reben el suport de la cambra, però l'oposició reclama que es dugui a terme un pla de xoc. Han estat aprovats gràcies als vots dels partits que en formen part -Junts per Catalunya (JxCat) i ERC-, però també de grups com Ciutadans, el PSC i els comuns. La crítica més generalitzada a l'executiu és que les mesures són "insuficients".

 15:20 
Crèdits sense interessos per als treballadors de Bon Preu

Els supermercats Bon Preu obriran una línia de crèdit de 10 milions d'euros sense interessos exclusivament per als seus treballadors. Els empleats que tindran accés a l'ajuda són aquells que fa més d'un any que treballen a l'empresa, i cada un d'ells podrà sol·licitar fins a 1.200 euros.

 15:15 
Es tornen a inscriure defuncions al Registre Civil de Barcelona després d'un mes col·lapsat

El Registre Civil Barcelona ha reprès la inscripció de naixements i defuncions després d'un mes sense fer-ho per estar col·lapsat i arran de l'augment de personal per atendre els serveis mínims, que fins ara no donaven proveïment. Té 1.900 inscripcions en esborrany preparades, de les 4.000 pendents que s'han acumulat durant les quatre setmanes anteriors. Des del 23 de març i fins a la fi de la setmana passada no s'havia inscrit cap defunció en el registre de Barcelona.

 15:09 
La UE reafirma que ajudarà econòmicament l'Organització Mundial de la Salut

La Unió Europea (UE) ha reiterat aquest divendres el seu suport a les institucions multilaterals després d'insistir que són els millors instruments de coordinació contra la pandèmia del nou coronavirus i ha reafirmat que ajudarà econòmicament l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

 15:08 
El govern espanyol manté la centralització i «dirigirà» el desconfinament. Salvador Illa manté que les comunitats autònomes podran fer "propostes i plantejaments" de cara a la desescalada. Informen Andreu Merino, Bernat Surroca i Sara González.

 15:04 
Salvador Illa: «Ara sí, estem doblegant la corba». El ministre de Sanitat demana "prudència" i celebra que per primera vegada hi ha hagut més curats que nous contagis. Informen Sara González, Bernat Surroca i Andreu Merino.

 14:56 
El Síndic recomana permetre l'acompanyament en el procés de mort per Covid-19

El Síndic de Greuges de Catalunya ha emès una resolució en la qual recomana que la Conselleria de Salut de la Generalitat garanteixi que les persones malaltes de Covid-19 ingressades en la UCI puguin tenir la companyia d'un familiar. Considera que els pacients en fase terminal "han de poder disposar d'un espai individualitzat per estar acompanyats dels seus familiars més directes" i que cal establir o reforçar un servei de suport psicològic a les persones que han sofert la mort d'un familiar en aïllament.

 14:52 
La Intersindical-CSC proposa "confiscar" el patrimoni de la monarquia per compensar els  sanitaris

La Intersindical-CSC ha proposat aquest divendres "confiscar" el patrimoni de la monarquia espanyola per destinar-lo a gratificar econòmicament i en dies de vacances als professionals sanitaris que estan fent front a la pandèmia de la covid-19, que ja acabat amb la vida de més de 9.000 persones a Catalunya.

En un comunicat, el sindicat també demana que els "milions procedents del frau fiscal" dipositats a l'estranger s'utilitzin per compensar els treballadors de centres sanitaris. A parer seu, l'emergència de salut ha deixat en evidència la insuficiència del pressupost de sanitat a Catalunya, al qual, segons el sindicat, li caldrien al voltant de 900 milions més per situar-se en la mitjana estatal.

 14:49 
La companyia Palex Medical, amb seu a Sant Cugat, distribueix 100.000 tests PCR a la setmana  

Des de l'inici de la pandèmia, en col·laboració amb CerTest Biotec -una companyia fabricant de test per al diagnòstic de la Covid-19-, ha posat a disposició d'hospitals i centres sanitaris de la xarxa pública i privada de l'Estat espanyol una mitjana de 100.000 tests PCR a la setmana. 

 14:41 
Interposades 45 denúncies a Sabadell durant Sant Jordi

GRÀFIC. La Policia Municipal de Sabadell interposa 45 denúncies per Sant Jordi i s'eleven més enllà de les 1.500 per desobeir el confinament: informa Albert Hernàndez.

 14:48 
L'Estat "dirigirà" el desconfinament

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que serà el govern espanyol qui "dirigeixi" el pla de desconfinament i ha limitat el paper de les comunitats autònomes a la possibilitat de plantejar propostes. 

 14:41 
Pla de desconfinament asimètric

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, insisteix que les mesures de desconfinament variaran en funció de cada territori i ha avisat que no hauran de ser necessàiament iguals en tots els punts de cada comunitat autònoma.

 14:38 
Salvador Illa: "Estem doblegant la corba"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa ha donat per fet que l'estat espanyol està "doblegant la corba" de l'epidèmia de coronavirus. Aquest divendres per primera vegada la quantitat d'altes ha superat la de nous contagiats.

 14:33 
Els manters fabriquen i entreguen als hospitals 5.200 mascaretes i bates

Els manters han fabricat i repartit unes 5.200 mascaretes i bates. Entre els hospitals de Granollers, Sant Celoni i Sabadell han distribuït 2.520 bates, i al CAP de Sant Andreu de Barcelona 50 bates i 100 mascaretes. La resta del material l'enviaran a hospitals de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i una desena d’entitats i associacions que treballen amb col·lectius vulnerables. També han repartit menjar a unes 300 famílies vulnerables a través d'un banc d'aliments solidari.

 14:28 
Restaurants de Barcelona demanen poder ampliar les terrasses per reactivar el sector

Els restaurants de Barcelona reclamen un pla de rescat per poder reflotar un sector que, segons afirmen, "està tocat de mort". En aquest sentit, han posat sobre la taula una sèrie de mesures que ja s'estan aplicant a altres municipis per reactivar l'activitat econòmica un cop s'aixequi el confinament. La petició més destacada consisteix a incrementar el nombre de taules a les terrasses, augmentant també la separació entre elles per respectar el distanciament social.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació