Dimarts, 8 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 09:03 
Pedro Sánchez reivindica el bon comportament de la societat espanyola en el compliment de les mesures de restricció d'aquestes últimes setmanes. "Hem de continuar treballant per contenir la propagació del virus", diu el president del govern espanyol. Sánchez admet que s'ha superat el "moment crític" i el sistema de salut "ha resistit". "El material està arribant, però cada vida perduda ens recorda que cal seguir treballant", rebla el dirigent del PSOE. El president espanyol demana la pròrroga de l'estat d'alarma i diu que ho fa en un escenari "prudentment optimista". 

 09:02 
Comença el debat al Congrés per aprovar una nova pròrroga de l'estat d'alarma. 

 08:52 
Albiol, sobre l'alcalde de Badalona, detingut ahir per saltar-se el confinament, conduir begut i atemptar contra l'autoritat: «Tothom sabia que tenia problemes amb l'alcohol». També n'ha parlat Dolors Sabater. Tots dos ja han mogut fitxa per tornar a l'alcaldia.

 08:26 
ENTREVISTA Antonio Moreno: «Els nens s'adapten millor al confinament que molts adults». El cap de Pneumologia Pediàtrica de l'Hospital de Vall d'Hebron assegura que "sortir a passejar no suposa un risc per als infants". N'ha parlat amb Pep Martí.

 08:25 
Dolors Sabater, a Rac1, demana que es reconstrueixi el govern de Badalona i reconeix que tothom sabia que l'alcalde de Badalona tenia problemes amb l'alcohol, com ha dit Albiol.

 08:24 
Xavier García Albiol, a Rac1 sobre la detenció de l'alcalde de Badalona: "Tothom que té coneixement d’aquesta persona sabia que tenia problemes d’aquest tipus, de dependència, entre ells l’alcohol".

 08:19 
Xavier García Albiol, a Rac 1 sobre la detenció de l'alcalde de Badalona: "No m’agradaria donar la imatge que es fa llenya de l’arbre caigut. Era un fet esperable, però com ha passat ha estat molt heavy."

 08:19 
Xavier García Albiol, a Rac 1 sobre la detenció de l'alcalde de Badalona: "No m’agradaria donar la imatge que es fa llenya de l’arbre caigut. Era un fet esperable, però com ha passat ha estat molt heavy."

 07:57 
Les residències de gent gran han estat un dels principals focus d'atenció de l'epidèmia de coronavirus. El problema encara es pot agreujar: hi ha 111 centres que no compleixen els requisits per abordar de manera òptima un eventual brot, en els quals hi viuen 1.563 persones, segons dades que Salut ha facilitat a NacióDigital. Un reportatge d'Andreu Merino.

 07:43 
Juristes qüestionen les sancions per infringir el confinament i avisen que gran part de les multes poden ser il·legals

Des de l’inici de l’estat d’alarma, les forces de seguretat han posat més de 667.000 multes per infringir el confinament, segons el Ministeri de l’Interior. Aquesta intervenció genera dubtes entre alguns juristes que avisen que gran part de les sancions podrien ser il·legals.
Diversos experts i organitzacions de drets humans denuncien una “aplicació molt dura de la llei”, amb multes “desproporcionades” i arbitrarietat policial afavorida per la manca de “claredat” de la norma.
El professor de Dret Administratiu de la Universitat de València, Andrés Boix Palop, avisa d’una resposta “innecessàriament autoritària” en relació amb altres països de la UE i l’advocat Alfons Catena alerta que “un excés de rigor pot vulnerar els drets fonamentals”.

 07:27 
Les portades

Recull de les portades dels principals diaris de paper espanyols i catalans. «Sanitat va retirar les mascaretes cinc dies després de saber que eren falses», diu «El Mundo».

 07:01 
El Despertador de Ferran Casas

"Ningú al volant", l'article matiner del subdirector de NacióDigital. "Es trepitja un terreny desconegut i s'estén la sensació (molt fonamentada) que s'improvisa. Aquí i allà", apunta.

 00:46 
Reacció immediata del PSC després de conèixer la detenció de l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, en saltar-se el confinament "amb clars símptomes d'embriaguesa"; informa Víctor Rodrigo. Albiol i Sabater ja es postulen per a l'alcaldia.

 00:10 
Detingut l'alcalde de Badalona per saltar-se el confinament i negar-se a fer la prova d'alcoholèmia, informa Víctor Rodrigo.
 

 23:02 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia.

 22:48 
Les UCI agafen aire

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.307 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.058. Així, la xifra d'ingressats greus actius ha baixat en 33 des d'ahir.

 22:42 
Les altes mantenen la tendència

Les altes presenten unes xifres semblants a les d'ahir, amb un total de 1.474 recuperacions confirmades en les últimes 24 hores. El total ja és de 23.891 persones donades d'alta des de l'inici de la pandèmia a Catalunya.

 22:40 

On es produeixen les morts?

De les 8.845 defuncions registrades a Catalunya, 5.080 s'han produït en hospitals, 2.494 en residències, 97 a un centre sociosanitari i 537 al seu domicili. Les 637 restants no s'han pogut classificar a hores d'ara.

 22:25 
404 morts i 1.098 positius més que ahir

Els morts per coronavirus s'eleven a 8.845 en l'últim recompte de Salut, el que suposa 404 més que aquest dilluns. El nombre d'infectats nous s'estabilitza amb 1.098 més en les últimes 24 hores i es queda en 44.793. Ho explica Victor Rodrigo.

 22:12 
Crítiques de Torra a Sánchez

Torra critica que Sánchez canviï el desconfinament dels nens sense mostrar informes d'experts que avalin la decisió. El màxim dirigent de l'executiu català lamenta que l'estatal no hagi contestat a les seves propostes.

 21:42 
Crítiques de botiguers

Els botiguers de Berga creuen que la gestió de la crisi per part de l'ajuntament «és millorable».

 21:23 
El govern espanyol limita el preu de les mascaretes a 96 cèntims. La mesura serà revisable i es pren per "evitar abusos" en un producte molt demandat aquestes últimes setmanes; informen Bernat Surroca i Sara González.

 21:11 
La Universitat d'Oxford, a punt per provar una vacuna contra el coronavirus en humans. És el primer centre europeu que fa assajos amb humans.

 20:58 
Afectats per ERTO però amb les mateixes hores de feina: alerta de frau a la Seguretat Social. Treballadors i sindicats asseguren que alguns expedients vulneren la normativa i traspassen la responsabilitat de la crisi als empleats. Ho explica Andreu Merino.

 20:53 
El govern espanyol rectifica i permetrà que els nens surtin a passejar a partir de diumenge. El ministre Salvador Illa assegura que ho faran "sota unes condicions concretes" perquè encara no s'està en fase de desescalada. Per Bernat Surroca i Sara González.

 20:51 
Salvador Illa assegura que els ciutadans sabran complir les mesures dictades pel govern espanyol. "Estem millor que estàvem, però encara ens trobem en una fase dura", ha dit el ministre, que assegura que confia que tothom, també les administracions autonòmiques, compliran amb les mesures dictades des de la Moncloa.

 20:45 
Salvador Illa anuncia que s'ha fixat en 0,96 euros el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques. El ministre de Sanitat diu que aquesta mesura, que s'ha adoptat en comissió interministerial, es pren per "evitar abusos" i no obstaculitzarà el funcionament del mercat. "Els preus són revisables", ha apuntat el titular de Sanitat.

 20:44 
Salvador Illa insisteix que Espanya continua en una fase de confinament, no de desescalada, però anuncia que la pròrroga de l'estat d'alarma permet "alleugerir" algunes mesures. Illa ha anunciat que emetrà una ordre perquè els nens menors de 14 anys puguin passejar amb condicions. 

 20:42 
Salvador Illa compareix en roda de premsa. El ministre de Sanitat diu que amb l'estat d'alarma s'ha aconseguit assolir el pic de la corba i s'ha completat la primera de les tres etapes. "Ara toca doblegar la corba i ho estem aconseguint", ha assegurat Illa, que ha assegurat que les mesures adoptades han beneficiat a tothom. "L'objectiu és consolidar les xifres baixes i portarà temps", ha afegit el ministre.

 20:40 
Podem reclama que els nens puguin sortir a passejar

Podem demana que els nens puguin sortir a passejar “amb cautela” acompanyats d’un adult. Així ho ha assegurat el portaveu del partit lila, Pablo Echenique, que en roda de premsa ha assegurat que espera que es produeixi una “rectificació” després de la reunió que està mantenint el ministre de Sanitat, Salvador Illa, amb el vicepresident Pablo Iglesias i altres ministres.

 20:35 
GRÀFIC INTERACTIU Es disparen les altes a Terrassa

34 persones han superat el virus en les últimes hores i ja arriben a 912. Les UCI es descongestionen i actualment atenen 38 persones, xifres semblants a les de fa un mes. Per Anna Mira.  

 20:23 
Vox participarà a la comissió de reconstrucció al Congrés

Vox ha anunciat que sí que pensa participar en la comissió de reconstruir que es circumscriurà finalment al Congrés dels Diputats després de l’acord assolit entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado. El partit d’extrema dreta havia declinat participar inicialment a la taula proposada per Sánchez, però sí que pensen fer-ho si aquesta pren forma de comissió parlamentària.

 20:18 
L'IVA dels llibres digitals es rebaixa al 4%. El govern espanyol ha abaixat el tipus també a la premsa digital.

 20:11 
Mascaretes porta a porta

El repartiment de mascaretes porta a porta de Terrassa, pendent de la pluja. Està previst que l'Ajuntament reparteixi 220.000 mascaretes en 97.000 domicilis.  

 19:51 
El filòsof Slavoj Zizek presenta el considerat primer assaig teòric sobre la pandèmia de coronavirus. L'editorial Anagrama publica "Pandèmia. Covid-19: el virus que trasbalsa el món" on l'eslovè reflexiona sobre la crisi i la necessitat de repensar el sistema polític actual.

 19:34 
Mascaretes per a gent gran

El Consell Local per la República de Rubí entrega un lot de 100 mascaretes a la residència de gent gran Primer de Maig. Una acció solidària coordinada amb el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals per protegir als residents i personal del centre i evitar el contagi de coronavirus en els col·lectius més vulnerables.

 19:19 
De l'«economia de guerra» a l'assimilació: com han canviat els hàbits de consum amb el confinament. La compra de llevat, articles esportius i productes relacionats amb la imatge personal s'ha incrementat en les últimes setmanes. Per Marc Solé.

 19:17 
El PP demana a Sánchez que rectifiqui i permeti als nens sortir per passejar per zones obertes. El govern espanyol autoritza que els menors de 14 anys puguin sortir de casa a partir de dilluns per acompanyar els seus pares al supermercat, al banc o a la farmàcia.

 19:15 
VÍDEO El testimoni d'una pacient

Una noia que va necessitar respirador a l'Hospital de Granollers: «El doctor em va prometre que em despertaria, i ho va fer».

 19:09 
VÍDEO L'emocionant primera trobada entre un nadó prematur i els seus pares confinats. Dues infermeres de l'Hospital Clínic han dut la criatura a casa dels seus progenitors, aïllats pel confinament del coronavirus.

 19:04 
Solucions per a ciutadans en risc de perdre l'habitatge

L'Ajuntament de Rubí obre un servei d'atenció i assessorament per a problemes d'habitatge derivats de la crisi del coronavirus. El consistori es posa a disposició de llogaters, propietaris i ciutadans en risc de pèrdua d'habitatge per a trobar solucions.

 19:01 
Fira primaveral confinada

Arriba la 88a Fira de Primavera de Navàs (el Bages), en versió confinada. Es podrà gaudir de contes infantils, espectacles amb pallasses, teatre, concerts, receptes de cuina, tallers, dansa, pintura, fotografia, entre altres activitats d'oci. 

 18:57 
Demanen material per fer mascaretes

Palau Comerç fa una crida per rebre material per confeccionar mascaretes pels petits i adolescents. Demanen roba de cotó cent per cent estampada amb dibuixos infantils i adolescents.

 18:52 
Recuperar la normalitat als hospitals

L'Hospital de Campdevànol comença el procés de retorn a la normalitat. Només queden 9 pacients ingressats amb coronavirus, quan el màxim van ser 34. Des de l’inici de la pandèmia han mort 8 persones, una en les últimes 24 hores.

 18:38 
Tots els detalls del pla de desconfinament d'Oriol Mitjà. L'informe planifica una desescalada en cinc fases, proposa restriccions al transport públic, recomana fer 100.000 tests a la setmana i avisa que la normalitat pot trigar un any i mig en tornar. Informa Oriol March.

 18:29 
Baixa la borsa

L'Íbex-35 tanca amb una caiguda del 2,8% i perd els 6.700 punts. Grífols resisteix a l'alça i registra una pujada del 6,1% després d'anunciar resultats.

 18:20 
Material per a residències

L'Ajuntament de Sant Cugat continua fent entrega de material sanitari a les residències de gent gran i de persones amb diversitat funcional. L'objectiu és seguir reforçant el suport a aquests centres que acullen col·lectius vulnerables davant la pandèmia del coronavirus.

 18:18 
Es dispara l'atur

L'atur puja en 185.270 persones des de principis d'abril en plena crisi del coronavirus. Des del 12 al 31 de març, va augmentar amb 302.265 aturats.

 18:12 
El govern espanyol carrega contra les crítiques de la Generalitat i nega haver recentralitzat. La ministra Carolina Darias considera que JxCat posa "les banderes per davant del virus".

 18:09 
Ni llibres ni roses

Sant Quirze del Vallès prohibeix la venda de llibres i roses als supermercats mentre duri l'estat d'alarma.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació