Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 12:16 
Catalunya supera els 70.000 contagis i suma 11 morts més per coronavirus. Un total de 75 persones continuen ingressades de gravetat.

 12:02 
L'Estat anuncia un pla de 4.250 milions per potenciar Espanya com a destí turístic «segur». La campanya inclou una línia d'avals de 2.500 milions per a les empreses del sector i la promoció de les vacances a nivell intern.

 11:34 
«Bojos per tornar-nos a veure»: la Costa Brava i el Pirineu de Girona, a punt per rebre visitants. Campanya del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per captar el turisme de proximitat.

 10:42 
Barcelona reobrirà els parcs infantils aquest divendres. Ada Colau demana evitar aglomeracions i utilitzar mascareta.

 09:54 
El Sant Jordi estiuenc mobilitzarà dos milions de roses. Els venedors no temen per l'abastiment de flors encara que pugui fallar el mercat llatinoamericà.

 09:46 
Sabadell vol tornar a un Taulí cogovernat

L'Ajuntament de Sabadell demana recuperar el model de cogovernança al Taulí arran del canvi a la presidència del Consell de Govern. Lamenta que Salut hagi pres la mesura sense el consens del territori.

 09:37 
El País Valencià bonificarà les vacances de sanitaris de tot l'Estat al seu territori. La iniciativa pretén agrair la tasca del personal sanitari i mostrar la comunitat com un territori segur.

 09:22 
Fort dispositiu dels Mossos en el primer cap de setmana amb mobilitat total. Desplegaran 749 agents i faran 476 controls de trànsit per tot Catalunya.

 09:12 
Oriol Junqueras oferirà un cicle de tres conferències en línia a la UManresa. Les xerrades sobre diferents períodes de la història s'impartiran el mes de juny i el mes de juliol.

 08:45 
Trilla demana al Govern "instruccions senzilles i fàcils de complir"

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha demanat al Govern que doni "instruccions senzilles i fàcils de complir" en la nota etapa. Trilla ha indicat a Catalunya Ràdio que la clau és la detecció i el comportament de la societat per minimitzar el risc de contagi, els rebrots i fer passes enrere. En aquest sentit, ha considerat possible controlar els rebrots i no haver de tornar a paralitzar tot el país. Pel que fa als més de 600 casos detectats en un escorxador a Alemanya, ha reconegut que és "bastant massiu", però ha opinat que s'ha "detectat a temps". També ha defensat la necessitat d'una estratègia europea i si es possible mundial per distribuir la vacuna del coronavirus perquè cap país quedi penjat.

 08:38 
Educació assegura que el curs que ve arrencarà amb tots els alumnes a les aules. El Departament es compromet a impartir classes presencials a grups d'una vintena d'alumnes.

 08:03 
ÚLTIMA HORA Les regions sanitàries de Barcelona, àrea metropolitana i Lleida ja són oficialment a la fase 3, després que s'hagi publicat al BOE fa tan sols uns minuts. 


 07:59 
Dormen al carrer perquè no han trobat feina al camp. És la realitat de desenes d'immigrants que fa setmanes que van arribar a Lleida amb l'esperança de trobar un lloc de treball com a temporers; un reportatge d'Àlvar Llobet.

 07:34 
Les portades

Recull amb les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Marlaska pressiona per multar a Rajoy» per saltar-se el desconfinament, destaca «El Mundo»

 07:04 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 21:37 
Els Mossos desplegaran 749 agents i faran 476 controls de trànsit el cap de setmana previ a la revetlla

Es recuperen les mesures de les operacions sortida amb carrils addicionals a l'AP-7 o a la C-32, entre d'altres

 21:14 
Acaba sense acord una nova reunió entre govern i agents socials i econòmics per prorrogar els ERTO

 21:08 
El Campus de Manresa de la UVic-UCC proposa un cicle de tres conferències en línia amb Oriol Junqueras. Les xerrades sobre diferents períodes de la història s'impartiran el mes de juny i el mes de juliol.

 20:26 
Brot a Alemanya

Més de 650 persones han donat positiu per un brot de coronavirus en un escorxador a Alemanya. S'han tancat les escoles en el districte afectat i ja hi ha 7.000 persones en quarantena.

 19:27 
El Parlament ha reclamat amb una moció incrementar el pressupost al Departament de Cultura al 2% del pressupost de la Generalitat de manera "immediata".

Mitjançant una moció presentada per Ciutadans, el ple ha demanat també crear un fons de compensació extraordinari per obrir una línia d'ajuda a professionals afectats per la situació de la Covid-19.

 17:45 
Sant Joan de les Abadesses donarà un val de 100 euros per comprar al comerç local a afectats per ERTO i autònoms. Es destinaran 40.000 euros per fomentar l'economia local i ajudar a les famílies i negocis amb dificultats per la Covid.

 17:22 
Barcelona i Lleida entraran a la fase 3 aquest dijous. El darrer tram de la desescalada tindrà una vigència de quatre dies en aquests territoris i la Generalitat recuperarà les competències a tota Catalunya. Ho explica Sara González.

 16:58 
Sense paga extra a la residència de Bagà

La residència de Bagà comunica als seus treballadors que no podrà assumir la paga extra de juny. El patronat assegura que el centre es troba pendent de sancions "molt greus" per part del departament de Treball, Afers Socials i Família.

 16:34 
Només els visitants que pernoctin a Campdevànol podran accedir al Torrent de la Cabana. L'Ajuntament opta per una mesura imaginativa, després d'haver-se plantejat tancar els gorgs.

 16:06 
Dona subcontractada de neteja a l'hospital, a la cua del reconeixement. Les treballadores de Sodexo reivindiquen que han estat i segueixen estant a la primera línia de la batalla contra la Covid-19.

 15:42 
La Champions s'acabarà amb una «final a 8» a Lisboa. La UEFA decideix el nou format i les dates de la màxima competició europea de futbol després del coronavirus.

 15:29 
Reivindicació per la pandèmia

Les treballadores de neteja a l'hospital subcontractades reivindiquen el seu paper contra la pandèmia; informa Aina Font.

 14:59 
El paratge del Torrent de la Cabana i els set gorgs que el conformen viuran un estiu diferent. I és que l’Ajuntament de Campdevànol (el Ripollès), amb una clara intenció d’ajudar al sector turístic del municipi, ha decidit que només hi podran accedir els visitants que pernoctin a la localitat.

 14:13 
Set de cada deu treballadors del sector esportiu ha partit un ERTO

El 70% de treballadors del sector esportiu s'han vist afectats per un ERTO per la crisi del coronavirus. A més, l'esport català federat deixarà d'aportar aquest any a l'economia catalana 303 milions d'euros dels 1.189 que aporta de forma directa, per l'impacte de la crisi en només tres mesos. Són dues de les conclusions d'us estudis impulsats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

 14:08 
L'escalada de contagis a Llatinoamèrica posa en risc que hi hagi roses per Sant Jordi. La producció local només representa el 5% i aquest any serà de menys qualitat que a l'abril per la calor.

 13:37 
Món Sant Benet, MónNatura Delta i Pirineus i el congost de Mont-rebei reobriran el 17 de juliol. Els equipaments aplicaran totes les mesures de seguretat més enllà del que marca la normativa.

 13:21 
Les Planes d'Hostoles limita l'accés als gorgs amb el pagament de 3 euros per persona. Per gaudir d'algun dels quatre espais del riu Brugent o la riera de Cogolls, limitats a 200 persones per dia, caldrà fer la reserva prèvia en línia.

 13:04 
El nou protocol fixarà que es facin proves PCR als contactes estrets dels contagiats de Covid. El Ministeri de Sanitat acorda amb les autonomies que aquest test es faci tant a persones amb símptomes com sense.

 12:25 
Foment del Treball preveu un increment de l'atur fins al 20,8% aquest any. L'Informe de Conjuntura elaborat per la patronal alerta contra "l'estat d'hivernació" de l'economia. Informa Pep Martí.

 12:02 
Catalunya frega els 70.000 contagis des de l'inici de la pandèmia. Salut afegeix 11 víctimes mortals més i 159 nous positius al còmput global, mentre segueixen baixant els greus.

 11:54 
La primera vacuna contra el coronavirus podria comercialitzar-se a finals d'any. El catedràtic de la Universitat d’Oxford, Daniel Prieto-Alhambra, afirma que ja s'està produint per poder-la distribuir immediatament quan es demostri que és efectiva.

 10:59 
Aragonès reivindica Catalunya i Barcelona com destinacions turístiques «segures». El vicepresident ha defensat la capacitat del sistema sanitari català per donar resposta a situacions de "molta complexitat".

 10:44 
Bargalló evita concretar la xifra de mestres que es contractaran per al curs vinent. Torra va defensar que s'havien de fitxar milers de docents per triplicar la capacitat de les aules; el conseller insisteix que l'escola serà un "espai segur". Per Oriol March.

 10:17 
Menys despesa i més apartaments i cases rurals: així seran els turistes després del coronavirus. Els experts avisen que a Barcelona "costarà recuperar el turisme" per la dependència dels visitants estrangers i les aglomeracions.

 09:58 
Contra l'autocinema a Sabadell

Una quinzena d'entitats manifesten el seu rebuig a la programació d'un autocinema a l'aparcament de l'OAR Gràcia de Sabadell. Consideren l'activitat "excloent" i contradictòria contra la política municipal de lluita contra l'emergència climàtica.

 09:17 
Norwegian tornarà a operar des de Barcelona a partir de l'1 de juliol

Ho farà amb tres vols a Oslo, Copenhaguen i Estocolm.

 09:15 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'Estat homenatjarà totes les víctimes que han mort durant la pandèmia en un acte presidit pel rei el 16 de juliol, data en què també es reconeixerà la tasca de tots els treballadors públics que han estat en la primera línia combatent el coronavirus. 

 08:50 
Aquest dimecres es determinarà si Barcelona i Lleida poden passar demà a la fase 3 de la desescalada, una etapa que duraria només tres dies perquè a partir de diumenge s'aixeca l'estat d'alarma i s'entra ja a la "nova normalitat". El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho veu amb bons ulls.

 08:12 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Alerta amb el rebrot», destaca «El Periódico».

 07:37 
Eurocontrol anticipa que només operaran el 30% dels vols habituals a inicis de juliol malgrat la reobertura de fronteres

Les aerolínies admeten la “incertesa” sobre “la disponibilitat de vols” mentre augmenten les queixes per cancel·lacions.

 23:03 
Vueling avança les connexions de Barcelona amb Milà, Amsterdam, Roma i Copenhaguen. L'empresa preveu tenir actives pel juliol 34 rutes amb sortida o destinació a la capital catalana.

 19:41 
La mobilitat ja equival al 75% d'abans del confinament i varia poc amb els canvis de fase. L'anàlisi de les dades de Roger Tugas.

 19:39 
ÚLTIMA HORA | El govern de Pequín ordena als ciutadans que no surtin de la ciutat arran del rebrot de coronavirus a la capital xinesa. La ciutat ha tancat les escoles un altre cop i ja acumula 107 contagis en pocs dies.

 16:44 
Troben el primer medicament contra el coronavirus que podria salvar milers de vides. La Universitat d'Oxford publica un assaig clínic sobre els beneficis de la dexametasona, un esteroide barat i disponible arreu del món.

 15:08 
La Generalitat preveu implantar aquesta setmana la «nova normalitat» a Catalunya. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, assegura que la fase 3 durarà com a molt un dia i apunta que el Govern ja té preparada la regulació de la nova etapa. Ho explica Oriol March.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació