Dimarts, 8 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:40 
VÍDEO «Living in a ghost town», la nova cançó de The Rolling Stones per afrontar el confinament. La peça ha estat gravada entre Londres i Los Angeles.
 

 08:37 
Sanitat no permetrà els tests indiscriminats als jugadors de la Lliga. El ministeri adverteix que només es podrà fer a aquelles persones que presentin símptomes.

 08:09 
Com gestionen els nadons els canvis físics, emocionals i cognitius? Com els està afectant l'aïllament i quin record els quedarà? De tot plegat, Clara Virgili n'ha parlat amb la psicòloga infantil Meritxell Almirall.

 07:58 
Tests de la Covid-19 a Mercabarna

Les empreses de Mercabarna faran uns 9.000 tests d'anticossos de la covid-19 als seus treballadors i als compradors que ho vulguin. Joan Llonch, president de l'Associació de Concessionaris de Mercabarna, explica que han demanat pressupost a diversos laboratoris i que esperen comprar les proves la setmana vinent per començar a fer els tests tant bon punt rebin el vistiplau de les autoritats sanitàries. "Ens volem avançar a tot el que pugui venir", ha destacat Llonch.
Les proves es faran en un espai habilitat al mateix mercat i es podrien allargar durant un parell o tres de setmanes. Llonch explica que han descartat comprar tests PCR per "no desabastir el mercat".

 07:44 
ENTREVISTA Per què es veuen tants animals a les zones urbanes amb el confinament? I això quines conseqüències té? Ho explica l'investigador del CREAF, Dani Sol, en una conversa amb Albert Hernández.

 

 07:21 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Illa va contractar per 4,2 milions d'euros una empresa sense treballadors», titula «La Razón».

 06:55 
El 25% dels agents de la Policia Local de Cadaqués donen positiu per coronavirus

Quatre dels disset agents de la Policia Local de Cadaqués, el 25% de la plantilla, han donat positiu per coronavirus en les proves que se'ls han fet aquest dijous, segons ha informat l'Ajuntament del municipi. Fonts del consistori han fet públic que cap dels quatre agents presentava símptomes, i que ara restaran confinats segons prescripció mèdica. El fet ha obligat l'Ajuntament a reorganitzar l'horari del cos de seguretat local per seguir prestant el servei “amb totes les garanties”.

 06:45 
La brúixola de Joan Serra Carné

 23:27 
Casos en residències

Ja són 2.621 les persones que han mort en residències de gent gran per coronavirus, segons Salut. Des de la setmana passada, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

 23:24 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Catalunya registra aquest dijous 136 morts per coronavirus i baixa del miler de contagiats en les últimes 24 hores.

 23:21 
Morts sense positiu

De les 9.186 defuncions que s'han produït des de l'inici de la pandèmia a Catalunya, 4.754 han estat de persones amb un positiu confirmat, mentre els 4.432 són casos sospitosos de patir coronavirus.

 23:02 
Unes 1.200 altes

En les últimes 24 hores, s'han certificat 1.197 noves altes, que eleven el total a 25.984. Al mateix temps, el total de possibles contagis segueix augmentant i se situa en 87.232.

 22:59 
136 morts i 754 positius en un dia

Ja han mort 9.186 persones per coronavirus a Catalunya, 136 d'elles registrades durant les últimes 24 hores. Els positius confirmats pugen a 46.629 després de sumar-ne 754 en l'últim dia, una xifra força inferior a la dels dies anteriors.

 22:26 
VÍDEO Los Manolos actuen per sorpresa al terrat de la Vall d'Hebron. El grup de rumba ha aparegut aquesta Diada de Sant Jordi per retre homenatge als que combaten el coronavirus, als pacients i als seus familiars.

 21:50 
Puigdemont veu ridícul haver de ser a Espanya per reunir-se telemàticament

El president Puigdemont considera una “ridiculesa” que s'hagi de ser “físicament” en territori espanyol per fer reunions telemàtiques. Recorda que el TJUE ja ha fet “investidures telemàtiques” i creu que a Badalona també es triarà així la nova alcaldia.

 21:24 
Tulipes en temps de confinament

VÍDEO El primer parc de tulipes de Catalunya, a Capolat, espera obrir les portes al públic quan la Covid-19 ho permeti. Informa Axel Lapuerta.

 21:06 
El coronavirus a Manresa

L'hospital de Sant Andreu ja té més pacients ingressats per coronavirus que els altres tres hospitals de Manresa junts. El nombre d'ingressats segueix baixant i se situa en els 258 entre els quatre hospitals, les defuncions creixen amb 5 nous casos en les últimes hores i el d'altes arriba als 775.

 21:02 
Llibres i autors destacats en llibreries independents

Entre els títols més venuts fins a les 19 hores, en narrativa catalana, es troben 'Boulder', d'Eva Baltasar; 'Cant jo i la muntanya balla', d'Irene Solà, i 'Guillem', de Núria Cadenes. En narrativa en castellà, els més sol·licitats han estat 'La mare de Frankenstein', d'Almudena Grandes; 'Terra Alta', de Javier Cercas, i 'La cara nord de el cor', de Dolors Rodó.

En no ficció catalana, les obres més demandades han estat 'Dones lents', de Txell Feixas; 'La força de la gent', de Jordi Borràs, i 'Crims, amb Carles Porta', de Carles Porta.

 20:47 
Els floristes venen més de 500.000 roses i doblen les previsions. El gremi es mostra molt satisfet encara que no s'hagin pogut distribuir més flors a causa del confinament.

 20:40 
Dos ERTO afecten gairebé 300 treballadors de Montserrat. L'Abadia ha presentat un expedient per a una seixantena d'empleats i l'empresa que gestiona els serveis un altre per a 215. Ho explica Andreu Merino.

 20:33 
La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya: "No és una crisi entre nord i sud, és sistèmica"

La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha explicat que el Consell Europeu ha acordat la creació d'un fons de recuperació econòmic i social. Tot i això, ha admès que no hi ha consens sobre alguns dels aspectes clau. La xifra no s'ha concretat, però González Laya ha dit que es mouen entre 1 i 1,5 bilions, i que el moll de l'os està en si es vehicula a través de transferències o préstec a altres països. "Espanya insisteix que serveixi per fer transferències per evitar el sobreendeutament", ha assegurat, tot apel·lant a la "solidaritat" europea. La ministra també ha assegurat que aquesta "no és una crisi entre nord i sud, sinó que és sistèmica" i que, per tant, cal una "resposta sistèmica".

 20:32 
Europa esbossa un pla de reconstrucció econòmica sense concrecions. Els líders europeus mantenen les discrepàncies sobre la quantitat del fons i el mecanisme per ajudar els països més afectats per la crisi del coronavirus. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 20:13 
Els editors preveuen perdre la facturació de tot un trimestre. Les llibreries tripliquen les vendes en línia respecte a un dia normal, però això no compensa les pèrdues causades pel confinament.

 20:03 
GRÀFIC Caiguda de les defuncions

Els hospitals de Terrassa registren la xifra de morts diàries més baixa des de l'inici de la pandèmia, amb tan sols una defunció. A més, les seves UCI compten amb 34 pacients ingressats per segon dia consecutiu, la xifra més baixa des del 20 de març; informa Marc Solé.

 20:01 
Llibreries Obertes arriba als 45.000 llibres venuts

La iniciativa encapçalada per Òmnium Cultural ja ha venut 45.000 llibres. Aquesta xifra suposa una injecció de gairebé un milió d’euros per a les 457 llibreries adherides. S'espera que el nombre de llibres venuts segueixi augmentant durant els propers dies, ja que la plataforma es mantindrà activa fins que finalitzi el confinament i les llibreries puguin tornar a obrir amb normalitat. 

 19:56 
Els vigilants seguretat privada podran controlar la temperatura dels ciutadans. La Policia Nacional ho considera una mesura de seguretat similar a un arc detector de metalls.

 19:43 
GRÀFIC El coronavirus, a la baixa a Sabadell

Tercer dia consecutiu de reducció generalitzada de pacients a Sabadell. Mor una persona en les últimes 24 hores i suposa la xifra més baixa des del 25 de març: informa Albert Hernàndez.

 19:41 
El Parlament validarà uns pressupostos ja caducs pel coronavirus i abocats a modificacions. Aragonès es compromet a abordar amb els comuns les reformes a introduir a través de decrets llei un cop s'estabilitzi l'emergència sanitària, se'n concreti l'impacte econòmic i Europa mogui fitxa; informa Roger Tugas.

 19:38 
El Govern condiciona el finançament de contractes de recerca als canvis dels pressupostos. El col·lectiu Doctorands en Lluita xifra en 200 els investigadors que van perdre l'ajuda en ple confinament. Ho explica Andreu Merino.

 19:29 
ENTREVISTA a Alex García

García és un jove de Sant Cugat que ha impulsat una campanya de micromecenatge per mantenir obert un centre de menors d'infants abandonats i maltractats de Filipines que ha perdut el 90% dels ingressos dels seus espònsors a causa del coronavirus: «Les persones vulnerables són igual d'importants siguin d'aquí o de més enllà».

 19:24 
Més d'un milió d'autònoms cobraran la setmana que ve l'ajuda extraordinària del govern espanyol. La Seguretat Social ha aprovat més del 90% de les 1,15 milions de sol·licituds rebudes.

 19:16 
VÍDEO Així serà la minisèrie de Netflix sobre el coronavirus. El documental "Coronavirus Explained" viatjarà per tot el món per observar com ha afectat la pandèmia a la humanitat i com s'intenta combatre. Per Victor Rodrigo.

 19:02 
Més actes suspesos

L'Encabronada dels Diables de Sant Cugat cau "definitivament" del calendari a causa del coronavirus i l'entitat decideix ajornar alguns dels principals actes del 30è aniversari pel 2021.

 18:56 
Aquest és el pla de la UEFA per recuperar la normalitat al futbol. L'organisme demana que, si cal, es modifiquin els formats de les lligues per poder-les acabar.

 18:46 
El treball, "al centre de la reconstrucció econòmica i social"

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha reclamat "situar el treball en el centre de la reconstrucció econòmica i social" en la seva intervenció a la reunió extraordinària dels ministres de Treball del G20. Díaz ha remarcat la necessitat de donar una "resposta conjunta" al "perill comú" que suposa la covid-19 i ha defensat que cal "donar prioritat a l'ocupació en el desenvolupament de polítiques macroeconòmiques". "És fonamental que la resposta a aquesta crisi sigui coordinada a nivell internacional i que hi hagi una resposta mundial, també en l'àmbit de l'ocupació", ha assenyalat.

 18:31 
Bombers desinfecten un casal que acumulava positius

FOTOS Els treballs de desinfecció dels Bombers al Casal Can Rull de Sabadell, on una vintena de residents havien donat positiu de la Covid-19. Imatges de Juanma Peláez.

 18:16 
Els líders europeus comencen a negociar el pla econòmic contra la crisi del coronavirus. Les discussions es poden allargar, com a mínim, fins al juny.

 18:05 
El govern espanyol recomana a les universitats l'avaluació online: «No sabem si hi haurà exàmens presencials». El ministre Manuel Castells descarta l'aprovat general, reclama que els estudiants coneguin en un termini de 15 dies com seran puntuats i anuncia que el curs que ve començarà quan estava previst. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 17:51 
Un exjugador del Madrid: «Jo no dono. És molt simple, faig el que vull». El davanter rebutja les comparacions amb altres futbolistes que han ajudat a combatre el coronavirus.

 17:34 
Un Sant Jordi diferent

Un Sant Jordi atípic al Carrer Major de Berga. Aquest matí al centre de la ciutat només hi havia cues als bancs i a les botigues de menjar.

 17:22 
Ajudes per als estudiants

Berga reparteix material didàctic imprès als alumnes sense recursos perquè puguin seguir el curs.

 17:18 
Un curt per Sant Jordi

La productora de Rubí La Lombarda Films «desconfina» el seu curt «Celda Dual» amb motiu de Sant Jordi. A partir d'avui a les 20 h i durant els pròxims dies es podrà veure en obert al seu canal de Youtube.

 17:16 
Un pla propi a Terrassa

Primàries Terrassa demana «auto-organització» i proposa un pla unilateral de desconfinament per a la ciutat basat en la partició dels barris de la ciutat en tres zones: una pels infants, una per la pràctica esportiva i una per la gent gran. En un comunicat, l'agrupació es posa a disposició de l'Ajuntament  per aplicar la mesura i carrega contra l'Estat i el Govern «per posar en perill a la població».

 17:12 
Sant Jordi per a sanitaris i malalts

Roses i llibres per a personal i pacients de l'Hotel Verdi de Sabadell, que des del passat 29 de març és un hotel medicalitzat. Fotografies de Juanma Peláez. 

 17:09 
El coronavirus va arribar a Espanya a mitjans de febrer. Un estudi de l'Institut Carlos III apunta que no hi ha un "pacient zero" i que el virus va entrar a l'Estat per diverses vies.

 17:05 
L'Ajuntament de Barcelona s'ofereix per acollir menors no acompanyats dels camps de refugiats grecs. Els alcaldes de nou ciutats europees denuncien les condicions "deplorables" en què viuen els infants.

 17:05 
Castells compareix per primer cop des de l'inici de la crisi

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha comparegut aquesta tarda a la Moncloa per primer cop des de l'inici de la crisi del coroanvirus. El ministre ha dit que el curs s'acabarà en els terminis establerts, tant pel que fa a la docència com a l'avaluació. Pel que fa a la docència, es farà online, mentre que l'avaluació es recomana fer exàmens online. Castells ha remarcat la necessitat d'"acordar" amb els estudiants les mesures que s'han adoptar. "Cal parlar i consultar ràpidament, aquesta setmana i la que ve, que és quan hem de començar a decidir com avaluar", ha apuntat el ministre, que no s'ha mostrat partidari d'un aprovat general i ha insistit en adaptar l'avaluació a la circumstància de cada estudiant.

 17:03 
Desinfeccions de l'exèrcit

Una trentena de soldats de l'exèrcit espanyol han desinfectat aquest dijous al matí diverses zones públiques del Monestir de Poblet, com l'hostatgeria i la plaça. El monestir és propietat de l'Estat i, fa uns dies, les institucions espanyoles van oferir la desinfecció a la comunitat. monàstica.

 16:59 
VÍDEO «Estem junts!»

La ciutadania de Terrassa envia ànims als hospitalitzats per coronavirus a la ciutat. En un doble vídeo publicat a xarxes pel Consorci Sanitari de Terrassa, ciutadans anònims, professionals sanitaris, membres d'altres col·lectius essencials i cares conegudes com l'alcalde Jordi Ballart o l'exconseller Lluís Puig transmeten el seu escalf als ingressats del centre mèdic.

 16:54 
Guanyem Badalona, ERC i JxCat emplacen el PSC a negociar un nou govern liderat per Sabater. Plantegen una oferta als socialistes amb cinc eixos per forjar un executiu "progressista" i "cohesionat".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació