Dimarts, 8 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:18 
Selva Nua guanya el concurs de talent musical #UnaEstrellaACasa. Estrella Damm ha organitzat el certamen per donar visibilitat a veus i formacions emergents.

 19:13 
Guia de recursos

Castellbisbal publica una guia de tots els recursos disponibles durant el confinament. La guia es pot trobar a la web municipal i també a l'aplicació mòbil.

 19:08 
El Bicing tornarà a estar operatiu a partir d'aquest dijous. L'Ajuntament de Barcelona demana als usuaris que portin mascareta i guants.

 19:05 
Marlaska: «No es controla la llibertat d'expressió, es limiten les amenaces a la salut pública». El ministre d'Interior diu al Congrés que el govern espanyol combat les "manipulacions i falsedats" a les xarxes que poden causar alarma; informa Bernat Surroca.

 18:58 
Descens important d'ingressats

Els ingressats per coronavirus a l'Hospital de Granollers passen de 128 a 70 en una setmana. En set dies hi ha hagut 119 altes i 17 morts més.

 18:44 
Xifres de l'Hospital de Sant Celoni

L'Hospital de Sant Celoni acumula 26 defuncions des del començament de la pandèmia de la Covid-19. A dia d'avui hi ha un total de 44 persones ingressades per la malaltia i en els darrers set dies s'han donat 9 altes.

 18:39 
Madrid reconeix més d'11.000 morts per coronavirus, uns 4.000 més que les xifres de Moncloa. La Comunitat de Madrid aplica també el recompte de defuncions amb possible contagi de la Covid-19 el mateix dia que clausura el dipòsit de cadàvers del Palau de Gel.

 18:26 
Alemanya dona llum verda per provar quatre possibles vacunes contra la Covid-19 en humans. Les autoritats del país han donat el vistiplau per vacunar 200 voluntaris sans d'entre 18 i 55 anys.

 18:21 
El Govern es resigna a esperar que l'Estat «tingui en compte» el pla de desconfinament català. A l'espera de recuperar les competències, la Generalitat reclama a Sánchez que escolti les seves propostes i que justifiqui les mesures de desescalada que arribaran a mitjans de maig; informa Oriol March.

 18:04 
Concurs de dibuix de Sant Jordi

Els Geganters de Sant Cugat creen un concurs de dibuix per Sant Jordi. Les propostes es poden presentar fins diumenge 26 d'abril i els premiats guanyaran el llibre "Petits contes gegants de Sant Cugat".

 17:47 
Retiren 147 litres de gel hidroalcohòlic no homologat d'un supermercat de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra es van personar al local de Ciutat Vella en rebre l'avís d'un veí.

 17:25 
Junta de Veïns a distància

Valldoreix celebrarà la primera Junta de Veïns telemàtica de la història. En la sessió plenària es debatrà l'aprovació de la liquidació del Pressupost 2019, inversions financerament sostenibles i una modificació pressupostària, i es donarà compte de totes les mesures que s'han pres per evitar la propagació del coronavirus.

 16:59 
GRÀFIC Descens d'ingressats a Berga

El nombre de pacients ingressats per coronavirus a l'Hospital de Berga baixa a 41. En les darreres 24 hores s'han donat tres noves altes a domicili.

 16:54 
Més d'un milió d'autònoms ja han demanat la prestació per cessament d'activitat

El govern espanyol ja ha rebut més d'un milió de peticions d'autònoms per cobrar la prestació de cessament d'activitat, segons ha afirmat aquest dimecres la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la sessió de control del Congrés. A més, segons Montero més de 361.000 contribuents autònoms i pimes han demanat l'ajornament dels deutes tributaris, fet que significa 2.225 milions de liquiditat que s'injecta a aquest sector. Més de 2.250 empreses han demanat l'ajornament del pagament a la seguretat social, i gairebé 1.100 empreses es beneficien de la suspensió de factures d'electricitat i gas natural.

 16:51 
El pla d'oci de Barcelona de cara a l'estiu

Barcelona dissenya un pla de lleure per a l'estiu subjecte a allò que estableixin les autoritats sanitàries. La tinenta d'alcaldia Laia Bonet diu que el programa de beques està dotat amb 3,6 milions d'euros però no descarta ampliar-lo.

 16:42 
Segon ERTO de SEAT

Seat arriba a un acord amb els sindicats sobre el segon ERTO que aplicarà a partir del 27 d'abril. L'expedient afectarà d'inici a 9.300 treballadors, que cobraran un complement de la prestació de fins al 80% del sou.

 16:34 
Més festes cancel·lades

Arbúcies suspèn la celebració de les Catifes i les Enramades 2020. Estan declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional i s'havien de celebrar al juny.

 16:23 
Adeu a la temporada del Teatre Lliure

El Teatre Lliure cancel·la tota la programació d'aquesta temporada. Els espectacles previstos fins al juny 'Una', 'Les tres germanes' i 'Bonus Track' queden suspesos.

 16:16 
Les 50 recomanacions dels llibreters pel Sant Jordi més atípic. Llibreries de Barcelona, Olot, Sant Cugat, Tremp i Tortosa fan arribar als lectors de NacióDigital els seus suggeriments en ficció i no ficció.

 15:59 
Bunyol suspèn la Tomatina pel coronavirus i celebrarà el 75è aniversari el 2021. La famosa festa valenciana commemorava tres quarts de segle aquest 2020 però la direcció ha decidit que l'any que ve serà la 75+1.

 15:54 
La UPC organitza jornades de portes obertes virtuals

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) organitzarà durant els mesos d'abril i maig diverses jornades de portes oberts virtuals per acostar els seus estudis als futurs estudiants. Aquest divendres serà la primera, que serà conjunta, tot i que després se'n faran de més específiques.

 15:55 
"És millor tenir criteris clars que calendaris clars"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, manté que encara no hi ha data definida per començar la desescalada, tot i que el president Pedro Sánchez ha apuntat a la segona quinzena de maig. El titular de Sanitat ha respost a les preguntes dels diputats del PP, Cuca Gamarra i Guillermo Mariscal, que tenen “criteris clars” per enfrontar aquesta etapa però que es farà quan sigui “segur per a tota la ciutadania”. "És millor tenir criteris clars que calendaris clars", ha afirmat. Illa ha insistit que el govern en ple –sota la coordinació de la ministra Teresa Ribera- s’estan elaborant els criteris i que estan "intentant anticipar escenaris" però que no pot contestar a preguntes que "no tenen resposta".

 15:51 
Demanen proves per a Agents Rurals

El sindicat CSIF demana que es facin tests ràpids als Agents Rurals. Remarca que hi ha treballadors aïllats que es podrien reincorporar si la prova dona negativa.

 15:50 
Pablo Iglesias: "No defensar l'ingrés mínim vital és d'antipatriotes"

El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha defensat al Congrés dels Diputats l'ingrés mínim vital que l'executiu del PSOE i Podem molt tirar endavant en les properes setmanes. En resposta a les preguntes de Vox, que l'ha acusat de voler imposar un règim chavista, Iglesias ha dit que la mesura de la renda mínima permetrà "omplir la nevera" a milers de famílies que ho estan passant malament arran de la crisi. "No defensar l'ingrés mínim vital és d'antipatriotes contraris als interessos d'Espanya", ha dit el dirigent de Podem. 

 15:37 
El govern espanyol admet "encerts i errors" en la gestió de la crisi

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha admès que s'han comès alguns errors, tant el govern espanyol com la resta de govern autonòmic i del món, però ha insistit que Espanya va actuar abans que la resta de països. A preguntes de Pablo Casado, que ha retret al president del govern espanyol que amagui els morts per la crisi del coronavirus, Sánchez ha dit que el líder del PP busca "qualsevol excusa" per no pactar amb el PSOE. "Hem comès errors però també encerts, com ara consultar les decisions amb els experts i obrir espais de diàleg", ha apuntat el president espanyol, que ha insistit que estan fent coses "de manera encertada". Sánchez ha tornat a estendre la mà al PP i ha demanat a Casado que doni suport als acords de reconstrucció.

 15:47 
De Barberà a Terrassa per comprar carn

Denunciat per anar de Barberà a Terrassa per comprar carn. La policia municipal ha denunciat cinc persones durant aquest dimarts per saltar-se el confinament.

 15:34 
La jutgessa avala el 100.2 de Jordi Sànchez tot i l'oposició de la Fiscalia. La magistrada creu que el líder de la Crida té un "nivell de risc baix" de reincidir o trencar la condemna.

 15:25 
Sabadell prohibeix la comercialització de roses. La Policia Municipal vetllarà per evitar la venda al carrer i als comerços que hi hagin oberts.

 15:13 
La comissió de reconstrucció vol incloure totes les forces polítiques

La portaveu del PSOE, Adriana Lastra, ha dit que el PSOE es posarà en contacte aquesta setmana amb totes les formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats per impulsar la comissió de reconstrucció. Lastra ha deixat clar que els acors respectaran l'estat autonòmic i les competències delegades als territoris.

 15:09 
El PNB vol que les autonomies apliquin el desconfinament

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha respost a Sánchez que han de ser les autonomies les que apliquin les mesures de desescalada del confinament. "La desescalada potser s'ha de fer en alguns llocs sí i altres no, i potser tampoc calen criteris homogenis, però si es fa aquesta desescalada qui l'ha d'aplicar i adequar són els màxims representants de l'Estat a les autonomies", ha apuntat Esteban. 

 15:04 
Ja s'han repartit 950.000 mascaretes

Les farmàcies han repartit gairebé 950.000 mascaretes des de dilluns fins a les 12 hores d'aquest dimecres. El sistema informàtic ja funciona "perfectament", amb fins a 9.000 i 10.000 operacions al minut "sense incidència", segons ha assegurat Meritxell Budó. El Govern ha pagat cada unitat a 0,60 euros més IVA, que fa un cost de 0,76 euros per cada mascareta. La comanda és de 14 milions en total.

 15:04 
Ciutadans demana "agilitat" a PP i PSOE en els pactes de reconstrucció

El diputat de Ciutadans Edmundo Bal ha situat la formació taronja al "centre" de l'acord de reconstrucció d'Espanya, i ha demanat a PSOE i PP "agilitat" per tirar-los endavant. Bal també ha demanat a Sánchez que deixi de banda la unilateralitat i aposti pel consen i ha exigit que es posi en marxa el portal de transparència, paralitzat arran de l'estat d'alarma.

 14:55 
Borràs retreu a Sánchez que un Estat que "recentralitza i entorpeix" acaba sent "letal"

La líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, subscriu les paraules de la portaveu del Govern, Meritxell Budó: "Ho subscric, amb una Catalunya independent hauríem fet una gestió més fàcil i hagués pres accions més eficaces". Borràs ha assegurat que un Estat que "recentralitza i que "entorpeix" acaba sent "letal". 
 

La líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, al Congrés



 

 14:48 
Rufián titlla d'"error" la compareixença de la portaveu del govern espanyol

En el torn de rèplica, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reivindicat de nou la dsescalada "asimètrica nacional" per una qüestió d'eficiència. Segons el dirigent republicà, si molts grups de partits li retreuen la "recentralització" és perquè "s'ho facin mirar". També ha titllat d'"error" la roda de premsa de la portaveu del govern, María Jesús Montero, anunciant inicialment que els nens només podrien acompanyar els pares al supermercat, la farmàcia i el banc. La part positiva, ha dit, és que hi va haver "rectificació".
 

El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, aquest dimecres al Congrés

 14:46 
El Govern veu amb bons ulls elaborar un programa de bons per incentivar el turisme intern després del confinament. En una trobada organitzada per PIMEC, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha garantit un pla d'ajudes al sector turístic.

 14:32 
Pablo Casado: "El coronavirus és un iceberg, però el seu govern és el Titànic"

"El coronavirus és un iceberg, però el seu govern és el Titànic. No pretenguin que nosaltres siguem l'orquestra", ha assegurat el líder del PP, Pablo Casado, adreçant-se al govern de Pedro Sánchez. El xoc ha estat dur. El líder dels populars s'ha referit al PSOE com "el partit de Luis Roldán" i ha advertit el president del govern espanyol es veurà "si guanya Calviño o Díaz", "si guanya Iglesias o Escrivá". Segons Casado, la línia de Podem és la que va acabar amb "assalts als caixers i un corralito" a Grècia.
 

Pablo Casado, aquest dimecres al Congrés Foto: Congrés dels Diputats

 14:29 
Mascaretes per quan els nens puguin tornar a sortir al carrer

L'Ajuntament de Santpedor, al Bages, distribuirà 5.000 mascaretes infantils per quan els nens puguin sortir al carrer. Es podran repartir dues unitats per cada nen empadronat al poble que tingui entre 3 i 12 anys, mentre que els de 13 i 14 usaran les mascaretes d'adults.

 14:24 
Sánchez es compromet a reactivar la taula sobre el conflicte amb Catalunya després de l'emergència. El president del govern espanyol assegura que no vol "ajornar problemes" i que el diàleg es reprendrà quan la crisi sanitària ho permeti. Informen Sara González i Bernat Surroca, que estan seguint en directe el ple del Congrés.

 14:20 
Detingut amb més de 2.000 pastilles d'èxtasi

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a la Seu d'Urgell un home, de 33 anys, veí d'Encamp (Andorra), que portava 2.104 pastilles d'èxtasi, valorades en 23.000 euros. Una dotació policial, que es trobava a l'estació d'autobusos, va observar com baixaven dos passatgers de l'autobús de línia regular que acabava d'arribar de Barcelona. Un d'ells, que mostrava un nerviosisme inusual, va justificar el seu desplaçament perquè anava a visitar la seva parella. Davant aquesta actitud, els agents van escorcollar la motxilla que duia i van localitzar dos paquets.

 14:04 
Salut eleva a 122 les residències que no poden tractar de manera òptima el brot de coronavirus. La consellera de Salut, Alba Vergés, assenyala que hi ha 25 geriàtrics en situació crítica i anuncia que s'han nomenat 18 responsables per gestionar la situació al territori. Informa Oriol March, que està seguint en directe la roda de premsa diària del Govern.

 13:59 
Sánchez emplaça Borràs a considerar un "error" dir que en una Catalunya independent hi hauria menys morts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha considerat "inacceptable" les paraules de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va dir que en una Catalunya independent hi hauria hagut menys víctimes mortals per coronavirus. Sánchez ha emplaçat la líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, a dir des del faristol que aquesta afirmació va ser "un error" i que no la comparteix. 
 

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés Foto: Congrés dels Diputats



 

 13:54 
Sánchez accepta reactivar la taula de diàleg amb Catalunya quan ho permeti la crisi sanitària

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha respost a ERC que "recull el guant" de la petició que ha fet Gabriel Rufián perquè es reactivi la taula de negociació del conflicte com a molt tard al juny. "No és objectiu d'aquest govern ajornar problemes, simplement estem abocats en la crisi sanitària", ha argumentat. Ha assegurat que la voluntat és "reprendre aquest diàleg" quan les condicions ho permetin. 
 

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés Foto: Congrés dels Diputats




 

 13:49 
La Generalitat retreu al govern espanyol la «improvisació» amb els nens. La consellera de Salut, Alba Vergés, demana que puguin sortir de casa tots els menors de 18 anys, tot i que el pla de la Moncloa, que és qui té les competències, limita l'edat als 14 anys. Informa Oriol March.

 13:43 
Sánchez subratlla que la desescalada serà "asimètrica" a nivell territorial

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que porten tres setmanes treballant en una desescalada que serà "asimètrica" i que es fixaran uns marcadors per anar d'un confinament "més estricte" a un confinament "més laxe". Ha tornat a insistir que prefereix que el seu partit pequi "de prudència" perquè el que busca és "no retrocedir ni un sol pas".  
 

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés Foto: Congrés dels Diputats



 

 13:19 
Comença la resposta de Pedro Sánchez després de les intervencions del grups parlamentaris. Sánchez diu a Casado que si vol parlar de "policies patriòtiques" es dirigeixi a la bancada del PP i no a la del PSOE. El president del govern espanyol insisteix que cal diàleg i demana al PP que se sumi a la proposta d'acords socials i econòmics per respondre a la crisi del coronavirus.

 13:22 
El TNC suspèn la temporada

El Teatre Nacional de Catalunya suspèn tots els espectacles que queden per estrenar aquesta temporada. Assenyala que les pròrrogues de l’estat d'alarma impossibiliten continuar treballant amb els diferents processos de creació. Això afecta als espectacles Les veus interiors, d'Eduardo De Filippo amb direcció de Xavier Albertí, del 7 de maig al 14 de juny a la Sala Gran; Ex-libris, de la companyia Voël, del 9 al 24 de maig a la Sala Tallers; Monroe-Lamarr, de Carles Batlle amb direcció de Sergi Belbel, que s'havia de representar del 14 de maig al 14 de juny a la Sala Petita i Enter Achilles, de Lloyd Newson (DV8 Physical Theatre), que arribava a la Sala Gran del 9 al 12 de juliol.

 13:18 
30 avis morts a la residència Pare Vilaseca d'Igualada

La xifra de morts a la residència Pare Vilaseca d'Igualada, la única de titularitat pública, ha passat de 16 a 30 en els darrers quinze dies. En tots els casos, els avis presentaven símptomes compatibles amb la Covid-19, però només en 11 s'ha pogut confirmar el coronavirus. Per altra banda, l'alcalde, Marc Castells, ha informat que el Departament de Salut ha coordinat actuacions sanitàries en tots els centres. A més, s'estan realitzant testos a tots els residents i personal.

 13:14 
Preocupen les famílies nombroses

El 85% de les famílies nombroses de Catalunya no disposen del material informàtic necessari perquè els seus fills puguin seguir les classes online, segons ha informat l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc). El seu director, Raül Sánchez, ha alertat que les famílies nombroses són les llars amb "el major índex de risc de pobresa infantil", però que ara s'hi suma la "bretxa educativa". Per això, ha demanat a Educació que "faci una campanya de préstec" d'ordinadors i tauletes que ara no es fan servir als centres escolars per a les famílies que ho necessitin "tenint sempre en compte el nombre d'infants que hi ha a la llar".

 13:10 
Sanitat avisa que caldrà «més responsabilitat individual» quan comenci la fase de desconfinament. Fernando Simón apunta que abans d'adoptar mesures de relaxament és necessari descongestionar el sistema sanitari, tenir capacitat per detectar els nous casos i controlar els possibles contagis. Ho expliquen Irene Ramentol i Bernat Surroca.


 13:07 
👤 PERFIL Pastor, l'alcaldia fugaç d'un mal menor. El ja exalcalde de Badalona va arribar al càrrec fa menys de dos anys amb el suport d'Albiol i va retenir la vara amb el vot resignat de l'esquerra atiant el fantasma del líder del PP. Escriu Andreu Merino.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació